Topiknyitó: pampa 2015. 09. 13. 07:52

MIGRÁCIÓ, EU-ból való kilépés ,napi hírek, Magyarország  

Lassan el kell kezdeni elemezni ezt a lehetőséget is,hiszen teremthet az EU olyan új feltételrendszert ami miatt már egy olyan ország amelyik nemzetállamként képzeli a jövőjét nem maradhat a közösségen belül.

A migráns kérdés nagyon időszerűvé teszi ezt a lehetőséget,hogy számolni keljen vele.


Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2019. 06. 21. 17:41
Előzmény: #25857  Phylaxa
#25860
Tényleg ez kimaradt, bár szerintem ettől nem omlana össze a technológia. Röviden összefoglalva, bizony előfordulhat olyan eset, hogy összeomlik minden, de szerintem akkor az őserdőben is gondok lesznek, így egyelőre én maradok itthon inkább.
Törölt felhasználó 2019. 06. 21. 17:39
Előzmény: #25855  salve
#25859
Nézz utána a dolgoknak, mielőtt személyeskedsz, Pálinkás az első fidesz kormányban oktatási miniszter volt, aztán 2010 után fideszes országgyűlési képviselő, amiről akkor mondott le, amikor megválasztották az Akadémia elnökének (atomfizikus egyébként). Lehet,  hogy nem voltak megelégedve vele, de a nyilvánossággal ezt nem közölték annak idején (egyszer sem kritizálták), így ezt tekintsük inkább a te városi legendádnak.
Ha jól értem okfejtésedet, akkor szerinted az Akadémia tele van volt posztkommunistákkal (szegény fideszes Szentágothai most forog a sírjában), akik gonosz módon szabotálnak. Én inkább úgy látom, hogy a te szeretett kormányod van tele, nézd meg, hogy hányan voltak az MSZMP tagjai (Pintér, Matolcsy, stb.), hogy az ifjúkommunista Viktort, Kövért, stb. már ne is említsük. Az elherdálásról meg annyit, hogy ha szerinted így van, akkor talán kéne rá valami bizonyíték is, nem? Ez a Trump meg nagyon hülye valaki lehet, ha szinte korlátlan hatalmúként hagyja, hogy az adminisztráció szabotálja a döntéseit (azért azt jó ha tudod, hogy elnökváltáskor az addigi adminisztráció repülni szokott).
Peterbond 2019. 06. 21. 17:36
Előzmény: #25856  Phylaxa
#25858
Itt a lehetőség utánajárni ha nem hiszel el valammit. Valószinűsítem ugyanazon tipusú diplomákat vetik össze a 28 országban ha már folyamatosan mérik és vállalások is vannak ebben. És továbbra is a finn magyar kapcsolatot néztük nem a svédeket.
.
Mellesleg az eglész csak arról szólt volna hogy kedves fórumtárs kijelentését cáfoljam amit megint nem tudom honan vett de pár perc utánakeresés után én nagyon nem azt láttam hogy Finnország és a mi oktatásunk kb azonos szinten lenne. De meggyőzhető vagyok csak kérek akkor tényeket elemzéseket nem ilyen lehet hogy úgy számolták és akkor már nem is olyan rossz kijelentéseket. És főleg nem annyit hogy csak úgy hasracsapva bemondja hogy márpedig mi a finnekkel egyszinten állunk diplomások számában.
Phylaxa 2019. 06. 21. 17:21
Előzmény: #25833  Törölt felhasználó
#25857
A Föld mágneses terének hirtelen változása? Esetleg sok millió dolog, amiről nem tudunk? :)
Phylaxa 2019. 06. 21. 17:19
Előzmény: #25826  Peterbond
#25856
Az tiszta, hogy nyugaton ki a diplomás? Mi a definíciója a diplomás-nak? Svédországban  nagyon sokan egy sima kétéves szakmai felsőfokúra-ra mennek. Abszolút szakirány, nem kell nekik több. Még mielőtt összehasonlítunk dolgokat, jó volna tisztázni, hogy ugyanazokat hasonlítjuk-e össze?! Tehát mennyi BSC és mennyi MSC. Ha így van nem szóltam, csak elgondolkodtam, hogy hátha véletlenül nem így készítették az összehasonlítást. :)
salve 2019. 06. 21. 17:15
Előzmény: #25829  Törölt felhasználó
#25855

tudod ki a mérhetetlenül ostoba? hát, sajnos..azt kell mondjam, hogy az, akinek a hozzászólására msot válaszolok..
merthogy: nyugi, én ismerek fideszes tudóst (olyat aki nem tudom tagja e a pártnak de rősen támogatja és médiában is megszólal időnkét ha megkérdezik, csak 3 további nyelvet beszél még az angol mellett és évtizedeken át élt illetve tanított kint nyugati egyetemeken Amerikában is), szóval gtg: te csak hiszed azt, hogy az Mta elnöke az fideszes, oké?
merthogy valójában sosem volt az! - tudod az más kérdés, hogy fideszkormány idején csináltak belőle akadémia elnököt, de csak azért, mert még őt találták ott e legelfogadhatóbbnak mert nem volt jobb (pedig szerttek volna nála alkalmasabbat, csakhát nem volt..)
és sem a regnálása alatt, sem később nem voltak megelégedbve a tevékenységéval, ok? és tudod miért? mert a fent említett tudósember szerint (is) ez a volt elnök nem mert, nem is akart egy idő után változtatni az Mta megkövült, a még a kádárrendszerből örökölt 1. működési modelljén, 2. belső, öntörvényű pénzelosztási, és elherdálási politikáján, érted?
és tudod miért? baromi egyzserű: azért, mert az Mta is úgy működik mint mint az Usa ban a state department: hiába Trump az elnök, az adminisztáráció nagyobb része vagyis a deep state az ellene ven , azza a demokraták beépített embereiből áll és ott szabotálják azaz nem hajtják végre az utasításokat, ahol csak tudják! azaz kőkeméyn lobbiereje van a posztkommunistáknak az Mta-n belül uyganígy, no iylen egyszerű oka van annak, miért volt egy nagy nulla az a bizonyos exelnök...
de ha nem akarod, neked ezt nem kell elhinned...(pedig így van..)
Peterbond 2019. 06. 21. 16:20
Előzmény: #25851  pampa
#25854
"pl. USA felhőkarcolói nem biztosítanak élhető teret egy áramszünet esetén!
 sem a lift sem a klíma és a vízellátás sem működne!
tömegközlekedés azonnal összeomlana... stb..."
.
Ahogy nem működött London vagy Budapest épületeiben sem. a hasonlatom esetén. Semmivel se különb a dolog.
.
Tényleg nem érted hogy te szereted úgy beállítani az emberiságet ami teljesen függ a technológiától miközben azt csak a javára használja. lásd te is csak itt vagy és a klimatizált szobádból műanyag billentyűzeten netezel naphosszat ahelyett hogy gyertyafény mellett a tanyádon levelet írnál lúdtollal és úgy írogatnál nekem.
.
Az emberiség alkalmazkodna és rövid időn belül visszajutna ugyanarra a fejlettségi szintre majd túllépné azt. 5000 éves történelmünk ezt bizonyítja. Ha őskori önellátást szeretnél hogy a vízért a patakra kell lemenni és mindent csak természetes anyagból sajátkezűleg puszta kézzel rakj össze van rá lehetőség. Nem látom hogy élnél vele.
Peterbond 2019. 06. 21. 16:15
Előzmény: #25852  pampa
#25853
"én másképp látom!
minél magasabb iskolázottsági szint, így minél nagyobb tudást igénylő munkavégzés.
kb. ezt "olvastam" ki abból amit írtál."
.
Igen. Bár fogalmam sincs miért jobb ha konyhai kiszolgálót nevelünk mint ahogy mondod. Ő mitől lenne környezettudatosabb?
.
Szerintem meg pont a magasan iskolázottak gyűjtik szelektíven a szemetet, nem veszik a felesleges cuccokat és takarékoskodnak. Az alacsonyabb iskolázottságúak esetében sokkal kevésbé fontos a környezettudatosság.
.
De ettől függetlenül SEHOGY sincs párban az hogy inkább ne legyél képzett munkaerő mert akkor oda a föld a magasabb környezetszennyezés miatt. 
pampa 2019. 06. 21. 15:43
Előzmény: #25850  Peterbond
#25852
A vicc az hogy én a lassító párti vagyok."

én másképp látom!
minél magasabb iskolázottsági szint, így minél nagyobb tudást igénylő munkavégzés.
kb. ezt "olvastam" ki abból amit írtál.
te a fejlődést támogatod, és a fejlődés "erőforrás" feléléssel jár!
 írhatod, hogy te azt a fejlődést támogatod ami környezetvédelemmel társul.....

csak még azt nem tudták összehozni!
.
 kb. mint a villanyautó...... annak 0 a kibocsájtása.....
 csak az aksinak meg a megépítésének és a folyamatos energia ellátásának van kibocsájtása....
pampa 2019. 06. 21. 15:37
Előzmény: #25849  Peterbond
#25851
Itt most tényleg körtét hasonlítasz almához. 
.
két idősávról beszélünk....
.
 pl. USA felhőkarcolói nem biztosítanak élhető teret egy áramszünet esetén!
 sem a lift sem a klíma és a vízellátás sem működne!
tömegközlekedés azonnal összeomlana... stb...

ahogyan a "bankkártya " sem nagyon hasznos áramszünet idején....

én egy "azonnali" hatásról írtam, azt nem tudná átvészelni első körben  az idősek, másodikban pedig a rendszeres gyógyszerszedők.
Peterbond 2019. 06. 21. 14:31
Előzmény: #25848  pampa
#25850
"erről a "dátumról" beszélgetünk!
a "növekedés, fejlődés" pártiak" ez gyorsítanák.... de addig nagyon "jól " élnének....
 és a másik tábor lassítaná és ezért cserébe sokat leadna a "kényelméből".....

 a "harc" a gyorsítók javára fog eldőlni!    :(((("
.
A vicc az hogy én a lassító párti vagyok. Az EU is lassító párti. A Trump pl gyorsító párti és tegnap a kormányunk is a gyorsító párt mellett tette le a voksát. Te ellenben nem lassítani akarsz hanem valami idealista őskori állapototra vágysz. Semmi gond. válaszd ki azt a 9.2 millió magyar állampolgárt akit meg kell ölni. A maradék 300.000 kb kényelmesen elélhet itt a kárpát medencében. mivel az őskori állapotokhoz képest lehúztunk 2000 évet és azóta élt kb 20 milliárd ember a földön úgy hiszem nem az az állapot az ideális.
.
Jelen véleményem szerint lehet a mai fejlődéssel ellátni fentarthatóan ennyi embert sőt akár még többet is. És ehhez pont hogy a fejlődésre van szükség hogy hatékonyan lehessen termelni élelmiszert. A legnagyobb környezetszennyezés szvsz szerintem a pocséklásból ( egyszer használatos dolgok ) vannak és abból hogy a fejletséggel mások úgy próbálnak versenyezni hogy inkább a környezetszennyezésre nem figyelnek ( lásd pl Kína ) és nem a technológiával lennének hatékonyabbak hanem azzal hogy nem költenek környezetvédelemre tisztításra hanem csak leöntik valahol vagy folyatják a folyókba mert a tisztítás drága lenne. Ahogy pl az esőerdők esetében is inkább erdőt irtanak hogy legyen terület több nem a meglévő területen művelnek hatékonyabban.
Peterbond 2019. 06. 21. 14:23
Előzmény: #25835  pampa
#25849
"vírussal megtámadja egy ország a föld elektromos rendszerét és az összeomlás több hónap szolgáltatás kieséssel jár.
pl. nem kell gamma sugárzásra gondolni....
nyugaton már egy !!!! hét áramszünet is tragédia lenne kánikula esetén!"
.
Szívás lenne de azért az a szép az emberigében hogy alkalmazkodik. Jó példa rá a 2. világháború is amikor a bombázásokkal pl London majd később Budapest és más városok teljes ellátását rombolták szét. Nem hogy áram de víz se volt sok helyen. Oszt Lomdon kipusztult? alkalmazkodott majd a több hónapos vagy London esetébn azthiszem 2 éves bombázás után helyreállított mindent. Németországot vagy pl Drezdát a szó szoros értelmében a földbe bombázták. Most elmész Drezdába ősemberek élnek nomád körülmények között? Budapest 1945 és budapest 1970 között mekkora különbség is volt? Hát még akkor mostani Budapest?
pampa 2019. 06. 21. 14:18
Előzmény: #25846  Peterbond
#25848
Egyszer persze mi is kipusztulunk mint a dinoszauruszok is a teljes emlős fajjal együtt. De addig esetleg nem ülünk a babérjainkon és tengődünk mint az állatok. Ettől vagyunk emberek."
.
 erről a "dátumról" beszélgetünk!
a "növekedés, fejlődés" pártiak" ez gyorsítanák.... de addig nagyon "jól " élnének....
 és a másik tábor lassítaná és ezért cserébe sokat leadna a "kényelméből".....

 a "harc" a gyorsítók javára fog eldőlni!    :((((
 
Peterbond 2019. 06. 21. 14:17
Előzmény: #25836  signal2
#25847
"Az emberi génállomány valószínűleg folyamatosan romlik, ugyanis kiiktatjuk a természetes szelekciót. "
.
Ehhez képest már elnézést de a 150 cm magas átlag 30 évet se megélt ősapáinkhoz képest még én eis über mens vagyok a magam 178 cm és 82 kilommal. Az én fogaim majdnem mind megvannak míg Árpád apánknak valószinűleg ilyen korban már a fele se volt meg talán. Részben egyetértek hogy a természetesn szelekciót kivettük. Én és testvérem akár 100 évvel ezelött se éltük volna túl a szülést de max a 2. évünket. Öcsém alig 1,5 kilogrammal születet. Mégse hiszem hogy bármnely ősapánknak jobb lett volna az átlagos fizikai állapota hozzá képest pedig ő se kimagasló a mai emberekhez képest.
.
Kicsit olyan ez mint a tenyésztés. Kialakítotttunk magunknak olyan körülményeket amik alapján a legoptimálisabban tudunk fejlődeni. ezért a átlag életkorunk 75 év a 30 helyett és 30 centivel vagyunk magasabbak pl mint ősapáink és valószinűleg bírunk ki sokkal több mindent amit ők nem mert pl nem tudták biztosítani a változatos étrendet viaminokat vagy pl nem törődtek a higéniára.
Peterbond 2019. 06. 21. 14:09
Előzmény: #25831  pampa
#25846
"egy teljes technológiai összeomlás esetén a fejlett emberek csoportja vagy az őserdőkben nomád körülmények között élő emberek csoportja szenvedne el nagyobb lélekszámvesztést?"
.
Ha nem érted a kérdésed abszurditását se akkor hogy válaszoljak?
.
Ha a földbe becsap egy meteor akkor melyikük éli túl?
.
Ha maradunk az őskori szinten akkor kb most is 25 millióan élnénk. Nem születtél volna meg se te se apád se nagyapád de még Árpádapánk se és a legtöbbünk valószinűleg még most is Afrikában tengetné az életét és a fajunk el se jutott volna a legtöbb földrészre. És nem tudom milyen technológiai katasztrófától tartasz, de egy Majmok bolygója szintű katasztrófa kb sci-fi filmekben létezne. A valóságban az emberidág elég gyorsan összeszedné magát. Történelmünk során virágzó birodalmak omlottak össze és süllyedt vissza a fejlettségünk akár évszázadokat is ( pl Római szintű utat kb a középkor végéig nem tudtak újra építeni ). De továbblépett és még tovább fejlődött. Egyszer persze mi is kipusztulunk mint a dinoszauruszok is a teljes emlős fajjal együtt. De addig esetleg nem ülünk a babérjainkon és tengődünk mint az állatok. Ettől vagyunk emberek.
pampa 2019. 06. 21. 14:07
Előzmény: #25842  Peterbond
#25845
Az hogy pl most sok a gluténrzékeny nem abból ered hogy most sok a mű kaja hanem mostmár nincs 30%-os gyerekhaalndóság és nem 30 évesen halsz meg így nincs természetes kiválasztódás. ezen emberek régebben simán idő elött meghaltak a nélkül hogy bárki tudta volna hogy ilyen bajuk van."

látod ez sem biztos hogy így van!
.
csak a közvetlen családomban!!!!  van 3 ételallergiás aki  30 éves kora  és 1990 után vált azzá!
az elődök között nem volt.
így náluk valami más ok miatt alakult ki.
 
Peterbond 2019. 06. 21. 14:03
Előzmény: #25830  pampa
#25844
"nem lehet, hogy ezért is a patászorbán a felelős?"
A Patásorbánt TE írtad le először. Én egyetlen kommentemben se említettem se a kormányt se a Fideszt se Orbánt. Az általános véleményemet mondtam el. Üldözési mániádat ne rajtam éld ki te se kérlek. Tudom majd jön Salve elmagyarázni mekkora ballibsi vagyok és biztos megszavaztam a pufajkást is.... általános iskolásként.
pampa 2019. 06. 21. 14:01
Előzmény: #25841  Peterbond
#25843
írtam, volt egy határ ameddig erre volt lehetősége az emberiségnek.
azt átléptük.
.
 te pedig írod, hogy még nagyobb sebességgel kellene robognunk a szakadék felé....
a másik topikban pedig az okoz felháborodást, hogy nem írtuk alá a "sebességcsökkentésre" a vállalást.....
.
 amennyiben holnaptól 0 kibocsájtásra térnénk át egyes tudósok szerint még 30-40 évig melegednénk!
akkor mi értelme egy 2050-es céldátumnak?
.
és akkor még azt sem néztük, hogy Kína, India, Pakisztán, egyes afrikai  országok nem nagyon foglalkoznak a környezetvédelemmel....CO kibocsájtással...
.
 nem engem kell meggyőznöd, hogy ez a jó irány amerre tartunk!    :)
.
 A FÖLDET!  
Peterbond 2019. 06. 21. 14:01
Előzmény: #25830  pampa
#25842
" aztán nem kell csodálkozni, ha a FÖLD benyúltja a számlát!
mindennek ára van, ennek a mostani "jólétnek" is!

 nem kell már "kaszálni"......
ahogyan krumplit sem ültetni....

minden megvehető, ráadásul már konyhakészen!
.
azután elég elballagni  egy oviba és megnézni mennyi a laktóz meg glutén érzékeny egy csoportban!"
1. A környezetszennyezés és a pocséklás egy teljesen más ettől független téma. Nem attól lesz élhetőbb a föld mert te nem taníttatott a gyerekedet és nem haladsz a fejlődéssel. Pont hogy a jelenlegi fejlődés sokkal inkább próbálja figyelembe venni a környezetet és visszafogni ahol túltoljuk a biciklit. Aztán persze vannak akik ezeket hülyeségnek tartják ( pl Trump, vagy pl mi akik leszavaztuk a klima megállapodást alig 1 napja ) és vannak akik tennének ellene. Szerintem nem attól lesz valaki környezettudatosabb hogy csak konyhai kisegítőnek lesz jó. Sőt pont a diplomások között fogsz találni környezettudatosabb embereket.
.
2. Az hogy pl most sok a gluténrzékeny nem abból ered hogy most sok a mű kaja hanem mostmár nincs 30%-os gyerekhaalndóság és nem 30 évesen halsz meg így nincs természetes kiválasztódás. ezen emberek régebben simán idő elött meghaltak a nélkül hogy bárki tudta volna hogy ilyen bajuk van. Anno is volt sok skizofrén nem csak a modern korban. Csak akkor letudták azzal hogy megszálta az ördög vagy hogy boszorkány és kész. Aki anno glutén érzzékeny volt azt meg etették gabonával oszt meghalt 7-14 évesen és bekerült a gyerekek azon 30%-ba akik nem élték meg a felnőtkort. ezért szvsz hülyeség minden ilyet a modern korra fogni. A modern kornak is megvannak persze a maga betegségei. pl aranyere tényleg egyre több embernek van mert az angol vécét nem arra találták ki ahogy a természet gondolta hogy mi végezzük a dolgunkat. Ahogy pl légúti megbetegedés is valósziűleg több van a városban. Bár kérdéses mennyivel ahoz képest amikor a szénbányában kellett robotolni vagy amikor a rabszolgák ezrével haltak meg a bányákban építkezéseken a rosz körülmények miatt.
Peterbond 2019. 06. 21. 13:53
Előzmény: #25830  pampa
#25841
"majd jön a GPS  alapú önvezető kombájn... és a Józsi nézhet más munka után....
azután jön valami még jobb... és az is repül aki kitúrta a kombájnos Józsit! " 
.
Pontosan 5000 eéve ez a világ rendje. akkor még ember húzta fa bottal vájtak sávot amibe magot ültettek. Aztán jött az állati erő. majd a gőzgépek és így tovább.
.
Anno rengeteg szakma szűnt meg az ókorban és jött létre új. Ahogy a középkorban az ipari forradalom idején és így tovább. Nincsenek már patkoló kovácsok de ettől még a világ nem dől össze. Anno 1400-as években az emberiség 90% a mezőgazdaságban dolgozott. Olyan hogy ipar alig volt. Szolgáltatás semmi szinte. Vendéglátás vagy turizmus? mindig jönnek újak és a régi munkák helyett végzik az emberek majd az újakat. És a változásoknak vannak nyertesei. Akik először kötöttett ökröt az eke elé, akik először alkalmazták a vetésforgót, akik először alkalmaztak szövőszéket kézi szövés helyett, akik először alakalmaztak kombájnt. És voltak akik lemaradtak és csak jóval később áltak át. Mi igyekezzünk elöl haladni és nem a végén a sornak.

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók