Topiknyitó: Portfolio 2015. 06. 19. 14:31

A szerbek arra kérik Orbánt, ne építsen falat  

Ugrás a cikkhez
Aleksandar Vucic szerb kormányfő hamarosan beszélni fog Orbán Viktor miniszterelnökkel arról, hogy Magyarország fizikailag lezárná a magyar-szerb határt, és arra fogja kérni, hogy "ne építse fel azt a falat". Aleksandar Vucic szerb kormányfő...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=215794
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Hegyesi2
Hegyesi2 2017. 12. 21. 17:59
Előzmény: #51495  nyugodtkeselyu
#51499
Üdv Dénes!   Nem igen beszélünk már addig,úgyhogy Boldog karácsonyi ünnepeket kívánok neked és családodnak!
És minden jóérzésű magyar embernek!
wjani 2017. 12. 21. 15:17
Előzmény: #51494  wjani
#51497
"A Migazin információja szerint a szíriai két évvel ezelőtt menekült Németországba"
.
„Szeretném önnek ajánlani, hogy térjen vissza hazájába, ahol a háborúnak vége van, és ott önre az ország újjáépítéséhez igen sürgős szükség van.”
.
Az ügy a bíróságra is kerülhet, ugyanis a német törvények értelmében senkit nem érhet hátrány etnikai származása miatt."
.
.
Salim munkára jelentkezett egy németországi autószalonnál. Megírta levelét és rendjén elküldte. Olyan választ kapott, hogy hátrahőkölt, idéz az internetes Global MExchange e-mail szolgáltató cég magazinja egy „Migazin” nevű másik magazinból, amely a németországi migrációt veszi górcső alá.
A warsteini autószalon vezetése nevében a levél aláírója igen röviden és velősen azt válaszolta a munkára jelentkező szíriainak, hogy nem felel meg a munkahelyi követelményeknek.
De ennél sokkal szemöldökfelhúzóbb mondat következett. Szó szerint így hangzott:
„Szeretném önnek ajánlani, hogy térjen vissza hazájába, ahol a háborúnak vége van, és ott önre az ország újjáépítéséhez igen sürgős szükség van.”
A Migazin információja szerint a szíriai két évvel ezelőtt menekült Németországba, ahol leérettségizett.
A 26 éves munkára jelentkező elmondta,
mindent megtett, hogy beilleszkedjen, munkát találjon, hogy ilyen bánásmódra nagyon nem számított.
A közösségi hálóra kikerült levél éles reagálásokat váltott ki és igen sokan bírálták a válasz rasszizmusát.
A levél szerzője elismerte hibáját, de ennek ellenére fogalmazványa miatt most következményekkel számolhat.
A cégnél közölték, megtették a szükséges lépéseket, hogy ilyen még egyszer ne fordulhasson elő.
Az ügy a bíróságra is kerülhet, ugyanis a német törvények értelmében senkit nem érhet hátrány etnikai származása miatt."
-pny
-pny 2017. 12. 21. 00:05
Előzmény: #51495  nyugodtkeselyu
#51496
Valamilyen “rejtélyes oknál” fogva nincs a cikkben eredeti link... Semmi baj, ez legalább gyorsan ki fog derülni, hogy így van, vagy csak megint bedőltetek a Fideszkomcsi agitpropnak.
nyugodtkeselyu 2017. 12. 20. 23:52
Előzmény: #51492  Hegyesi2
#51495
CDU-s politikus: új választás lesz Németországban, Merkel nem indul újra
https://888.hu/article-cdu-s-politikus-uj-valasztas-lesz-nemetorszagban-merkel-nem-indul-ujra
üdv: Dénes prof-.
wjani 2017. 12. 20. 12:42
Előzmény: #51493  Gabiolga
#51494
Már nem kötelező a karácsonyi iskolai ünnepélyen megjelenniük azoknak, akik úgy gondolják, hogy a keresztény szokások nem összeegyeztethetők saját meggyőződésükkel. A hat évszázados múltra visszatekintő Johanneum Lüneburg hamburgi iskola egyik diákjának panasza országos diskurzust eredményezett a vallási ütközésekről Németországban.
Idén már nem kötelező a karácsonyi ünnepségen való megjelenés a Johanneum Lüneburg iskolában, mivel tavaly egy muzulmán vallású diák arra panaszkodott, hogy az iskola ráerőlteti a keresztény vallást – írja a Bild német lap a Norddeutsche Rundfunk (NDR) német televízió riportja alapján.
Az NDR megtudta, hogy a diáklány tavaly tett panaszt az iskola vezetőségénél, miután karácsonyi dalokat kellett énekelnie az iskola karácsonyi ünnepén. A gyerek szerint a keresztény vallási üzenetű dalok nem összeegyeztethetők a saját vallási meggyőződésével, a muzulmán hittel, ezért azt kérte az iskolától, hogy rakják át délutánra az éneklős ünnepet, hogy ne kelljen végighallgatnia.
Az igazgató helyesbített: Érzékenyebb hozzáállásra lesz szükség
Később az iskola igazgatója, Friedrich Suhr cáfolta, azaz helyesbítette a híreszteléseket. Elmondása szerint nem igaz, hogy azért nem kell karácsonyozniuk a diákoknak, mert egy diáklány panaszt tett. Állítása szerint a diáklány az egyik órán arról panaszkodott tanárának, hogy nem szeretne karácsonyi énekeket tanulni. A tanár pedig beleegyezett, hogy ezentúl „érzékenyebben kezelik majd a kötelező tananyagot”. Az idei karácsonyi ünnepet pedig azért nem tartják meg, mert az iskolában az év végén leváltják a személyzetet.
Gabiolga 2017. 12. 19. 10:43
#51493
Orbán arra kéri a szerbeket, hogy tetszettek volna időben falat építeni és arra kéri szépen a görög, olasz partiőrséget hogy a "honfoglalókat" tetszenének nem az EU partszakaszaira kifogni, hanem visszafordítani a "hajóikat" 180°-kal, de k..va gyorsan, amíg van az eu.-i népben tolerancia.
Hegyesi2
Hegyesi2 2017. 12. 19. 09:13
Előzmény: #51490  madxa
#51492
Még majd azzal is előállnak,hogy 6 éves kislánnyal is lehessen házasodni!  /akár néggyel is egyszerre/ :(
Moderációs szokások miatt a komment elmarad.
madxa 2017. 12. 19. 08:57
Előzmény: #51490  madxa
#51491
"Az igazság azonban az, hogy a keresztény alapú identitásra egykor oly büszke Európában is bőven találunk hasonló példákat. Dánia egyik, Græsted nevű kisvárosának iskolájában idén a multikulturális gyakorlat és a muszlim diákok miatt marad el a tradicionális karácsonyi ünnepség, az oktatási intézmény érvelésébe pedig aligha lehet belekötni: mint mondják, számukra senki nem írta elő, hogy kötelező lenne ünnepi műsort tartani, ráadásul más dániai iskolák sem feltétlenül élnek a rendezés lehetőségével.
Az Egyesült Királyságban már korábban is cikkeztek a karácsony ünneplésétől megriadó cégekről, amelyek a tolerancia nevében inkább lemondtak a közös ünneplésről, és a karácsonyi képeslapozás gyakorlatára is fátylat borítottak. A legnagyobb visszhangot mégis az anglikán egyház ünnepi reklámjának tilalma kapta, amelyet 2015-ben azért nem játszottak a brit mozikban, nehogy azt a más vallású vagy vallás nélküli kisebbségek sértőnek tartsák.
.
A kereszténység a világ legüldözöttebb vallása
A pakisztáni keresztény templom ellen elkövetett, kilenc halálos áldozattal járó vasárnapi támadás újabb bizonyítéka annak, hogy a keresztények világszerte egyre nagyobb veszélyben vannak, és ­ – mint azt az elmúlt években számos kutatás már megállapította – a világ legüldözöttebb vallásának tekinthető a kereszténység."
madxa 2017. 12. 18. 15:36
Előzmény: #51489  Hegyesi2
#51490
A Németország északi részén található tartományban a liberálisok helyi ifjúsági szervezete egészen meglepő ötlettel rukkolt elő. Legálissá tennék a poligámiát, azaz a többnejűséget.
Nem az állam dolga eldönteni, hogy ki kivel vagy kikkel szeretné leélni az életét"
– vélik az ifjú liberálisok.
A helyi törvények tiltják, hogy valaki, aki már házas, házasságot kössön egy harmadik személlyel. Ezt a paragrafust törölné el az FDP ifjúsági tagozata – írja a Junge Freiheit.A liberálisok között azonban komoly vitát indított el az, hogy a többnejűséget úgy reklámozzák, hogy egy vőlegény négy menyasszonnyal pózol. Sokak szerint ez szexizmus.Érdekesség, hogy 2016-ban már előálltak ezzel az ötlettel a liberálisok, akkor nem lett belőle semmi."
.
Kötelezően vagy szabd döntés alapján?  :)
Vazsmegyei 2017. 12. 17. 15:51
Előzmény: #51485  madxa
#51487
Igen benne is voltam a vitában! Ellenben ezek a jó emlékezőkével megáldottak jobban emlékeznek arra, mit mondott az Orbán 25 évvel ezelőtt is! Amnézia! Ami "tegnap" történt arra meg nem akarnak emlékezni! Tudod a kettős mérce fogva tartja őket!
Vazsmegyei 2017. 12. 17. 15:45
Előzmény: #51482  -pny
#51486
Csak éppen arra nem emlékszel, hogy olyan hülyeségekre akartad kérni a párttársakat, akik arra nem voltak hajlandók? Talán mert nem is párttársak és nem is voltak érintve! Na meg miattad nem túrták fel a wikipédiát, hogy aztán semmitmondó linkekkel foglalkozzanak és arról nyissál újabb értelmetlen vitát! Átlátszó?.húú!
madxa 2017. 12. 17. 12:45
Előzmény: #51474  Vazsmegyei
#51485
Emlékszel még Phylaxa mennyi bírálatot kapott azért mert NO_GO zónák létezéséről beszélt?
Merkelnek el fogják hinni,hogy léteznek?
.
"Merkel elismerte, hogy vannak No-go zónák Németországban Bajorországban nincsenek no-go zónák, Németország más részein azonban vannak – ismerte el a német kancellár a bajor CSU hétvégi kongresszusán. Azt is megígérte: azon lesznek, hogy felszámolják ezeket, és mindenhová be merjenek menni a rendőrök és a tűzoltók - írja az azonnali.hu"
wjani 2017. 12. 17. 09:25
Előzmény: #51483  Törölt felhasználó
#51484
Az eset Gabon fővárosában, Libreville-ben történt, ahol két dán állampolgár megsebesült, egyikük súlyosan, amikor egy nigériai férfi "Allah akbar" kiáltással, késsel a kezében rájuk rontott szombaton.
Az 53 éves nigériai azt mondta, az Egyesült Államok muszlimok elleni támadásai ösztönözték tettére, illetve az, hogy Donald Trump amerikai elnök elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosának. A 19 éve Gabonban élő támadót a helyszínen elfogták.
A két dán férfi a National Geographic ismeretterjesztő csatornának készített riportot Gabonban. Éppen egy turisták körében népszerű, kézműves faluban vásároltak, amikor megtámadták őket - mondta Étienne Massard gaboni védelmi miniszter az állami televíziónak. Az MTI szerint az áldozatokat egy Libreville-i kórházba szállították, egyiküket intenzív osztályon ápolják - tette hozzá Alain-Claude Bilie-By-Nze kormányszóvivő."
Törölt felhasználó 2017. 12. 16. 21:15
Előzmény: #51479  nyugodtkeselyu
#51483
-pny
-pny 2017. 12. 16. 18:52
Előzmény: törölt hozzászólás
#51482
Tényleg te követelsz forrast, linket mástól? Hú hányszor kértem én már tőled (meg pártársaidtól), de valahogy sose sikerült teljesítened...
Törölt felhasználó 2017. 12. 16. 18:27
Törölt hozzászólás
#51481

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek