Topiknyitó: _pampa_ 2015. 08. 19. 08:43

Bevándorlás társadalmi és gazdasági hatása.  

Valószínűleg a közeljövő egy fontos kérdése lesz ez Magyarország és Európa számára.



Rengeteg bevándorló érte már el Európát és túlnyomó többségük háború sújtotta övezetből,országokból érkezett így kitoloncolásuk nem megoldható.



Európának közösen megoldást kell találnia a helyzetük rendezésére ahogyan arra is, hogyan "védjék" meg a 3 leginkább kitett schengeni határral rendelkező országot.



Rengeteg megoldásra váró feladat halmozódott fel az EU döntéshozóinak az asztalán.



ui: trollok, kötekedők,akadékoskodók,off-olók kíméljék meg azt a felületet!



Azokat várom a beszélgetésre akiket érdekel,és fontosnak tartják, hogy mielőbb megoldás szülessen a modern kori népvándorlás következményére.



Köszönöm!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
offshort
offshort 2018. 06. 13. 13:47
#15139
nocsak , kezd észhez térni az ndk-s usa bérenc ?  
"Magyarország "bizonyos értelemben nekünk végzi el a munkát" uniós külső határa védelmével - mondta a kancellár az ARD német országos köztelevízióban késő este sugárzott interjúban.
Hangsúlyozta: veszélyezteti az Európai Uniót, hogy a tagállamoknak még nem sikerült közös álláspontra jutniuk a migráció kezeléséről, ezért minden erejével dolgozik egy új uniós menekültügyi rendszer felépítésén.
Létre kell hozni egy közös menekültügyi hivatalt, és egységes szabványokat kell bevezetni a menekültügyi eljárásokban, a közösségen belüli mozgás szabadságának megőrzéséhez pedig fel kell állítani egy "igazi, európai határvédelmi rendőrséget", amely akkor is tevékenykedhet, ha fellépése "nem tetszik" az érintett, uniós külső határral rendelkező tagországnak - mondta Angela Merkel.
Arról is beszélt, hogy a menekültügyi rendszer megújításával együtt erősíteni kell a nemzetközi fejlesztési együttműködést, hogy az EU sikeresebb legyen a menekülésre kényszerítő okok felszámolásában.
Azzal kapcsolatban, hogy Horst Seehofer belügyminiszter készülő menekültügyi reformcsomagjában várhatóan szerepel, hogy meg kell tagadni a belépést a határon a papírok nélkül, vagy más EU-tagországban már regisztrált menedékkérőktől, elmondta, hogy a kormányon belüli egyeztetések még nem értek véget.
Hozzátette, hogy az uniós jog a nemzeti jog felett áll, és tartózkodni kell az egyoldalú, nemzeti szintű lépésektől. Mint mondta, "csak az európai megoldás az igazi megoldás".
A szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatalnál (BAMF) történt visszaélésekről szólva kiemelte, hogy valóban megrendült a lakosság bizalma az állami intézmények jogszerű munkájában, és a hatóságnál történtekért ő viseli a politikai felelősséget. Hozzátette, hogy sokkal korábban el kellett volna kezdeni a BAMF fejlesztését, mert a hatóság nem volt felkészülve a 2015-ben elmélyült válság kezelésére.
Azonban így is sok változást véghezvittek, amikor például kiderült, hogy nemcsak menedéket remélő, hanem terrortámadást tervező szíriaiak is érkeznek, szakítottak azzal a gyakorlattal, hogy a polgárháborús országból származó emberek menedékjogi kérelmeit személyes meghallgatás nélkül, egy kérdőív alapján bírálják el - mondta a kancellár.
A német sajtóban Susanna néven azonosított 14 éves lány megerőszakolásával és meggyilkolásával, és a kettős bűncselekmény iraki menedékkérő gyanúsítottjával kapcsolatban kiemelte, hogy ennek a "tragikus, szomorú, szörnyű" esetnek is az a tanulsága, hogy előre kell vinni a német menekültügy reformját, ki kell alakítani a belügyminiszter terveiben szereplő új típusú befogadóközpontokat, amelyek révén gyorsabban le lehet folytatni a menedékjogi eljárásokat. Utána a védelemre nem jogosult kérelmezőket következetesen vissza kell juttatni a hazájukba, a menekülteket pedig be kell illeszteni a társadalomba - fejtette ki Angela Merkel."
/pf/
offshort
offshort 2018. 06. 13. 13:41
#15138
a "béke vallása"  !  ))  
"Életveszélyesen megfenyegették Sebastian Kurz osztrák kancellárt. A fenyegetések nyomán az osztrák alkotmányvédelmi és terrorelhárítási hivatal (BVT) hétfőn nyomozást indított.Az Österreich című újság  erre vonatkozó korábbi értesülését hétfőn délután az APA hírügynökségnek a bécsi belügyminisztérium, illetve a miniszterelnöki hivatal is s megerősítette.
Az újság szerint az életveszélyes fenyegetések azt követően terjedtek el, hogy a kancellár bejelentette több mecset bezárását és több tucat imám kiutasítását.
A minisztérium és a kancellár hivatala közölte: szigorították a védelmi intézkedéseket Kurz körül. 
Az osztrák hatóságok azt gyanítják, hogy a fenyegetések török bevándorlóktól származnak. 
A fenyegetéseket a Facebook és Instagram közösségi oldalakon, illetve közvetlen üzenetekben továbbították  - tájékoztatott az osztrák miniszterelnöki hivatal egyik szóvivője.Az osztrák kancellár pénteken jelentette be, hogy a "politikai iszlám" elleni fellépés jegyében Ausztriából kiutasítanak több külföldről támogatott imámot, és bezárnak hét mecsetet.Az Ausztriai Iszlám Török Szövetség (ATIB) felháborodottan reagált, míg Recep Tayyip Erdogan török elnök bejelentette, nem fogja annyiban hagyni a dolgot, és válaszintézkedéseket hoz az ügyben." 
/hvg/
offshort
offshort 2018. 06. 13. 13:05
#15137

ez jó lesz ))
"A Geert Wilders vezette bevándorlásellenes holland Szabadságpárt (PVV) Mohamed prófétát ábrázoló karikatúraversenyt hirdet – írta holland lapok alapján az MTI. A párt tájékoztatása szerint a Szabadságpárt parlamenti irodájában tervezett karikatúraverseny megrendezését a holland terrorizmusellenes ügynökség (NCTV) jóváhagyta. 
A bejelentés szerint a zsűribe meghívást kapott Bosch Fawstin karikaturista, aki Texasban hasonló versenyt nyert 2015-ben. A versenyt később, még idén megrendezik – közölték. 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Geert Wilders, aki nyílt iszlámellenessége miatt folyamatosan halálos fenyegetések érik és 2004 óta állandó rendőri védelem alatt áll, korábban többek között az erőszak vallásának nevezte az iszlámot, amely véleménye szerint a legnagyobb veszélyt jelenti Hollandiára nézve.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A POLITIKUST A HOLLAND BÍRÓSÁG 2016 DECEMBERÉBEN BŰNÖSNEK TALÁLTA GYŰLÖLETBESZÉD, KISEBBSÉG ELLENI USZÍTÁS ÉS DISZKRIMINÁCIÓ VÁDJÁBAN.Wilders idén év elején a Hit Gyülekezete győri központjában tartott előadást a legutóbbi könyvéről, majd pedig együtt ebédelt Orbán Viktorral. 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A Charlie Hebdo francia szatirikus lap szerkesztőségében történt 2015-ös mészárlás előtt egy Mohamed-karikatúra jelent meg. Ezt megelőzően, 2005-ben a muzulmán világ számos országában tiltakozó megmozdulásokat tartottak annak nyomán, hogy Mohamedet ábrázoló karikatúrák jelentek meg egy dán napilapban. "
/index/
pitcairn2 2018. 06. 13. 09:54
Előzmény: #15129  pampa
#15136
inkább hatalmas (globalista) segélyprogramok előkészítése + az EU és a kibocsátó területek (Afrikai Unió...) centralizálása zajlik...
https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-05-14/how-africa-is-moving-ahead-on-a-free-trade-future-quicktake
az un. "menekültválság" csak eszköz ebben a folyamatban...
pitcairn2 2018. 06. 13. 09:43
Előzmény: #15130  signal2
#15135
a valóban nyomorultak Líbiáig se jutnak el...
pampa 2018. 06. 13. 08:17
Előzmény: #15133  pampa
#15134
"A francia elnök fontosnak tartotta, hogy emlékeztessen a tengeri jogra, amely előírja, hogy vészhelyzet esetén a legközelebbi kikötőnek kell a befogadás felelősségét viselnie.
“Ha egy hajónak Franciaország lenne a legközelebb, kiköthetne, mert Franciaország tiszteletben tartja a nemzetközi jogot” – tette hozzá a szóvivő szerint Emmanuel Macron, aki üdvözölte Spanyolország bátorságát, amiért végül felajánlotta, hogy fogadja az Aquariust."
.
." A hajó Olaszország felé indult útnak, miután kimentette a menedékkérőket a Földközi-tengerből, de Matteo Salvini belügyminiszter megtiltotta, hogy kikössön az országban."
.
Líbia területén vette fel az embereket, így nem Olaszország volt a legközelebb!.
pampa 2018. 06. 13. 07:46
Előzmény: #15132  pampa
#15133
"Az olaszok a migrációt megállítani akaró pártok felé fordultak Az előző olasz kormány hibái után a választók azon pártok felé fordultak, amelyek azt mondták, hogy az illegális migrációt meg kell állítani, mert az veszélybe sodorja az ország gazdaságát és identitását – mondta Szomráky Béla újságíró, Olaszország-szakértő az M1 Ma este című műsorában.
Szomráky Bélát azt követően kérdezték, hogy rendeződött az Aquarius civil mentőhajó utasainak sorsa. A 629 migránst olasz hajók segítségével szállítják át Spanyolországba, amely felajánlotta, hogy fogadja őket. A hajó Olaszország felé indult útnak, miután kimentette a menedékkérőket a Földközi-tengerből, de Matteo Salvini belügyminiszter megtiltotta, hogy kikössön az országban.
Váratlanul érte Franciaországot a határozott fellépés
A szakértő szerint ez a határozott fellépés teljesen váratlanul érte Franciaországot, amely abban is megnyilvánult, hogy olyan szóhasználattal jellemezték Párizsból az olasz kormány döntését, amilyenre nem volt példa a második világháború után a két ország között.
Az egyik „baloldalinak mondott” olasz kormány aláírt egy szerződést 2014-ben arról, hogy a migránsokat szállító hajók kiköthetnek az olasz kikötőkben. Noha ők sem láthatták, hogy mi indul el 2015-ben, de ezzel megágyaztak a „tömeges, ellenőrizetlen áradatnak” – tette hozzá.
Ráadásul a Demokrata Párt vezette kormányzat „széttelepített” több mint félmillió migránst az országban, és az olaszok saját szemükkel láthatták, hogy „ezek az emberek nagy valószínűséggel nem menekültek, nincsenek elgyötörve, nincsenek tönkretéve, jó fizikai és mentális kondícióban vannak” –  mondta az újságíró.
A választók szimpátiája gyorsan fogyatkozott az akkori baloldali pártokkal szemben, és azon pártok felé irányult, amelyek a migráció megállítását szorgalmazták – mondta.
Az olasz kormány azon ígéretéről, hogy az országban tartózkodó félmillió illegális bevándorlót kitelepítse, elmondta, hogy nem nagyon fognak tudni mit kezdeni ezzel a problémáéval, ugyanis a migránsok egy részéről nem tudni, honnan jött, és nincs visszafogadó állam, ahová vissza lehetne őket toloncolni."
pampa 2018. 06. 12. 11:21
Előzmény: #15131  pampa
#15132
A Napnál is  világosabb, hogy most Európa nem a valódi elesett menekülteken segít!
Ők a környező táborokban az ott uralkodó körülmények között próbálnak túlélni!
Akik pedig megtehetik mert van pénzük azok lefizetnek mindenkit,hogy Európába jussanak!
.
RAJTUK SEGÍTÜNK!
Pont azokon akik nem szorulnak rá!
pampa 2018. 06. 12. 10:08
Előzmény: #15130  signal2
#15131
Én is sajnálom őket.
Ez nem erről szól!
.
Nem tudunk a világ összes sajnálatra szoruló emberén segíteni!
Az pedig szerintem ETIKÁTLAN, hogy csak azokon segítünk akik "gazdagok" és időben érkeznek Európába! Azután "lezárjuk" a határokat és kiírjuk:
MEGTELT
Így a szegényekkel mi lesz?
.
Tudom erre az szokott lenni a válasz, hogy jobb kevés embernek segíteni mint senkinek sem!
.
És ez sem pontos!
Mert ha Európa ez első percben lezárja a határokat sz  ENSZ-NEK MÁR RÉGEN megoldást KELLETT VOLNA TALÁLNIA!
.
Nincsen megoldási kényszerhelyzet...és közben már nem tömegével, de szép számban csak csordogálnak Európába a migránsok!
.
Talán most a közelgő EP választás kapcsán valami változni fog.
signal2
signal2 2018. 06. 12. 09:51
Előzmény: #15129  pampa
#15130
Semmi sem egyértelmű. Te pl. ránézésre teljesen ignorálod, hogy bizony az emberek többsége sajnálja azon embertársait, akik nyomorognak, félelemben élnek, és attól függetlenül hajlandó segítséget nyújtani, hogy bármit is tudna a menekültügyi rendszerről. A civil szervezeteknél dolgozó önkéntesek 99%-a valószínűleg ilyen, hiszen nevéből adódóan önkéntes, nem ebből fog meggazdagodni. 
pampa 2018. 06. 12. 09:31
Előzmény: #15128  signal2
#15129
Így működik az ENSZ menekültrendszere.
.
Szíria körül sok menekülttábor található.
Régebben NBM bemásolt egy építészről egy cikket aki már több mint egy éve élt családjával a török táborba,megunta befizette magukat egy embercsempésznél az európai útra....
.
Őt is MENEKÜLTKÉNT kezelte a német rendszer miután megérkezett !!!!!!
.
Ez az a bizonyos hiányosság ami miatt még tudnak jönni!
Az EU vezetése NEM FOGLAL  ÁLLÁST nem ad ki HIVATALOS iránymutatást meddig számít valaki menekültnek!
.
Egyértelmű, hogy lakosságbetelepítés zajlik.
Valahogyan meg szeretnék állítani Európa elnéptelenedését.
.
szvsz
signal2
signal2 2018. 06. 12. 09:21
Előzmény: #15124  pampa
#15128
Tényleg azt kellene, hogy vissza a feladóhoz, közben Olaszország, vagy aki akar küld oda embert, ellátmányt, és ott szépen ellátják őket.
pitcairn2 2018. 06. 12. 09:20
Előzmény: #15114  Törölt felhasználó
#15127
Nápoly, Palermo, Ravenna
hát egyik se egy klasszikus menekültcélpont...
pitcairn2 2018. 06. 12. 09:19
Előzmény: #15118  Törölt felhasználó
#15126
különben ezért mondom, hogy ez geopolitikai játszma...
ha ez a tevékenység nem kapott volna zöld jelzést, akkor már rács mögött lennének az embermentőnek maszkírozott embercsempészek..
pitcairn2 2018. 06. 12. 09:18
Előzmény: #15118  Törölt felhasználó
#15125
amit ezek a civil izék csinálnak az lényegében az illegális embercsempészet támogatása...
csoda hogy még nem emeltek ellenük vádat...
nem az a baj, hogy begyűjtik a népet a vízről, hanem az ahová viszik...
pampa 2018. 06. 12. 08:53
Előzmény: #15122  Karvalytokes
#15124
"A sok utas és a rossz idő miatt „bolond ötlet lenne Valenciába menni” – mondták segélyszervezetek illetékesei. Az SOS Méditerrenée és az Orvosok Határok Nélkül nevű segélyszervezet ezért úgy döntött, hogy a hajó nem indul tovább a spanyol kikötőbe, és a cél így az lehet, hogy mégis Olaszországban tegyék partra az utasokat, akik között a gyerekek mellett terhes nők is vannak.
Hajnalban így nem volt világos, hogy mi lesz az Aquarius sorsa."
.
NO COMMENT!
pampa 2018. 06. 12. 08:47
Előzmény: #15121  pampa
#15123
"A Westdeutscher Rundfunk regionális közmédia fórumán Merkel szó szerint úgy fogalmazott, hogy „ha valaki azt mondja, soha senki nem fogadok be, az az én szememben nem európai szolidaritás”.A Die Welt ehhez háttérmagyarázatként olvasói számára hozzáteszi: a kancellár ezzel Magyarországra és Lengyelországra utalt, ahol elutasítják, hogy menekülteket fogadjanak be, annak ellenére, hogy az uniós államok többsége megszavazta a kvóták szerinti elosztást 
.
.
Merkel továbbra is fordítva ül a lovon.....Nem az ELOSZTÁST szavazta meg az EU hanem a kérvények elbírálásnak az áthelyezését!Mivel közben nem hatálytalanították  dublin3-at, így jogi ellentmondás áll fenn!   :)))).Odautaztatjuk el kezdjük az elbírálást,kiderül,hogy nem mi vagyunk az illetékesek és visszautaztatjuk!Ennek mi lenne az értelme?
.
Arról nem beszélve, hogy Magyarország a nemzetközi vállalása értelmében  a tranzitzónában jelentkezők kérelmét befogadja,elbírálja és befogad mindenkit még azokat is aki nem jogosultak sem védelemre sem oltalomra!
.
Így kellene TÖRVÉNYESEN a németeknek is eljárni!
Karvalytokes
Karvalytokes 2018. 06. 12. 08:38
Előzmény: #15118  Törölt felhasználó
#15122
Csak jól csinál valamit Salvini ha a balosok ennyire sivalkodnak.Be kell iktatni az európai jogba hogy mindenkinek ott van joga öngyilkosnak lenni ahol neki tetszik.(Ez épp elég liberális)Ha megszünik a tengeri mentés a csónakokból, a probléma magától megszünik az első néhány tragédia után.Be kell látni hogy ezek a menekültnek mosdatott betolakodók rögtön nem kockáztatnak ha vállalkozásuk eleve kudarcra van itélve.
pampa 2018. 06. 12. 08:12
Előzmény: #15120  pampa
#15121
A bajor menekülttanács úgy fogalmaz a Seehofer által szorgalmazott új típusú menekültszállások, az Anker-központok kapcsán: ezek magas kerítéssel, zárt kapukkal övezett, hálótermes centrumok, amelyeket biztonsági szolgálat felügyel."
.
Ezt nevezik máshol börtönnek!   :)
Minket bírált az ENSZ a 3 oldalon zárt egy oldalon NYITOTT tranzitzónáért!
.
Emlékezhetünk a kerítés helyett épített kapura nagy szárnyakkal?   :)

Topik gazda

_pampa_
3 4 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek