Topiknyitó: Portfolio 2015. 06. 19. 14:31

A szerbek arra kérik Orbánt, ne építsen falat  

Ugrás a cikkhez
Aleksandar Vucic szerb kormányfő hamarosan beszélni fog Orbán Viktor miniszterelnökkel arról, hogy Magyarország fizikailag lezárná a magyar-szerb határt, és arra fogja kérni, hogy "ne építse fel azt a falat". Aleksandar Vucic szerb kormányfő...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=215794
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2018. 01. 06. 14:41
Előzmény: #51639  ts3
#51640
Pontosabban egy másik videót linkeltem, ez a szóban forgó
https://www.youtube.com/watch?v=oSh17AlmyCU
2009 május
"...mi zajlik ma az országban." Nevetséges.
ts3 2018. 01. 06. 14:32
Előzmény: #51638  Törölt felhasználó
#51639
"2013 márciusi keltezésű"
Ebből neked mi következik?
Törölt felhasználó 2018. 01. 06. 14:25
Előzmény: törölt hozzászólás
#51638
Ekkora nevetséges butaságot régen láttam, párod ritkítod.
Az RTL Klubon jó régóta 16:9 adás van, már ez is gyanús lehetett volna. Ez a 4:3 műsor konkrétan 2013 márciusi keltezésű:
http://rtl.hu/rtlklub/fokusz/videok/361640
"Itt nincs miről tovább hazudozni, ha elolvasod és megnézed a videót és képes vagy egy alapszintű emberi gondolkodásra (itt vannak kételyeim) akkor talán felfoghatod mi zajlik ma az országban."
Mekkora sötétség, te amúgy hol élsz? Azóta már le is bontották talán, de mindegy is, nem ez a lényeg. Képesek voltatok előszedni egy ilyen ócska videót. De mit is akartok bizonyítani? Ezzel semmit, nem releváns a téma.
wjani 2018. 01. 06. 09:35
Előzmény: #51635  wjani
#51636
– Egyértelmű a népakarat: az emberek nem kívánnak terrorveszélyben élni, azt akarják, hogy legyen közbiztonság, a határokat megvédjék, és vigyék ki a schengeni övezetből azokat, akiknek nincs okuk arra, hogy itt legyenek – hangoztatta Orbán Viktor a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) tanácskozásán, ahol az Európát sújtó migránsválság mellett gazdasági kérdésekről is szót váltott a bajor vezetőkkel."
wjani 2018. 01. 05. 16:13
Előzmény: #51634  Hegyesi2
#51635
Több fontos választás is lesz Európában 2018-ban, a többi közt Magyarországon is, ami hatással lehet a migrációs válságra, így befolyásolhatja az Európai Unió jövőjét is.Naponta több ezren indulnak útnak, hogy eljussanak Olaszországba, majd onnan tovább Nyugat-Európába. 2017-ben nagyjából százhúszezer, vagyis havonta tízezer illegális bevándorló érkezett Olaszországba. Szakértők szerint a bevándorlás még választásokat is eldönthet.„Amióta tömeges mértéket öltött a modern kori népvándorlás Európába irányuló ága, 2015 eleje óta, ez lett a legforróbb téma az egész Európai Unióban, és a tagállami választásokat is rendre ez a téma határozza meg, sőt, nagyon sokszor dönti is el” – mondta Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója az M1 Unió28 című magazinjában.Hozzátette: így lesz ez 2018-ban is, ahol három választás lesz esedékes: Szlovéniában, Olaszországban és Magyarországon.Vereséget szenvedhet a jelenlegi olasz kormányElemzők szerint a márciusi olaszországi választás két szempont miatt is fontos, mert az országot egyszerre sújtja gazdasági és a migrációs válság. Utóbbi miatt, amely hatással van a gazdaságra is, jelentősen meg tudtak erősödni a jobboldali pártok, amelyek – szakértők szerint – a korábbi bevándorlásbarát álláspontjukat megváltoztatva, már korlátoznák a migrációt.Lánczi Tamás úgy véli, márciusban vereséget szenvedhet a jelenlegi baloldali kormány.„Ennek most már vannak kézzelfogható jelei is, 2017 őszén, a tartományi választáson a bevándorlásellenes erők abszolút többségbe kerültek. Azt gondolom, hogy ez fog folytatódni, és az olasz választók meg fogják büntetni a 2018-as választásokon azt a szocialista kormányt, amelyik abszolút bevándorláspárti politikát folytatott az elmúlt években” – mondta a Századvég vezető elemzője.
A magyarok többsége kulcskérdésnek tartja a migráció kezelésétMagyarországon tavasszal lesznek választások. A kormányfő úgy véli, hogy a nagy kérdés nem az, milyen pártra szavaznak az emberek, hanem az, hogy milyen jövőt választanak. Orbán Viktor azt mondta: „a tét az, hogy hazánk bevándorlóországgá változik-e, vagy sem.”„Ez egy nagyobb dimenzió, mint a pártdimenzió. Ezért meggyőződésem, hogy a következő parlamenti választásoknak van egy, a pártokon messze túlmutató nemzeti dimenziója és történelmi távlata is. Ebben az ügyben kell majd a magyaroknak bölcs döntést hozniuk, hogy miképpen folytassuk mi, magyarok itthon az életünket” – mondta korábban Orbán Viktor miniszterelnök.A szakértő szerint a magyarok többsége kulcskérdésnek tartja a migrációs válság kezelését.A 2018-as választás tétje a bevándorlás megítélése és annak kezelése lesz. A választók 99 százalékának van véleménye ebben a kérdésben, és foglalkoztatja is a magyar választókat, ez a közvélemény-kutatásokból jól kiderül” – mondta Lánczi Tamás.Egyre több tagállam ért egyet a magyar kormánnyalA magyar kormány a visegrádi országok vezetőivel együtt azt az álláspontot képviseli, hogy a migránsokat nem szabad beengedni Európába, már a külső határoknál meg kell állítani őket, így a menedékkérelmüket is, ott kell elbírálni.A magyar kabinet elutasítja a migránskvótát, emellett megerősítené a határvédelmet, amiben közreműködhetne egy, a jövőben felálló európai közös hadsereg. Ezzel párhuzamosan pedig, a magyar álláspont szerint, a migráció kiváltó okait kellene megszüntetni.Szakértők szerint az elmúlt időszakban törésvonal alakult ki Európában, ugyanis egyre több tagállam ért egyet a magyar kormánnyal."
wjani 2018. 01. 05. 08:33
#51633
Ha meg akarjuk védeni a liberális demokráciákat, tudnunk kell erősnek lenni, és világos szabályokra van szükségünk – ezzel indokolta a francia elnök az álhírek elleni törvényi fellépést, éppen a sajtó képviselőihez intézve újévi üdvözlőszavait. Emmanuel Macron azt mondta: heteken belül kidolgozzák a részleteket, és az újságírókkal is konzultálnak, szem előtt tartva a sajtószabadságot. Tegnap ehhez a párizsi kormányszóvivő annyit tett hozzá, hogy valószínűleg az év vége előtt nyújtják be a jogszabálytervezetet.
Macron szavaiból az derült ki: a törvényi szigorítás, ami újabb jogosítványokat ad a francia médiahatóságnak (CSA), a választási időszakokra és a közösségi médiafelületekre vonatkozik majd. Felfüggeszthetik az álhíreket közlők működését. A szolgáltatóknak átláthatóvá kell tenniük a működésüket, megnevezve, hogy kik finanszírozzák őket. Macron arról is beszélt: a CSA olyan televíziós szolgáltatók destabilizációs törekvései” ellen is fellép, amelyeket idegen államok ellenőriznek vagy befolyásolnak.Ez – noha az államfő nem mondta ki Oroszország nevét – alig burkolt utalás az RT és a Sputnik Kreml-közeli hírszolgáltatókra, amelyekkel meggyűlt Macron baja a tavalyi elnökválasztási kampány alatt. Macron májusban a hazugságpropaganda szócsövei­nek nevezte őket, mégpedig éppen a Versailles-ba látogató Vlagyimir Putyin elnök balján. Macron kioktatta az RT riporterét, aki egyébként Szíriáról kérdezte.
A francia elnök elmondta neki: méltatlannak találta, hogy ezek a sajtóorgánumok tudósíthassanak a kampányáról, ezért kitiltotta őket a kampányközpontjából. Fő választási ellenfele, Marine Le Pen, a szélsőjobboldali Nemzeti Front elnöke eközben számos ismert nyugati médiaszolgáltatót tiltott ki, szintén elfogultságra és hazugságok terjesztésére hivatkozva. Sajtóhírek szerint csak a Facebook 30 ezer, manipulatívnak tartott profilt szüntetett meg Franciaországban a választási kampány idején, hamis hírek terjesztése miatt. Az álhírellenes törvény első éles bevetése a 2019-es uniós választási kampány idején lehet."
Törölt felhasználó 2018. 01. 03. 16:09
Előzmény: #51607  Phylaxa
#51632
giganti 2018. 01. 03. 15:11
Előzmény: #51630  giganti
#51631
Az izraeli kormány azt tervezi, hogy választás elé állítja az országba érkezett fekete-afrikai menekülteket: vagy kapnak 3500 dollárt (kb. 900 000 forint) és három hónapon belül elhagyják Izraelt, vagy börtönbe kerülnek. A terv alól csak a gyerekek, idősek és az emberkereskedelem áldozatai kapnának kivételt.
A kormány szerint önkéntes lelépésről lenne csak szó, de az ellenzék és emberjogi szervezetek ellenzik az ötletet. Egy általuk fogalmazott levél szerint „akinek szíve van”, az szembeszáll a menekültek kitiltásával.
Izraelben eddig is folyamatosan problémákat okozott a menekülthelyzet a jobboldali kormánynak. Jogvédők szerint nagyon lassan bírálják el a mekültkérelmeket, és így nagyon kevesen kapják meg a hivatalos menekültstátuszt. Így most becslések szerint 40 000-en is tartózkodhatnak illegálisan az országban, és a tervezett intézekedés őket sodorná nagyon nehéz helyzetbe.
Izrael évek óta próbálja valahogy csökkenteni az országba érkező menekültek számát, de kevés sikerrel. Benjamin Netanjahu kormányfő több arikai országgal is olyan megállapodást írt alá, amelynek értelmében ezek anyagi segítség fejében befogadnának afrikai menekülteket Izraelből - nem is feltétlenül olyanokat, akik tőlük származnak, hanem akár a kontinens más országaiból is. (Quartz)
giganti 2018. 01. 03. 09:20
Előzmény: #51629  kukker
#51630
A Migrációkutató Intézet munkatársa szerint az újjáépítés megkezdésével megindult a Szíriából elmenekültek visszaáramlása Törökországból.
Kövecsi-Oláh Péter az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában azt mondta, Törökország Szíria több régiójában is jelen van, és igyekeznek olyan infrastruktúrát biztosítani, amely lehetővé teszi az Iszlám Állammal vívott háború elől menekülők visszatérését. Megjegyezte, hogy kétséges a török statisztikai hivatal által közölt adat a menekültek számáról, nem biztos, hogy 3,5 millió szír menekült van az országban.
Elmondta, Európa és Törökország érdeke is, hogy a korábban kötött paktum fennmaradjon és irreálisnak nevezte, hogy a törökök egyik napról a másikra “felpakolnának” több millió migránst a hajókra és elindítanák őket Európa felé.
Ezzel kapcsolatban Kövecsi-Oláh Péter jelezte, hogy Törökország nem először és vélhetően nem is utoljára szembesül ekkora mértékű migrációval, ennek részben földrajzi okai is vannak, de az ország képes befogadni több millió menekültet, ha nagyobbnak akar tűnni a világ szemében.
kukker 2018. 01. 03. 08:26
Előzmény: #51627  Törölt felhasználó
#51629
Nekem csak az a bajom ezzel, hogy nem a macikaféléket rugják agyon.
kukker 2018. 01. 03. 08:25
Előzmény: #51627  Törölt felhasználó
#51628
Törölt felhasználó 2018. 01. 03. 06:43
Előzmény: #51607  Phylaxa
#51627
Törölt felhasználó 2017. 12. 31. 15:00
Törölt hozzászólás
#51626
gambadoro 2017. 12. 31. 14:26
Előzmény: törölt hozzászólás
#51625
kérdezd meg a maszopos haverjaidtól
rajtuk múlik mi mennyi
vagy a jó helyen voltam csányi elvtárstól
Törölt felhasználó 2017. 12. 31. 13:14
Törölt hozzászólás
#51624
sanka 2017. 12. 31. 13:11
Előzmény: törölt hozzászólás
#51623
Nekem nem, ennyi, te viszont vegyél h úszért is!
gambadoro 2017. 12. 31. 13:02
Előzmény: #51620  gambadoro
#51622
erről eszembe jut a gyerekem osztálytársa
már itt született
apja nem tudja a nyelvet azóta sem anyja valamit gagyog 
az elmúlt években csatlakozott hozzájuk a 4 nagyszülő
2 testvér a gyerekeikkel
épp pár napja kérdeztem a gyereket, már több mint 20-an vannak
de ez ne zavarjon
a kendős messze nem szaporodik így
gambadoro 2017. 12. 31. 13:00
Előzmény: törölt hozzászólás
#51621
azt mondta, vannak olyan területek, ahol nehezen tudják a jogot érvényesíteni
pl. ilyen terület egész magyarország is nektek neobolsevikoknak köszönhetően 
egyszerűen elképesztő, hogyan lett egy viszonylag polgári országban ennyi moszkovita
hihetetlen 

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek