Topiknyitó: pampa 2015. 09. 13. 07:52

MIGRÁCIÓ, EU-ból való kilépés ,napi hírek, Magyarország  

Lassan el kell kezdeni elemezni ezt a lehetőséget is,hiszen teremthet az EU olyan új feltételrendszert ami miatt már egy olyan ország amelyik nemzetállamként képzeli a jövőjét nem maradhat a közösségen belül.

A migráns kérdés nagyon időszerűvé teszi ezt a lehetőséget,hogy számolni keljen vele.


Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
novotrade 2019. 11. 07. 11:05
Előzmény: #30954  Phylaxa
#30960
Négy éve a magyar gazdaság egyre erősödő problémája a munkaerőhiány: mára több mint 250 ezer álláshely áll betöltetlenül, és a jelenleg évi mintegy 50 ezres növekedést mutató tendencia a következő néhány évben legfeljebb lassítható – derül ki a BDO Magyarország közelmúltban készült elemzéséből.
A legnagyobb gond jelenleg az iparban, ezen belül is a feldolgozóiparban érzékelhető, ezt követi az egészségügy és a szociális ellátás, majd a kereskedelem és a vendéglátás. A legtöbb nehezen betölthető munkakör esetében fontos tényező a kínált munkabér alacsony szintje, ugyanakkor a fizikai dolgozóknál a külföldi kivándorlás jelenti a legnagyobb problémát.
Az iparban a szellemi munkakörök területén a mérnöki pozíciókba (villamos- gépész- és vegyészmérnökök) keresnek leginkább munkatársakat. Ez utóbbi területen várhatóan a következő években tovább romlik a helyzet: a nemzetközi cégek nagy fejlesztőközpontjai immár nem csupán Nyugat-Európából, hanem már az Egyesült Államokból és a Távol-Keletről is egyre erősebb elszívó hatást gyakorolnak. Az Y és Z generáció tagjai pedig a korábbi korosztályoknál jobb nyelvismeretük és nagyobb mobilitásuk, valamint a szinte akadálytalan információáramlás miatt jóval nehezebben tarthatók itthon.
A munkaerőhiány mértéke a következő néhány évben tovább nőhet, ám ennek üteme több intézkedés hatékony kombinálásával mérsékelhető. A kialakult helyzet megoldása érdekében a leggyakoribb eszköz a bérek folyamatos emelése, ám ez hosszabb távon komoly megtérülési és versenyképességi problémákhoz vezet. Egyre elterjedtebb a külföldi (elsősorban ukrán) munkaerő alkalmazása, ám erre a nyelvi korlátok miatt főként az egyszerűbb fizikai munkák körében kerül sor.
A fenti eszközök mellett a belföldi munkaerő mobilitásának erősítésében van komoly potenciál, az utazás megkönnyítése (például célzott buszjáratok üzemeltetése) mellett szálláshely és bérlakások nyújtása, illetve lakhelyváltoztatás esetére a házastárs számára is biztosított munkahely a legjellemzőbbek. Főként a képzettebb munkaerő számára fontos vonzerő lehet olyan egyedi munkakörülmények teremtése, mint a távmunka, gyakornoki programok, vagy olyan részmunkaidős lehetőségek, amelyek főként kismamák, kisgyerekesek és nyugdíjasok munkába helyezését könnyíthetik meg.
Tekintettel azonban arra, hogy a munkaerőhiány várhatóan hosszú ideig fennálló probléma marad, a cégek nem kerülhetik meg azokat a hosszabb távon megtérülő beruházásokat sem, amelyek az egyszerűbb folyamatok automatizálását célozzák."
novotrade 2019. 11. 07. 10:55
Előzmény: #30958  novotrade
#30959
A Junge Freiheit beszámolója szerint szerdán kilenc tartományban tartott razziát a BKA (Bundeskriminalamt, azaz nagyjából szövetségi bűnügyi hivatal) a gyűlöletkeltő kommentek miatt. 21 esetben házkutatást tartottak, valamint kihallgatták a potenciális elkövetőt. A hatóságok tájékoztatása szerint minden esetben „szélsőjobboldali gyűlöletkeltésről” van szó.
A cél az volt, hogy megvédjük az állampolgárainkat az internetes gyűlölködéstől, különös tekintettel a közösségi média felületein– indokolta a razziát a brémai rendőrség szóvivője.
Brémában egyébként egy 60 éves férfi lakására szálltak ki a rendőrök, mert a férfi korábban az amerikai és az izraeli katonákkal kapcsolatban tett közzé uszító, gyűlölködő megjegyzéseket. Berlinben egy 48 éves férfit azért hallgattak ki, mert tiltott önkényuralmi jelképet posztolt az interneten.
Németországban a fenyegető, uszító vagy gyűlöletkeltő kommentekért – azok súlyossága alapján – akár öt év börtönt is kiszabhatnak.
A leggyakoribb internetes bűncselekmény egyébként az uszítás, a törvénysértő kommentek 80 százaléka ilyen. Jelenleg öt esetben folyik eljárás.
A razziát Bajorországban, Baden-Württenbergben, Berlinben, Brandenburgban, Brémában, Hessenben, Észak-Rajna-Vesztfáliában, a Saar-vidéken és Szászországban tartották meg."
.
.
Csak a "többiek" számára névtelenek a kommentelők, ezt nem árt figyelembe venni!
novotrade 2019. 11. 07. 09:21
Előzmény: #30957  novotrade
#30958
A Fehér Ház cáfolja a brit konzervatív magazin állítását, amely szerint a török elnök egy felvett telefonhívás birtokában kapta volna meg az engedélyt az amerikai elnöktől a szíriai offenzíva megindítására.
De miről is van szó? A Spectator brit magazin „Cockburn” nevű pletykarovatában jelent meg az az információ, hogy az amerikai elnök veje, a szaúdi trónörökössel bizalmi viszonyt ápoló Jared Kushner tavaly októberben lényegében engedélyezte az uralkodónak, hogy letartóztassák Dzsamál Hasogdzsi újságírót, közvetlenül annak brutális meggyilkolása és feldarabolása előtt.
Emlékezetes, hogy a királyi körökben bennfentesnek számító újságíró a rijádi vezetés nyílt bírálójává vált. Miután az isztambuli konzulátuson Hasogdzsi ellenállást tanúsított, a szaúdi halálosztag főtárgyalója Skype-on keresztül elrendelte a meggyilkolását. A szaúdi herceg politikai felelősséget vállalt a történtekért.
A szörnyű gyilkosság részleteit a török titkosszolgálatok tárták fel, Erdogan török elnök pedig megkapta tőlük Mohamed bin Szalman és Jared Kushner állítólagos beszélgetésének leiratát,
és – a brit lap szerint legalábbis – ezzel zsarolta meg Donald Trumpot, hogy kicsikarja tőle jóváhagyását a kurdellenes offenzívához. Trump állítólag ezután jelentette be a szíriai csapatkivonás tervét, ami zöld utat adott Erdogannak."
novotrade 2019. 11. 07. 08:35
Előzmény: #30956  novotrade
#30957
Sára Botond az önkormányzati választáson Pikó Andrással szemben elvesztette a polgármesteri posztot, és bár elindult egyéniben is önkormányzati képviselőnek, ott a jelenleg a Momentumban, korábban a DK-ban politizáló Szarvas Koppány Bendegúztól is kikapott. "
.
 MOMENTUM az ÚJ TISZTA politikai erő!   :)))))
Nagyon hamar lekerült az álarc és láthatóvá vált a valódi MOMENTUM!
novotrade 2019. 11. 07. 08:09
Előzmény: #30955  novotrade
#30956
Dudás Róbert veszi át Mirkóczki Ádám jobbikos országgyűlési képvilseő parlamenti mandátumát – közölte a Jobbik elnöksége.
Mirkóczkit az önkormányzati választásokon polgármesterré választották Egerben, ezért mondott le listás mandátumáról. Helyére a párt igyekezett egy helyi politikust választani, így döntöttek Dudás mellett, aki korábban Mátraballa polgármestere volt, valamint a Jobbik regionális igazgatója is. Tagja volt öt éven keresztül a Régiók Európai Bizottságának Brüsszelben, valamint a Heves Megyei Közgyűlésnek is."
.
.
Miután FÜGGETLEN jelöltként polgármester lett, lemond a mandátumáról , így megüresedett a helye a JOBBIK frakcióban!  :))))))
.
 kb. ennyire FÜGGETLENEK a most széket nyert FÜGGETLEN polgármesterek!  :))))
novotrade 2019. 11. 07. 08:03
Előzmény: #30954  Phylaxa
#30955
Egy 2019. 11. 05. -én regelt kéri számon tőled a 2008-as éveket?  :)))
egy valaki aki máshol KIKÉRI magának, hogy őt MÁSSAL ne azonosítsák?  :))))
.
de a lényegnél maradva , annyira fújták a lufit, hogy nincsen hozzá munkaerő,hogy tovább fújja!  :(
.
nem látják, nem értik!
azzal, hogy Afrikából behozzák a fiatalokat nem oldanak meg pillanatnyilag semmit sem, talán lesz hatása 25-40 év múlva.
addig csak "teher" a már itt élő és DOLGOZÓ réteg számára.
és az a HITEL is az lesz amiből ezen idő alatt fizetik a kormányok a megélhetésüket.
Behozzák őket, de senki sem tudhatja előre, hogy mi lesz a következménye később!
.
 hazardíroznak más bőrére!
Phylaxa 2019. 11. 06. 22:10
Előzmény: törölt hozzászólás
#30954
A 2008-as válságból engem egy dolog érdekelt, ami nálunk csapódott, az a devizahitelek sorsa. Ebben teljesen igazad van, hogy csak jóval utána írtam róla. Egyébként most viszont figyelmeztettem előre, mert ez komolyabb lesz. Tehát két éven belül kezdődhet el és az egy évvel ezelőtti szintek fognak minimum feleződni pár év alatt. Ez lesz az 5. nagy válság. Hiába akarsz gyors ipari váltást, nincs meg rá a kellő mennyiségű szakember. Pedig oda valóban mehetne az a tömérdek pénz, amit nyomtatnak a nagy jegybankok.
trollbamondo 2019. 11. 06. 21:33
Törölt hozzászólás
#30953
Phylaxa 2019. 11. 06. 21:16
Előzmény: törölt hozzászólás
#30952
Erre te nem most, hanem az özönlés előtti tavaszon már figyelmeztettél mindenkit és követelted a jogi szabályozást, ami a kerítést lehetővé tette. Ez így volt nem? :)
AIDA64
AIDA64 2019. 11. 06. 19:44
#30951
trollbamondo 2019. 11. 06. 19:16
Törölt hozzászólás
#30950
Phylaxa 2019. 11. 06. 19:12
Előzmény: #30948  novotrade
#30949
Nem érdekli őket. Őket csak az egységes (értsd internacionalista business) érdekli. Az, hogy ezt esélyük nincs a beáramlókkal megvalósítani, az meg sem fordul a fejükben. Az USA nem ennyi idő alatt és nem a muszlimok betelepítésével alakult. Ez amit ők akarnak a világon sehol sem valósult meg. :)
novotrade 2019. 11. 06. 15:58
Előzmény: #30946  Phylaxa
#30948
látod, erre nem gondoltam!
.
nincsen itt semmi látnivaló, lehet tovább menni.....
.
Tényleg nem látják a haladók, hogy mi zajlik tőlünk nyugatabbra?
novotrade 2019. 11. 06. 15:56
Előzmény: #30943  signal2
#30947
vettem a fáradságot és végigolvastam.
gyakorlatilag csak szervezés és koordinálás az egész.
.
nagyon jól kommunikálható "semmi"!  :(
Phylaxa 2019. 11. 06. 15:56
Előzmény: #30932  novotrade
#30946
Biztos a franciák bolondultak meg. A statisztikák tutira kimutatják, hogy a muszlim áradat előtt is pontosan ugyanez a helyzet volt évtizedeken át. :)
SeldonKuper 2019. 11. 06. 14:37
Előzmény: #30943  signal2
#30945
Budapest mindenkié, de a Városliget már nem!
Meg a többi sem. Lassan kiderülnek a lózungok!
Ez is olyan, mint a Csepel-sziget északi része, ami  összetéveszthető "északpesttel"! 
Karácsony módon!
SeldonKuper 2019. 11. 06. 14:33
Előzmény: #30941  Shortelek
#30944
Kik lehetnek azok a "nekünk"?
Kik azok a "ti" és kik azok a "mi"? 
Ezzel jöttök, ha az egyéniségeteket összekeverik a tömegekkel!
signal2
signal2 2019. 11. 06. 13:15
Előzmény: #30936  novotrade
#30943
"mik  a terveik?
mit akarnak építeni?
hogyan akarják élhetőbbé, "használhatóbbá" tenni a várost?
mi a tervük a parkolás megoldásra?
 az átmenő forgalom kiterelésre?"
.
Tarlós esetében valóban semmit nem lehetett ezekről tudni, Karácsony elképzelései és tervei pedig itt vannak összefoglalva:
https://parbeszedmagyarorszagert.hu/files/public/budapest_mindenkie_1.pdf
novotrade 2019. 11. 06. 12:33
Előzmény: #30940  bigyula
#30942
A vélemény is flood?
.
én nem szoktam 10x idemásolni ugyanazon  dolgokat.
Shortelek 2019. 11. 06. 09:16
Előzmény: #30938  _Bekre_Pal_
#30941
Neki lehet, nekünk kellene hanyagolni őt!!

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek