Topiknyitó: Hathor 2015. 09. 23. 12:45

BUX index, BUX határidő, BÉT!  

Na próbáljuk meg ezt a topikot BUXnak és határidejének. Eros 12-13topikja teljesen kihalt, elavult, Eros befejezte a tradet. Sokan nem is tudják mi az.

Ha valakit érdekel BUX Hajrá!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Hathor
Hathor 2015. 12. 10. 15:24
Előzmény: #179  Törölt felhasználó
#180

Majd az állam rendbe teszi a magyar tőzsdét
Nagy Viktor2015. december 10. 15:15


Csökkenő forgalom, kevés jó, új befektetési sztori, csökkenő lakossági érdeklődés, egyre kevesebb tőzsdei kereskedő cég, többek között ezekkel jellemezhetők az elmúlt évek a BÉT-en. A tőzsde új nagytulajdonosa, az MNB viszont fordulatot ígér, a keresleti és a kínálati oldal erősítésével virágoztatnák fel a magyar tőzsdét. Készítettünk egy helyzetképet arról, hogy milyen folyamatok zajlanak a magyar tőzsdén, ezekhez fogjuk majd viszonyítani később az MNB által ígért fordulatot.

link
Törölt felhasználó 2015. 12. 08. 00:08
#179
A múlt héten már volt kötés a 1612-ben, igaz még csak tizes nagyságrendű. :)
philosopher
philosopher 2015. 12. 02. 20:28
Előzmény: #177  Törölt felhasználó
#178
Fogalmam sincs mi lesz ebből. Csak tényleg fel kellene ismerni, hogy az egyik gyökérok a magyar gazdaság instabilitása, gyakori irányváltás a kormányzat részéről. Ne de pont az MNB ismerné ezt (f)el?
Törölt felhasználó 2015. 11. 26. 22:29
Előzmény: #174  Hathor
#177
"Az MNB 4 érvet hozott fel arra, hogy miért kellett beavatkozniuk:

A magyar részvénypiac kapitalizációja csupán a GDP 18 százaléka, ez pedig nemzetközi összehasonlításban alacsony.

Az új tőzsdére lépő cégek száma alacsony, ennél sokkal több cég válik közép- és nagyvállalattá, tőzsdeképessé, de mégsem lépnek tőzsdére.

A tőzsdei forgalom az elmúlt években jelentősen csökkent, ezt a tendenciát is meg kell állítani.

A budapesti tőzsdén a kereslet túlsúlyát külföldi intézményi szereplők adják, a cél az, hogy a hazai megtakarításokat átcsatornázzák a hazai tőzsdére."

Vicces, hogy azok fogják írányítani a tőzsdét, akik miatt ez a négy érv eleve előállt... :)

Mégis mire számítsunk? :)
Hathor
Hathor 2015. 11. 26. 18:08
Előzmény: #175  Hathor
#176
Bebizonyosodott: gyerekjáték a hazai részvényekkel 40%-ot kaszálni
2015. november 26. 13:12


Hatalmasat ralizott idén a hazai részvénypiac, a blue chipek árfolyamát követő BUX index 43,1 százalékot emelkedett év eleje óta. Hazánk legkedveltebb részvényalapjai is szépen hoztak, de a BUX-hoz képest alulmaradtak. Jól járhattak azok, akik a magyar tőzsdébe fektettek.

link
Hathor
Hathor 2015. 11. 26. 18:05
Előzmény: #174  Hathor
#175
13 milliárdért vette meg a magyar tőzsdét a jegybank
2015. november 24. 10:35


"Ismét nemzeti tulajdonban a magyar tőzsde" címmel tartott sajtótájékoztató ma délelőtt az MNB, ahol hivatalosan is bejelentették, hogy az MNB megvásárolta a BÉT többségi tulajdonrészét. Az eseményről élőben tudósítottunk.

link
Hathor
Hathor 2015. 11. 26. 18:04
Előzmény: #172  Hathor
#174
Teljes vezetőváltás a budapesti tőzsdén
2015. november 26. 13:09


Arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, hogy a BÉT soron következő közgyűlésén kerülnek megválasztásra a tőzsde új vezetői. Az MTI ma megerősítette, hogy Nagy Márton valóban a tőzsde új elnöke, Végh Richárd pedig annak vezérigazgatója lesz.

link
Nicsak 2015. 11. 23. 19:08
Előzmény: #171  Hathor
#173
Goldwaldon Kft.
Ismered ezt a céget? Ők tudnának segíteni?
Hathor
Hathor 2015. 11. 23. 18:15
Előzmény: #169  Hathor
#172
Zsiday tollából:

"TÉNYLEG LESZ ÚJ TŐZSDEI ARANYKOR?

2015, November 22 - 09:38
Állítólag tényleg megvette az MNB a magyar tőzsdét:
link

Úgy gondolom, hogy ez jó hír a tőzsde jövőjét tekintve. Volt már erről szó pár hete, akkor is úgy láttam, hogy ez jó irány (link de ahhoz, hogy valóban a maximumot hozza ki a magyar tőzsdéből a jegybank, sok változtatásra lesz szükség.

Mire lehet(ne) jó a hazai tőzsde?

Gazdaságfejlesztési célból talán a legfontosabb a hazai magánkézben lévő közép/nagyvállalatok tőkepiaci bevonása, mind a részvény, mind a kötvénypiacon keresztül. Ezeknek a cégeknek a tőzsdei jelenléte egyrészt nagyobb átláthatóságot biztosítana, másrészt tőkebevonási forrásként fukcionálna. Mindkettőre nagy szükség lenne. Ráadásul a hazai megtakarítások így közvetlenül - nem csak a bankrendszeren keresztül - is hozzá tudnának járulni a magyar növekedéshez. Itt több kérdés merül fel: egyrészt szabályozási oldalról, hiszen több olyan nem tisztességes cég volt/van a tőzsdén, ahol a menedzsmentek, főtulajdonosok szétlopták a céget, kisemmizték a kistulajdonosokat, hazugságokkal sóztak rá értéktelen papírokat a publikumra. Ennek megakadályozása nagyon fontos lenne, és ehhez túl kellene lépni a szokásos ellenőrzési módszereken, miszerint a szabályozó hatóság csak azt vizsgálja, hogy a törvény betűjének megfelelnek-e a cégek, de a szellemével nem törődnek. Számos ilyen példa volt a múltban sajnos.

A másik vetület viszont az, hogy a magáncégek csak akkor jönnek a tőzsdére, ha ez nekik megéri. Ehhez pedig - akár tetszik, akár nem - komoly ösztönzőkre van szükség. A tőzsdei jelenlét sok nyűggel és többletköltséggel jár, ennek ellensúlyozására valamit adni kell a tőzsdére lépő cégeknek, különben nem lesz érdekükben kibocsátani. A tőzsdére lépés minimum 10 millió forintos költség, de jóval több is lehet, és évente is hasonló nagyságrendű többletkiadással jár, arról nem is beszélve, hogy a negyedéves jelentések miatt a nem-tőzsdei versenytársak előnybe kerülnek a tőzsdei céggel szemben. Azt gondolom, hogy célszerű lehet a tőzsdei díjakból jelentős kedvezményt adni a kisebb cégeknek vagy akár teljesen eltörölni, de önmagában ez kevés, és emellett szükség lesz egyéb adókedvezményekre is (kedvezményes társasági adó és osztalékadó kulcs), hogy a parkettre csalogassák a néhány milliárdos árbevételű/saját tőkéjű hazai vállalkozásokat. Emellett az IPO-k és kötvénykibocsátások elősegítésére megfontolandó lenne valamilyen SZJA-kedvemény bevezetése is: tehát ha magánszemély új kibocsátásból jegyezne, annak egy részével csökkenthesse adóját/adóalapját. Egy ilyen komplex ösztönzőcsomaggal valószínűleg viszonylag gyorsan fel lehetne éleszteni a hazai tőzsdét.

A másik fontos terület a (részben) állami vállalatok tőzsdei bevezetése. Ez alapvetően az állam hajlandóságán múlik, ami talán meg is van. Ez azért lenne fontos, mert nagyforgalmú részvények nélkül minden jószándék ellenére is elsilányul a tőzsde: nem elég sok kis papír, kellenek a nagy húzónevek. Jelentős, a magyar gazdaságban meghatározó cégek tőzsdére kerülése jó lehet a magyar megtakarítóknak, és hosszabb távon a magyar államnak is.

Két csoport hozzáállásának a megváltoztatására is szükség van. Egyrészt a megtakarítók, befektetők számára kinyílt a világ, és sokan elhagyták a budapesti tőzsdét, mert sokkal likvidebb, érdekesebb befektetések vannak világszerte. Az ő visszacsalogatásukhoz nem lesz önmagában elég a nagyobb kínálat, hanem valamivel "jutalmazni" is kell azokat akik mondjuk egy magyar bútorgyár részvényeiből/kötvényeiből vesznek a Tesla vagy Apple részvényei helyett. Nyilvánvaló, hogy az alacsonyabb likviditásért cserébe az államnak kell valamivel ösztönözni a magyar értékpapírok vásárlását, miközben ügyelni kell a kisebbségi jogok messzemenő és legszélesebben értelmezett betartatására - ez utóbbiban nagy hiányosságaink vannak.

A másik csoport a potenciális kibocsátók köre. Míg az angolszász államokban a tőzsdei bevezetés és jelenlét siker, addig itt a vállalkozások inkább teherként értelmezik. Minek bocsátanának ki itt értékpapírokat, amikor azt nem tudják jó áron megtenni, mivel nincs elég kereslet? Itt persze rókafogta csuka helyzetben vagyunk, hiszen mint látjuk a befektetők elmentek a külföldi tőzsdékre, így nincs elég kereslet, de ha nincs kereslet, akkor nem lesz hazai bevezetés, és soha nem éled fel a tőzsde. Nyilvánvalóan ezt a kört, az elposványosodás önvisszacsatoló jelenségét meg kell valahogy törni, és erre önmagában a tőzsde vezetése nem képes, csak ha nagyon komoly állami támogatást kap. A kibocsátók akkor jönnek a tőzsdére ha ez nekik megéri, de a jelenlegi helyzetben csak akkor fogja megérni, ha az állam nagyon komolyan támogatja ezt. Pár év után már kialakulhat ebből egy önnfentartó ökoszisztéma Lengyelországhoz hasonlóan, és akkor lehet, hogy visszább lehet venni a támogatásokból (de az is lehet, hogy érdemes hosszabb távon fenntartani, ezt majd az idő eldönti).

Összegezve:a tőzsde fejlesztése hosszabb távon is lökést adhat a magyar gazdaság fejlődésének, de ahhoz, hogy ez megvalósuljon nagyon komoly ösztönzőket kell biztosítani, és át kell gondolni a felügyeleti hozzáállást, sokkal holisztikusabban kell szemlélni a szabályozói fukciókat. Ahhoz, hogy a magyar cégeket érdekeltté tegyék a tőzsdei jelenlétben, és a magyar megtakarításokat direkt módon bevonhassák a gazdaságfejlesztésbe, egy komplex csomagot kell összeállítani, aminek hatására a tőzsdei jelenlét és (akár részvény akár kötvény) kibocsátás nem nyűg lesz, hanem összességében pozitív hozadékkal fog járni a magyar cégek számára miközben a hazai értékpapírokat vásárlók is jól járnak. Ha ez megvalósul, akkor egyrészt a tőzsde megvásárlása közvetlenül is nyereséget hozhat az MNB-nek, de ami ennél fontosabb, hogy közvetve hosszabb távon is nagy nyereséget hozhatna az országnak."
Hathor
Hathor 2015. 11. 23. 18:13
Előzmény: #170  Nicsak
#171
Hát igen..
Sajnos tudom. Valószínűleg nincs jó heyeln, vagy jó állapotban, vagy jó árban.
Vagy mindhárom együtt.. ezt te tudod..
A piachoz alkalmazkodni kell, mint a tőzsdén is. Legyél te a legolcsóbb, kínáld a legjobbat, és akkor elmegy! Na de valszeg nálatok nem ez van.
Nicsak 2015. 11. 23. 17:42
Előzmény: #168  Hathor
#170
Köszi. Marad az eladás,bár ez sem könnyű mert 10 év alatt megszakításokkal többször hírdettem és semmi.
Hathor
Hathor 2015. 11. 23. 17:30
Előzmény: #166  Hathor
#169
Komolyat ment Bux! 500pont napon belül.
Reggel jól kaptam 950en pakkot, de eladtam. 23300alatt ma. Jó ez így. Előző tetőnél volt. Az esti felkötést nem lehetett tudni..

Zsiday is Aranykorról ír! Remélem így van.. én jó sokat forogtam mostanában longban nagy pakkokkal. Az a baj 3-4óra lezárni, annyi idő alatt meg gyorsan megfordulhat a széljárás, akkor meg pláne nem lehet zárni. Így is az SCkre kell ráadnom
Hathor
Hathor 2015. 11. 23. 17:27
Előzmény: #167  Nicsak
#168
Szia, ez nem fog működni sajnos. Ne keresgélj! Senki nem cserél lakást manapság, főleg a keresett panelt vidéki ingatlanra. Lehetséges elvben, de fehér holló. Fehér hollót hányat láttál? Bocs, de ez tény
Nicsak 2015. 11. 23. 16:45
Előzmény: #166  Hathor
#167
Szia,
Más téma: korában olvastam, hogy ingatlanokkal foglalkozol. Olyan oldalakat keresnék, ahol egy vidéki(Albertirsa) családi házat cserélhetnék budapesti panelra egy az egyben. Három napja keresgélek és legtöbbször ugyanazok jönnek elő.
Tudsz valami más lehetőséget hol keresgéljek?
Kösz.
Hathor
Hathor 2015. 11. 23. 15:45
Előzmény: #165  Hathor
#166
Figyelni kell, BUX előző tetőnél:

link
Hathor
Hathor 2015. 11. 23. 15:18
Előzmény: #164  Törölt felhasználó
#165
Ma reggeli 223017-22950es leütést megvettem, most adtam el a 180kontimat. Megint egész napom ráment az eladásra..
Törölt felhasználó 2015. 11. 21. 13:59
Előzmény: #163  Hathor
#164
Felminősítés nem is lett.
Ebből az alakzatból 28 ezer lenne a célár, amihez azért a blueknak vastagon kéne emelkedniük.
Ez a jelenleg sem diszkontos P/E mellett egy 2% körüli növekedésű (és keményen adóztatni tudó) országban nem tűnik túl reálisnak.
Hathor
Hathor 2015. 11. 20. 18:17
Előzmény: #159  Hathor
#163
Bux hetes képen minden hetes gyertya fölé zártunk. Háttérben egy piros zászló alakzat?
Ma Fitch. Én mondjuk nem várok felminősítést, ennek ellenére ha lesz, ha nem, BUX felfele néz ki!
Ma megint bevásároltam, nem számítottam arra, hogy semmi forgalom nem lesz, és nem tudok eladni. Délután másfél óra alatt nem volt egy konti kötés sem, és előtte is, utána is én kötöttem csak.. ennyire gyász a likviditás, így maradt longom jövőhétre.
És nem várok felminősítést.
Érdekes lesz. Hetes Bux viszont optimista képet fest!

link
Hathor
Hathor 2015. 11. 20. 18:14
Előzmény: törölt hozzászólás
#162
Nem annyival nyomom. Olvasgass vissza. Vanhogy egy napig tart zárni a pozim hatiban.
A stilusod nem változott.
Nem hiába rúgnak ki minden nickeddel
Törölt felhasználó 2015. 11. 19. 22:42
Törölt hozzászólás
#161

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek