Topiknyitó: Portfolio 2015. 02. 24. 08:07

Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével?  

Ugrás a cikkhez
A Buda-Cash Brókerháznál a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozati cselekményt hajtott végre - írja az Index. Lépett a felügyelet A tudomására jutott visszaélés-gyanús esetek miatt az MNB ma közzétett végzésében azonnali hatállyal...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=210546
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
tchongee
tchongee 2015. 04. 17. 10:17
Előzmény: #5399  Törölt felhasználó
#5400
köszi,
Törölt felhasználó 2015. 04. 17. 09:56
Előzmény: #5394  tchongee
#5399
tchongee
tchongee 2015. 04. 17. 09:53
Előzmény: #5396  tchongee
#5398
Lehet nicket váltok.
filter 2015. 04. 17. 09:51
Előzmény: #5392  Törölt felhasználó
#5397
úJ NAP ÚJ REMÉNYEK!
tchongee
tchongee 2015. 04. 17. 09:50
Előzmény: #5340  tchongee
#5396
Kedves tchongee!

A fórum moderátora figyelmeztetésben részesített!

2015-04-17 07:56: Tisztelt Felhasználó!

A moderálási elveinknek megfelelõen figyelmeztetésben részesítünk.
További higgadt fórumozást kívánunk!

Portfolio.hu

Amennyiben rövid időn belül ismét szükségessé válik a figyelmeztetés, hozzáférésednek nem engedélyezzük a részvételt a fórumban!
-bubu-
-bubu- 2015. 04. 17. 09:47
Előzmény: #5393  -bubu-
#5395
tchongee
tchongee 2015. 04. 17. 09:46
Előzmény: #5392  Törölt felhasználó
#5394
Mondom linket, ezt beírtam és csak a régi BC facebook-ot dobja ki.
-bubu-
-bubu- 2015. 04. 17. 09:45
#5393
Törölt felhasználó 2015. 04. 17. 09:40
Előzmény: #5391  tchongee
#5392
Buda-Cash Kártalanitás 1.0
tchongee
tchongee 2015. 04. 17. 09:28
Előzmény: #5388  Törölt felhasználó
#5391
Kérek egy linket a Budacsh 1.0 Facebookhoz, nem találom sehol. Köszönöm
detto71
detto71 2015. 04. 17. 09:21
Előzmény: #5388  Törölt felhasználó
#5390
Hova küldöd el?

Szerintem képviselőknek is küld el.

Sajna mindne benne van ami fáj.
Törölt felhasználó 2015. 04. 17. 09:14
Előzmény: #5388  Törölt felhasználó
#5389
Kiváló! Terjesszétek, minden médiába mehet!
Törölt felhasználó 2015. 04. 17. 08:52
Előzmény: #5387  szivacs
#5388

NYILT LEVÉL
Kormánypárti országgyűlési képviselők részéről többször elhangzottak, mind a médiában, mind a parlamenti üléseken, hogy a Buda-Cash Zrt. „brókerbotránya” által érintett károsultak 97%-ának kártalanítása már megtörtént.
EZEK A NYILATKOZATOK NEM FELELNEK MEG A VALÓSÁGNAK!
Megközelítőleg 15 ezer Buda-Cash Zrt. károsult ügyfél vár arra, hogy a zárolt magánvagyonához hozzáférhessen.
A MAI NAPIG A BUDA-CASH ZRT. EGYETLEN ÜGYFELE SEM KAPOTT KÁRTALANÍTÁST!
A Buda-Cash Zrt. ügyfélkörét a közvélemény megbélyegzi, köszönhetően az előzőekben már említett nyilatkozatoknak. Kérdés, hogy miért különb a más pénzintézeteknél, saját jövedelmét kamatoztató állampolgár a Buda-Cash Zrt. ügyfeléhez képest.
MAGYARORSZÁGON, MINDENKI SZABADON DÖNTHETI EL, HOGY MEGTAKARÍTÁSAIT MIBE FEKTETI!
A magyar pénzpiaci szereplők az állam által szoros felügyelet mellett működnek. A felügyelet hiánya vagy nem megfelelő működése, esetleg szabályozási hiányosságok következménye, hogy éveken át titokban maradhattak csalások, sikkasztások.
EZ NEM A BEFEKTETŐK, HANEM AZ ÁLLAM FELELŐSSÉGE, PÁRTPOLITIKÁTÓL FÜGGETLENÜL!
Az az extra kockázat melyről a „brókerbotrány” kapcsán beszélnek a Buda-Cash Zrt. ügyfelei számára nem volt és a mai napig sem kérdéses.
AZ EXTRA KOCKÁZAT NEM AZONOSTHATÓ A CÉGKOCKÁZATTAL, MELY EGY HATÉKONY FELÜGYELET MELLETT FEL SEM MERÜLHET!
Magyarország Alaptörvénye Nemzeti Hitvallás cím alatt az alábbiakról rendelkezik:
„Valljuk, hogy népuralom csak ott van, ahol az állam szolgálja polgárait, ügyeiket méltányosan, visszaélés és részrehajlás nélkül intézi.”
Alapvetés cím, T) cikk alatt a (3) bekezdés a következő:
„Jogszabály nem lehet ellentétes az Alaptörvénnyel.”
Más európai országokban a befektetői védelmi alaphoz hasonló jogintézmény 100 ezer euróig áll helyt a károk után. A BEVA „felbruttósítása” egy vállalható döntés lehetett volna, de nem ez történt.
Alkotmányos demokráciában elfogadhatatlan egy olyan jogszabály elfogadása, mely gyakorlatilag egy magáncég ügyfélkörének megmentésére, egy – a már meglévő biztosítási és védelmi alapokon túlmenően – újabbat hoz létre, külön névre szólóan, kirekesztve további tízezreket, akik ugyan olyan jogalappal várhatnák el a kellő állami figyelmet.
A PARLAMENT ELFOGADOTT EGY OLYAN TÖRVÉNYT, MELY AZ ORSZÁG MEGKÁROSÍTOTT ÁLLAMPOLGÁRAI KÖZÖTT KÜLÖNBSÉGET TESZ. FIGYELMEN KÍVÜL HAGYJA AZ EGYENLŐ BÁNÁSMÓD ELVÉT, ALKOTMÁNYSÉRTŐ, DISZKRIMINATÍV ÉS KIREKESZTŐ!
A rendelkezés értelmében a létrehozandó „Quaestor-alap” kötvényt bocsájthat ki, valamint az MNB-től hitelt vehet fel.
FELMERÜL A KÉRDÉS, KINEK A PÉNZÉT FOGJA AZ MNB KÖLCSÖN ADNI!
HA QUAESTOR ELTŰNIK, A MEGMENTÉSÉRE LÉTREHOZOTT ALAP ÉVEKKEL KÉSŐBB IS LÉTEZNI FOG?

Az MNB által, törvényi szabályozás keretében alkalmazott rendszer, mely alatt minden tőkepiaci cég működik, megfelel a jelenkori követelményeknek.
EZ A RENDSZER, HOGY ENGEDHET MEG EGY ÉVTIZEDEN ÁT FOLYTATOTT KETTŐS KÖNYVELÉST? MAGYARORSZÁG ALAPTÖRVÉNYE A KORSZERŰ KÖZIGAZGATÁS TÁRGYÁBAN ENNEK FELELŐSSÉGÉRŐL IS RENDELKEZIK!
A Buda-Cash Zrt. botránya kapcsán nem esik szó a Központi Elszámolóház és Értéktár Zrt.-ről . A szerepe a kötvények, részvények, pénzek számlavezetésében, nyilvántartásában jelentős. Kérdés, hogy miként tudta a sikkasztást úgy véghezvinni a Buda-Cash Zrt., hogy közben – közvetítő, nyilvántartó közegként működő – KELER Zrt.-nek ebből semmi sem tűnt fel.
AKKOR, AMIKOR A VÁDAK ALAPJÁN MAGYAR TOP RÉSZVÉNYEK TÖMEGES ELTŰNÉSÉRŐL BESZÉLÜNK A FELELŐSSÉGNEK MÁSHOL IS FEL KELL MERÜLNIE!
Minden állampolgártól elvárt kötelezettség, hogy az adataiban bekövetkezett változásokat 30 napon belül bejelentse. Ez fokozottan elvárható egy a Cégközlöny által megjelentetett hirdetményben szereplő felszámoló cégtől.
A felszámoló közli, hogy a felszámolás megkezdését követően minden tájékoztatási kötelezettségének eleget tett. A felszámolási eljárás március 5-én indult meg, az első, tájékoztató jellegű írás, valamint formanyomtatványok közzétételére csak március 26-án került sor. Háromhét telt el az ügyfelek részére, teljes bizonytalanságban.
Egy digitális világban, érthetetlen, hogy egyszerű számlainformációk közlésére miért kell egy hónapot várni.
Vannak, akik címváltozást jelentettek be, melynek rögzítésének tényéről a felszámolónak visszaigazolást kellett volna küldenie, ezek a mai napig nem érkeztek meg. Az ügyfelek által kért szerződés-másolatokra ugyan ez vonatkozik.
A befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló 2007. évi CXXXVIII. törvény 136. §-ban foglaltak értelmében a felszámolónak soron kívül intézkednie kellett volna a számlákon szereplő összegek kifizetéséről, melyek nem képezhetik a felszámolási vagyon részét.
A felszámolónak intézkednie kellett volna a benyújtott hitelezői igények azonnali visszaigazolásáról, melynek szintén nem tett eleget.

A FELSZÁMOLÁSSAL MEGBÍZOTT PÉNZÜGYI STABILITÁSI ÉS FELSZÁMOLÓ NONPROFIT KFT. A FELSZÁMOLÁSI ELJÁRÁS SORÁN A TÖRVÉNYI KÖTELEZETTSÉGEINEK NEM TESZ ELEGET, TÖRVÉNYSÉRTŐ MÓDON JÁR EL, FÉLREVEZETŐEN INFORMÁLJA A KÁROSULTAKAT!
A Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Egysége a Buda-Cash Brókerház Zrt. „f.a.” vagyonát zár alá vette. A zár alá vételt csak bíróság rendelheti el, a bírósági döntésről semmi féle tájékoztatást nem kaptak az ügyfelek.
Az intézkedés alkotmánysértő, mivel az ügyfelek tulajdonához fűződő jogait korlátozza, sérti a magántulajdonnal való szabad rendelkezés jogát.
A Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. Tv. 74. §-a (5) bekezdése és a bűntető eljárásról szóló 1998. évi XIX. Tv. 159. §-a alapján vagyonelkobzás indokául ügyfélvagyont nem lehet zár alá venni és nem lehet azt elkobozni.
A NEMZETI NYOMOZÓ IRODA A FELSZÁMOLÁSI ELJÁRÁS KERETÉN BELÜL A VONATKOZÓ RENDELKEZÉSEKET JOGI KÖRNYEZETÜKBŐL KIRAGADVA ALKALMAZTA EZÁLTAL HATÁSKÖRÉT TÚLLÉPVE, ALKOTMÁNY- ÉS JOGSZABÁLYSÉRTŐ MÓDON JÁRT EL.

BUDA-CASH KÁRTALANÍTÁS 1.0 CSOPORT Facebook csoport
szivacs
szivacs 2015. 04. 17. 08:36
Előzmény: #5381  Törölt felhasználó
#5387
összefoglaló e-mail a BC-től:

"Tisztelt Buda-Cash Károsult.

Ezúton értesítem a jelenlegi eljárásrendről és teendőkről a felszámolási eljárásban. A felszámolási eljárás alatt a személyes ügyfélszolgálat nem üzemel. A Buda-Cash Zrt. „f.a.” vezetését és a felszámolási eljárást a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (1055 Budapest Bajcsy Zsilinszky út 78., 1. emelet) folytatja. Jelenleg a www.buda-cash.hu weboldalon feltüntetett elérhetőségeken illetve az info@budacash.hu e-mail címen lehet információt kérni.

A legfontosabb információk a következők:

1. Kártalanítási eljárások
A felszámolás során a hatályos jogszabályi rendelkezések alapján az ügyfelek kétféleképpen juthatna kártalanításhoz.

1.1 Hitelezői igénybejelentés:
A hitelezői igénybejelentésüket a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. 1055 Budapest Bajcsy Zsilinszky út 78., 1. emelet címére kell megküldeni. A felszámolás elrendelésének közzétételétől, azaz 2015. március 5. napjától számított 40 napos határidő 2015. április 14. napján lejárt, ugyanakkor lehetőségük van a fenti dátumtól számított 180 napon belül bejelenteni hitelezői igényüket. E jogvesztő határidő lejártát követően a hitelezői igények elkésettnek minősülnek. A minta formanyomtatvány megtalálható a www.budacash.hu weboldalon a letölthető dokumentumok között „Hitelezői igénybejelentés minta” néven, vagy az alábbi linken: link
Kérjük, töltse ki a kért adatokkal és csatolja hozzá a számlaszerződés illetve a legutóbbi egyenlegközlőjének másolatát. Ha bármilyen okból kifolyólag nem tud pontos adatokat vagy számlaszerződést illetve egyenlegközlőt csatolni, akkor küldje be a megadott címre hiányosan az összes fellelhető adatot kitöltve és később pótolja a hiányzó adatokat.
Jelenleg nem tudjuk előre jelezni, hogy az ügyfélvagyon kiadása mikor várható.
Azok az ügyfelek, akik a régebbi 1071 Budapest, Damjanich u. 11-15. címre küldték a hitelezői igényüket nem kell azt újra benyújtaniuk. A Magyar Postával kötött szerződés alapján a régebbi címre érkező levelek automatikusan továbbításra kerülnek az új címre.

1.2 BEVA (Befektető Védelmi Alap, www.bva.hu):
A BEVA részéről kártalanításra a befektető kérelme alapján kerülhet sor, amelyet igénybejelentő lapon kell benyújtani a BEVAhoz. Az igénybejelentő lapot az alábbi linken találja: link illetve személyesen átvehető a kártalanításban közreműködő takarékszövetkezeti fiókokban. A kitöltéshez az Igénybejelentő lap hátoldalán található tájékoztatás nyújt segítséget.

Az igénybejelentő lapot postai úton a Befektető Védelmi Alap 1476 Budapest, Pf. 495. címére, vagy elektronikus úton a budacashigeny@bva.hu e-mail címre kell elküldeni. Fontos, hogy az igénybejelentő lapot csak postai vagy elektronikus úton lehet beadni.
A BEVA az igényérvényesítés első napjaként 2015. március 27-ét határozta meg, a kártalanítási kérelmeket ettől a naptól kezdődő egy éven belül, 2016. március 26-ig lehet benyújtani.
A BEVA a kérelmek érdemi elbírálását akkor tudja megkezdeni, ha a BUDA-CASH Brókerház Zrt. „fa.” felszámolójától megkapja a kártalanítás megállapításához szükséges adatokat. A felszámoló az ügyfélköveteléseket egyezteti az ügyfelekkel, és felméri a meglévő és kiadható ügyfélvagyont. Azt követően, hogy a felszámoló már nyilatkozni tud arról, hogy az egyes ügyfelek részére mekkora és milyen vagyont ad ki a BUDA-CASH Zrt. „f.a.”, állapítható meg az a hiány, ami után kártalanítani kell az ügyfelet, majd ezután a BEVA haladéktalanul megkezdi és legkésőbb kilencven napon belül elbírálja a benyújtott kártalanítási kérelmeket.
Egy befektető számára legfeljebb húszezer eurónak megfelelő 6.105.400,-Ft összegű kártalanítás fizethető. A kártalanítás iránti igény elbírálásáról az igénylő írásbeli értesítést kap, amely tartalmazza a megállapított kártalanítás összegét, a kifizetést teljesítő takarékszövetkezeti fiók megnevezését és elérhetőségeit. A kifizetés helyét a BEVA értesítésének kézhezvételét követően, személyesen kell felkeresnie a jogosultnak, ahol a kártalanítás összegét felveheti, vagy annak átutalásáról rendelkezhet.

A Befektető Védelmi Alap hivatalos tájékoztatója: link

2. A 2015 március 4-i egyenlegközlő/számlakivonat
Ez az egyenlegközlő/számlakivonat a követelésük alapja nem pedig a végleges fellelhető állomány, ez lesz a kártalanítási eljárás során a kiinduló összeg, amelyhez a felszámoló viszonyítani fogja a fellelhető ügyfél vagyont, ennek alapján lesz megállapítható a kártalanítási jogosultságuk. Kérjük, hogy az egyenlegközlőben/számlakivonatban szereplő adatokat ellenőrizzék le, amennyiben pedig kifogásuk van azt jelezniük kell a Buda-Cash Zrt „f.a.” 1118 Budapest, Ménesi út 22. szám alatti címére kizárólag postai úton megküldött nyilatkozatukban 2015. április 24-ig. Fontos, hogy csak postai úton tudjuk befogadni a kifogásokat. Formanyomtatvány minta nincsen, kérjük megfelelően igazolva önmagát (név, szem.ig.szám, lakcím, ügyfélkód) saját szavaival írja meg nekünk kifogását és csatolja a levélhez a kifogását igazoló dokumentumok másolatát. Ha egyetértenek az egyenlegközlőben/számlakivonatban feltüntetett adatokkal, akkor azt nem kell külön jelezni.

3. Hiányos adatok beszerzése.
3.1 Ha nincsen meg a szerződése:
A letölthető dokumentumok közül válassza ki: „Kérelem szerződés másolatáról”. Nyomtassa ki, töltse ki az adatokat, tanúztassa két természetes személlyel és küldje el postai úton az 1118. Budapest Ménesi út. 22. szám alatti címre. Beérkezést követően telefonon értesítjük a szerződés másolat kiadásának díjáról, ami 500 Ft./oldal. Ha nincsen meg az ügyfélkódja, akkor kérjük, csatolja a személyi igazolvány, lakcímkártya és adókártya másolatát aláírással ellátva. A szerződései azért fontosak, mert a kártalanítási eljárás során a hitelezői igénylés és a BEVA eljárása során is szükségesek lesznek.

3.2 Ha nem találja az ügyfélkódját:
Az ügyfélkódja a szerződésein található, elsősorban a „Számlaszerződés Értékpapír- és Ügyfélszámla Vezetéséről” illetve a 2012 után nyitott számlák esetében az „Adatlap” című dokumentumon. Ha egyik dokumentumot sem találja, akkor kérjen ki tőlünk szerződés másolatot a „2.1.” pont utasításai alapján.

4. Ha változtak az adatai akkor kérjük, mielőbb jelezze felénk.
A www.budacash.hu weboldalon a letölthető dokumentumok közül válassza ki a „Módosítási Adatlap” nevűt. Nyomtassa ki, töltse ki azokat az adatokat a /Módosítandó adatok/ alatt amelyek megváltoztak, csatolja az új adatokat igazoló dokumentumok másolatát aláírással ellátva, majd postai úton jutassa el az 1118. Budapest Ménesi út 22. szám alatti címre. Csak a postai úton érkezett igényeket tudjuk elfogadni. Bővebben: link

5. Ügyfélkapu (My Buda-Cash) problémák
Azon ügyfelek, akik nem postai úton kaptak eddig egyenlegközlőt/számlakivonatot vagy régebben postai úton kaptak, de nem érkezett postai úton egy ideje vagy még soha nem léptek be az online ügyfélkapuba illetve technikai problémák elfelejtett jelszó vagy egyéb okok miatt nem tudnak belépni új jelszót kell igényelniük. Új jelszót csak telefonon lehet igényelni megfelelő azonosítás mellet, ezért kérjük hívja a (1) 235-1500; (1) 484-7700; (1) 484-7735; (30) 344-0151 telefonszámok egyikét és igényeljen új jelszót. A jelszóigényléshez készítse elő az ügyfélkódját. Csak a számlatulajdonos vagy az adott számlában meghatalmazott személy igényelhet jelszót. Az új jelszó aktiválása legalább két vagy több munkanapot is igénybe vehet.

6. Elérhetőségek.
Sajnálatos módon a Buda-Cash Zrt. „f.a.” megadott elérhetőségei folyamatosan túlterheltek, a cég kapacitása nem engedi meg, hogy minden megkeresésre azonnal reagáljunk. Ezért kérjük türelmét és, hogy folyamatosan próbálkozzanak. A felszámolási eljárás során a személyes ügyfélfogadás szünetel így csak a www.budacash.hu weboldalon megadott elérhetőségeken lehet tájékoztatást kérni.

7. Egyéb ügyféligények e-mailben, telefonon és személyesen
A Buda-Cash Zrt. „f.a.” nem ad ki egyenlegközlőt, szerződés másolatot és személyes adatokat e-mailes, személyes vagy telefonos megkeresés alapján, kérjük, hogy minden megkeresését – az ügyfélkapu jelszavának módosítását kivéve – postai úton küldjön meg részünkre. Egyenlegközlőt, ha nem postai úton igényelték, akkor a www.budacash.hu weboldal My Buda-Cash menüpontból tölthetik le, amennyiben nem tudnak belépni akkor kérjük, hogy a „4” pont alapján járjanak el. Adatmódosítási igényt is kizárólag postai úton fogadunk el. A személyes ügyfélszolgálat jelenleg nem üzemel így ebben a formában nem lehet számlaszerződést, egyenlegközlőt vagy bármilyen ügymenetet indítani.

Ha bármilyen egyéb kérdése lenne, vagy információt szeretne, kérjük látogasson el a www.budacash.hu weboldalra és figyelmesen olvassa el a „Gyakran Ismételt Kérdések” menüpontot vagy hívja a megadott telefonszámokat.

Tisztelettel:
Buda-Cash Zrt. „f.a.”
1118 Budapest Ménesi út 22.
(1) 235-1500; (1) 484-7700; (1) 484-7735; (30) 344-0151

Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft.
1055 Budapest Bajcsy Zsilinszky út 78., 1. emelet"
Törölt felhasználó 2015. 04. 17. 07:18
Előzmény: #5384  szivacs
#5386
-Jó reggelt akkor olv. az érvelésed jó-hogy igazad van- Azt gondolom alázattal
többre megyünk!!
Törölt felhasználó 2015. 04. 17. 06:47
Előzmény: #5384  szivacs
#5385
szivacs
szivacs 2015. 04. 17. 01:17
Előzmény: #5289  Törölt felhasználó
#5384
".. majd jelentkeznek, hogy hova kérem a transzferálást" - az eddigi tájékoztatás szerint nem a részvényeket fogják kiadni (ki tudja mikor), hanem azok ellenértékét pénzben, amit a felszámolás megindulása előtti 180 napos átlagáron számolnak ki ha jól tudom.
Még az előző felszámoló biztos idején azt mondták, hogy nincs még meg a módszer arra, hogy a fellelt vagyont miként arányosítják és osztják ki majd.
Vannak akik szerint lesz egy pénz-kosár és egy értékpapír-kosár és a meglévő/összes ügyfél követelés arányában osztják azt szét az ügyfelek között és a maradékra térít a BEVA - ám ezt nem tudták megerősíteni, hogy valóban így lesz vagy minden vagyonelemet összevonnak és úgy arányosítanak. Azt mondták, hogy a metódus nincs szabályozva, hanem majd ezután fogja kitalálni a felszámoló vélhetően a felügyelettel együtt.
Mindezt azonban felülírta az, hogy az NNI érthetetlen módon zárolta a vagyont az ügyfélvagyont is beleértve, ezért a felszámoló sem fér hozzá. :-(
szivacs
szivacs 2015. 04. 17. 01:06
Előzmény: #5382  szivacs
#5383
az április 2.-i tájékoztatón még ezeket mondta:
"A Buda-Cash ügyfeleinek 97 százaléka május 31-ig megkapja betétjét, a Quaestor-csoport kisbefektetői pedig a BEVA közbenjárásával 6 millió forintig juthatnak majd a pénzükhöz – ismertette Lázár János."
"Lázár János ismertette a brókerügyek kártalanítási folyamatát is, hangsúlyozva, hogy az elmúlt 25 évben nem volt olyan pénzügyi vagy brókercsőd, amelyben a károsultak megkapták volna a nekik járó pénzt. Ez most történik így először – mondta.
A Buda-Cashnél a 96 301 ügyfél 97 százalékának május 31-ig kifizetik a pénzét – közölte." link
szivacs
szivacs 2015. 04. 17. 01:01
Előzmény: #5364  detto71
#5382
link 1:23-tól Bevázik
azt mondta: "a jövőre nézve" - ebben nem akarózik visszamenőlegesen törvénykezni...
Törölt felhasználó 2015. 04. 16. 23:17
#5381
Üdv.mindenkinek!Valaki összefoglalná hogy áll most a BC kártalanítás?Tudomásom szerint sehogy.A Beva a felszámolóra vár,a felszámoló az NNI-re,az NNI szerint a felszámoló tud adatokat szolgáltatni.Én ennyit tudok.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek