Topiknyitó: Portfolio 2015. 02. 28. 15:26

Buda-Cash-botrány: sikkasztás a vád  

Ugrás a cikkhez
Sikkasztás gyanújával ismeretlen tettes ellen nyomozás indult a Buda-Cash-ügyben, a brókerház vezetőit még nem hallgatta ki a rendőrség - közölte a Buda-Cash vezérigazgatóját, Tölgyesi Pétert védő Bánáti János szombaton a Hír TV-vel. Az ügyvéd...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=210803
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2015. 12. 16. 08:37
Előzmény: #16  Törölt felhasználó
Törölt felhasználó 2015. 12. 16. 08:32
Előzmény: #15  Törölt felhasználó
Brókerbotrány: Több százmilliót érő BÉT-részvény van a csalóknál

A felszámolás alatt álló brókercégeknek is vannak még BÉT-rész­vényeik. Ha ezeket megvásárolja az MNB, további százmilliókat lehet szétosztatni kártalanításra.

Mik ezek?
Több mint 365 millió forintot szerezhet a három botrányos brókercég felszámolója, ha a Buda-Cash, a Hungária Értékpapír és a Quaestor Értékpapír tőzsdei részvényeit eladja a Magyar Nemzeti Banknak (MNB). A három befektetési vállalakozásnak összesen csaknem 103 ezer részvénye van a Budapesti Értéktőzsdében (BÉT), s azok a felszámolás miatt valószínűleg eladósorba kerülnek. Az MNB 3550 forintot fizetett részvényenként nemrég a BÉT osztrák kézben lévő 68 százalékos pakettjéért, és ezen az áron ajánlatot tehet a megmaradt kisrészvényesek papírjaira is. Ezt a lehetőséget a jegybank – 75,75 százalékos tulajdonosként – akár már a mai közgyűlésen is felvetheti, és meg is szavazhatja.

A botrányos brókercégek részvényeinek megszerzése könnyen megtörténhet, mindhármukat ugyan­is a Pénzügyi Stabilitási és Felszámolási Nonprofit Kft. számolja fel, amely az MNB tulajdonában áll. A legtöbb pénz a Quaestor pakettje után folyhat be, a fiktív kötvényeiről elhíresült befektetési vállalkozásnak ugyanis több mint 65 ezer BÉT-részvénye van, s azokért 231 millió forintnál is többet kaphat. Ez az összeg persze nem sok a 210 milliárd forintot is meghaladó kárhoz képest.
A Hungária Értékpapír károsultjainak is juthat némi pénz a BÉT-részvények után, ami szintén csak a károk töredékére nyújthat fedezetet. A brókercég tulajdonában csaknem 39 ezer értékpapír van, ezekért 116,7 millió forintot kaphat a felszámoló. A Befektető-védelmi Alap (Beva) beszámolója szerint 3,57 milliárd forintos céltartalékot kellett képezni a hungáriás kártalanításra úgy, hogy a Beva kerek perec kijelentette: a Hungária-csoport által kibocsátott kötvényekre nem fizet, a kibocsátó csődkockázatára ugyanis nem terjed ki az alap kártalanítási kötelezettsége. A tegnap megszavazott új Quaestor-törvény alapján viszont kaphatnak majd kártérítést ezek a befektetők is, a korábbi jegybanki nyilatkozatok szerint pedig 5-6 milliárd forintnyi kötvényt adhatott el a befektetési vállalkozás.

Tőzsdei forgalmát tekintve a Buda-Cash számított a legnagyobbnak a három botrányos brókercég közül, mégis ennek van a legkevesebb BÉT-részvénye, mindössze 4842 darab. Ezekért valamivel több mint 17 millió forintot kaphatnak, miközben a brókercég 100 milliárd forintos nagyságrendben okozott károkat. Ezek egy részét már megtérítette az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA), amely azokat a betéteseket kártalanította, akik a Buda-Cashsel közös tulajdonosi körbe tartozó DRB bankcsoportban tartották a pénzüket.
Törölt felhasználó 2015. 03. 02. 09:16
Előzmény: #14  BudFox
azért valahogy össze kellett jönnie a nagy bukónak... nem lehet, hogy a bankjaikba épp mindig csak annyit és csak rövid időre toltak be, amikor és amennyit kellett? aztán a rendszer egyre nehezebben volt fenntartható... majd jött a CHF ami az utolsó csepp volt a pohárban...
BudFox
BudFox 2015. 03. 02. 08:47
Előzmény: törölt hozzászólás
Én mondjuk két rendszeren tőzsdézek egyszerre.

egyiken csak a real time -ot figyelem.
a másik rendszeren meg megveszem...

És mindig amikor beálltam a könyvbe, a másik rendszer azonnal mutatja hogy tényleg ott vagyok..

és a számlámon is ha át kell vezetni valamit, nekem kell megtenni, a derivatív és normál számla között, stb..ha elfelejtem akkor nekem szólnak a bróker irodából hogy csináljam meg..vagy ha nem vagyok gépközelben akkor egy titkos azonosítóval én be tudom engedni hogy a bróker átvezesse..

szóval én még nyugodt vagyok...eddig minden elszámolás rendben volt.
Törölt felhasználó 2015. 03. 02. 08:41
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2015. 03. 02. 08:39
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2015. 03. 01. 20:53
Előzmény: #10  Törölt felhasználó
Közvetlenül a Saxo-tól kaptál számlainfót? Vagy a BC számlainfója tartalmazta, hogy ott mid és mennyid van?

Ha az utóbbi, akkor a BC ugyanúgy csalhatott/hazudhatott erről is, mint a többiről. Ha az előbbi, akkor ahhoz a Saxonak is csalnia/hazudnia kellett, ha nem stimmel valami.
Törölt felhasználó 2015. 03. 01. 18:43
Sziasztok!
Érdekelne a véleményetek, hogy a devizakereskedésre a Saxo-nál vezetett számlával is csalhattak-e, vagy ahhoz a számlához nem volt hozzáférésük.
Törölt felhasználó 2015. 03. 01. 16:49
Törölt hozzászólás
mcbull 2015. 03. 01. 16:21
Előzmény: #2  Janku
Már nem dolgozik ott,rég felmondott!:)
BudFox
BudFox 2015. 03. 01. 16:11
Előzmény: törölt hozzászólás
Már miért lenne feltűnő az APEH -nek ?.... el se hiszed hogy mennyi embernek van teljesen legálisan is, elég fiatalon ennél sokkal-de -sokkal több vagyona. :-))

Itt nálam a kávéházban is megfordult már sok olyan vendég, akiről meg nem mondanád hogy hány száz milliója, vagy még annál is több vagyon van..

másrészről nem tudhatod hogy kinek milyen a családi háttere... lehet hogy az neki annyi pénz volna mint nekem-vagy neked egy pár cipő.

egyébként emlékszem arra a srácra a riportból...együttérzek vele..
gyula1971
gyula1971 2015. 03. 01. 15:47
Előzmény: #3  Phylaxa
Egy szellem belopózott, nem a kommunizmus szelleme?
Lesz itt baj jajj-jajj!
Törölt felhasználó 2015. 03. 01. 15:39
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2015. 03. 01. 15:31
Előzmény: #3  Phylaxa
Így szokták, mert tanúból lesz a legjobb gyanúsított. :)
Phylaxa 2015. 03. 01. 12:20
Előzmény: #2  Janku
Valaki belopódzott!!! 15 éven át!!! :)
Janku 2015. 03. 01. 07:07
Előzmény: #1  portfolio
Ismeretlen tettes??

Rohej :)

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók