Topiknyitó: csaba74 2015. 08. 05. 09:48

OTTone  

Sziasztok! Csináltam egy topikot az OTTone-nak mivel már nem FUSO néven fut!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
orbitalis
orbitalis 2021. 10. 25. 11:30
Előzmény: #94059  kredai
#94060
kredai
kredai 2021. 10. 25. 11:24
Előzmény: #94056  orbitalis
#94059
Ez a két link már nem is elérhető...
https://polarisitgroup.com/information-about-winning-the-tender/
https://polarisitgroup.com/information-on-two-significant-contracts/
Ebből miért gondolod, hogy eladja? Két külön ügylet, valószínű a kapcsolatokat az isrv is felhasználta
https://polarisitgroup.com/information-on-completing-the-contract/
Törölt felhasználó 2021. 10. 24. 22:23
Előzmény: #94057  Royalfroccs
#94058
Van iratbetekintesi jogom mint tulajdonos, vagyis erintett?
Royalfroccs
Royalfroccs 2021. 10. 24. 20:21
Előzmény: #94049  user01
#94057
Én is köszönöm a tájékoztatást. Volna pár kérdésem, látom te teljesen képben vagy tözsdei ügyekben. Most hirtelen nem találom, vagy rosszul keresem, hogy milyen részvételiarány esetén határozatképes az első rendkívüli közgyűlés?
A másik ami jobban érdekelne, hogy a főügyészség, vagy aki feljelentés alapján elrendeli a nyomózást vagy sem, van-e valami közzétételi kötelezettsége valakinek(aki ellen indították, vagy aki az eljárást lefolytatja)elvégre ránk is tartozik, hiszen nyrt., vagy nem? 
orbitalis
orbitalis 2021. 10. 24. 19:10
Előzmény: #94054  kredai
#94056
 itt linkeltem be: #94022
kupec 2021. 10. 24. 18:09
Előzmény: #94049  user01
#94055
Köszönöm a választ, számomra meggyőző, remélem ezen a vonalon halad majd az összefogás is! :-)
kredai
kredai 2021. 10. 24. 17:04
Előzmény: #94043  orbitalis
#94054
En szívesen rákérdezek, cserébe kérem a következő hozzaszolasokban gyujtsetek össze az infókat és a cikkeket erről. Köszönöm 
Hopszi72 2021. 10. 24. 14:00
Előzmény: #94050  Szolidan
#94053
Mint írtam, igen lehet Én rontottam el a jelentkezésnél valamit. Senkit nem akartam megbántani, főleg nem a 8,2%-os, mivel lehet igazad van Ők mertek lépni, de bocsáss meg a vélemény nyilvánításomért, mert az vagy más, vagy más felfogású. Hisz Te írtad, hogy különbözőek vagyunk. Igen van véleményem, igen vannak elvárásaim, És ha nem jól fogalmaztam bárhol is, az az egyesek felől érkező megnyilvánulás eredménye, amit utólag már sajnálok, de a véleményemet tartom továbbra is.
Sajnos nagyon sok esetben - lehet elkeseredés, indulat,  vagy más dolog miatt többen nem a részvénnyel foglalkoztak, bár nincs kereskedés és ez is bosszantó, hanem inkább egymás szídása, pocskondiázása, stb...
Én tiszteletben tartom a részvényhez köthető bárki által beírt véleményt, de az emebri oldalát, hogy mást pocskondiáznak egyesek nem tudom elfogadni.
Sajnos felültem a vonatra, és nem hogy ezt szó nélkül hagytam volna, megjegyzést fűztem hozzá. Ez van. 
Lényeg a lényeg és szeretném ha arról végleg leszállnánk ki milyen, hogy Én továbbra is bízpm a részvényben - mint többször leírtam azt is, hogy naívan -, de ahogy írtad ez az Én döntésem.
Jó lenne, ha tényleg arról szólna a beszélgetés, hogy a dolgok egyáltalán valós dolgok, vagy csak a jövőbe vetített kitalációk.
Én lezárnám ezt a dolgot, és ha megnyugtat, akkor majd megpróbálok máshonnak infókat szerezni, hiszen ezt is írták itt egyesek, hogy fórum alapján kereskedni ..... Én nem így tettem, Én döntöttem. Letettem a voksomat az OTT mellett, bízom benne, hogy a befektetett "konyhapénzem" többszörösem fog visszajönni.
Szolidan 2021. 10. 24. 11:13
Előzmény: #94050  Szolidan
#94052
PS: Szeretnék majd minden gyanakvó részvényes nevében elnézést kérni M. úrtól amennyiben kiderül, hogy csak a csúnya gonosz Gyapjas nem ért a könyveléshez és a cégnél minden rendben. Működik a CNC esztergánk, hasznot termel a szerverpark, együtt működünk (pénzért) a Hungaro controllal a reptér felügyeletén. Ne adj Isten olyan jól megy a bolt, hogy egy-két éven belül még osztalékot is fizetnek a részvényeseknek . :))
Szolidan 2021. 10. 24. 10:59
Előzmény: #94047  Hopszi72
#94051
Bocsi még egy gondolatom van aztán elengedem a témát: Igazán irigyellek, hogy bérből és fizetésből élőként megteheted, hogy neked ez csak játék. Én és szerintem sokan mások nem így gondolnak a tőzsdére. Nekem játék a lottó, meg a lóverseny, a póker.  Mikor fogadok egy lóra azt a pénzt úgy tekintem, hogy nincs, és ha jó volt a tippem akkor örülök, ha nem akkor így jártam, ha úgy érzem becsaptak, mert a lóval ami esélyes volt csak azon fáradozott a hajtója, hogy elbújjon a mezőnyben akkor pfújjolok, de nem akkora a gáz, mert ez egy kidobott pénz volt szórakozni mentem és a hajtó nem ígérte meg hogy a pénzem jó befektetés amit a legnagyobb gondossággal kezel.  Ellenben én a tőzsdére azért hoztam a MEGTAKARÍTÁSOM (nem a konyhapénzt), hogy befektessem és fialtassam (Szerintem rajtam kívül még sokan). A megtakarított pénzt belehet fektetni sajnos rossz üzletbe is és ezt itt mindenkinek tudomásul kell vennie. Ki-ki vérmérséklete szerint kockáztat, kisebb nagyobb haszonért. DE SENKI se azért, hogy a befektetése körül még a gyanúja is felmerülhessen a szándékos átbaszásnak. És ha felmerül akkor ki-ki vérmérséklete szerint reagál. Nem kell azonosulnod senkivel sem, lehet hogy ez neked csak játék, de valakinek lehet hogy minden megtakarítása, nem kell egyetértened vele de legalább hagy kiabáljon.
Szolidan 2021. 10. 24. 10:34
Előzmény: #94047  Hopszi72
#94050
Lehet, hogy nem vagyok jó emberismerő, ennek, megítélése szubjektív. Szerencsére mi emberek nem vagyunk egyformák más és más felfogással, nézettel véleménnyel élünk. Amiket kifogásolok az írásaidban: 1. Amikor létrehozták az ott1coop email címet amire az összefogás szándékával jelentkezni lehetett aktívan fórumoztál, tehát írhattál volna te is amennyiben szándékodban áll csatlakozni. A csatlakozók közül a legnagyobb részvényes vezetésével volt egyeztetés az ügyvédnővel, erről megjelent információ a fórumon (mi várható, kb. költség) illetve email ment minden részvény darabszámát közlő csatlakozni kívánó taghoz. A kb két hét múlva létrejött találkozón a szerződést meg kellett kötni az ügyvédnővel ahhoz, hogy legalább az első hivatalos lépéseket megtudja tenni a kisebbségi részvényesek nevében. Ezután újra email mindenkinek illetve csatlakozási végső határidő közlése a fórumban is. Tehát ha írtál az ott1coop -ra szándékról mindig kaptál emailt, ha nem írtál akkor a fórumon olvashattál határidőt. Szerintem minden lehetőséged adott volt a csatlakozásra és aki csatlakozott később is kapott tájékoztatást. A 8,2% a kisebbségi részvényesek összefogása! A közgyűlésen bárki szavazhat, belátása szerint bár(mi)ki mellett, ellen, de ahhoz ott kell lennie  A probléma az szerintem, hogy te azt várod a 8.2% győzzön meg téged arról hova szavazzál. Pedig nem akarnak senkit sem meggyőzni, elvileg minden részvényes eltudja dönteni merre szavazzon, elég e neki a cég kommunikációja vagy mást várna, bízik e a 4 éve tartó ígérgető vezetésben vagy már nem, elhiszi e hogy minden jó úton halad a 2017- es kolumbiai üzlet, a rendszám felismerő rendszer, vésztői projekt, asura, Salgótarján, nyilvános tőkeemelés megemelt összeggel majd a visszavonása, és azóta kuss a titokzatos emelőről, lélegeztetőgép, maszk behozatal közel nulla haszonnal, polaris, isrv, Szóval igen nem meggyőzni akarnak, ha nem tisztán látni szeretnének és igen ehhez kell a te szavazatod is és még annak a 2300 kisbüfinek a szavazata akik ennek a cégnek a részvényesei, a 8,2% csak elindított valamit, valami tisztábbat valami mást, de ez csak hamvába holt próbálkozás lesz a azon emberek szavazata nélkül akik szeretnének tisztán látni. 
user01
user01 2021. 10. 24. 09:46
Előzmény: #94041  kupec
#94049

Ettől nem kell tartani, ennek a könyvvizsgálati kezdeményezésnek a leghalványabb köze sincs a visszaélésszerű joggyakorláshoz. A rendes könyvvizsgáló csalás gyanújára hivatkozva mondott fel, már bő fél éve nincs megválasztott könyvvizsgálója a cégnek, a vezetőség maga írta le, hogy szó szerint minden szóba jöhető könyvvizsgáló elutasította a cég felkésését, stb.
Egy egyedi könyvvizsgálat jogos kérésének tankkönyvi példája az, ami itt most történik.
Az egyedi könyvvizsgálat eredendően arra való, hogy ha a kérelmező gyanítja vagy tudja (mert pl. a közgyűlésen rákérdezett a könyvvizsgálóra, és olyan választ kapott, amiből tudja), hogy a cég választott könyvvizsgálója nem megfelelő mélységben foglalkozott egy egyébként fontos résszel. Pl. a cég könyvvizsgálója elfogadta a cégvezetés azon nyilatkozatát, hogy a cég könyveiben azért szerepelnek a tavalyihoz képest már csak 400 millió forinton a lovak, mert ki lettek herélve, miközben a kezdeményező kint volt azon a telephelyen, ahol a cég könyvei, a cégvezetők nyilatkozata, a cég weboldala, stb. szerint a lovakat tartották és tartják, és kiderült számára, hogy a lovak sose léteztek, ott csak egy romos viskó van, amiben 5 éve él egy hajléktalan pár illegálisan.
De itt még ennél is "tisztább" a kép a kezdeményező számára, hiszen azért nem tud belekötni a megválasztott könyvvizsgáló munkájába, mert nincs anyag, amiben érdemi hibát lehetne felfedezni.
 
Visszaélésszerű joggyakorlás az lenne, ha mondjuk már lefolyt egy ilyen egyedi könyvvizsgálat, és annak eredményével nincs megelégedve az azt kérő, ezért beterjeszti ugyanazt újra, kvázi addig gondolná újra meg újra könyvvizsgáltatni a meglátását, amíg valaki olyan eredményt nem ad, amit ő szeretne.
 
A 4) pont, azaz áthárítani a költségeket a kezdeményezőre meg mondjuk akkor lenne jogos, ha olyat akar megvizsgáltatni a kezdeményező, amiről egyértelműen tudható, hogy azzal nincs gond, és az egyedi könyvvizsgálat is arra jut, hogy minden okés volt. Ilyenkor ez a visszatartó erő attól, hogy valaki passzióból könyvvizsgálatokat próbáljon a céggel fizettetni (kvázi mintha bukná a pert és neki kell állni a költségeket).
Arra egyébként lehet számítani, hogy a cégvezetés bepróbálkozik majd a kezdeményezőkre terhelni a könyvvizsgálat költségét (már a közgyűlésen ezzel fenyegetőzve), de ettől nem tartanék, próbálkozzanak, fenyegetőzzenek, nem fog sikerülni, teljesen jogos az egyedi könyvvizsgálat kérdése egy ilyen szituációban.
Hopszi72 2021. 10. 23. 21:15
Előzmény: #94042  Royalfroccs
#94048
Tényleg félre érted. A napirendi pontokkal mi bajom lenne?
Azt azért nézd el nekem, hogy egyrészt kíváncsi vagyok, hogy mit tervez az összefogás! Hogy azt ÉRTEM teszi, mert ha 8,2%-ért megteszi, akkor értem is teheti, és remélem teszi. Többször írtam, hogy adjanak infót, győzzenek meg, hogy tényleg ÉRTEM IS teszik, és nem ELLENEM. Mert az akasztásban nem akarok részt venni, de a normális elszámoltatásban, vagy méginkább a nyereségben IGEN. Ezért is vallottam MINDÍG is, hogy Én nem vagyok az a típus, hogy fejjel megyek a falnak.
Sőt, ha lehet, sőt még szükséges %-okat toborozni a 8,2% mellé, azaz most lehetne még talán megnyitni a lehetőséget, hogy még egy 8,2, vagy többször 8,2%-ot szerezzenek az összefogás jelenlegi 8,2%-a.
Ennyi, de ehheznekem  - bocsi de -infó kell. Az, hogy "megrohadsz MB", meg "dögölj meg M" nem tud meggyőzni. Ennyi!
Hopszi72 2021. 10. 23. 21:06
Előzmény: #94044  Szolidan
#94047
Hallod Te is jó ember ismerő vagy!
Sosem siránkoztam, hogy kimaradtam, de valóban leírtam, hogy annak ellenére, hogy jeleztem kimaradtam, nem kaptam infókat akkor, vagy figyelmetlen voltam. Ez az Én hibám, senkit nem hibáztatok!
Másik, hogy sosem semmi sem jó! Hát ez is megkérdőjelezhető. Igen is örülök, hogy valakik léptek, de Én pozitívabban vettem az egész szitut, mint egyesek, és az zavar az egészben, hogy megy az "akasszuk fel" duma, de nem volt alapja, szerintem. És igenis hiányoltam az infókat, bocsi, de hiányoltam. Ahogy azt többen is a cég részéről, Ők is jogosan, és szerintem Én is jogosan. Ezen lépjünk túl.
KGY. Lehet félre érthető voltam. Online MINDEKÉPP ott leszek, ha erre lesz lehetőség, nem az én részemről, hanem a cég vagy a szervezők részéről, és személyesre mondtam azt, hogy amennyiben (itt viszont nekem) lesz lehetőségem felutazok! És nagyon tévedsz nem fogom azt hangoztatni, hogy mi lett volna ha ott vagyok. ONLINE OTT LESZEK!
Tudod nem sajnáltatni akarom magam, vagy hozzám hasonlókat, de bérből és fizetésből élek, és tudom ezen is ki fogsz akadni, mert drága, de nekem "játék", - direkt írtam idézőjelek közt - a tőzsde. És nyugodtan fikázzál, én attól ember fogok tudni maradni ha ezen részvényeimet bebukom, de itt egyesek akasztani akarnak, pedig közük sincs egyik hatósághoz, és joguk sincs ítélkezni. Az egészben engem ez zavar. De sajnos Te is rosszul értelmezted a mondani valómat, így Én kérek elnézést Tőled és aki félre értett!
Hopszi72 2021. 10. 23. 20:53
Előzmény: #94042  Royalfroccs
#94046
Nagyon félre érted!
Royalfroccs
Royalfroccs 2021. 10. 23. 19:21
Előzmény: #94044  Szolidan
#94045
++++ nincs mit hozzá főzni...
Szolidan 2021. 10. 23. 18:33
Előzmény: #94018  Hopszi72
#94044
Olvasgatom a hozzászólásaidat napról napra és csak csóválom a fejem, eddig sikerült lebeszélni magam arról, hogy reagáljak mert nem hiszem, hogy valamit is segítene rajtad, de a mai termésedre már muszáj leírni a gondolataimat. Azt a az összefogást kéred folyamatosan számon akik tenni próbálnak valamit, mindenkiért. Sajnálattal közlöd, hogy te nagyon szerettél volna csatlakozni csak akkor pont nem tudtál, viszont abban a közel másfél hónapban ameddig lehetett csatlakozni és azóta is majd minden nap folyamatosan osztod az észt, véded a céget és baszogatod azokat akik valóban tesznek valamit. Sikerült elérni egy közgyűlés összehívását ahol valamilyen szinten kénytelenek szint vallani, már csak a szavazatok számával is, mert ők tudják, hogy náluk hány százalék van bennfentes kezekben amivel leszavazhatják az összefogás 8,2% -át. (amennyiben tényleg csak ennyi, :) ). Te aki nagyon sajnálod, hogy kimaradtál az összefogásból és eddig semmilyen információt sem osztottak meg veled a piszkok, most közlöd, hogy csak akkor veszel részt a közgyűlésen, ha online lesz igaz akkor se biztos. Kérdezném: szerinted egy tenni akaró részvényesnek nem az lenne a dolga, hogy ott üljön és leadja a szavazatát? Pláne, ha még olyan okosakat is ír mint te? Minél több részvényesnek kell elmennie és szavaznia, mert aztán, ha ne adj isten  leszavazzák a jelenleg kisebbségnek gondolt részvényeseket a bennfentesek, te leszel a leghangosabb a fórumon aki azt írja: bezzeg ha el tudtam volna menni én tudtam volna hogy mit csináljunk. Fiatal srác koromban azt mondta nekem egy bölcs idős ember a lóversenypályán: Öcsém a HA - val kezdődő tiketeket a VOLNA kasszánál fizetik.  Egyébként azt sem értem, hogy te és a hozzád hasonlók miért várják el a 8,2% -tól és a rajtuk kívül megjelenő részvényesektől, hogy helyettük döntsenek? Egy utolsó gondolat: ha nem jön össze az online közgyűlés és így nem tudsz 99,9% -ban részt venni, KÉRJÉL MOZGÓURNÁT!
orbitalis
orbitalis 2021. 10. 23. 17:17
Előzmény: #94042  Royalfroccs
#94043
Egyetértek. Az ügyvédnő eddig 2x került helyzetbe, mind a 2x történt valami.
Az, hogy ott lesz a kgy-n, nekem megnyugtató.
Bár én nagyon tartok attól, hogy ezek kifogják valahogy mozogni ezt a dolgot.
Az október 15-höz képest nekik ez a nov 25-ös idődpont megint egy komoly nyereség.
Lehet kitalálni addig sztorikat, meg tili-tolizni.
Légyszi legyetek többen, akik a polaris honlapjáról screenshotot készítetek a cikkekről, hírekről, mert ezekről azt is el tudom képzelni, hogy letörlik a kgy-ig a cikket és letagadják azok tartalmát.
Royalfroccs
Royalfroccs 2021. 10. 23. 17:05
Előzmény: #94018  Hopszi72
#94042
Ne vedd szemelyeskedésnek, de olyan vagy mint egy házsártos öreglány akinek semmi sem tetszik. Eddig hiányoltad, hogy hány százalék az összefogás most tudod. Hiányoltad, hogy ellapósodott nem tesz semmit az összefogás, most a napirendi pontok kiegészítése sem tetszik. Értem én, hogy a tízmillió fociedző országa vagyunk, könnyű utólag pályán kívülről megszakérteni a dolgokat, de remélem az neked is világos, hogy ha az/azok az ember/ek  nem lépikmeg ezt az összefogást, akkor most olyan néma csend lenne, hogy ahozképest egy temetőben is hangzavar lenne.
Én személy szerint köszönöm azoknak aki/ik elinditották ezt az összefogást, és ezért most nem a síri csendben üldögélünk itt..
kupec 2021. 10. 23. 15:50
Előzmény: #94036  user01
#94041
Köszi, ezt én sem tudtam.
Van-e tapasztalatod arra nézve, hogy a "(2) A kérelem teljesítését a nyilvántartó bíróság megtagadja, ha a kisebbségi jogokkal a kérelmet előterjesztő tagok visszaélnek." résszel milyen esetben él(het) a bíróság? Ezt látom ugyanis egyedül kritikusnak az idézett Ptk. részben.

Topik gazda

csaba74
csaba74
4 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek