Topiknyitó: Törölt felhasználó 2015. 01. 14. 11:36

így lopják ki a szemed és ípítenek belőle nemzeti pátosszal telt falanszter  

Olyan lehetőséget kapott az államtól egy svájci központtal működő, részint offshore hátterű cég az utóbbi négy évben, ami egészen egyedülálló módon tudta gazdagítani a tulajdonosait.



A MET magyarországi leánya úgy csinált rengeteg pénzt (2012-ben például adózott eredménye közel 50 milliárd forint volt), hogy az állam rendeletekkel és nagyszerű szerződésekkel biztosított számára kivételes helyet a hazai földgázpiacon. Annyira nagyvonalú volt a kormány, hogy három ellenzéki párt (MSZP, Jobbik, LMP) is feljelentést tett az ügyben, többek között hűtlen kezelésért, csalásért és pénzmosásért. A Nemzeti Nyomozóiroda azonban nem talált bűncselekményt, úgyhogy nem indítottak nyomozást egyik feljelentés nyomán sem. Az MSZP már egy éve, az LMP most kérte ki közérdekű adatigényléssel az MVM-től a MET gázüzleti szerződéseit, a pártok a bíróság döntésére várnak.



link



Osszátok, beszéljetek róla!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2015. 01. 22. 21:35
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
#4
És, hogy milyen csoda dolog ez az állami közmű történet, az világosan látszik a mozdulatlan gázárból, miközben háromnegyed éve zuhan az olajár, feleződött.
Törölt felhasználó 2015. 01. 22. 21:28
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
#3
Érdekes hogy ez a dolog nem veri ki a "zemberknél" a biztosítékot, talán nem tudják elképzelni mekkora összeg is valójában az a 50 milliárd...
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2015. 01. 21. 13:52
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
#2
jó kis összefoglaló, nekem is volt szerencsém hozzá
ehhez képst a stadionok ügye "csak" egy kis aprópénz, noha az legalább mindenki számára érthető téma, mert látják, meg tudják "fogni"
sajnos a zemberek nem éppen az absztrakciós készségükről híresek :)

Topik gazda

tripod
3 3 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek