Topiknyitó: pampa 2015. 09. 13. 07:52

MIGRÁCIÓ, EU-ból való kilépés ,napi hírek, Magyarország  

Lassan el kell kezdeni elemezni ezt a lehetőséget is,hiszen teremthet az EU olyan új feltételrendszert ami miatt már egy olyan ország amelyik nemzetállamként képzeli a jövőjét nem maradhat a közösségen belül.

A migráns kérdés nagyon időszerűvé teszi ezt a lehetőséget,hogy számolni keljen vele.


Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pampa 2018. 07. 01. 08:38
Előzmény: #6319  pampa
#6320
"Lengyelország nem kötött semmilyen megállapodást a menedékkérőkről – mondta a lengyel külügyminisztérium szóvivője azután, hogy a német kormány egy dokumentuma szerint Varsó egyike annak a 14 uniós tagállamnak, amelyektől ígéretet kapott, készek megállapodni a Németországból kiutasítandó migránsok visszafogadásáról."
pampa 2018. 07. 01. 08:23
Előzmény: #6317  ts3
#6319
"Csehország és Németország között semmiféle tárgyalás ez ügyben nem volt és kormányom nem is tervezi, hogy egy ilyen megállapodáshoz, amely az illegális bevándorlók rendszeres befogadását jelentené, csatlakozna"
- olvasható a kormányfő Prágában kiadott nyilatkozatában."
pampa 2018. 07. 01. 08:03
Előzmény: #6317  ts3
#6318
Vélhetően éppen ennek a színjátéknak lehettünk szemtanúi az elmúlt napokban. Megírtuk: a DPA hírügynökség szombati értesülése szerint Angela Merkel kancellár levélben arról tájékoztatta koalíciós partnereit, hogy összesen tizennégy országgal, köztük Magyarországgal. Noha a megállapodást Orbán Viktor azonnal cáfolta, a kancellár törekvései egyértelműek, hiszen a CDU testvérpártja, a bajor Keresztényszociális Unió július 1-ig adtak neki haladékot, hogy megoldást találjon a bevándorlók tömegeinek kezelésére. "
ts3 2018. 06. 30. 16:45
#6317
DPA: Merkel 14 országgal állapodott meg bevándorlók visszafogadásáról. Magyarországgal is
ts3 2018. 06. 30. 15:53
Törölt hozzászólás
#6316
pampa 2018. 06. 30. 15:41
Előzmény: #6313  pampa
#6315
"A cikk címe az olvasók figyelmének felkeltésére és az írás tartalmának megragadására szolgáló kiemelés, amelynek a személyiségi jogok sérelmére nézve is fokozott hatása lehet, ezért szigorúbb személyiségvédelmi megítélés alá esik a cikk többi részéhez képest – állapította meg szombaton közzétett határozatában az Alkotmánybíróság (Ab)."
.
.
Végre már ezen a területen is lett némi előrelépés!
Felháborító volt egyes cikk címe a tartalmához képest!
elemes 2018. 06. 30. 15:17
Törölt hozzászólás
#6314
pampa 2018. 06. 30. 13:13
Előzmény: #6308  pampa
#6313
Hosszú még az út a menekültválság megoldásáig2018. június 30., szombat  Európai ügyek
Az uniós tagállamok között elért migrációs megállapodás helyes irányba tett fontos lépés, de az útnak még nincs vége – közölte Angela Merkel német kancellár az uniós csúcstalálkozót követően tartott sajtótájékoztatóján pénteken.
Merkel szerint a kétnapos tanácskozáson sok és lényeges eredményt sikerült elérni annak érdekében, hogy a 2015-ben tapasztalt események nem ismétlődhessenek meg. “Többet értünk el, mint amennyiben reménykedtünk és többet annál is, amennyit a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) szeretett volna” – fogalmazott.Mint elmondta, kétoldalú megállapodásokat sikerült kötnie Spanyolországgal és Görögországgal a dublini szabályozásban rögzített hatékony és gyors visszaküldésekről. Athén és Madrid kész visszafogadni azokat a migránsokat, akiket elsőként területükön már regisztráltak, vagyis ujjnyomatát rögzítették az Eurodac nevű közös adatbázisban és a német hatóságok az ország határain tartóztatnak fel – közölte. Most a belügyminiszterek feladata lesz az adminisztratív feltételek kidolgozása – tette hozzá.A kancellár elmondta, hogy a menekültek kérelmeinek elbírálásáért felelős, unión kívüli országokban tervezett központok felállítására akkor van lehetőség, ha abban az érintett országok és az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) is közreműködik. Gyors eljárásokra van szükség, ugyanis az eddigi tapasztalat azt mutatja, hogy évek telhetnek el addig, amíg egy-egy menedékkérő ügyében döntés születik.Merkel kiemelte: arra kérte Nagy-Britannia kormányát, a lehető legjobb szándékkal és európai szellemben működjön együtt a közös ügyek megoldásain az Európai Tanács tárgyalásain.
Stephanie Lecocq)Emmanuel Macron francia államfő az uniós csúcstalálkozót követően tartott sajtótájékoztatóján kijelentette: a migrációs megállapodás, amely lehetővé teszi, hogy Európán belül, tagországok területén önkéntes alapon ellenőrzött menekültközpontokat hozzanak létre, fontos lépés és a frontországokkal való nagyfokú szolidaritást jelenti.Aláhúzta, hogy az uniós tanács kétnapos tárgyalása során elért eredmények mindenekelőtt a francia elképzelések megvalósulását hozta. Ezek között kiemelte a külső határok védelmét, az unión kívüli műveleteket, az európai szolidaritást, valamint a szorosabb védelmi együttműködést, amelyek véleménye szerinte felelős válasz az Európa előtt tornyosuló kihívásokra.Hangsúlyozta, hogy Európának még sokáig együtt kell élnie a migrációs nyomással, amely jó darabig az európai jövő része lesz. Nem szabad érzelmesnek lenni e tekintetben, Európának minden körülmények között ellen kell tudni állnia a kihívásoknak saját értékeinek tiszteletben tartása és polgárai biztonságának megőrzése mellett.Macron újságírói kérdésre válaszolva hangsúlyozta, a megállapodás aláírásával az Európai Unió győzött. Azért sikerült eredményt elérni, mert minden tagország engedményeket tett. Megoldást kellett találni az olasz és német politikai válság, valamint a visegrádi országok felől érkező erős feszültségek között.A francia kormányfő köszönetét fejezte ki a V4-eknek, hogy lépéseket tettek és szolidaritást mutattak az ellenőrzött menekültközpontok elfogadásával. A megállapodás  – mint fogalmazott – segít elkerülni az egyoldalú nemzeti   megoldások veszélyét és lehetővé teszi  a tényleges előrelépést és cselekvést.
Giuseppe Conte új olasz kormányfő távozásakor közölte: Olaszország nem tett konkrét kötelezettségvállalást, így nem fog visszafogadni a területén elsőként regisztrált, majd Németországban feltartóztatott egyetlen migránst sem. “Az elfogadott megállapodás nem jelenti azt, hogy Rómának ilyen kötelezettségei lennének, az esetleges visszafogadásra vonatkozó egyezmény aláírására nem került sor a német kancellárral” – húzta alá.Kilátásba helyezte ugyanakkor, hogy Olaszország eljárást indíthat azon uniós tagországok ellen, amelyek nem tartják tiszteletben az elfogadott migrációs megállapodásban és uniós kötelezettségvállalásokban foglaltakat. Elmondta továbbá, hogy a migrációs nyomás csökkentése érdekében Olaszország hozzájárult ahhoz, hogy az Európai Unió további forrásokat szabadítson fel afrikai partnerországok számára.Sebastian Kurz osztrák kancellár nagy lépésnek nevezte a migrációs megállapodást, amely által első alkalommal sikerült elérni azt, hogy befogadó központok jöhessenek létre az Európai Unió területén kívül. Véleménye szerint, ha sikerül elérni annak biztosítását is, hogy ne lépjenek migránsok Európa területére, véget lehet vetni az emberkereskedelemnek, amely jelentősen csökkenti az Európába érkező menekültek számát.Tusk: még csak most jön a neheze
Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke a brüsszeli ülést követően kijelentette: túl korai lenne még sikerről beszélni az európai uniós vezetők csúcsértekezletén született migrációs megállapodással kapcsolatban, a munka nehezebb része ugyanis még hátravan.Sajtótájékoztatóján Tusk rámutatott: noha az uniós állam- és kormányfőknek sikerült egyezségre jutniuk péntekre virradóra, az abban foglaltak megvalósítása még hátravan, és ez a keményebb feladat.Hozzátette, hogy alapvető fontosságú az illegális bevándorlóáradat megállítása vagy legalábbis további csökkentése. A létrejött megállapodást “politikai áttörésként” értékelte, amelynek alapján meg lehet kezdeni a közös munkát, lévén a felek elkötelezettséget és egységet mutattak a kérdésben."
elemes
elemes 2018. 06. 30. 12:35
Előzmény: #6308  pampa
#6312
Milyen új megállapítás került bele?
doxa1 2018. 06. 30. 11:01
Előzmény: törölt hozzászólás
#6311
Hát te meg honnan szöktél meg, szép öcsém?
Törölt felhasználó 2018. 06. 30. 09:28
Törölt hozzászólás
#6310
eredmeny 2018. 06. 30. 09:17
#6309
A portfolio is " ferditi a hireket".Végre emelkedtek AZ amerikai tözsdék...Azon túlmenöen hogy mindenki keveri( ITT most nem számít mert így is többé- kevésbé igaz) AZ USAt Amerikával...Ennél nagyobb baj hogy a 06. 28-I csütörtöki emelkedés elöbb volt, mindhárom USA tözsdét is és AZ egész kontinest (legalább 90%ban érintette) és nagyobb mértékü volt mint a pénteki ( USA-ról beszélek).
AZ különösen jó hogy egy egy nappal 29-I eseményt ennyire nem vesznek " normálisan" tényszerüen számba.....Ha a többi hír is ennyire megalapozott , akkor ... ez többet árt(hat), mint használ(hat).
pampa 2018. 06. 30. 08:43
Előzmény: #6307  pampa
#6308
Nem véletlen, hogy a miniszterelnök nem úszik a dicsőségben, még sajtótájékoztatót sem hívott össze, ahol elmesélhetné a győzelmét. Csupán egy pár mondatos videót közölt a Facebook-oldalán a kvóták eltörléséről."
.
.
A "győzelem " nem a migráció megállítása hanem az, hogy több olyan megállapítás is bekerült a nyilatkoztaba amit idáig az EU vezetése nem "úgy értelmezett".....
.
Győzelem, hogy  ILLEGÁLIS migrációról beszélnek a továbbiakban!
Győzelem, hogy lehet ZÁRT menekülttáborokat építeni!
Győzelem, hogy kimondták a menekült nem választhatja meg,hogy hol akar menekültként élni!
.
Ez a mostani  nyilatkozat ugyanúgy nem old meg semmit sem ahogyan a kvóta sem oldotta meg!
Ellenben nagyon megkönnyíti a megoldáskeresést!
pampa 2018. 06. 30. 08:02
Előzmény: #6305  pampa
#6307
"A 20. század elején aztán a tudományos és technikai forradalom megoldotta a fogamzásgátlásnak azt a módját, ami a szexuális ösztön kiélését már nem korlátozta. Mivel a fogamzásgátlás a már gazdag és iskolázott társadalmakban mindenki számára elérhetővé vált, spontán, társadalmi beavatkozás nélkül a létszám újratermelési szintje alá csökkent a születések száma. Ezzel nemcsak megszűnt a halálozás társadalmi fokozásának a szükségessége, hanem még a létszám tartásához szükséges alá is csökkent a gyermekvállalás.
Fajunk történelmében először kellett a fejlett társadalmaknak anyagilag támogatni a szülők gyermekvállalását, mert az olyan alacsony szintre csökkent, hogy elégtelenné vált a társadalom munkaerőigénye számának és minőségégének biztosítására. Ezt a feladatot minden fejlett társadalom elvállalta, de csak a kellő létszámra gondolva, a minél több gyermekvállalást ösztönző rendszert működtet. Ott is a gyermekvállalás számát támogatja, ahol már a munkaerő számánál fontosabb lett annak a minősége. A jelenkorban már olyan fejlett a nemzeti államok közti munkamegosztás, hogy a munkaerő hiányzó mennyiségét importtal, befogadással is lehet pótolni. Ezt képtelen megérteni az EU brüsszeli vezetése, és mindenáron a képzetlen munkaerő importját erőlteti."
.
https://piacesprofit.hu/tarsadalom/kopatsy-sandor-fogamzasgatlas-nelkul-nem-itt-tartanank/
.
Érdemes elolvasni.
elemes 2018. 06. 30. 07:59
Törölt hozzászólás
#6306
pampa 2018. 06. 30. 07:37
Előzmény: #6304  pampa
#6305
"A szíriai kormányerők az orosz légierő támogatásával tíz napja intenzíven támadják a nagyrészt a lázadók ellenőrzése alatt álló Deraa tartományt, amely szomszédos Jordániával és az Izrael által megszállt Golán-fennsíkkal is. Az OSDH szerint több tízezren gyűltek össze Jordánia határánál, és több ezren indultak a Golán-fennsíkkal határos térség felé.
Juvál Steinic, Izrael energia- és vízgazdálkodási minisztere a Radio Tel Avivnak adott interjúban azt mondta: meg kell akadályozni, hogy a Golán-fennsík határánál összegyűlt szíriai menekültek belépjenek Izraelbe."
.
-"Juvál Steinic, Izrael energia- és vízgazdálkodási minisztere a Radio Tel Avivnak adott interjúban azt mondta: meg kell akadályozni, hogy a Golán-fennsík határánál összegyűlt szíriai menekültek belépjenek Izraelbe"
.
Erről meghallgatnám egy két pónisimogató véleményét, akik oly keményen bírálták Orbánt a kerítés építés miatt!
Ahogyan az ENSZ illetékesének a nyilatkozatát is!
pampa 2018. 06. 30. 07:23
Előzmény: #6302  offshort
#6304
"Trump nem zárta ki, hogy elismerje a Krím orosz elfoglalásátA várható amerikai-orosz csúcstalálkozó témáiról "
.
Trump kifejtette: a Krím ügye mellett Ukrajnáról és Szíriáról is tárgyal majd az orosz elnökkel. Hangsúlyozta: nincs ellenére, hogy jó viszonyt alakítson ki Oroszországgal és Kínával, nem látja, hogy ez problémát jelentene. "Talán a világ megnyugodhat, és beszélhetnénk néhány olyan dologról, amit Obama veszni hagyott" - fogalmazott az újságíróknak.
Kérdéseikre válaszolva megismételte, amit már korábban többször is kifejtett: a Krím-félszigeten történtekért szerinte az előző amerikai elnököt, Barack Obamát terheli a felelősség. "Obama elnök tette lehetővé, hogy ez megtörténhessen" - fogalmazott. (MTI, Bloomberg)"
-pny 2018. 06. 29. 23:56
Törölt hozzászólás
#6303
offshort
offshort 2018. 06. 29. 21:53
Előzmény: törölt hozzászólás
#6302
jaja , 
te minden ellenvélemény után a modik szoknyája alá szaladtál ! 
------------------------------------------------------------
mondjuk nem csodálom h tojáshéjjal a seggeden ilyen erős a karaktered ! 
)) 
-pny 2018. 06. 29. 21:19
Törölt hozzászólás
#6301

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek