Topiknyitó: Törölt felhasználó 2015. 01. 19. 14:03

OPIMUS  



Kizárólag Opimus részvénnyel rendelkező vagy annak vételén gondolkodó kultúrált személyeskedéstől mentes kisbefektetők részére.



Sok sikert kívánok az Opimus részvényeseinek.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
exmnbs1 2016. 11. 21. 18:18
Előzmény: #22838  d_mode
#22840
Badsanta lett, bar tagadja
dodoanyul
dodoanyul 2016. 11. 21. 18:16
Előzmény: #22836  exmnbs1
#22839
Mi köze BC -nek a céghez? Mindenki vásárolhat a részvényből. Arra gondolsz, hogy az Opimusnak köze van a BC-hez? lehet, hogy nem értek valamit.
d_mode
d_mode 2016. 11. 21. 17:56
Előzmény: #22813  exmnbs1
#22838
most esett le,miért is lérdezted tőle,hol a rubel 2 es nickje.ránéztem a cig fórumra ,aztán kidobták a rosszfiut....
Törölt felhasználó 2016. 11. 21. 17:10
Törölt hozzászólás
#22837
exmnbs1 2016. 11. 21. 17:05
Előzmény: #22831  R00
#22836
Szegény Bc-SEK pénze hova lett?
R00 2016. 11. 21. 16:59
Előzmény: törölt hozzászólás
#22835
Pörögsz itt folyamatosan! 0 számjeggyel! ÐÐÐ
Törölt felhasználó 2016. 11. 21. 16:53
Törölt hozzászólás
#22834
exmnbs1 2016. 11. 21. 16:49
Előzmény: törölt hozzászólás
#22833
A sajtóban elég sokat foglalkoznak vele
Dodo34
Dodo34 2016. 11. 21. 16:49
Előzmény: #22831  R00
#22832
ezt hányadszor rakjátok be? már a hétvégén is itt volt a fórumon, de én máshol már csütörtökön vagy pénteken is olvastam...
R00 2016. 11. 21. 16:44
Előzmény: törölt hozzászólás
#22831
Ha ezt megtudják, hajukat fogják tépni a Buda-Cash-károsultak. És talán nem csak ők

Orbán Viktor elfelejtette, hogy rendeletben kellett volna gondoskodnia a csaló brókerek vagyonának biztonságba helyezéséről. Az eredmény már látszik: szerteszét folyik a pénz.

Másfél év telt el azóta, hogy az Orbán-kormány a látszatpolitizálás jegyében két nap alatt elfogadtatta a törvényt a százmilliárdok eltűnéséért felelős brókerek pellengérre állításáról, mégsem született meg az a rendelet, amely meghatározná, mi a feladatuk a fellelhető vagyon őrzésére kirendelt zárgondnokoknak. A Buda-Cash cégcsoport egyes tagjainál még a zár alá vétel is elmaradt, pedig ahhoz új törvényre sem lett volna szükség.

A csőd először csak a Buda-Cash Brókerházat érintette, annak indult el a felszámolási eljárása, és az abban érdekelt tulajdonosokat vonták büntetőeljárás alá, köztük az alapító Pintér Zoltánt, valamint Tölgyesi Pétert, Gyarmati Jánost és Varga Pétert. Ha figyelembe vesszük, hogy csupán a négy legfőbb vezető kezében több tucat társaságot magába foglaló cégbirodalom épült ki az elmúlt évtizedekben, valóban nem lehet egyszerű a nyomozó hatóságok és a bíróság dolga. A csoport második legfontosabb vállalkozása a Buda-Cash Vagyonkezelő volt, tulajdonosai között éppúgy megtalálhatók Pintérék, mint a felszámolásra ítélt Brókerháznál, mégsem vonták egyetlen részvényét sem bűnügyi zárlat alá. Sőt a társaság azóta is élénk tevékenységet folytat, közgyűléseket tart, részvényesként más cégek közgyűlésein vesz részt, szavaz, nevet és székhelyet változtat. Joggal teszi mindezt – mondják a jogászok, mert még ha zár alatt lennének is az üzletrészei, a tulajdonosok akkor is működtethetnék, hasznot hajthatnának vele, osztalékot fizethetnének maguknak. Csupán egyet nem tehetnének: nem rendelkezhetnének a tulajdonjoggal, vagyis nem értékesíthetnék részesedésüket.

Ennek megfelelően a Buda-Cash Vagyonkezelő, amely január vége óta 4B Vagyonkezelőként működik, teszi a dolgát. Miközben a károsultak az elmúlt másfél évben folyamatosan információhiánnyal küzdöttek, és csaknem egy éven át abban sem lehettek biztosak, hogy megvan-e a Buda-Cashnél elhelyezett értékpapírjuk, addig az ügy vádlottjai a vagyonkezelőn keresztül első kézből kapnak tájékoztatást a felszámolás állásáról. A Buda-Cash Brókerháznak legutóbb júliusban volt olyan közgyűlése, amelyen részvényesként a 4B Vagyonkezelő képviselője, Novák Mária is ott volt, és a nyilvános, ámde szűkszavú jegyzőkönyvből egyértelműen kiderül, hogy a felszámolóbiztos ismertette – a vádlottak képviselőjeként is jelen lévő – Novákkal az addig történteket.

A vagyonkezelő az elmúlt másfél évben aktívan részt vett annak a cégnek, az Opimusnak a működésében, amelynél nagyjából egy évvel ezelőtt tulajdonosként is megjelentek fideszesek, köztük a felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc intézője, Csík Zoltán. A Buda-Cash birodalmában az Opimus az egyetlen olyan társaság, amelynek érdemi és működő vagyona van, például egy salgótarjáni kályhagyár. Az Opimus Nyrt. leányvállalata, az Opimus Press a napokban jókora médiabirodalmat vásárolt fel, és ezt ugyancsak Mészáros Lőrinchez kötik. Kérdés, hogy Mészárosék megjelenhettek-e az Opimusban a csalással és sikkasztással vádolt brókerek közreműködése nélkül. Tény, hogy a Buda-Cash (majd 4B) Vagyonkezelő, amelyben tehát a vádlottak is részvényesek, időközben megvált Opimus-részvénycsomagjának egy részétől. A vagyonkezelő 2014 áprilisában még 15,93 százalékban volt az Opimus tulajdonosa. Bő egy év múlva, 2015 májusában – jóval a Buda-Cash-botrány kipattanása után – már nem szerepelt az 5 százaléknál nagyobb részesedésű Opimus-tulajdonosok listáján, de még a legutóbbi Opimus-közgyűlésen is volt szavazati joga. Novák valamivel több mint 2 százaléknyi részvényt mutatott fel, és a többiekkel teljes összhangban megszavazta, hogy az igazgatóság tagja legyen Mátrai Gábor, a Mészáros család médiaszakértő üzlettársa.

Közben homályos hátterű offshore-cégek is megjelentek az Opimus háza táján. Ezek közül a TAC Investment Ltd. korábban biztosan a brókerekhez kötődött, hiszen a Seychelle-szigeteki vállalat már 2010-ben is tulajdonosa volt a Cet Asset Kft.-nek, amelynek székhelye megegyezett a Buda-Cashével, és amelynek ügyvezetője a brókercég pénzügyi vezetője volt. A TAC Investment az elmúlt hónapokban megszavazta azokat a döntéseket, amelyek az új, fideszes hátterű cégvezetők és tulajdonosok érdekeit szolgálták. Lehet, hogy még mindig a brókerekhez kötődik, de akkor is azt teszi már, ami Mészároséknak kedvez. Ha viszont már túladtak az offshore cégen, akkor kérdés, hogy a nyomozó hatóságok vagy a bíróság figyeli-e, mit csináltak a befolyt vételárral a brókerek.

A Buda-Cash-cégháló egyes vagyonelemei a Matolcsy-unokatestvér irányába is elszivároghattak. Korábban a brókerház volt az Access befektetési jegyek vezető forgalmazója, az Access Befektetési Alapkezelőnek pedig tavaly októberig tulajdonosa volt Hudek Csaba, aki még a brókerek embereként került az Opimus élére. A forgalmazói jogosultságot azonban idén januártól Szemerey Tamás pénzintézete, a Növekedési Hitel Bank kapta meg. Az Access Befektetési Alapkezelő tulajdonosa pedig már az a Hauser Zoltán, aki Szemerey várbéli luxushotel-építésében is szerepel: ő a telektulajdonos cég alapítója.

Különös szál a Buda-Cash-cégek szövevényében, hogy közülük tucatnyi az elmúlt másfél évben számlavezető bankot váltott: a B3 Takarékhoz pártolt. A B3 Takarék – amellett hogy a takarékszövetkezeti rendszer átszabásában gyakorlatilag a kormány támogatója volt akár Spéder Zoltán mellett, akár a kegyvesztett Spéder ellenében – idén tavasszal több mint 1,2 milliárd forint hitelt nyújtott Mészáros Lőrincnek és feleségének.

A brókerbotrány négy fővádlottja mellett a hatóságok mások felelősségét egyelőre nem firtatják. Elképzelhető, hogy a többi vezetőnek nem volt önálló döntési jogköre, mindenesetre úgy tűnik, szakmai megítélésükön nem esett csorba. Szitás Attila például a LinkedInen is hirdeti, hogy 1998-tól hét éven át a Buda-Cash Brókerháznál dolgozott. Először pénzügyi vezető volt, majd vezető stratéga; e pozícióból éppen a botrány kipattanása előtti pillanatban, 2015 januárjában távozott. Mi több, egészen idén februárig vezette azt a céget, a Cet Assetet, amelynek az obskúrus TAC Investment a tulajdonosa. Miközben a hazai közéletben csak találgatni lehet, kit fed az offshore cégbejegyzés, az ismeretlen tulajdonosok közreműködésével pedig gyökeresen átszabják a magyar médiapiacot, Szitás idén februárban gondolt egyet, és munkahelyet váltott. Felállt a Cet Assettől, és ügyvezetője lett a GB & Partners Vagyonkezelőnek. Ez a cég azért került az érdeklődés középpontjába, mert 16 milliárd forintot nyert az Eximbanktól, hogy a pénzből kockázatitőke-alapot működtessen. A GB & Partners tulajdonosa Gubicza Ágoston, Rogán Antal első feleségének a férje. Az Eximbank vezérigazgató-helyettese, Puskás András pedig Rogán helyettese volt a politikus belvárosi polgármestersége idején.

Rogán volt az egyik benyújtója annak a bizonyos törvényjavaslatnak, amely a brókervagyon biztonságba helyezését célozta meg. Ám hiába határozták el, hogy zárgondnokok működnek majd közre a felügyelet alá vont brókercégnél, a szükséges kormányrendelet nem készült el. A HVG úgy tudja, hogy néhány zárgondnokot kineveztek ugyan, például ingatlanok vagy értékpapírok védelmében, ám miután nem tisztázták a feladatkörüket, jószerével csak magánszorgalomból ténykednek. Amikor viszont a hatóságok gazdasági társasághoz akartak zárgondnokot kinevezni, a tulajdonosok megfellebbezték azt, és a bíróság a tulajdonosoknak adott igazat. Így lassan kezdenek más értelmet nyerni azok a szavak, amelyeket a törvényjavaslat parlamenti vitájában a fideszes Tuzson Bence elméletileg a károsultak érdekében mondott: „azt a kérdést kell mindenképpen megoldanunk, hogy megtaláljuk, hol van a pénz”.
Seismic
Seismic 2016. 11. 21. 16:44
Előzmény: törölt hozzászólás
#22830
mindegy mint mondanak a fórumon..irány fel :)
Törölt felhasználó 2016. 11. 21. 16:38
Törölt hozzászólás
#22829
Dodo34
Dodo34 2016. 11. 21. 16:31
Előzmény: #22827  exmnbs1
#22828
kinek a tőkéje?? Marx-é? vagy a badacsonyi borászoké?
exmnbs1 2016. 11. 21. 16:29
Előzmény: #22824  tris
#22827
A tőkéje pedig szépen fogy
valcsi62 2016. 11. 21. 16:20
#22826
link

A Puskás Akadémia korábbi kommunikációs igazgatója, Szöllősi György váltja az eddigi főszerkesztőt Orbán Viktor kedvenc lapjánál.

Tovább folytatódnak a személycserék a Mediaworksnél: Szöllősi György került a Nemzeti Sport élére. A korábbi főszerkesztő, Buzgó József stratégiai sportkapcsolati menedzserként folytatja a kiadónál.

Szöllősi korábban az MLSZ sajtóosztályát vezette, majd a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia kommunikációs igazgatója volt 2007-től 2014-is. 2010-től a magyar FourFourTwo magazin főszerkesztője – ennek a lapnak a szerkesztősége a Puskás Akadémia címére van bejegyezve. Ezen kívül a Puskás Intézet igazgatójaként is dolgozott.

Orbán Viktor kedvenc újságja így egy régi Orbán-szimpatizáns vezetése alá került. Emlékezetes, Szöllősi volt az, aki Puskás Ferenc hagyatékáról megmondta, hogy „egyetlen gazdag vagy befolyásos magyar embert nem érdekelt a mi szent ügyünk Orbán Viktoron kívül”, gátlástalan politikai akciónak nevezte, amikor a Puskás-hagyaték Felcsútra kerülése ellen tiltakozó Kispest-szurkolók ki akartak volna rakni egy felcsúti meccsükön egy Puskás, Kispest, Hungary drapériát, 2013-ban pedig elmagyarázta, Gyurcsány Ferenc a hibás azért, hogy július végére minden magyar csapat kiesett a nemzetközi kupák selejtezőjében.

Nem ez volt az egyetlen vezetőcsere hétfőn a Mediaworksnél. A megyei lapok központi szerkesztőségének élére Szakács Árpádot nevezték ki, aki ugyan dolgozott korábban ezen a területen, de inkább jobboldali történészként tett szert kisebb ismertségre.

A Népszabadság kiadóját október végén vásárolta meg a Mészáros Lőrinchez köthető Opimus Press. Az átvétel után nem sokkal a Magyar Időket kiadó Liszkay Gábort nevezték ki a cég élére. Azóta leváltották a Mediaworks portfóliójába tartozó Világgazdaság főszerkesztőjét, Mezősi Tamást, helyére Deák Bálint érkezett a Magyar Időkből.

A múlt héten pedig megkezdődött a kiadó átszervezése is, amelynek során több, a vállaltan kormánypárti sajtóhoz köthető szakember került vezető pozícióba.
tris
tris 2016. 11. 21. 16:00
Előzmény: #22821  Phylaxa
#22825
Majd azt én eldöntöm, hogy mikor ugorlak át.
Te azt csinálsz amit akarsz. Nálatok úgy látom reflex, hogy nagyon meg akarjátok mondani, ki mit tegyen. Aki viszont hallgat rátok, az megérdemli.
tris
tris 2016. 11. 21. 15:57
Előzmény: #22818  exmnbs1
#22824
Bocsika! Ti teljesen megzakkantatok!?
Állandóan ragozzátok a jelentéseket. (Persze egyéni megközelítéssel.) Eközben a papír 10x-ezett.
Tehát észre kellene lassan vennetek, hogy vagy rosszul olvassátok a leírtakat, vagy nem a jelentésekből olvasható ki az emelkedés magyarázata.
Törölt felhasználó 2016. 11. 21. 14:52
Törölt hozzászólás
#22823
BadSanta 2016. 11. 21. 14:47
Törölt hozzászólás
#22822
Phylaxa 2016. 11. 21. 14:34
Előzmény: #22817  tris
#22821
Na jó, én pihentetlek. Ugorj át!

Topik gazda

fci
5 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek