Topiknyitó: pampa 2015. 09. 13. 07:52

MIGRÁCIÓ, EU-ból való kilépés ,napi hírek, Magyarország  

Lassan el kell kezdeni elemezni ezt a lehetőséget is,hiszen teremthet az EU olyan új feltételrendszert ami miatt már egy olyan ország amelyik nemzetállamként képzeli a jövőjét nem maradhat a közösségen belül.

A migráns kérdés nagyon időszerűvé teszi ezt a lehetőséget,hogy számolni keljen vele.


Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
goldi 2019. 09. 23. 18:59
Törölt hozzászólás
#29200
Phylaxa 2019. 09. 23. 18:56
Előzmény: #29189  ts3
#29199
Mivel minden ember így gondolkodik, ezért számítanak a szavazatok. De gondolom, hogy ha az egész ország egyöntetűen elzavarná az adott kormányt, akkor sem szabadulna a kvótától, központi elosztástól és egyéb őrültségektől, ha már elfogadta egy magyar miniszterelnök és nem vétózott. :)
       
Konkrétan, ha a DK lenne kormányon és megszavazná a hülyeséget, akkor hiába zavarná el az ország a DK-t, a hülyeség maradna. 
Phylaxa 2019. 09. 23. 18:53
Előzmény: #29188  ts3
#29198
Arra gondolsz, hogy "nem tudok róla és írd már le légyszi, hogy mindazt elvégezte, amit Budapesten akar"? Erre gondolsz? Akkor írd már le légyszi! Ha nem ez, akkor másold be amit írtam! :)
      
Nekem egy kormány, mely hatalmon volt tiszta, hogy mit művelt. Nyilván örülök, ha beszél a további terveiről, de már el tudom dönteni, hogy akarom-e vagy nem. Az viszont tényleg érdekelne, ha valaki már letett valamit az asztalra, de nem hallottam róla semmit, akkor írja le, hogy mit csinált és mi a terve az új poziban.  :)
Törölt felhasználó 2019. 09. 23. 18:30
Előzmény: #29196  Törölt felhasználó
#29197
"csak éppen épp a magyar érdek érvényesítéséért nem tennél lényegében semmit (amint ez a mai válaszaidból kiderült, - hanem maradnál a merjünk kicsik lenni-s állásponton hiszen egy szóval sem említetted, hogy ellenszegülnél ha te lennél orbán helyében..)"
Ja és ugye előtte tán tisztázni kéne, hogy mi is a magyar érdek. Ha nem kell teljesíteni a kvótát és marad a pénz az oké. De mi van akkor, ha azzal jár, hogy kevesebb pénzt kapunk, akkor melyik a magyar érdek? 10 millió eurót bukunk? Oké. 100 milliót? Nem annyira, de még lehet oké. 1 milliárdot????? És mi van, ha azzal jár, hogy kiraknak az unióból? És mi van, ha azzal jár, hogy egy esetleges orosz-ukrán konfliktus esetén nem segítenek a menekültekkel?? Szokás szerint, ahogy egész történelmünk során végig nagy hangon döngetjük a mellünket, aztán utána meg duzzogunk, hogy minket nem szeret senki.
Törölt felhasználó 2019. 09. 23. 18:24
Előzmény: #29190  salve
#29196
A hozzászólásod második felével kapcsolatban: Nézd el nekem lusta vagyok utánanézni, de nekem úgy rémlik, hogy Szlovákiával együtt megtámadtuk a bíróságon és a bíróság elmeszelt minket, tehát törvényesnek találta a kvótát (ami egyébként asszem már nincs hatályban, mert mintha csak 1-2 évre szólt volna).
"csak éppen épp a magyar érdek érvényesítéséért nem tennél lényegében semmit (amint ez a mai válaszaidból kiderült, - hanem maradnál a merjünk kicsik lenni-s állásponton hiszen egy szóval sem említetted, hogy ellenszegülnél ha te lennél orbán helyében..)"
Már megint össze-vissza feltételezel rólam mindenféle hülyeséget a saját sztereotípiáid alapján. Az előbb már kifejtettem, hogy a merjünk kicsik, meg nagyok lenni helyett én azon az állásponton vagyok, hogy lőjük be reálisan a helyünket. Honnan a faszomból tudjam, hogy mit csinálnék Orbán helyében, mivel nem én vagyok a miniszterelnök, fogalmam sincs, hogy milyen alkuk vannak folyamatban, milyen a tárgyalási pozíciónk, stb.  Szerintem ti nagyon túlbecsülitek Viktor pozícióját, egy egyszerű példa: itt van Portugália, kb akkora, mint mi és nagyobb a gdp-je, te tudod, hogy hogy hívják a portugál miniszterelnököt, mert én pld. nem tudom, sőt olyanra sem emlékszem, hogy Portugália bármiben is lényegesen befolyásolni tudta volna az eu politikáját.
Törölt felhasználó 2019. 09. 23. 18:14
Előzmény: #29190  salve
#29195
Ja Zsigmond is úgy gondolta, hogy jó ha beengedi Hunyadi Vajkot a pereputtyával, jól is jártunk vele, csak az a pereputty az istennek nem akart elmagyarosodni, így Hunyad megye végleg román többségű lett. II. Géza is jó ötletnek találta, hogy a székelyeket arrébb paterolja és szászokat hív be, jól is jártunk velük, már az erdélyi fejedelmek ellen is lázadoztak, aztán Rákóczi alatt és 1848-ban a Habsburgok mellé álltak, végül Trianon előtt kinyilvánították, hogy Romániához akarnak tartozni (és nem mellesleg a székelyföldi egységes magyar tömb így picsa messze került a magyar határtól). Mátyás is jól járt azzal, hogy a kipusztult Szerémségbe szerbeket hívott be, mert jó katonái voltak, mondjuk Mohács után már a magyarokat gyilkolták a törökök helyett és a Szerémség, ami azelőtt az egyik leggazdagabb magyar vidék volt, végleg szerb lett. És így tovább, és így tovább. Az ukrán vendégmunkások egyébként szerintem sem jelentenek egyelőre nagy veszélyt, csak arra szerettem volna felhívni a figyelmedet, hogy folyamatosan paráztok az 1500 fős kvóta miatt a sokkal több ukrán miatt meg nem, miközben az arabok még nem vettek el területet tőlünk, az ukránok viszont egyszer már lecsippantottak kb. 20 ezer négyzetkilométert.
Törölt felhasználó 2019. 09. 23. 18:04
Előzmény: #29187  Phylaxa
#29194
" Az egész EU-s kvóta maszlag, elosztás és beengedés már nem a mi ügyünk"
Persze, mondhatjuk ezt, ők meg mondhatják, hogy akkor kevesebb lesz a lóvé. Nincs ezzel semmi probléma, az aktuális magyar kormány majd eldönti, hogy melyik a jobb.
signal2
signal2 2019. 09. 23. 17:50
Előzmény: #29190  salve
#29193
Tőled is kérdezem: a világszintű kvóta rendben van, az EU-szintű nincs? Jól gondold meg, kb. 75 millió menekült van jelenleg a világon.
signal2
signal2 2019. 09. 23. 17:49
Előzmény: #29190  salve
#29192
Tegyük fel, Oroszország gondol egyet, és kirobbant egy háborút Ukrajnában, ahonnan 1 millió ember jelentkezik fél év alatt. Fogjuk-e tudni regisztrálni őket, ellátni őket, elszállásolni őket, vagy azt szeretnénk, hogy ebből legalább 950 ezret vegyen át más ország tőlünk, mert mi nem bírjuk, és humanitárius katasztrófa fenyeget?
ts3 2019. 09. 23. 17:38
Előzmény: #29190  salve
#29191
Orbán szavait idézve, van élet az eu-n kívül is.
Magyarok ki ukránok be. Na mit szólsz hozzá?
salve 2019. 09. 23. 17:18
Előzmény: #29186  Törölt felhasználó
#29190
"Migránsok esetében mindig az a legveszélyesebb, ha valamelyik szomszédos országból jönnek, Ukrajna 50 milliós ország, ha csak 1 millió átjön, már szarban vagyunk, gondolom ismerős Trianon "
már bocs, de ekkora marhaságot már rég nem olvastam :-)
merthogy Ukrajna többek közt épp azért (is) van szarban, mert a magyar kisebbséget hátrányosan érintő nyelvtrövénye miatt épp mi akadályozzuk a Nato csatlakozását vétóval, már legalább 7 hónapja; továbbá ők hosszabb távon éppen az EU-ba szeretnének majd belépni, márpedig nagyon jól tudják hogyha marad ez a céljuk, akkor semmiféle terjeszkedésről vagy "Mo. ellenes katonai vagy területfoglalási akcióról" szó sem lehet (mert akkor ugrana 2 perc alatt az uniós csatlakozásuknak még a halvány esélye is)! és hogy ezt jól látom azt épp az bizonyítja, hogy az új ukrán elnök eddigi tettei is ellentmondanak neked, hiszen az exelnökhöz képest máris sokkal békülékenyebb hangot és tárgyalási készséget jelzett a magyar kormány felé! az ezirányú aggodalmad tehát teljesen alaptalan!
"ha nem akarsz valamit megcsinálni amit a többség szeretne, akkor adnod kell cserébe valamit "
ez is nagy tévedés: NEM kényszeríthet ki olyat az EU bizottság, amit a tanács nem szavazott meg egyhangúlag - márpedig itt elég régóta tudott, hogy orbán nincs egyedül a kvótát elutasító álláspontjával a tanácsban.  pici részigazságod persze van amikor az érdekeket említed, csak éppen épp a magyar érdek érvényesítéséért nem tennél lényegében semmit (amint ez a mai válaszaidból kiderült, - hanem maradnál a merjünk kicsik lenni-s állásponton hiszen egy szóval sem említetted, hogy ellenszegülnél ha te lennél orbán helyében..)
ts3 2019. 09. 23. 16:42
Előzmény: #29187  Phylaxa
#29189
Kevés leszel te ahhoz hogy elzavard a kormányt ha nem tetszik a sok migráns, a választást szavazatokban mérik, egy szavazat ide vagy oda nem számít
ts3 2019. 09. 23. 16:38
Előzmény: #29182  Phylaxa
#29188
Te most mindenáron azt akarod bizonygatni, hogy tarlós esetében elfogadod a program nélküli zsákbamacskát, de karigeritől még ez is kevés, hogy van programja. Amúgy pl Te mondtad, hogy karigeri programja végig csak hivatkozás a zugló munkásságára.
Phylaxa 2019. 09. 23. 16:06
Előzmény: #29186  Törölt felhasználó
#29187
Az a probléma, hogy sokan nem értik meg a következőt: Mi döntjük el, hogy kit, mennyit és mikor engedünk be, mennyi időre. Az ukránokat mi engedjük be, annyit amennyit és annyi időre, amennyire mi akarjuk. Ezért valóban magunkat lehet okolni, ha baj lenne belőle, akkor elzavarjuk a kormányt és választunk másikat. Az egész EU-s kvóta maszlag, elosztás és beengedés már nem a mi ügyünk. Nem döntünk el semmit és ha egyszer belemész, akkor nem szállsz ki belőle soha. Hiába zavarod el a kormányt, a következőnek is be kell tartania.
Törölt felhasználó 2019. 09. 23. 15:27
Előzmény: #29185  salve
#29186
Migránsok esetében mindig az a legveszélyesebb, ha valamelyik szomszédos országból jönnek, Ukrajna 50 milliós ország, ha csak 1 millió átjön, már szarban vagyunk, gondolom ismerős Trianon.
"hogy "ha pechünk lesz, akkor egyszer majd el kell dönteni, hogy mit akarunk, átveszünk-e embereket vagy kevesebb lóvét kapunk " - beletörődés, ahelyett hogy azt írnád, belátnád: nem fogunk fizetni valamiért, amihez semmi közünk és nem a mi döntésünk volt (algériai meg feketeafrikai álmenekültek olaszországi eltartása, milliárdokért)!!!
és akkor megengedm, vagy az van hogy egyetértesz a kvótarendszerrel, - vagy az van, hogy kétértelműen fogalmazol sorozatban azaz önellentmondásban vagy!.."
Túrót vagyok önellentmondásban, ez egyszerű reálpolitika, itt nincsenek elvek csak érdekek (bár az EU-ban pont azt tisztelem, hogy próbálkozik elvek alapján eljárni néha), ha nem akarsz valamit megcsinálni amit a többség szeretne, akkor adnod kell cserébe valamit. A hőzöngés meg a nagy szavak szart se érnek (erre is jó példa Trianon).
salve 2019. 09. 23. 15:14
Előzmény: #29180  Törölt felhasználó
#29185
nevetséges, hogy az ittdolgozó ukránoktól félsz - ha van egy csepp esze a magyar államnak, akkor nekik fix időre szóló munkavállalói vízumot és tartózkodási engedélyt adnak, amelyeknek ha az adott személy túllépi a határidőit, akkor karhatalommal utasíthatják ki, akár örökre (és akkor rohadhat tovább otthon)! lásd már be: ég és föl a különbség egy ukrán vendégmunkás és pl. egy olyan afgán közt is, aki náunk beadott egy menekültkérelmet és azt pozitívan bírálták el, tehát ittmaradhat és akár dolgozhat is már. ha ugyanis az ukrán követ el bűncselekményt, akkor őt van hova visszatoloncolni (és az őt beengedő állami egyezmény úgyis rendelkezik az ilyen esetekről), az afgánt viszont egyáltalán nem biztos, hogy visszafogadná a hazája, és igen jó eséllyel a nyakunkon maradna (és akkor együtt fizetjük az adónkból a börtönben az eltartását, ki tudja hány évig..)!
és ha Niedermüller helyében nem szavaztad volna meg a kvótákat, akkor  az ellen is tiltakoznod kellene, hogy pénzbüntetést helyeznek kilátásba, ha Mo. ellenszegülne a kvótások befogadásának, ez ilyen egyszerű mert a kvóta és annak el nem fogadása, ezek egy csomagban vannak! nos ehhez képest tényként kezelted, hogy "ha pechünk lesz, akkor egyszer majd el kell dönteni, hogy mit akarunk, átveszünk-e embereket vagy kevesebb lóvét kapunk " - beletörődés, ahelyett hogy azt írnád, belátnád: nem fogunk fizetni valamiért, amihez semmi közünk és nem a mi döntésünk volt (algériai meg feketeafrikai álmenekültek olaszországi eltartása, milliárdokért)!!!
és akkor megengedm, vagy az van hogy egyetértesz a kvótarendszerrel, - vagy az van, hogy kétértelműen fogalmazol sorozatban azaz önellentmondásban vagy!..
Törölt felhasználó 2019. 09. 23. 14:57
Előzmény: #29182  Phylaxa
#29184
Hát én olyan túl sok önkormányzati fejlesztésről nem hallottam Óbudán Tarlós alatt, de biztos volt, ha te mondod (annyit biztos nem produkált, mint Gegesy a IX. kerületben a tömb-rehabilitációval). Azonban most nem Óbudáért megy a harc, hanem a fővárosért, ami teljesen más, itt Karácsonynak semmi tapasztalata nincs valóban, Tarlósról viszont tudjuk, hogy szarul csinálta.
Phylaxa 2019. 09. 23. 14:45
Előzmény: #29170  novotrade
#29183
Korrekt.
Phylaxa 2019. 09. 23. 14:43
Előzmény: #29161  ts3
#29182
Tarlósról tudom, hogy polgármester volt és szépen rendbe tette és fejlesztette a kerületét. Hivatkozott is rá többször. Arra lennék kíváncsi, hogy Karácsony mit csinált? Mert hivatkozni nem hallottam a munkájára. Te igen? Mesélj már valamit! :)
Törölt felhasználó 2019. 09. 23. 14:38
Előzmény: #29179  salve
#29181
"Merjünk kicsik lenni". 10 milliós, közepesen fejlett ország vagyunk, erre kell belőni magunkat, se alá, se fölé. Főleg a fölével szokott baj lenni, általában akkor esünk pofára és Viktor hajlamos rá.

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek