Topiknyitó: pampa 2015. 09. 13. 07:52

MIGRÁCIÓ, EU-ból való kilépés ,napi hírek, Magyarország  

Lassan el kell kezdeni elemezni ezt a lehetőséget is,hiszen teremthet az EU olyan új feltételrendszert ami miatt már egy olyan ország amelyik nemzetállamként képzeli a jövőjét nem maradhat a közösségen belül.

A migráns kérdés nagyon időszerűvé teszi ezt a lehetőséget,hogy számolni keljen vele.


Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pampa 2018. 06. 19. 15:12
Előzmény: #5938  elemes
#5940
Remélem erre is sor kerül hamarosan.
Az esélye azért nagyobb annak, hogy mire rászánnánk magunkat a kilépésre...addigra már nem lesz miből....
.
Az EU vezetése nagyon munkálódik a szétverésén.
Vazsmegyei 2018. 06. 19. 15:11
Előzmény: #5938  elemes
#5939
Milyen UNIO-bólt akartál mondani, mert az EU-ból (Európából) csak az ilyen magánvélemények akarnak kiléptetni, ami fizikailag és földrajzilag sem lehetséges!
elemes
elemes 2018. 06. 19. 14:57
Előzmény: #5937  pampa
#5938
szarjuk már le az olaszokat és lépjünk ki az EU-ból mielőbb
pampa 2018. 06. 19. 08:33
Előzmény: #5936  pampa
#5937
Nemcsak a bevándorlókat, a cigányokat is kitoloncolná az új olasz belügyminiszter. A radikális jobboldali Matteo Salvini kezdetnek népszámlálást tartana az olaszországi romákról, majd bezárná a cigányok illegális városszéli táborait, azokat pedig, akiknek nincs joguk Olaszországban tartózkodni, hazaküldené. A mediterrán államban főként Romániából és a volt Jugoszláviából származó romák élnek, Salvini őket küldené haza, de, mint mondta, ha rajta múlna, nem tartaná meg az olasz cigányokat sem."
pampa 2018. 06. 15. 09:53
Előzmény: #5935  Törölt felhasználó
#5936
A szálak lassan összeállnak egy kötegbe és jó "erős" lesz .....
Törölt felhasználó 2018. 06. 15. 09:45
Előzmény: #5934  pampa
#5935
Vajon ez ugyanaz a Timmermans nevű személy volna, aki saját elmondása alapján: "...20 éve állandó kapcsolatban áll Soros Györggyel és a Nyílt Társadalom Alapítvánnyal"...??
 
;)
pampa 2018. 06. 15. 09:35
Előzmény: #5932  pampa
#5934
A gazdasági lap forrása szerint Varsó adott helyzetben "behúzza kéziféket" az uniós fórumon hozandó több fontos döntésben.
Elleneztük már korábban a menedékjogi dublini rendelet módosítását [...], és behúzzuk a kéziféket a sokéves költségvetési keret kapcsán is. [...] Kissé olyanok leszünk, mint amilyen Orbán. Elviselhetetlenek"
– fogalmazott a forrás. E magatartást a lap szerint Varsó a közös európai menekültügyi rendszer reformjára (Dublin IV.) vonatkozó tárgyalásokon is tanúsítani fogja az uniós tagországok állam- és kormányfőinek június végi brüsszeli csúcstalálkozóján.
Varsó részéről az uniós döntéshozatal akadályoztatásának célja Brüsszel "meglágyítása", mielőtt a jogállamisági vita a nyári szünet után folytatódna – írja a cikk.
A lap szerint Varsó egyúttal "bekeményítene" a lengyel-holland kétoldalú kapcsolatokban is.
A lengyel politikai vezetők ugyanis azzal vádolják Mark Rutte holland kormányfőt, hogy ő biztatja honfitársát, Timmermanst a Varsóval folytatott vita hevítésére, és elsősorban azért teszi, mert Lengyelországnak és Hollandiának eltérő érdekei vannak a 2022–2027-es uniós költségvetési keret ügyében."
ts3 2018. 06. 08. 11:58
Előzmény: #5931  pampa
#5933
"M1 aktuális csatornának.
Demeter Áron szerint jelenleg 22 és fél millió embert kellene áttelepíteni otthonából, úgy, hogy ne kelljen átkelniük a Földközi-tengeren vagy a Nyugat-Balkánon."
Ne hígyj el mindent, amit az m1-en hazudnak.
pampa 2018. 06. 08. 09:38
Előzmény: #5931  pampa
#5932
"Hans-Christian Strache a Westdeutscher Rundfunk (WDR) regionális közszolgálati médiatársaság Europaforum című rendezvényén tartott előadásában kiemelte, hogy az EU nem alakulhat szövetségi állammá, takarékosabban kell működnie és csak azokra a területekre szabad összpontosítania, amelyeken leginkább szolgálja tagjait. Így a többi között el kell érni, hogy
egy rotációs rendszer bevezetésével csökkenjen az Európai Bizottság létszáma,az Európai Parlament esetében meg kell szüntetni a testület két székhelye (Strasbourg, Brüsszel) közül az egyiket,a Frontex határ- és partvédelmi ügynökséget pedig az EU külső határát tízezer emberrel védelmező szervezetté kell fejleszteni.Az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke arról is beszélt, hogy Ausztria elutasítja a menekültek tagországok közötti kötelező elosztását.Kiemelte, hogy véget kell vetni a Törökországgal folytatott csatlakozási tárgyalásoknak, mert az EU nem bírná feldolgozni, ha tagjai közé kerülne egy nem európai ország. A tagság helyett különleges partneri kapcsolatot kell kialakítani Törökországgal. A Balkán nyugati térségének államait viszont be kell vonni az uniós integrációba, ezeknek az országoknak előbb-utóbb a közösség tagjaivá kell válniuk – mondta az osztrák alkancellár. A többi között arról is beszélt, hogy
Ausztria semleges országként dolgozni akar az EU és Oroszország kapcsolatának javításán." 
Elmondása szerint a párbeszédet folytatni kell, és középtávon vagy hosszabb távon meg kell haladni a szankciók politikáját."
pampa 2018. 06. 07. 08:53
Előzmény: #5930  pampa
#5931

Már nem is titkolják!
"A menedékkérők minél gyorsabb Európába juttatása az egyik fő célja az Amnesty International globális kampányának – mondta a szervezet egyik magyarországi vezetője az M1 aktuális csatornának.
Demeter Áron szerint jelenleg 22 és fél millió embert kellene áttelepíteni otthonából, úgy, hogy ne kelljen átkelniük a Földközi-tengeren vagy a Nyugat-Balkánon."A szervezet magyarországi szakértője kiemelte: a menedékkérők befogadása minden ország kötelessége, még akkor is, ha a kormányok képtelenek annyi embert integrálni, mint amennyi az elmúlt években Európába jött.
Az M1 Híradójában elhangzott, hogy az Amnesty International a bevándorlási válság kezdete óta nyíltan kiáll a migránsok mellett. A terrorcselekménnyel vádolt Ahmed H., a röszkei zavargások hangadója elleni büntető eljárás megszüntetését is követelték korábban. Hétfőn pedig a Stop Soros törvényjavaslat ellen demonstráltak a Kossuth téren – idézték fel a műsorban. Demeter Áron azt mondta: szerintük a nemzetközi jog alapján igazuk van, s még ha a parlament el is fogadja a Stop Sorost, ők akkor sem változtatnak majd tevékenységükön – számolt be az M1 Híradója."
pampa 2018. 05. 30. 09:05
Előzmény: #5929  pampa
#5930
"A politikus a G20 csoport soros argentin elnökségének idején a Global Solutions Summit címmel Berlinben rendezett konferencián kiemelte, hogy a 21. században már nem a szén és az acél vagy az alumínium és a réz, hanem az adat a legfőbb nyersanyag, és még senki sem válaszolta meg azt a kérdést, hogy ebben a helyzetben miként lehet fenntartani egy méltányos, szociális piacgazdaságot.
Mint mondta, “mindannyian adatbeszállítók vagyunk”, de az adatokért “eddig nem kaptunk semmit, míg mások szépen keresnek rajtuk”, így pedig egy nagy igazságtalanság fenyeget.
Hozzátette, hogy a reális javaknak van ára és adózni kell utánuk, ezért az adatok árát is meg kell határozni, és az adatokon alapuló gazdasági tevékenységnek is megfelelő adórendszert kell kidolgozni. Az adatok, különösen a fogyasztók adatainak beárazása lesz a jövőben a központi kérdés a társadalmi igazságosságot tekintve – húzta alá a német kancellár a kedden véget ért konferencián.
Az ügy jelentőségét mutatja a nagy amerikai informatikai vállalatok, az Amazon, az Apple, a Facebook és a Google európai adófizetési kötelezettsége körüli vita is, vagy az autóipar fejlődése – mondta Angela Merkel, megjegyezve, hogy az iparágat átformáló digitalizáció révén “végül már nem is fogjuk tudni, hogy az autó egy guruló számítógép-e, vagy egy régi termék az elmúlt időkből”.
Kiemelte, hogy ezekről a kérdésekről egyelőre a tudósoknak kell gondolkodni és javaslatokat tenni. Ez “szép feladat” a tudomány embereinek, a politikusok dolga pedig az, hogy nagy figyelemmel meghallgassák a reformjavaslatokat – fogalmazott a német kancellár."
.
Forrás: MTI
pampa 2018. 05. 15. 09:43
Előzmény: #5927  pampa
#5929
"Róma borsot törhet az unió orra aláHÍR TV
2018. május 15., kedd 07:59, frissítve: kedd 08:56
A magyarok azzal, hogy ellenzik az Európába irányuló tömeges bevándorlást, még nem kőszívűek – idézi a magyar miniszterelnök szavait a The New York Times. Az amerikai liberális napilap tudósít Orbán Viktor varsói látogatásáról, amelynek egyik központi témája a bevándorlás kérdése volt. Mindkét kormányfő, a lengyel és a magyar is szuverenitási kérdésnek fogja fel a migráció ügyét, és emiatt nem fogadják el az unió központi elosztási tervét. Brüsszel a jogállamisághoz kötné az uniós támogatások folyósítását, ez mindkét államot rosszul érinti, ezért a varsói vizit egy egységfront kialakításának is felfogható az új uniós akció ellen.
.
Öt szempontot vesz górcső alá a Politico uniós portál, amely területeken a formálódó új olasz kormánykoalíció borsot törhet majd az Európai Unió orra alá. A lap szerint az új pártok kampányígéretei harsányak, ha betartják őket, akkor a költségvetés hiánya 6 százalékra fog nőni, de az új pártokat a 3 százalékos uniós limit nem érdekli. Az új kormány nem akarja, hogy az új uniós költségvetés lecsökkentse az agrártámogatásokat, és azt a migrációra csoportosítsák át. A harmadik veszély, hogy Róma új vezetői jóban vannak Moszkvával, ezért nem támogatnák tovább az EU oroszellenes szankcióit, mert az árt az olasz gazdaságnak is. A negyedik ügy az illiberális berendezkedés témája: az új vezetők Orbán Viktor nézetei osztják, és a migráció kérdésében a Visegrádi Négyek mellé állnának az EU kemény mag ellenében. Az ötödik ügy pedig a kereskedelem: az új olasz kormány ellenzi a korábbi uniós szabadkereskedelmi egyezményeket, és az Olaszország mindenekelőtt jelszó alatt az olasz mezőgazdaságot védő intézkedéseket hozna.
.
Az amerikai nagykövetség jeruzsálemi áthelyezése az izraeli–palesztin konfliktus lényegi problémáját világítja meg, és az az, hogy ugyanarra a területre két nép tart történelmi jogon igényt. A Jerusalem Post elemzése szerint az amerikai vendégek, politikusok, keresztény vezetők történelmi, a bibliai próféciák alapján jelentős eseménynek látták a nagykövetség felavatását, illetve azt, hogy Donald Trump elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosának. Az elemzés ugyanakkor felhívja a figyelmet, hogy a palesztin vezetés megszakította a diplomáciai kapcsolatokat Amerikával, és ez nehéz helyzetbe hozza a békefolyamatot."
kimpaa
kimpaa 2018. 05. 10. 14:11
Előzmény: #5925  pitcairn2
#5928
hát ha beütne egy ilyen stagfláció akkor a tőzsde is megérezné. De legalább lenne kamat is, akkor már kénytelen lennének emelni
pampa 2018. 05. 10. 14:04
#5927
Macron: nem lehet tovább várni az EU megújításávalNem lehet tovább várni az Európai Unió megújításával, azonnal cselekedni kell, senkinek sincs joga a késlekedésre - hangsúlyozta Emmanuel Macron francia államfő csütörtökön a németországi Aachenben a Nemzetközi Károly-díj átvétele alkalmából mondott beszédében.Az EU ügyének előmozdítása nem lehet mindig csak a legkisebb közös többszörös vagy az utolsó pillanatban megtett lehető legapróbb lépés politikája, évtizedekre előretekintő bátor döntéseket kell hozni, és nem kell mindenben egyetérteni, de dolgozni kell - mondta a francia elnök.    A nacionalisták és a demagógok világosan beszélnek, ezért azoknak is világosan kell beszélniük, akik fontosan tartják az EU-t, és teljes erővel, a lehető legnagyobb ambícióval kell haladniuk előre, méghozzá gyorsan - tette hozzá.    Mint mondta, "nem idézőjeles, hanem valódi reformokat" kell végrehajtani. Kiemelte, hogy a polgárainak biztonságot nyújtó EU-t kell felépíteni, amely a többi között az eddiginél jobb migrációs politikát valósít meg, az euróövezetben pedig önálló költségvetést alkot a tagok közötti konvergencia erősítésére."
atv.hu/MTI
pitcairn2 2018. 05. 06. 12:05
Előzmény: #5919  Törölt felhasználó
#5926
hagyjuk már ezt a "posztkommunista ember", "hatalom" zőcséget...
pitcairn2 2018. 05. 06. 12:04
Előzmény: #5920  hellforceone
#5925
szvsz
ingatlanfronton kb. a csúcsot látjuk az áremelkedés dinamikája kifulladni látszik, miközben a csapból is az folyik, hogy ingatlant kell venni
és szerintem ez a szektor egyáltalán nem lesz a "biztonság szigete" az elkövetkező években
pitcairn2 2018. 05. 06. 12:02
Előzmény: #5921  kimpaa
#5924
szerintem inkább egy kolosszális stagflációs válság áll küszöbön, bár persze ez nincs kardinális ellentétben az általad vizionált ipari forradalommal
pitcairn2 2018. 05. 06. 12:01
Előzmény: #5922  Karvalytokes
#5923
mivel a képzési rendszer teljes mértékben elszakadt a munkaerő-piaci igényektől a jó intézmény által kibocsátott jó diploma sem garancia a sikerre... 
Karvalytokes
Karvalytokes 2018. 05. 06. 11:06
Előzmény: #5920  hellforceone
#5922
Hát nem tudom.Egy szakmával ,aki tud önállóan dolgozni 3-4 kilót simán megkeres Budapesten.Mondjuk nem tudjuk hogy az emlitett diplomásoknak ki adta  a diplomát.Vannak olyan rossz hirű intézmények(diplomagyárak) akinek a diplomájával el sem lehet helyezkedni, annyira rossz hire van a piacon.
kimpaa
kimpaa 2018. 05. 06. 10:53
Előzmény: #5920  hellforceone
#5921
A válság ha lesz, ezt a rendszert is el fogja söpörni. A válságok lényege ez, az aktuális hatalmon leverik, ha jogos ha nem.
A valós munkanélküliség ma Mo-n 7.5%, közmunkásokkal, külföldön dolgozókkal manipulálják jelenleg a %-t a hatalom, így már itt hazudik.
Pár szektor valóban hasít, de a nemzetközi trendek miatt, ilyen az informatika, ami a küszöbön álló ipari forradalom 4.0 alapja. Na itt valóban jól a fizetések, gyorsan emelkednek, megerősítem, mert ebben dolgozom. A mindenféle mesteremberek is, ha nem isznak és megbízhatóak akkor azok is sokat tudnak most keresni megérdemelten.
Aztán vannak a farvizen evickélők: jól megy most a kereskedőknek, ingatlanosoknak, turizmusban, bankszektorban dolgozóknak is. De ezek a konjuktúra mellékhatásai. Válság esetén ezek véreznek el elsőként.Van munkaerő hiány de nem akárhol. Olyan helyeken ahol előtte tanulni is előtte kell nem is keveset. Meg a képzett szakmunkásoknál

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek