Topiknyitó: Portfolio 2015. 06. 19. 14:31

A szerbek arra kérik Orbánt, ne építsen falat  

Ugrás a cikkhez
Aleksandar Vucic szerb kormányfő hamarosan beszélni fog Orbán Viktor miniszterelnökkel arról, hogy Magyarország fizikailag lezárná a magyar-szerb határt, és arra fogja kérni, hogy "ne építse fel azt a falat". Aleksandar Vucic szerb kormányfő...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=215794
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
wjani 2018. 01. 14. 11:17
Előzmény: #51979  Vazsmegyei
#51980
Vélhetően kizárólag a legnépszerűbb flamand párt vezetőjének határozott fellépése akadályozta meg, hogy a hagyományosan ingatag lábakon álló belga kormány összeomoljon. A botrány főszereplője Theo Francken, a belga kormány bevándorlási ügyekért felelős államtitkára (képünkön), aki a kartúmi kormánnyal egyeztetve küldött volna vissza szudáni menedékkérőket Belgium­ból.Csakhogy Szudánnak nagyon rossz a híre Belgiumban, a nemzetközi közösség azzal vádolja, hogy nem tiszteli az emberi jogokat, így a közösségi portálokon és a sajtóban nagyon aktív Francken voltaképp a halálba küldi a migránsokat. A belga kormánypártok több képviselője Francken lemondását követelte az ügy miatt, amíg meg nem szólalt Bart de Wever, védelmébe véve a politikust. Az Új Flamand Szövetség (N-VA) nevű radikális flamand párt elnöke közölte, ha Franckennek mennie kell, akkor a párt sem marad a kormányban a kereszténydemokraták mellett, ez pedig a kabinet bukását eredményezné. Ezt követően a flamand liberálisok kijelentették: ők a kormány fennmaradását szeretnék, a kereszténydemokraták pedig azt mondták, hogy ők nem követelték Francken távozását."
Vazsmegyei 2018. 01. 13. 14:37
Előzmény: #51978  signal2
#51979
Hihetetlen matematikus vagy! Neked minden bukta! Én meg azt látom, hogy akinek ez bukta, azon ugyanannyit nyertek! Ne kérdezd, hogy kik a nyerészkedők! Leginkább talán azok, akik a világon a legjobban értenek a pénzügyekhez!
signal2
signal2 2018. 01. 13. 14:09
Előzmény: #51977  Vazsmegyei
#51978
Elios, 12 mrd bukta. Oszt jónapot!
Vazsmegyei 2018. 01. 13. 13:58
Előzmény: #51969  -pny
#51977

KVÓTA tanmese a "liberális" UNIOs elvekről!
Medve
    Ungváry Zsolt2017. 12. 08.
    Az Európai Unió egyik keleti tagállamában igen elszaporodtak a medvék, és mind több kárt okoznak. Nem pusztán az anyagi értékekre jelentettek veszélyt, hanem olykor az emberéletre is. Amikor az ország politikusai ennek tarthatatlanságára felhívták Brüsszel figyelmét, az EU központjából kioktató üzenetet kaptak: „Intézzék el, mi közünk a kendtek medvéihez ott a távoli végeken, az már nem is Európa!”
       A helybéli lakosok morgolódtak, mert a mackók már a házak között grasszáltak, olykor csoportos erőszakra vetemedtek, felborogatták a kukákat és az utcán háltak. Betörtek a lakásokba, terrorizálták a nőket és megették a vinétát. Egy nyugati képviselő foghegyről odavetette: „Hát lőjék le a dögöket!”
        Erre azonban felhördültek az állatvédők. Szó sem lehet róla, egyetlen medvének sem görbülhet a szőre szála sem.Na de valamit mégis kell tenni! A helyi rendőrség már nem volt képes megbirkózni a feladattal, a gyerekek féltek kimenni a játszótérre, a lányok-asszonyok minden sötét zugban medvét gyanítottak. „Előbb-utóbb kitúrnak az otthonunkból minket”, panaszkodtak.
        Az áldatlan állapotoknak az vethet véget, ha az EU-n belüli szolidaritás eszméjét alapul véve a vadakat széttelepítik a többi tagállamba. Ezért létrehoztak egy bizottságot, amely kvótarendszert dolgozott ki a kártékony jószágok szétosztására.
        Ez alapján Amszterdamba például 12, Párizsba 17, Berlinbe 20 medve került, de még Velencének és Santiago de Compostelának is be kellett fogadnia 2-2 állatot. A mackók persze nem vették tudomásul az erőszakos áttelepítést, megpróbáltak fás területekre menekülni, így került kvótán felül mackó a Bois de Boulogne-ba, a Városligetbe (ez később beszökött az állatkertbe), a Práterbe és a Villa Bor­ghesébe is. Néhány garázda tányértalpú felmászott az Eiffel-toronyba, mások Schönbrunnban randalíroztak.
       A marseille-i polgármester kétségbeesetten fakadt ki:– Mi közünk nekünk a Kárpátok medvéihez? Mi sem küldjük a volt gyarmatainkról bevándorló négereket hozzájuk!  Lapszám: 2017:49
    Vazsmegyei 2018. 01. 13. 13:37
    Előzmény: #51969  -pny
    #51976
    Megtudnád magyarázni, hogy ez téged mennyiben érint? Megvannak a migránsaid és még mindig hiányod van! Nincs még elég "hitetlen" az országban? Minek akarsz még az UNIOtól is ingyenélőket akik csak "költenek" (a befizetett adónkból) de nem dolgoznak!?
    -
    Hány nyuszi van még a kalapodban, amelyiken van is sapka meg nincs is  sapka? Kettős mérce "-pny" módra!
    Vazsmegyei 2018. 01. 13. 13:28
    Előzmény: #51965  bigyula
    #51975
    "Akkor ismételjed százszor is akár! Mennyi az aprópénz, amit befizetünk az UNIOs költségvetésbe?"
    -
    Erre a kérdésre nem tudtál te sem választ adni! Olvassad át mit linkeltél és mit akarsz ezzel magyarázni!!?Ezekkel a számokkal máris MANIPULÁLNI szeretnél. Keressél magadnak mást!
    wjani 2018. 01. 13. 11:08
    Előzmény: #51971  Hegyesi2
    #51972
    60 pontAz előzetes tárgyalások eredménye egy 28 oldalas, 60 pontot felsoroló dokumentum lett. Ebben írták le a pártok az új kormány programjának alapvetéseit. Eszerint az új kormány nem tervez adóemeléseket, növelné a gyermekek után járó ellátást, az óvodai férőhelyeket, jelentős beruházásokat tervez az oktatásban, 1,5 millió lakás építését irányozza elő, digitalizálja a közigazgatást és a teljes foglalkoztatottságot tűzi ki célul.Nézzük meg részletesebbe azt a két területet, ami Magyarországon a legtöbb embert érdekel és érinthet: a menekültpolitikát és az Európa-politikát.  
    • Korlátozzák az országba befogadható menekültek számát: ez évi 180 000-220 000 embert jelenthet.
    • A menedékkérőket nem lakásokban, hanem menekülteknek felállított központokban helyezik el. Itt folytatják le az eljárásokat, itt szállásolják el őket, és innen tudják kitoloncolni azokat, akik nem maradhatnak. 
    • A menekültek nem változtathatják meg tartózkodási helyüket. Pénzbeli és természetbeni juttatásaikat is csak akkor kapják meg, ha kijelölt lakóhelyükön maradnak.
    • Az oltalmazotti státuszt kapott menekültnek csak rendkívül korlátozott esetben engedik meg a családegyesítést, tehát azt, hogy Németországba hozzák otthon maradt vagy valamelyik libanoni vagy törökországi menekülttáborban rekedt hozzátartozójukat. Ezt később enyhíthetik, de akkor is csak havi 1000 ember befogadására lesz lehetőség. Németország emellett teljesíti az EU-s kvótából eredő kötelezettségét, azaz havi 1000 menekültet vesz át Görögországtól és Olaszországtól (ez az a kvóta az, amivel a magyar kormány nem ért egyet és amit elutasít).
    • Németország Franciaországgal való erős partnerségben meg akarja reformálni az EU-t és az eurózónát.  Gazdaságilag és politikailag is erősebb, cselekvőképesebb, versenyképesebb, hatékony, szolidáris és demokratikus Európát akarnak. A német pártok egyezsége a magyar kormánynak is üzen: a menekültügy kezelésében nagy szerepet kap "a felelősség szolidáris elosztása" (lefordítva, a menekültek szétosztása a tagországok között), az EU alapját jelentő demokratikus és jogállami értékeket pedig az eddigieknél is következetesebben akarják érvényre juttatni és védeni.  "
    wjani 2018. 01. 12. 16:52
    Előzmény: #51968  wjani
    #51970
    Elképesztő, hogy ilyesmi megtörténhet! A kurd bevándorló gyakorlatilag több mint egy évtizeden keresztül lopta meg kisebb-nagyobb trükközésekkel a brit adófizetőket.
    A 49 éves kurd férfi, Kerim Koroglu 2002-ben érkezett Nagy-Britanniába egy kamion hátuljában, ugyanabban az évben elutasították menedékkérelmét. Azonban sikerült hozzájutnia egy hamis tartózkodási engedélyhez, amelynek következtében 16 éven keresztül Nagy-Britanniában maradhatott – írja az Express.
    A férfi ugyanezt a hamis dokumentumot használta ahhoz, hogy lakhatási támogatáshoz és önkormányzati adókedvezményhez jusson több mint 32 000 font értékben (átszámítva 11 millió forint)."
    -pny
    -pny 2018. 01. 12. 16:34
    Előzmény: #51967  Hegyesi2
    #51969
    Orbánék is imádják a migránsokat. Lásd:
    .
    - A rengeteg ukrán bűnözőnek kiadott állampolgárság;
    .
    - 20000 Rogán migráns;
    .
    - Az eddig eltitkolt, most bevallott mégiscsak befogadott 1300 menekült.
    .
    Mi ez ha nem migráns imádat, migráció támogatás?
    wjani 2018. 01. 12. 15:47
    Előzmény: #51967  Hegyesi2
    #51968
    Luigi Negri, Ferrara-Comacchio nemrég visszavonult érseke egy interjúban beszélt a bevándorlásról és Európa jövőjéről.
    Nem tárhatjuk ki az ajtókat, mintha csak egy buliba invitálnánk mindenkit”– kezdi interjúját Negri. Mint mondta, figyelembe kell venni a migráció gazdasági, emberi és kulturális hatásait, mert ha nem tesszük, az nagyon súlyos következményekkel járhat.
    Katolikus vagyok, és örömmel fogadom a sokszínűséget, de nem minden feltétel nélkül – hiszen ez a társadalom teljes összeroppanásához vezetne.”
    Negri szerint a keresztény Európának évszázados hagyománya van az új elemek saját kultúrájába történő integrálásában, ám a jelenlegi migrációs válság ezzel nem egyeztethető össze.
    A muszlim tömegek behozatalának egyik célja az, hogy egy homogén gondolkodású tömeggé züllesszék Európát,
    ám emellett gazdasági szempontok is szerepelnek: a bevándorlókat ugyanis sokkal kevesebb pénzért tudják foglalkoztatni a vállalatok – fogalmazott a volt érsek.
    Mindehhez Negri szerint Ferenc pápa is asszisztál.
    Ferenc pápát saját eszközévé tette a mai korszellem. Az egyház szemet huny a szekuláris társadalmak cselekedetei fölött – pont akkor képtelen nemet mondani, amikor erős állásfoglalásra lenne szükség egyházi részről.”
    Negri szerint szépen csendben megengedtük, hogy a kereszténység megbékéljen a szekularizmussal és az ateizmussal. Az ebből következő identitásvesztést azonban az iszlám aknázhatja ki, hiszen egy politikailag elképesztően aktív ideológiáról van szó.
    A kereszténység az ember szabad akaratában hisz, az iszlám azonban egyáltalán nem veszi figyelembe az egyént – fogalmazott az érsek."
    bigyula 2018. 01. 12. 12:05
    Előzmény: #51926  Vazsmegyei
    #51965

    "Akkor ismételjed százszor is akár! Mennyi az aprópénz, amit befizetünk az UNIOs költségvetésbe?"
    Válasz:
    "Magyarország uniós csatlakozásának évétől, vagyis 2004-től 2016 végéig 10,5 milliárd euró (mostani árfolyamon 3258 milliárd forint) hozzájárulást fizetett az EU kasszájába. Ez az ország számára kifizetett, több mint 47 milliárd eurós támogatásnak kevesebb mint a negyede. A tagság első 13 évében nettó 36,636 milliárd euróval érkezett több, mint amennyit befizettünk. A pozitív mérleg forintban, mostani árfolyamon meghaladja a 11,3 ezer milliárd forintot – ez a 2018-as magyar költségvetés bevételi célszámának több mint 60 százaléka.Volt két olyan év (2013 és 2014), amikor a nemzeti jövedelem több mint 5 százaléka származott EU-forrásból – ehhez képest nem is tűnik annyira nagylelkűnek Lázár János hétfőn tett felajánlása, amely szerint a nemzeti jövedelem 1,2 százalékát hajlandó fizetni a magyar kormány 2020 után."
    http://hvg.hu/gazdasag/20180112_orban_viktor_kina_europai_unio_tamogatas_mfb_nemetorszag
    wjani 2018. 01. 12. 11:57
    Előzmény: #51960  Hegyesi2
    #51964
    Az ENSZ-főtitkár szerint a migráció egy pozitív globális jelenség
    2018. január 12., péntek 
     Európai ügyek, Európán kívül
    Az egész világra kiterjedő nemzetközi migrációs egyezmény megkötését javasolta António Guterres ENSZ-főtitkár. Guterres a bevándorlók gazdasági hozzájárulására hivatkozva csütörtökön azt indítványozta, hogy még az idén kössék meg az egyezményt.“A migráció egy pozitív globális jelenség” – hangsúlyozta a világszervezet főtitkára az ENSZ-közgyűlés előtt mondott beszédében, a többi között azzal érvelve, hogy a migráció  élénkíti a gazdasági növekedést, csökkenti az egyenlőtlenséget, kapcsolatot teremt a különböző társadalmak között.“Azok az államok, amelyek szigorú korlátokat emelnek a bevándorlás elé vagy láthatóan korlátozzák a migránsok munkavállalását, maguknak okoznak feleslegesen gazdasági károkat” – mondta Guterres. Az ENSZ-főtitkár úgy vélte, hogy az ilyen korlátok akaratlanul is csak az illegális bevándorlást erősítik.A dpa német hírügynökség értékelése szerint Guterres beszéde burkolt bírálat Donald Trump amerikai elnökkel szemben. Az Egyesült Államok ugyanis tavaly decemberben bejelentette, hogy Trump döntésének értelmében kilép annak az átfogó ENSZ-megállapodásnak az előkészítő munkálataiból, amely a menekültek és migránsok helyzetén hivatott segíteni, mert összeegyeztethetetlennek tartja saját bevándorlási politikájával. Trump már több szigorítást vezetett be országának menekültpolitikájában.Kapcsolódó cikkünk: Trump nem dughatja homokba a fejét a migránsválság kapcsánGuterres korábban a világszervezet menekültügyi főbiztosaként 2005 és 2015 között foglalkozott menekültügyi és migrációs kérdésekkel.Az átfogó paktum elkészítéséről tavaly szeptemberben egyhangúlag döntött az ENSZ Közgyűlése, a részletes javaslatot a világszervezet menekültügyi főbiztosságának kell elkészítenie és 2018-as éves jelentésének részeként beterjesztenie.A megállapodás rögzíti azokat a nemzetközi alapelveket, amelyeket tiszteletben kell tartani a menekültekkel és bevándorlókkal szembeni eljárást illetően, beleértve az ideiglenes elhelyezésükre, illetve hazatérésük támogatására vonatkozó szabályokat is. Az egyezménynek része lesz egy részletes cselekvési program. A megállapodást már 2018-ban el kívánják fogadni."
    Forrás: MTI/dpa
    sanka 2018. 01. 12. 11:18
    Előzmény: #51962  sanka
    #51963
    lovast
    sanka 2018. 01. 12. 11:18
    Előzmény: #51960  Hegyesi2
    #51962
    Tegyük hozzá lovász!
    sanka 2018. 01. 12. 11:17
    Előzmény: #51959  ts3
    #51961
    Orvérzésig, a gatyájukat is orbàncnak adnák.

    Topik gazda

    Portfolio
    Portfolio
    4 5 1

    aktív fórumozók


    friss hírek További hírek