Topiknyitó: Törölt felhasználó 2015. 01. 19. 14:03

OPIMUS  



Kizárólag Opimus részvénnyel rendelkező vagy annak vételén gondolkodó kultúrált személyeskedéstől mentes kisbefektetők részére.



Sok sikert kívánok az Opimus részvényeseinek.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Dodo34
Dodo34 2016. 11. 20. 19:19
Előzmény: #22799  Metwolf
#22800
Ezt én már egyszer felfedeztem, tán még a nyáron és be is írtam. persze ez az utca az alábbi történelmi személyről kapta nevét:

"Dózsa ostrom alá vette Temesvárt, de hadserege július 15-én kénytelen volt letenni a fegyvert Szapolyai János vajda felmentő csapatai előtt. Erdélyben Mészáros Lőrinc parasztseregét szintén felmorzsolták, és a papot Kolozsvár főterén megégették. A tapasztalatlan, rosszul felfegyverzett paraszthadnak nem volt esélye a győzelemre. Dózsát és alvezéreit Szapolyai július 20-án kivégeztette, de a részt vevő parasztok többsége kegyelmet kapott."

Véletlen névegybeesés, de jó geg...
Metwolf
Metwolf 2016. 11. 20. 18:16
#22799
link

Beszarás!: "Ilyen nincs! A Mediaworks székhelye Szolnokon a Mészáros Lőrinc utcában van"

:))))
Törölt felhasználó 2016. 11. 20. 11:06
Törölt hozzászólás
#22798
corse
corse 2016. 11. 20. 09:22
Előzmény: #22787  d_mode
#22797
Csak, nehogy pofára ess "halálkereszt"eslovag!!!
d_mode
d_mode 2016. 11. 20. 08:44
Előzmény: #22795  Törölt felhasználó
#22796
Hat igen,amikor sokan a hatalmas nagy szerencsét,sajat tudásuknak nyilvanítják.....
Törölt felhasználó 2016. 11. 20. 08:34
Előzmény: #22793  Törölt felhasználó
#22795
Szép összefoglaló!
Nem véletlenül volt egy évvel ezelőtt 4 forinton az árfolyam.
Ha nincs a Fideszes oligarchák mutyizása akkor mostanra már nem lenne Opimus.
Törölt felhasználó 2016. 11. 20. 08:30
Törölt hozzászólás
#22794
Törölt felhasználó 2016. 11. 20. 08:26
Előzmény: #22792  R00
#22793

Ha ezt megtudják, hajukat fogják tépni a Buda-Cash-károsultak. És talán nem csak ők

Orbán Viktor elfelejtette, hogy rendeletben kellett volna gondoskodnia a csaló brókerek vagyonának biztonságba helyezéséről. Az eredmény már látszik: szerteszét folyik a pénz.

Másfél év telt el azóta, hogy az Orbán-kormány a látszatpolitizálás jegyében két nap alatt elfogadtatta a törvényt a százmilliárdok eltűnéséért felelős brókerek pellengérre állításáról, mégsem született meg az a rendelet, amely meghatározná, mi a feladatuk a fellelhető vagyon őrzésére kirendelt zárgondnokoknak. A Buda-Cash cégcsoport egyes tagjainál még a zár alá vétel is elmaradt, pedig ahhoz új törvényre sem lett volna szükség.

A csőd először csak a Buda-Cash Brókerházat érintette, annak indult el a felszámolási eljárása, és az abban érdekelt tulajdonosokat vonták büntetőeljárás alá, köztük az alapító Pintér Zoltánt, valamint Tölgyesi Pétert, Gyarmati Jánost és Varga Pétert. Ha figyelembe vesszük, hogy csupán a négy legfőbb vezető kezében több tucat társaságot magába foglaló cégbirodalom épült ki az elmúlt évtizedekben, valóban nem lehet egyszerű a nyomozó hatóságok és a bíróság dolga. A csoport második legfontosabb vállalkozása a Buda-Cash Vagyonkezelő volt, tulajdonosai között éppúgy megtalálhatók Pintérék, mint a felszámolásra ítélt Brókerháznál, mégsem vonták egyetlen részvényét sem bűnügyi zárlat alá. Sőt a társaság azóta is élénk tevékenységet folytat, közgyűléseket tart, részvényesként más cégek közgyűlésein vesz részt, szavaz, nevet és székhelyet változtat. Joggal teszi mindezt – mondják a jogászok, mert még ha zár alatt lennének is az üzletrészei, a tulajdonosok akkor is működtethetnék, hasznot hajthatnának vele, osztalékot fizethetnének maguknak. Csupán egyet nem tehetnének: nem rendelkezhetnének a tulajdonjoggal, vagyis nem értékesíthetnék részesedésüket.

Ennek megfelelően a Buda-Cash Vagyonkezelő, amely január vége óta 4B Vagyonkezelőként működik, teszi a dolgát. Miközben a károsultak az elmúlt másfél évben folyamatosan információhiánnyal küzdöttek, és csaknem egy éven át abban sem lehettek biztosak, hogy megvan-e a Buda-Cashnél elhelyezett értékpapírjuk, addig az ügy vádlottjai a vagyonkezelőn keresztül első kézből kapnak tájékoztatást a felszámolás állásáról. A Buda-Cash Brókerháznak legutóbb júliusban volt olyan közgyűlése, amelyen részvényesként a 4B Vagyonkezelő képviselője, Novák Mária is ott volt, és a nyilvános, ámde szűkszavú jegyzőkönyvből egyértelműen kiderül, hogy a felszámolóbiztos ismertette – a vádlottak képviselőjeként is jelen lévő – Novákkal az addig történteket.

A vagyonkezelő az elmúlt másfél évben aktívan részt vett annak a cégnek, az Opimusnak a működésében, amelynél nagyjából egy évvel ezelőtt tulajdonosként is megjelentek fideszesek, köztük a felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc intézője, Csík Zoltán. A Buda-Cash birodalmában az Opimus az egyetlen olyan társaság, amelynek érdemi és működő vagyona van, például egy salgótarjáni kályhagyár. Az Opimus Nyrt. leányvállalata, az Opimus Press a napokban jókora médiabirodalmat vásárolt fel, és ezt ugyancsak Mészáros Lőrinchez kötik. Kérdés, hogy Mészárosék megjelenhettek-e az Opimusban a csalással és sikkasztással vádolt brókerek közreműködése nélkül. Tény, hogy a Buda-Cash (majd 4B) Vagyonkezelő, amelyben tehát a vádlottak is részvényesek, időközben megvált Opimus-részvénycsomagjának egy részétől. A vagyonkezelő 2014 áprilisában még 15,93 százalékban volt az Opimus tulajdonosa. Bő egy év múlva, 2015 májusában – jóval a Buda-Cash-botrány kipattanása után – már nem szerepelt az 5 százaléknál nagyobb részesedésű Opimus-tulajdonosok listáján, de még a legutóbbi Opimus-közgyűlésen is volt szavazati joga. Novák valamivel több mint 2 százaléknyi részvényt mutatott fel, és a többiekkel teljes összhangban megszavazta, hogy az igazgatóság tagja legyen Mátrai Gábor, a Mészáros család médiaszakértő üzlettársa.

Közben homályos hátterű offshore-cégek is megjelentek az Opimus háza táján. Ezek közül a TAC Investment Ltd. korábban biztosan a brókerekhez kötődött, hiszen a Seychelle-szigeteki vállalat már 2010-ben is tulajdonosa volt a Cet Asset Kft.-nek, amelynek székhelye megegyezett a Buda-Cashével, és amelynek ügyvezetője a brókercég pénzügyi vezetője volt. A TAC Investment az elmúlt hónapokban megszavazta azokat a döntéseket, amelyek az új, fideszes hátterű cégvezetők és tulajdonosok érdekeit szolgálták. Lehet, hogy még mindig a brókerekhez kötődik, de akkor is azt teszi már, ami Mészároséknak kedvez. Ha viszont már túladtak az offshore cégen, akkor kérdés, hogy a nyomozó hatóságok vagy a bíróság figyeli-e, mit csináltak a befolyt vételárral a brókerek.

A Buda-Cash-cégháló egyes vagyonelemei a Matolcsy-unokatestvér irányába is elszivároghattak. Korábban a brókerház volt az Access befektetési jegyek vezető forgalmazója, az Access Befektetési Alapkezelőnek pedig tavaly októberig tulajdonosa volt Hudek Csaba, aki még a brókerek embereként került az Opimus élére. A forgalmazói jogosultságot azonban idén januártól Szemerey Tamás pénzintézete, a Növekedési Hitel Bank kapta meg. Az Access Befektetési Alapkezelő tulajdonosa pedig már az a Hauser Zoltán, aki Szemerey várbéli luxushotel-építésében is szerepel: ő a telektulajdonos cég alapítója.

Különös szál a Buda-Cash-cégek szövevényében, hogy közülük tucatnyi az elmúlt másfél évben számlavezető bankot váltott: a B3 Takarékhoz pártolt. A B3 Takarék – amellett hogy a takarékszövetkezeti rendszer átszabásában gyakorlatilag a kormány támogatója volt akár Spéder Zoltán mellett, akár a kegyvesztett Spéder ellenében – idén tavasszal több mint 1,2 milliárd forint hitelt nyújtott Mészáros Lőrincnek és feleségének.

A brókerbotrány négy fővádlottja mellett a hatóságok mások felelősségét egyelőre nem firtatják. Elképzelhető, hogy a többi vezetőnek nem volt önálló döntési jogköre, mindenesetre úgy tűnik, szakmai megítélésükön nem esett csorba. Szitás Attila például a LinkedInen is hirdeti, hogy 1998-tól hét éven át a Buda-Cash Brókerháznál dolgozott. Először pénzügyi vezető volt, majd vezető stratéga; e pozícióból éppen a botrány kipattanása előtti pillanatban, 2015 januárjában távozott. Mi több, egészen idén februárig vezette azt a céget, a Cet Assetet, amelynek az obskúrus TAC Investment a tulajdonosa. Miközben a hazai közéletben csak találgatni lehet, kit fed az offshore cégbejegyzés, az ismeretlen tulajdonosok közreműködésével pedig gyökeresen átszabják a magyar médiapiacot, Szitás idén februárban gondolt egyet, és munkahelyet váltott. Felállt a Cet Assettől, és ügyvezetője lett a GB & Partners Vagyonkezelőnek. Ez a cég azért került az érdeklődés középpontjába, mert 16 milliárd forintot nyert az Eximbanktól, hogy a pénzből kockázatitőke-alapot működtessen. A GB & Partners tulajdonosa Gubicza Ágoston, Rogán Antal első feleségének a férje. Az Eximbank vezérigazgató-helyettese, Puskás András pedig Rogán helyettese volt a politikus belvárosi polgármestersége idején.

Rogán volt az egyik benyújtója annak a bizonyos törvényjavaslatnak, amely a brókervagyon biztonságba helyezését célozta meg. Ám hiába határozták el, hogy zárgondnokok működnek majd közre a felügyelet alá vont brókercégnél, a szükséges kormányrendelet nem készült el. A HVG úgy tudja, hogy néhány zárgondnokot kineveztek ugyan, például ingatlanok vagy értékpapírok védelmében, ám miután nem tisztázták a feladatkörüket, jószerével csak magánszorgalomból ténykednek. Amikor viszont a hatóságok gazdasági társasághoz akartak zárgondnokot kinevezni, a tulajdonosok megfellebbezték azt, és a bíróság a tulajdonosoknak adott igazat. Így lassan kezdenek más értelmet nyerni azok a szavak, amelyeket a törvényjavaslat parlamenti vitájában a fideszes Tuzson Bence elméletileg a károsultak érdekében mondott: „azt a kérdést kell mindenképpen megoldanunk, hogy megtaláljuk, hol van a pénz”.
R00 2016. 11. 20. 08:07
Előzmény: #22791  d_mode
#22792
d_mode
d_mode 2016. 11. 19. 18:57
Előzmény: #22790  Dodo34
#22791
Sokra nem futotta most sem töled ;)
Dodo34
Dodo34 2016. 11. 19. 18:44
Előzmény: #22789  d_mode
#22790
na akkor ennek szellemében be**phato*....
d_mode
d_mode 2016. 11. 19. 18:41
Előzmény: #22788  Dodo34
#22789
Mert ez egy opimus topik,amiröl itt érdemes beszelni !!!mondjuk töled a személyeskedés az első általában!
Dodo34
Dodo34 2016. 11. 19. 18:32
Előzmény: #22787  d_mode
#22788
miért nem a kérdésre válaszolsz?
d_mode
d_mode 2016. 11. 19. 18:25
Előzmény: #22786  Dodo34
#22787
Esésre felkészültél? Chart mutatja.
Dodo34
Dodo34 2016. 11. 19. 18:05
Előzmény: #22777  d_mode
#22786
hogy hogy nem tömés?! hajnal 01.26-kor annak lett volna itt az ideje.....nem volt kit???
Dodo34
Dodo34 2016. 11. 19. 17:52
Előzmény: #22784  d_mode
#22785
Miért érdekel, hogy védi-e vagy nem??? Rokonod? Vagy Teréz Anya vagy??
d_mode
d_mode 2016. 11. 19. 11:28
Előzmény: törölt hozzászólás
#22784
Azert remélem,hogy a nagy nellény mögött ott van nalad a profit védelem is!
Törölt felhasználó 2016. 11. 19. 11:02
Törölt hozzászólás
#22783
Metwolf
Metwolf 2016. 11. 19. 10:49
Előzmény: #22781  d_mode
#22782
Na látod, ez a beszéd! :)
d_mode
d_mode 2016. 11. 19. 10:43
Előzmény: #22780  Metwolf
#22781
Van olyan szint ,ahol vennék és ha ott lesz veszek is!

Topik gazda

fci
5 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek