Topiknyitó: pampa 2015. 09. 13. 07:52

MIGRÁCIÓ, EU-ból való kilépés ,napi hírek, Magyarország  

Lassan el kell kezdeni elemezni ezt a lehetőséget is,hiszen teremthet az EU olyan új feltételrendszert ami miatt már egy olyan ország amelyik nemzetállamként képzeli a jövőjét nem maradhat a közösségen belül.

A migráns kérdés nagyon időszerűvé teszi ezt a lehetőséget,hogy számolni keljen vele.


Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2019. 01. 31. 11:16
Előzmény: #16299  Törölt felhasználó
#16300
Tiszta szégyen, hogy a kormány jobban ki szeretné zsákmányolni a magyar embereket mint a multi cégek:((
Törölt felhasználó 2019. 01. 31. 11:07
Előzmény: #16298  pampa
#16299

"Sorra törlik fel a padlót az ellenzéki összefogással a cégek!"
.
Nehéz is megérteni:))
A kormány biztosítja a feltételeket  a plusz túlórához, de a cégek nem értenek egyet vele, nem alkalmazzák.
Tiszta siker a kormánynak:))))
pampa 2019. 01. 31. 11:01
Előzmény: #16297  pampa
#16298
"10:50 | Sorra kötik a túlóratörvényt kizáró megállapodásokat a cégek"
.
.
.
Sorra törlik fel a padlót az ellenzéki összefogással a cégek!
Hogyan fognak így "RABSZOLGATÖRVÉNY"-ezni?   :))))))
pampa 2019. 01. 31. 09:09
Előzmény: #16296  pampa
#16297
"'Kifejezetten kívánatosnak és integrációs szempontból javadalmazónak nevezte Svédország bevándorlásügyi minisztere azokat a nemrégiben meghozott kormányzati döntéseket, melyek nagymértékben felgyorsítják a svédországi migránsok családegyesítési folyamatait."
..
.
"A törvénymódosításokat követően az ország bevándorlásügyi minisztere, Morgan Johansson – aki egyben igazságügyi miniszter is – azt mondta:
Szerintem ez egy nagyon humánus döntés. [...] a családegyesítés kifejezetten elősegíti az integrációt is."
A családegyesítési folyamatok felgyorsítása mellett a kormány ki fogja szélesíteni a menedékkérelemre feljogosító törvényi kereteket is annak érdekében, hogy még többen nyerhessék el az oltalmazott státuszt. "
pampa 2019. 01. 30. 16:10
Előzmény: #16295  pampa
#16296
"Partra szállhatnak szerdán Olaszországban a Sea Watch 3 nevű mentőhajón több mint egy hete veszteglő bevándorlók, akiket hét európai uniós ország között fognak szétosztani – jelentette be Giuseppe Conte olasz kormányfő.
Milánói sajtótájékoztatóján Conte elmondta: a következő órákban kiszállhatnak az emberek a mentőhajóból. A menekülteket Olaszország mellett Németország, Franciaország, Portugália, Románia, Málta és Luxemburg fogja befogadni.
A Sea Watch német civil szervezet mentőhajója még január 19-én vette fel a 47 bevándorlót a líbiai partok közelében.
Az olasz hatóságok múlt pénteken engedélyezték, hogy a hajó lehorgonyozzon Szicíliánál, de az olaszországi kikötők zárva maradtak előttük.
Róma eredeti elképzelése szerint Hollandiának kellett volna befogadnia a bevándorlókat, ugyanis holland felségjelzésű hajóról van szó, Hága azonban ezt visszautasította, mondván, a jármű egy német civil szervezet tulajdona. A nemzetközi jog szerint a tengeren bajba került embereket a legközelebbi biztonságos kikötőbe kell szállítani."
(MTI)
pampa 2019. 01. 29. 19:02
Előzmény: #16294  pampa
#16295
"A három képviselő kedden az ügyészségi nyomozás iratait akarta megtekinteni, ám mint Szél Bernadett élő Facebook-videójában elmondták, erre nem kaptak lehetőséget, az ügyészség egy hetet kért, hogy átnézzék az iratokat, és kiválogassák, hogy mibe tekinthetnek be. A képviselők jövő szerdára kaptak új időpontot az iratbetekintésre."
.
.
.
Élőzött már egy kicsit, nem elég nagy a nézetettsége!   :))))
.
Pedig a TV-nél már teljes komforttal várják őket!  :) Erre az Ügyészségre mennek!
.
Ott talán van különszoba, így nyugodtan beköltözhetnek!  :)
pampa 2019. 01. 29. 18:58
Előzmény: #16293  pampa
#16294
"Mint arról beszámoltunk, az ügyészség korábban azt közölte, hogy 2500 GB terjedelmű, mintegy 1000 óra tartalmú felvételek alapján úgy döntöttek, hogy az országgyűlési képviselők decemberben az MTVA székházában nem hivatalos személyként jártak el, ezért az ő feljelentéseik miatt nem nyomoznak. A velük szemben fellépő biztonsági őrök viszont az ügyészség szerint jogszerűen jártak el, a képviselőkkel szemben pedig felmerül a közérdekű üzem megzavarásának gyanúja. Az ügyészségi határozat szerint a képviselők "támadólag léptek fel" a biztonsági őrökkel szemben.
A három képviselő kedden az ügyészségi nyomozás iratait akarta megtekinteni, ám mint Szél Bernadett élő Facebook-videójában elmondták, erre nem kaptak lehetőséget, az ügyészség egy hetet kért, hogy átnézzék az iratokat, és kiválogassák, hogy mibe tekinthetnek be. A képviselők jövő szerdára kaptak új időpontot az iratbetekintésre.
Szél Bernadett azt mondta, az akkor készült felvételeken is látszott, hogy nem az ő gyomruk rúgott vissza, és egyébként sem brahiból mentek be a köztévé székházába, hanem mert képviselők, és azt akarják, hogy a köztévében rendes hírek menjenek, és ne egy alternatív univerzumról számoljanak ott be."
.
.
A műsorszerkesztés része a képviselői munkának?  :)
Bemehetnek, tájékozódhatnak, de nem zavarhatják a munkát!
.
Mozizhat a bíró!   :))))
pampa 2019. 01. 29. 15:33
Előzmény: #16292  pampa
#16293
"A Sea Watch német civil szervezet negyvenhét embert szállító mentőhajója csak akkor köthet ki Olaszországban, ha utasait azonnal útnak indítják Németország vagy Hollandia felé – hangsúlyozta Matteo Salvini olasz belügyminiszter kedden.
A Sea Watch holland lobogó alatt hajózó hajója január 19-én vette fel a migránsokat – köztük 13 kiskorút – Líbia partjaitól északra. A mentőhajó pénteken érkezett meg olasz vizekre, menedéket keresve a háborgó nyílt tenger elől, és a szicíliai Siracusától két kilométerre vetett horgonyt.
Salvini szerint Olaszország eddig is túl sok migránst fogadott be
„Partra tenni a migránsokat? Csak akkor, ha folytatják útjukat Hollandiába, ahol a Sea Watch hajóját regisztrálták, vagy Németországba, a civil szervezet székhelyére” – írta a Twitteren Salvini. „Olaszország már eddig is túl sokat fogadott be közülük, és túl sokat költött rájuk” – tette hozzá.
Az új olasz kormány júniusi hivatalba lépése óta újra és újra parázs vita tárgyát képezi a Földközi-tengeren megmentett emberek sorsa.Danilo Toninelli olasz közlekedési miniszter elmondta, hogy a római kormány kész létrehozni egy humanitárius folyosót, amelyen át a migránsok Németországba vagy Hollandiába utazhatnak. Toninelli egyúttal felszólította az európai országokat, hogy mutassanak szolidaritást, és vállaljanak felelősséget a probléma megoldása érdekében."
pampa 2019. 01. 29. 14:27
Előzmény: #16291  pampa
#16292
A beadványban szakértői becslés alapján azt állítják, hogy a felmondás tárgyát képező épületrész használati jogának értéke 2,5 milliárd forint.""
.
Rossz szakértőt kérdeztek meg!  :)
A használati jog értéke "0" hiszen ők pontosan ennyit fizetnek érte!  :))))
pampa 2019. 01. 29. 14:01
Előzmény: #16290  pampa
#16291
"A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) igazgatósága egyoldalú nyilatkozattal felmondta azt a korábbi szerződést, amelynek alapján a PTI addig ingyenesen használhatta a Kossuth téri volt igazságügyi palota Alkotmány utcai szárnyát. A Kúria tavaly novemberben mondta ki azt, hogy a felek között 1990-ben ingyenes használatra szóló haszonkölcsön-szerződés jött létre, s ez a törvény szerint tizenöt napos határidővel egyoldalúan felmondható. Az MNV harminc napot biztosított a PTI-nek arra, hogy kiköltözzön a székházból."
.
.
..."Keresetben fordult a Fővárosi Törvényszékhez a Politikatörténeti Intézet (PTI), amelyben a baloldali szellemi műhelyként számontartott intézet azt állítja, semmisnek tekinthető a használati jog felmondása az állam részéről. A Kúria indoklására hivatkoznak, amely szerint „atipikus” használati jogról van szó, amelynek megszüntetésére nem vonatkoznak a haszonkölcsön felmondására érvényes szabályok – számolt be hétfőn a Népszava.
Az intézet ezzel párhuzamosan a földhivatalhoz is fellebbezést nyújt be. Földes György, a PTI ügyvezető igazgatója szerint a két lépés együtt halasztó hatállyal bír, az intézetet tehát pillanatnyilag nem lehet kilakoltatni. Szavai szerint az intézet kész átadni az épületrészt, amennyiben megfelelő kompenzációt kap. A beadványban szakértői becslés alapján azt állítják, hogy a felmondás tárgyát képező épületrész használati jogának értéke 2,5 milliárd forint."
.
.
Akkor miért nem fizettek érte ennyit?   :)))))
pampa 2019. 01. 29. 12:32
Előzmény: #16289  pampa
#16290
"A tárgyalások sokkal termékenyebbek voltak, mint bármikor korábban
– mondta Zalmay Khalilzad, az Egyesült Államok az afganisztáni megbékélésért felelős különmegbízottja, vezető tárgyalója, aki hozzátette: „jelentős haladást értünk el létfontosságú kérdésekben”. Ahogyan ő, úgy sok más szakértő, de még a tálibok megszólalói is így beszélnek a keretmegállapodás tervezetéről.
A tét az afganisztáni béke, az USA történetének leghosszabb, 17 éve tartó háborújának a lezárása. Ebben a harcban több mint 2400 amerikai, 1100 szövetséges, legalább 62 ezer afgán katona és rendőr, valószínűleg nagyjából ennyi tálib és több mint 24 ezer civil halt meg. Ezen kívül minimum kétszer ennyien megsérültek, sokan közülük egész életükre."
.
.
"Csak az USA 932 milliárd dollárt költött el a háborúra, ami – csak érzékeltetésképpen – több, mint amit a II. világháború után a Marshall-terv keretében elköltöttek Európa újjáépítésére."
pampa 2019. 01. 29. 10:41
Előzmény: #16280  pampa
#16289
Az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult a német Sea Watch nevű civilszerevezet, mivel Sea Watch 3 nevű mentőhajójuk napok óta Szicíliánál, Siracusa partjainak közelében vesztegel,
fedélzetén 47 személlyel, akiket a hajó 11 nappal ezelőtt vett fel az észak-afrikai Líbia partjainál.
A német Spiegel idézi a szervezet szóvivőjét, Roben Neugebaurt, aki közölte: a személyzet és a megmentettek nevében fordultak a strasbourgi testülethez."
.
.
Mit keres az olasz partoknál?
Miért nem a legközelebbi kikötőbe vitte a kimentetteket?
hatosa 2019. 01. 29. 10:06
Törölt hozzászólás
#16288
euler 2019. 01. 29. 09:56
Előzmény: törölt hozzászólás
#16287

Ezt majdnem szabatos magyarsággal sikerült megfogalmaznod, ezért javaslom tedd félre magadnak és próbáld alkalmazni.
.
Aztán gondolkodj el azon, hogy mi a vélemény véleményezése, vagy a véleményező véleményezése, saját vélemény nélkül.
Mert folyamatosan ezt csinálod.
hatosa 2019. 01. 29. 09:52
Törölt hozzászólás
#16286
hatosa 2019. 01. 29. 09:48
Törölt hozzászólás
#16285
euler 2019. 01. 29. 09:43
Előzmény: törölt hozzászólás
#16284

Jó, hogy ezt mondod, mert csak megkerestem, hogy pampa honnan idézett (kapaszkodj meg! a nők lapja cafe-ból :) ), és ugyanonnan idéztem én is.
.
Még korán van, de figyelj oda jobban! :)
(bár díjazom az ilyen öngólokat)
euler 2019. 01. 29. 09:24
Előzmény: törölt hozzászólás
#16283
Erre próbáltam rámutatni! :)
hatosa 2019. 01. 29. 09:19
Törölt hozzászólás
#16282
hatosa 2019. 01. 29. 09:16
Törölt hozzászólás
#16281

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek