Topiknyitó: pampa 2015. 09. 13. 07:52

MIGRÁCIÓ, EU-ból való kilépés ,napi hírek, Magyarország  

Lassan el kell kezdeni elemezni ezt a lehetőséget is,hiszen teremthet az EU olyan új feltételrendszert ami miatt már egy olyan ország amelyik nemzetállamként képzeli a jövőjét nem maradhat a közösségen belül.

A migráns kérdés nagyon időszerűvé teszi ezt a lehetőséget,hogy számolni keljen vele.


Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Peterbond 2018. 02. 24. 13:31
Előzmény: #5719  Peterbond
#5720
Első mondatról lemaradt az idézőjel. Ez a te mondatod amire reagáltam.
Peterbond 2018. 02. 24. 13:30
Előzmény: #5714  Phylaxa
#5719
A konzultációk mindig attól függnek, akik kiírják őket. Az EU-ban ki sem írják, nálunk kivételesen igen.
Népszavazást tényleg nem írogatnak ki de felhívnám kedves figyelmed az EUROBAROMETER-re. ennek keretében csak 2017-ben 29 témában kérték ki az emberek véleményét.
Többek között: Corruption, Future of Europe, Climate Change, Civil Protection, Humanitarian aid, The euro area, Europian Youth
http://ec.europa.eu/commfrontoffice/publicopinion/index.cfm/General/index
De ha téma szerint érdekel vannak felmérések Migrációról is:
http://ec.europa.eu/commfrontoffice/publicopinion/index.cfm/Chart/index
http://ec.europa.eu/commfrontoffice/publicopinion/index.cfm/Chart/getChart/themeKy/59/groupKy/279
Szóval ha érdekel utána tudsz nézni mi a véleménye Európának. És még ezeken kívül is voltak felmérések. Tudod van akiket az emberek VÉLEMÉNYE érdekel. Biztos vagyok benne hogy az EU-ban is van sok politikus akki a saját véleményét vetíti ki a közösségre is illetve a saját igazát akarja ráerőltetni más politikusokra. Na de az itthonihoz képest az EU szinte könyörög a véleményed elmondásáért hogy figyelembe vehesse.
pampa 2018. 02. 24. 13:21
Előzmény: #5715  kimpaa
#5718
Több topikba már  be lett másolva. 
Peterbond 2018. 02. 24. 12:51
Előzmény: #5714  Phylaxa
#5717
A támadás nálam az volt hogy a számba adtál te is kijelentéseket amik bődületes marhaságok és nem is mondtam ilyet. de jól kigúnyoltál vele.
pl: " Nem is volt igaz?"
Ahogy pedig kifejtettem korábban. Az EU pl megkérdezte hogy mit tart ön az EU legnagyobb kihívásának. És ott benne van a bevándorlás is. Nincs eltagadva de ad lehetőséget arra hogy beírhasd hogy pl a Spanyolok a fiatalkori Munkanlküliséget, Az Olaszok az alacsony béreket, vagy a lengyelek a rossz egészségügyet, a Románok a magas korrupciót pl előrébb sorolják a bevándorlásnál ( példák nem néztem meg melyik ország mit írt ! ). s nekik ezen problémáokra is megoldások kellenek nem pedig napi szinten csak azt hallani hogy MIGRÁNS, MIGRÁNS SOROS SOROS. Mintha te otthon mást se csinálnál csak a kerítés mellett őrködnél mert fő a biztonság ki ne raboljanak. meg felszerelnél 5 biztonsági zárat meg egy pánik szobát mert halottad hogy a szomszéd kerületben betörtek a Mari-nénihez. Fontos a biztonság de talán ki kéne javítani azért a tetőt is mert beázik, meg kéne csinálni a mosógépet mert tönkrement, a gyereknek romlik a tanulmányi átlaga és inkább vele kéne foglakozni kicsit nem esténként őrjáratozni.
kimpaa 2018. 02. 24. 12:45
Törölt hozzászólás
#5716
kimpaa
kimpaa 2018. 02. 24. 12:45
Előzmény: #5706  pampa
#5715
mi van pampicsku, törlöd az igazságot a hazaáruló topikodból? faszfej
Phylaxa 2018. 02. 24. 12:43
Előzmény: #5711  Peterbond
#5714
Mi a fenének támadnék bárkit is? Az, hogy van véleményem, az nem támadás. Legalább is remélem. :)
Csak azért írtam, amit írtam, mert kicsit olyan érzésem van, hogy elfeledkezünk arrról ami egyértelmű és csak egyféleképpen nem lehet tudomást venni róla. Márpedig a népszavazás megtörtént és 2,3 millió ember megértette. AZ, hogy érvénytelen volt, azt csak azért írtam, hátha valakinek ennyi maradt meg belőle, de legalább beugrik, hogy "Ja igen, érvénytelen volt, de valóban megtörtént." :)
A konzultációk mindig attól függnek, akik kiírják őket. Az EU-ban ki sem írják, nálunk kivételesen igen. Én támogatom, mert így lehet valóban visszajelzés a lakosságtól. Ok, nem svájci népszavazás, de legalább valamiréle visszajelzés.
Peterbond 2018. 02. 24. 12:43
Előzmény: #5708  Phylaxa
#5713
Érdekelne a véleményed amúgy:
Szerinted ha Orbán úgy teszi fel a kérdést a népszavazáson hogy Akarja-e ön hogy a magyar kormány befogadjon Szíriai és egyéb muzulmán menekülteket mi lett volna a végeredménye? Akkor is 2,3 millió ellenszavazat lett volna? Én szerintem közel hasonló, pár százezerrel talán kevesebb. Ennek ellenére mégis megtették. Ez is mutatja hogy NEM a VÉLLEMÉNYWEDRE voltak kíváncsiak. Csak a saját propagandályukat akarták terjeszteni és már 3 éve folyamatosan fenntartani a beszédet egy témáról ami 2 éve kb nincs benne a top 10 teendőjébe Magyarországnak. Pl miért nem az alkoholizmus elleni harcal foglalkozunk? Arról is lehetne konzultáció és messze nagyobb hatása van a  mindennapi életünkre mint akár pl a terrorizmusnak. Éves szinten többen halnak meg ittas vezetésben Magyarországon mint egész Európában terrorizmusban. És az alkohol mmiatti halálozások száma ennnek 10-20 szorosa. ( és itt nem a magyas vérnyomásról van szó ami genetikai okokból is előfordulhat és még több áldozatot hoz ).
Magyarországon 800.000 alkoholista van. Nem olyan akki hétvégenként a buliban berúg hanem aki nem tudd meglenni anélkül hogy Napi (!) szinten ne inna és nem egy fél doboz sört. Értem én hogy mindenről nem lehet konzultációt írni de akkor állítsunk fontosssági sorrendet és mondjuk a legfontosabb 5-ről ( egyáltalán már arról lehwetne egy konzultáció mi a legfontosabb 5 probléma a magyar lakosság szerint amiben az államnak szerintük tennie kéne).
Fontos problémának tartanám én pl:
- Kivándorlás:  függetlenül hogy ez egy jelenség ( pont mint a bevándorlás vagy a terrorizmus is ) nem "csak" a kormány hibája, ezzel foglalkozni kéne nem letagadni és a terrorizmus elől visszamenekülő magyarokat vizionálni.
- Egészségügy helyzete: És itt nem arra gondolok hogy még több pénzt bele hanem hogy a megszervezésébe kéne sokat változtatni.
- Oktatás: Szintén nem csak pénz önteni bele ( és főleg nem haveri éppítetőkön át kilopni azt a pénzt ) hanem megnézni azokat az országokat amelyek jól teljesítenek és tanulni az ő intézkedéseikből. Lehetőleg minnél több használható megoldást átvenni.
- Korrupció: Nem elfogadni hogy ez kötelező velejárója az életnek és akkor mivel Kiss Pál már 1910-ben is lopott akkor most ha egy Miniszternek a szomszéddja vagy akkkor milliárdos lehetsz 1 év alatt. Valamilyen szintű korrupció mindig lesz ahogy mindi lesznek gyilkosságok is. Az nem mindegy hogy Sao Paolo szegénynegyedeihez hasonló mennyiségben vagy mint mondjuk Genf-ben.
De ez az én listám. Az országét nem tudom és nem is tudhatjuk mert SOSE kérdezték meg tőlünk. Mármint az EU megkérdezte az ő állapolgárait többször is és így minket is. Csak a magyar kormány nem tartja fontosnak a véleményünket csak azt ami SZERINTE fontos arról lehet konzultálni. Márha a Soros terves Konzultációt lehet annak hívni pl.
kimpaa 2018. 02. 24. 12:36
Törölt hozzászólás
#5712
Peterbond 2018. 02. 24. 12:26
Előzmény: #5708  Phylaxa
#5711
Én semmi ilyet nem mondtam egyébként amit itt irsz. Mondtam feltehetsz nyilvánvaló kérdést és nyilvánvaló választ kapsz. Az EU azt kérte mi bíráljunk wel 2000 beadványt. A népszvazás alapján ezt most is tehetnénk ( azért is volt így megfogalmazva a kérdést hogyí Orbán ha úgy adja a helyzet vissza tudjon táncolni.
A népszavazás érvényességi küszöbét az ORBÁN kormány vitte fel 50% részvételre és 25% egyirányú véleményre. Ez ellen akkor is tiltakoztunk mert így ellehetetlenít minden érdemleges népszavazást. Ami a migránsügynél elő is jött. Szóval Orbánnál reklamálj hoggy érvénytelen lett. Ő hozta a törvén yt rá. Amúgy szerintem se szabad a magyar állam döntése nélkül bárkit betelepíteni ide. PONT. De erről 1 nem is kellett volna konzultáció miközben másról igen. Másodsorban az egész kampány célt szolgált semmi mást. Nem volt lehetőség bármiről is elmondani a véleményed. De szerintem ezt kár ragoznom mert szélmalom harcot akarsz itt vívni és olyasmivel támadni amit én nem is mondtam vagy állítottam.
Peterbond 2018. 02. 24. 12:16
Előzmény: #5708  Phylaxa
#5710
Szeretne e on hogy terroristak jussanak be magyarorszagra?
Egy ilyen kerdes nem a velemenyre kivancsi hanem felad egy elore vart valaszhoz egy kerdest.
Egy normalis kerdes valahogy ugy nezne ki hogy on mit tart magyarorszag harom legnagyobb kihivasanak jelenleg?
De egy normalis konzultacio alapbol tobb kerdesbol all es nem olyanokbol hogy "Orban Viktor minden 1000 feletti lakosu telepulesre stadiont akar epiteni tobb tiz milliard forintbol. Ez veszelyes. Onnek mi a velemenye? Koltsunk erre az on gyerekenek egeszsegugyi ellatasa helyett?"
Na hasonlo szintu kerdesek voltak eddig a magyar konzultaciokban. Nem az orszag velemenye erdekelte a kerdezott hanem sajat mondamdojanak sulykolasa.
Törölt felhasználó 2018. 02. 24. 11:35
Előzmény: #5705  Törölt felhasználó
#5709
A hangsúlyt az online-ra akartam helyezni.
Most is van az EB-nek fenn 26 magyar nyelvű konzultációs kérdőíve.
Ha van egy kis eszük ezt is felteszik magyarul.
Phylaxa 2018. 02. 24. 11:26
Előzmény: #5707  Peterbond
#5708
Ja és volt egy népszavazás, amit nem lehet félremagyarázni. Akarod vagy nem, hogy az EU mondja meg kiket és mikor fogadsz be? 2,3 millió nem. Érvénytelen. De ezt a tényt már csak letagadni lehet, ha jól hallom már kezdik is, hogy nem is volt ilyen. Eu sincs. Nem? :)
Peterbond 2018. 02. 24. 11:21
Előzmény: #5706  pampa
#5707
Magyarorszagon rendes konzultaciot nem tartoztak az elmult tiz evben. Egy kozepiskolas jobb kerdoivet tudd osszerakni ha valoban az a celja hogy megtudja mi az emberek velemenye. Itthon csak konzultacionak alcazott propagandak voltak.
pampa 2018. 02. 24. 11:11
Előzmény: #5705  Törölt felhasználó
#5706
Nem.
Mi már megtartottuk a saját konzultációnkat!
Ahogyan a magyar emberek elmondhatták a véleményüket egy népszavazáson is a migrációról.
Törölt felhasználó 2018. 02. 24. 10:58
Előzmény: #5703  pampa
#5705
Az online konzultációban nem veszünk részt!? :)
pampa 2018. 02. 24. 09:39
Előzmény: #5703  pampa
#5704
"Mint fogalmazott, az Európai Bizottság egy olyan javaslaton dolgozik, amely szerint feltételekhez kellene kötni az uniós beruházási programokat. Inge Grässle, az Angela Merkel német kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa ennél is élesebben fogalmazott.
Mint a Südwestrundfunk német regionális médiatársaságnak elmondta, elviselhetetlen, hogy éppen Lengyelország és Magyarország mutatkozik különösen engedetlennek a közösségi jog és az uniós normák betartásában, mindig arra kényszerítve a többieket, hogy „megrendszabályozzák” őket.
Szavai szerint Varsó kapja a legtöbb pénzt az EU költségvetéséből, Budapest pedig egy főre vetítve a legnagyobb kedvezményezett. Az EU-csúcs előtt egyébként Orbán Viktor miniszterelnök maga is beszélt Brüsszelben Merkel kancellárral, Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, továbbá mások mellett Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök és Dalia Grybauskaité litván államfő társaságában.
Rutte, mint az egyik legnagyobb nettó befizető EU-tagállam miniszterelnöke, elmondta: lát bizonyos előnyöket a német javaslatban, de a kérdést szerinte alaposan meg kell vizsgálni.
Hozzátette, kormánya elsősorban az alapján osztaná el a strukturális alapokból származó pénzeket, hogy a támogatásokkal elérhetők-e a kívánt célok, a szükséges változások. Kurz – mint egy szintén nettó befizető ország kormányfője – hangsúlyozta: alapvetően meg tudja érteni, hogy bizonyos feltételeket szabjanak.
– Csak annyit kérnék: ne mindig a menekültekre fókuszáljunk, a szolidaritás jóval többről szól a menekültek befogadásánál – fogalmazott.
Grybauskaité azon véleményének adott hangot, hogy ezen uniós alapok egyetlen céljának az EU szegényebb tagállamainak integrálása kell hogy legyen. A német javaslatot Xavier Bettel luxemburgi miniszterelnök is bírálta.
– Végső soron kiket fognak megbüntetni? Nem a kormányokat, hanem az állampolgárokat – mondta. Antonio Tajani, az EP olasz elnöke szerint meg kell fontolni a felvetést."
pampa 2018. 02. 24. 08:57
Előzmény: #5702  pampa
#5703
"Az EU-s országok közül csak Magyarország nem vesz részt az EU jövőjéről szóló konzultáción
Herczeg Márk EU ma 8:27  43  300
Emmanuel Macron tavaly, a választási kampányában azt ígérte, szorosabbra fűzi a kapcsolatot az európai nép és az európai politika között, ezért konzultációt indít, ahol a tagállamok állampolgárai elmondhatnák a véleményüket az EU jövőjéről."
pampa 2018. 02. 23. 09:22
#5702
"Brüsszelben tanácskoznak pénteken az Európai Unió állam- és kormányfői. Egyebek mellett az intézményi reformokról, a következő uniós költségvetésről, illetve a migrációról eshet szó a tárgyaláson.Elsősorban az Európai Unió intézményi kérdéseiről, azon belül az esetleges reformokról, valamint a következő hétéves költségvetési keretről egyeztetnek pénteki informális csúcstalálkozójukon az uniós vezetők Brüsszelben – írta szerdán közölt meghívólevelében Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke.
Elsőként az Európai Parlament megváltozó összetételéről lesz szó, mivel az EP javaslatának értelmében – figyelembe véve a tagországok demográfiai változásait – 751-ről 705-re csökkentenék a képviselők számát. Emellett szóba kerül az úgynevezett csúcsjelölti rendszer, amely az Európai Bizottság vezetőjének megválasztását alakítaná át, az esetleges páneurópai listák ügye, valamint az Európai Bizottság és az Európai Tanács elnöki tisztségének összevonására tett felvetés.
A következő főbb téma a 2020 és 2027 közötti hétéves időszakra vonatkozó keretköltségvetés, amelyben már számolni kell az Egyesült Királyság kiválásával."
Törölt felhasználó 2018. 02. 21. 14:11
Törölt hozzászólás
#5701

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek