Topiknyitó: pampa 2015. 09. 13. 07:52

MIGRÁCIÓ, EU-ból való kilépés ,napi hírek, Magyarország  

Lassan el kell kezdeni elemezni ezt a lehetőséget is,hiszen teremthet az EU olyan új feltételrendszert ami miatt már egy olyan ország amelyik nemzetállamként képzeli a jövőjét nem maradhat a közösségen belül.

A migráns kérdés nagyon időszerűvé teszi ezt a lehetőséget,hogy számolni keljen vele.


Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
PusztaPutyin 2018. 08. 13. 11:32
Törölt hozzászólás
#8700
Vazsmegyei 2018. 08. 13. 10:18
Előzmény: #8698  ts3
#8699
Ekkora hülyeségeket az emberiség tönkretételéről politikai propagandisták képesek elővezetni!
.
Bullshit aki nem hiszi, hogy idegen kultúrákkal akarják Európát elárasztani? Tájékozatlan és tudatlanságot feltételez. Remélem tisztában vagy a szavaid jelentőségében!
-
Az európai(UNIOS) határvédelem ma a beengedésről szól, nem a védelemről! Nehogy megtévesszél már!
-
Az emberiség fennmaradása már csak az afrikai milliók számától függ, akik érthetetlen módon, hogyan tudnak szaporodni, ha nem a jobb élet biztosította ezt számukra?!
-
Mi érdeked fűződik az ilyen propaganda népszerűsítéséhez? Ez egész eszmei hozzáállásod egy kekeckedő, de oktalan hazugságra épült!
ts3 2018. 08. 13. 09:47
Előzmény: #8692  Törölt felhasználó
#8698
"1. Az internacionalista deep-state el akarja árasztani idegen kultúrával Európát (is)."
Ez már biztos? Nehogy felüljél valami bullshitnek!
--
"2. Dülöngélő és a két fő EU-tagállam (+ néhány másodvonalbeli tagállam) vezetője ebben készséges együttműködő partnereik."
Miért jó nekik?
A következő költségvetési ciklusban a korábbi 5,6 milliárd euróról 18,8 milliárd euróra növelné a határvédelemre fordított összeget az Európai Bizottság.Ezzel is az a cél, hogy többen jöjjenek?
--
"3. Az illegális migránsok seregestül jönnek, mert azt mondták nekik otthon h. jöhetnek/jöjjenek, nem lesz gond, szabad a pálya."
21. században maguktól is rájönnke, hogy hol van jobb élet, nem kell nekik mondani.
Törölt felhasználó 2018. 08. 13. 09:20
Előzmény: #8696  signal2
#8697
Pusztán jogértelmezés (és politikai akarat) kérdése... lásd Izrael, Usa, Ausztrália, Kanada, Japán, Kína, Oroszország, Szaúd-Arábia, Kuvait stb... stb. 
signal2
signal2 2018. 08. 13. 09:13
Előzmény: #8693  Törölt felhasználó
#8696
A genoi egyezményben a menekült definíciójánál a háború nem is szerepel okként (durva, mi?). Ellenben az üldöztetés különböző fajtái igen. Így pl. Törökországból megalapozottan érkezhet rengeteg menekült politikai üldöztetés miatt. De Fehéroroszországból, Oroszországból stb. Faji üldöztetés miatt is jöhetnek Afrikából. És leírtam: akkor is jöhetnek, ha nem határos, de a közbenső országnem ad neki státuszt, pedig járna neki.
.
Itt a menekült deifiníciója az adoptált szövegben (1989. évi 15. törvény erejű rendelet):
"(2) Aki 1951. január 1. előtt történt események következtében faji, vallási okok, nemzeti hovatartozása, illetve meghatározott társadalmi csoporthoz való tartozása, avagy politikai meggyőződése miatti üldözéstől való megalapozott félelme miatt az állampolgársága szerinti országon kívül tartózkodik, és nem tudja, vagy az üldözéstől való félelmében nem kívánja annak az országnak a védelmét igénybe venni; vagy aki állampolgársággal nem rendelkezve és korábbi szokásos tartózkodási helyén kívül tartózkodva ilyen események következtében nem tud, vagy az üldözéstől való félelmében nem akar oda visszatérni.Olyan személy esetében, aki több állampolgársággal rendelkezik, az „állampolgársága szerinti ország” kifejezés jelenti mindazokat az országokat, amelyeknek e személy állampolgára és nem tekinthető az állampolgársága szerinti ország védelmét nélkülöző személynek, az, aki megalapozott félelmen alapuló okok nélkül nem vette igénybe azon országok valamelyikének védelmét, amelynek állampolgára."
.
Tehát elég az üldöztetéstől való megalapozott félelem, és nem szerepel a definícióban semmilyen határos vagy szomszédos ország. 
Törölt felhasználó 2018. 08. 13. 09:10
Előzmény: #8694  Törölt felhasználó
#8695
Minden olyan személy, aki ennek a kritériumnak nem felel meg, az nem valódi menekült, vagy ha úgy tetszik, illegális migráns.
Törölt felhasználó 2018. 08. 13. 09:08
Előzmény: #8693  Törölt felhasználó
#8694
Valódi menekült csak Európán kívüli, ún. harmadik biztonságos országban lefolytatott migrációs eljárást követően érkezhetne Európába.
Törölt felhasználó 2018. 08. 13. 09:04
Előzmény: #8689  signal2
#8693
"Mi a megoldás akkor, ha sok valódi menekült érkezik?"
 
Eleve nem érkezhetnek "menekültek", hiszen Európa közvetlenül nem határos egyetlen háborús vagy humanitárius katasztrófát szenvedett országgal sem... ezt már ezerszer átrágtuk, de mindig nekifuttok ezeregyedszerre is a hiábavalóságnak. :)
Törölt felhasználó 2018. 08. 13. 08:59
Előzmény: #8686  ts3
#8692
Akkor segítek picit a logikai lánc főbb elemeinek bemutatásával...
 
1. Az internacionalista deep-state el akarja árasztani idegen kultúrával Európát (is).
2. Dülöngélő és a két fő EU-tagállam (+ néhány másodvonalbeli tagállam) vezetője ebben készséges együttműködő partnereik.
3. Az illegális migránsok seregestül jönnek, mert azt mondták nekik otthon h. jöhetnek/jöjjenek, nem lesz gond, szabad a pálya.
 
:)
signal2
signal2 2018. 08. 13. 08:58
Előzmény: #8688  pampa
#8691
"a média segítségével befolyásolják és butaságban tartják az embereket, akik annyi fáradtságot sem vesznek, hogy megvitassák a problémákat" - mintha Magyarországról írt volna. A kormánnyal mit lehetett megvitatni nyilvánosan az elmúlt 8 évben? Már odáig züllöttünk, hogy parlamenti kérdésekre sem válaszolnak érdemben. 
signal2
signal2 2018. 08. 13. 08:47
Előzmény: #8682  Törölt felhasználó
#8690
Hány illegális migránst akar az EU szétosztani a tagállamok között? 
Egyet sem. Aki mást állít az hazudik.
signal2
signal2 2018. 08. 13. 08:46
Előzmény: #8685  pampa
#8689
Nem logikus, hogy a szétosztás ösztönzi az indulást, ugyanis a szétosztásnak köszönhetően nem abba az országba kerülnek, ahova szeretnének. Ez éppenhogy visszafogó tényező. Ráadásul az eddigi tervek szerint csak olyan helyzetben élesedett volna  a szétosztási mechanizmus, amikor egy adott országban a teherbíró képességénél nagyobb számban adtak volna be menedékkérelmet. Igazából nehezen érthető,. hogy ha szigorúan minden eszerint zajlik, akkor mi a probléma ezzel.
.
Lezárhatjuk a határt, a valódi menekültet azonban be kell engedni. Mi a megoldás akkor, ha sok valódi menekült érkezik?
.
Olyan még nem hangzott el az EU részéről, hogy a nem menekült migránsok számára kötelező közös eljárást szeretnének bevezetni. 
pampa 2018. 08. 13. 08:24
Előzmény: #8685  pampa
#8688
"Serge Menga kijelentette: határozottan fellép a tömeges bevándorlás ellen. Véleménye szerint a tömeges bevándorlás és annak kiváltó okai ellen sokkal hatásosabban fel lehetne lépni, ha nem létezne az Európai Unió által gerjesztett, NGO-kat támogató lobbi. Az aktivista az M1-nek elmondta: tanulmányozta Szíria gazdaságát, és ha összehasonlítjuk azt, mennyi költött Németország egy év alatt a migránsokra, abból az összegből több éven át elláthatták volna élelmiszerrel egész Szíria lakosságát.
Hozzátette: a politikusokkal meg kellene értetni, hogy nem megoldás az, ha az emberek elhagyják hazájuk. Jobban tennék, ha otthon maradnának saját országukban, ahová tartoznak, és azt próbálnák meg felépíteni."
.
"A tömeges bevándorlás ellen fellépőket sokan nácinak nevezik. Serge Menga erre úgy reagált, az emberi butaság nem ismer határokat. Elmondása szerint a média segítségével befolyásolják és butaságban tartják az embereket, akik annyi fáradtságot sem vesznek, hogy megvitassák a problémákat. A német társadalomban véleménye szerint növekedni fog a nyugtalanság, ezért meg kellene kezdeni a párbeszédet. A német kancellár, Angela Merkel, akár az ország Jeanne d’Arc-ja is lehetett volna, de nem vált azzá.
Egy ország olyan, mint egy nagy család. Ha egy állampolgár lánya, vagy fia azt mondja: mama, félek, nem csukhatjuk be előtte az ajtót. A kancellárnak beszélnie kellene az emberekkel, de a német szövetségi kormány nem áll szóba senkivel – jelentette ki az aktivista."
.
.
https://www.hirado.hu/kulfold/kulpolitika/cikk/2018/08/12/afrikai-szarmazasu-aktivista-uzeni-a-tobbieknek-menjenek-haza-es-epitsek-fel-a-sajat-hazajukat
Törölt felhasználó 2018. 08. 13. 08:21
#8687
Ez a visszarakjuk Líbiába dolog azért nehézkes, mert ott gyakorlatilag nincs még mindig központi hatalom, tehát nem nagyon lehet kivel tárgyalni.
ts3 2018. 08. 13. 08:11
Előzmény: #8679  Törölt felhasználó
#8686
"Azért jönnek, mert Dülöngélőtől megtehetik. Máshol nem tehetik meg. De ez változni fog Európában is."
No ez már jobb egy fokkal, mint hogy az elit el akarná árasztani az eu-t.
pampa 2018. 08. 13. 07:59
Előzmény: #8684  hellforceone
#8685
Ennek a kérdésnek kellene a központi helyen lenni!
.
Jönnek és jönni fognak. 
.
Az EU vezetése ezzel már tisztában van és eltelt 3 év!
Ez alatt az idő alatt sem volt képes felmutatni megoldást a mostani és a várható helyzet rendezésére!
Mert bármilyen "szétosztásra" irányuló megoldás csak az INDULÁST fogja ösztönözni!
Ahogyan a "kiváltó ok megszüntetése" sem fog működni! Van pl. amit nem lehet! Max. csökkenteni lehet, de az is sok pénzbe fog kerülni.
Akkor is tömegével (milliószám)  lesznek olyanok akik Európában szeretnék leélni az életüket. Látják a médiában,videó megosztó oldalakon az itteni életét és ők is ilyenre vágynak.
Ők mindenképpen  jönni fognak!
.
Vagy erősek leszünk és zárjuk a határt....vagy elveszünk!
Ilyen mértékben más vallás és kultúra már nem integrálható a társadalmunkba.
Ezért nem marad más választásunk, mint az, hogy mi integrálódunk hozzájuk.....
.
Ez pedig már megfigyelhető egyes térségekben!
2019-es EP választás az utolsó esélye Európának!
.
Olyan képviselőket kell választani akik a "bennszülött" európaiak érdekét védik!
hellforceone 2018. 08. 13. 06:11
#8684
Lehet itt vitázni, hogy ennyi vagy annyi menekült jön / jött és mit okozott, de ez még csak az első, "kis" hullám volt. 2050-ig Afrika népessége várhatóan megduplázódik, ami 2,6 milliárd embert fog jelenteni. Ha addig a klíma olyan szépen alakul, mint az utóbbi években, akkor ha csak 1% jön Európába, már cca. 25 millióról beszélünk és mi van, ha mondjuk 5% akar eljönni az erős klímaváltozás miatt? Mi van, ha csak 50 %-al nő a népesség, mert a klíma annyira durván változna, de mondjuk annak a cca. 1,8 milliárdnak is az 5%-a Európába akarna jönni??? Játék a számokkal, de bárhogy nézem, nem tudom, mi lehetne a megoldás. És 2050 azért már nem annyira távoli jövő, akik itt írkálnak várhatóan mind megélhetik...
signal2
signal2 2018. 08. 13. 00:12
Előzmény: #8682  Törölt felhasználó
#8683
Már megint úgy csinálsz, mintha az EU nem CSAK menedékkérők elosztását tervezte volna, ráadásul csak egy bizonyos tömeg felett.
Törölt felhasználó 2018. 08. 13. 00:02
Előzmény: #8672  Törölt felhasználó
#8682
És ebből hány illegális migránst akar Ausztrália szétosztani a Commonwealth között?
 
Merthogy "véletlenül" megint összekeverted a legálisan befogadottakat a zéró közeli illegálissal.
 
:)
Törölt felhasználó 2018. 08. 12. 23:57
Előzmény: #8672  Törölt felhasználó
#8681
aha, oké...:))

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek