Topiknyitó: Portfolio 2015. 06. 19. 14:31

A szerbek arra kérik Orbánt, ne építsen falat  

Ugrás a cikkhez
Aleksandar Vucic szerb kormányfő hamarosan beszélni fog Orbán Viktor miniszterelnökkel arról, hogy Magyarország fizikailag lezárná a magyar-szerb határt, és arra fogja kérni, hogy "ne építse fel azt a falat". Aleksandar Vucic szerb kormányfő...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=215794
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
madxa 2018. 02. 20. 16:25
Előzmény: #52898  Vazsmegyei
#52900
Egy NATO ország állampolgára menedéket kér egy másik NATO országban!
Felfoghatatlan!
Vazsmegyei 2018. 02. 20. 16:16
Előzmény: #52894  madxa
#52898
Ez a támadás a NATO legnagyobb létszámú hadserege részéről sem az ENSZ, sem az UNIO sem a nagy nyugati demokráciák figyelmét elkerüli. Kettős mérce és süket fülek politikája! Nem is indokolható! Hátba támadni egy szövetségest ez az USA bevett Stratégiája!  Azért mert "visszalőttek"!? Ráadásul Szíria nem is NATO tag, tehát a törökök nem is tartózkodhatnának idegen területen, csak a NATO államok területén, mert egy védelmi szövetség az alapokirat szerint! 
Hegyesi2
Hegyesi2 2018. 02. 20. 16:08
Előzmény: #52896  madxa
#52897
Kár hogy nem él már Victor Hugo! Lenne mit írni neki a "nyomorultakról"!
Az evolúció elintézi őket. :(
madxa 2018. 02. 20. 15:53
Előzmény: #52895  madxa
#52896
SVÉDORSZÁG IDŐZÍTETT BOMBÁN ÜL
HIRADO.HU
Új stratégiával igyekszik a beszervezéseket igazgatni az Iszlám Állam, a kiutasított menedékkérők pedig fogékonyak erre. Csak Göteborgban több ezer lehet a radikalizálódott muszlimok száma.A svéd migrációs hivatal idei becslései szerint 23 ezer bevándorlóval kell az országnak idén számolnia. Valamint 95 ezer olyan menedékkérő van Svédországban, aki fellebbezett a kiutasítás ellen, vagyis 95 ezer menekült perli a svéd államot a kiutasítás miatt.A tavaly áprilisi stockholmi terrortámadás óta, melyet egy Rakhmat Akilov nevű, Svédországból már kiutasított üzbég, radikalizálódott menedékkérő követett el, a nemzetbiztonsági szolgálatok számára egyértelmű, hogy figyelembe kell venni az elutasított menedékkérőket is – mondta a köztelevízió helyi tudósítója. Hozzátette, ezeket a tömegeket lehetetlen egyenként átvilágítani, hiába mondják azt a szolgálatok, hogy sokukat kiszűrték.Megjegyezte, hogy az Iszlám Állam új stratégiával igyekszik a beszervezéseket igazgatni, a kiutasított menedékkérők pedig fogékonyak erre. Elmondta, hogy Svédország második legnagyobb városában, Göteborgban több ezer lehet a radikalizálódott muszlimok száma, és körülbelül 150-en tértek vissza Szíriából, a harcokból.A tudósító elmondta azt is, hogy Svédország egyre inkább meghajlik értékei kapcsán a befogadottak javára. Ez lehet az első észak-európai ország, ahol hangosan hívhatja imára a müezzin a befogadottakat – mondta.A szakértők szerint Svédország egy időzített bombán ül – olvasható a hirado.hu oldalon."
madxa 2018. 02. 20. 14:14
Előzmény: #52894  madxa
#52895
UKRÁN KÜLÜGYMINISZTER-HELYETTES: NEM TELJESÍTHETŐ A MAGYAR KISEBBSÉG MINDEN KÍVÁNSÁGAMTIUkrajna nem tudja teljesíteni a kárpátaljai magyar kisebbségnek az oktatás nyelvére vonatkozó minden kívánságát – jelentette ki Olena Zerkal, európai integrációért felelős ukrán külügyminiszter-helyettes az Ötös ukrán televízió műsorában, amelyből kedden idézett részleteket a Zerkalo Nyegyeli című hetilap internetes oldalán.A diplomata szerint Ukrajna túl sok időt – a függetlenné válásától számítva 25 évet – vesztegetett el úgy, hogy nem oldotta meg a nyelvi kérdést, ami miatt ezt már „pszichológiai válság” nélkül nem lehet orvosolni.„Tudjuk, mit akarunk elérni. Természetesen nem vagyunk képesek a magyar nemzeti közösségnek az általa megfogalmazott minden érdekét kielégíteni (…) Érdekeltek vagyunk az állam fejlesztésében, márpedig ez összefügg a nyelv fejlesztésével is. Minden állam a (közös) nyelvre, és nyelvének kultúrájára épül. Ezen minden ország keresztülment” – fogalmazott a miniszterhelyettes.Példaként hozta fel Franciaországot, ahol – mint rámutatott – annak idején megtiltották a francián kívül minden más nyelv használatát.Kitérve arra, hogy Magyarország vétója miatt meghiúsult az Ukrajna-NATO bizottság védelmi miniszteri szintű – február közepére tervezett – találkozója, kifejezte meggyőződését: ha Kijev tovább folytatja az ország védelmi rendszerének reformját, akkor Budapest nem lesz képes megakadályozni Ukrajna közeledését a NATO-hoz.A tavaly ősszel elfogadott új ukrán törvénynek az oktatás nyelvéről szóló 7. cikke több ország, köztük Magyarország heves tiltakozását váltotta ki. A jogszabály ezen része kimondja: Ukrajnában az oktatás nyelve az ukrán. Ennek megfelelően a nemzeti kisebbségek anyanyelvű oktatását csak az első négy osztályban fogják engedélyezni, az ötödik osztálytól felfelé a tantárgyak többségét ukránul oktatnák majd. Engedélyezi viszont a törvény két vagy több tantárgy oktatását más nyelveken, azaz angolul, illetve bármely európai uniós tagország nyelvén is.Az Európa Tanács független alkotmányjogászokból álló Velencei Bizottsága tavaly december 8-án tette közzé állásfoglalását az ukrán törvényről. Ebben egyebek mellett azt javasolta Kijevnek, hogy hosszabbítsa meg az átmeneti időszakot a 7. cikk életbe léptetéséig.Lilija Hrinevics ukrán oktatási miniszter február elején kijelentette, hogy tárcája elfogadja a Velencei Bizottság ezen ajánlását, és beleegyezik, hogy 2023-ig meghosszabbítsa az átmeneti időszakot a 7. cikkben foglaltak bevezetéséig. A múlt héten a kormány be is terjesztette a parlament elé azt a indítványt, amely az oktatás nyelvéről szóló rendelkezések bevezetését 2020-ról 2023-ra módosítja."
madxa 2018. 02. 20. 13:26
Előzmény: #52889  Hegyesi2
#52894
"A török hadsereg napokon belül megindul Afrín városa ellen2018. február 20., kedd  Európán kívülVeszélyzónákA török hadsereg a következő napokban megkezdi az észak-szíriai Afrín városának ostromát, amelyet jelenleg a Népvédelmi Egységek (YPG) kurd milícia tart fennhatósága alatt – jelentette ki Recep Tayyip Erdogan török elnök kedden Ankarában, a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) parlamenti frakcióülésén.Ankara január 20-án Olajág fedőnéven nagyszabású légi és szárazföldi hadműveletet indított az Afrínt ellenőrző YPG ellen, amely az Egyesült Államok egyik fő szövetségese az Iszlám Állam dzsihadista szervezet fegyvereseivel szemben. A török vezetés viszont a terrorszervezetnek tartott törökországi szakadár Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) szíriai szárnyának, Washington fegyveres támogatása miatt pedig nemzetbiztonsági fenyegetésnek tartja az YPG-t.Erdogan kedden elmondta: lehet, úgy tűnik, hogy az afríni beavatkozás lassan halad előre, de a török haderő nem “felégetni és lerombolni” ment oda. Ankara célja egy élhető és biztonságos övezet kialakítása – szögezte le ismét az államfő. Afrín város ostroma előtt “bizonyos előkészületek” időt vesznek igénybe – húzta alá.Az Anadolu török állami hírügynökség keddi összesítése alapján a török haderő és a vele szövetséges Szabad Szíriai Hadsereg (SZSZH) mérsékelt ellenzéki milícia négy hét alatt egy községet, 55 falvat, négy tanyát, 20 hegytetőt és egy bázist “tisztított meg az YPG terroristáitól”. A beavatkozás eddig az YPG 1715 fegyveresét “tette ártalmatlanná”, és 32 török katona vesztette életét. Török sajtóbeszámolók szerint az YPG-nek mintegy 8-10 ezer tagja tartózkodik Afrín körzetben.A hadművelet idáig Afrín peremvidékein, nehéz terepviszonyok között, erdőkkel borított hegyekben zajlott. A kormánypárti török sajtó várakozásai alapján Afrín városa felé ereszkedve, a központi sík területen a török hadsereg már a harckocsikat is be tudja vetni és az offenzíva felgyorsul."
-pny
-pny 2018. 02. 17. 21:20
Előzmény: #52892  Phylaxa
#52893
Azt már tudjuk, te mit gondolsz most:
.
“Phylaxa 2018. február 17. Maximálisan migráns párti vagyok és az is voltam mindig is.”
.
Csak azt nem értem, akkor miért kamuztál 3 évig itt?
Phylaxa 2018. 02. 17. 21:17
Előzmény: #52888  signal2
#52892
Hallottam erről és nem indokolnak. Mindenki azt gondol amit akar.
-pny
-pny 2018. 02. 17. 20:23
Előzmény: #1  Portfolio
#52891
A topicot be lehet zárni. Fordult a Fideszes propaganda. Íme az új irány:
.
“Phylaxa 2018. február 17. Maximálisan migráns párti vagyok és az is voltam mindig is.”
Törölt felhasználó 2018. 02. 17. 14:02
Törölt hozzászólás
#52890
signal2
signal2 2018. 02. 15. 10:24
Előzmény: #52887  Hegyesi2
#52888
Ha közzétennék a facebook indoklását, okosabbak lennénk. Addig azt mondanak, amit akarnak a letiltás okáról.
Reklámnak jó volt, és eddig nem is ismertem, de most ránéztem. Nem találok semmi felkavaró bejegyzést, így a tiltás más miatt lehetett, pl. hozzászólások cenzúrázása miatt.
Törölt felhasználó 2018. 02. 10. 08:12
Előzmény: #52879  Vazsmegyei
#52881

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek