Topiknyitó: Portfolio 2014. 12. 17. 10:20

Vasárnapi boltzár: először beszélt a kormány a feketelevesről  

Ugrás a cikkhez
A kormány részéről először hangzott el az az állítás, hogy elbocsátásokkal járhat a boltok - jövő márciustól tervezett - bezárása. A törvény keddi zárószavazása előtt épp ezzel ellentétes kijelentések érkeztek. Ezt mondták most... Czomba...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=208024
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Dehogynincs
Dehogynincs 2019. 10. 10. 17:08
#167

"összeegyeztethető-e a magyar állam által támogatott keresztény-konzervatív értékrend Borkai Zsolt tetteivel, azt válaszolta, hogy sem a kormány, sem pedig a magyar állam nem szólhat bele életmódbeli kérdésekbe."
https://hvg.hu/itthon/20191010_Lassuk_hogyan_vedi_Gulyas_Gergely_Borkai_Zsoltot?s=hk
Ezzel szemben kormány kedvvel ugat bele az életmódunkba. A vasárnapi boltzár is erről szólt.
Törölt felhasználó 2015. 01. 13. 21:09
#166
kettő üzletem is non-stop... azaz 168 órát vannak nyitva egy héten... az új rendszer alapján kiesik éjjelente 8 óra és a vasárnap... azaz kiesik 68 óra... marad 100 óra egy héten...

-30% létszámban legalább... :-(

a kieső forgalmat becsülni sem tudom, mert az ünnepi nyitvatartásunk nagyobb forgalmat generált, ráadásul a tapasztalat azt mutatja, hogy az ünnepi/éjszakai/vasárnapi nyitvatartás nappal is jobban vonza a vevőket, hiszen a hely mindig nyitva van... stb.

gondolom a bérleti díjakat nem fogom tudni csökkenteni 30-40%-kal... ezt ki fogja pótolni a KDNP??? hogyan állok a feleslegessé vált kollégák elé? akik direkt éjszakai műszakra jelentkeztek? (nincs család, kell a pénz, a házastárs is éjszaka dolgozik, stb....) küldjem őket a KDNP-FIDESZHEZ, hogy adjanak nekik munkát...?

Az üzletek fejlesztésére felvett hiteleknek sem fogom tudni lealkudni a harmadát...

egészen elképesztő... az is, aki tapsikol ennek a bagázsnak, az is aki ilyen agyament ötleteket tud kitalálni és véghez vinni... bár igazából nem lóg ki a fidesz bagázs ténykedéseinek a sorából... ÖLNI TUDNÉK!!!!
Törölt felhasználó 2015. 01. 09. 09:53
#165
Ennél haszontalanabb és ésszerűtlenebb kereskedelmi törvény még nem volt. Épp itt az ideje.

-Egyrészt a Tescon és egyéb néhány CBA riválison kívül senki nem szállít saját futárral, teherautóval.
-Vasárnap nem szállítanak a futárcégek amúgy sem. Mindig az előző napi feladást küldik ki a webáruházak. Tehát, ha szombaton feladják, akkor vasárnap csak a szállító cég dolgozik a kereskedő nem. Most az jön, hogy vasárnap korlátozzák a logisztikai cégek, raktárakat és fuvarcégeket is?
-Mi van a csomagátvételi pontokkal? Az átvevő automatákat pedig áramtalanítják vasárnap?

Megjegyzem a szlovák szomszédokkal könnyedén megoldhatóak ezek az apróságok.

Egyáltalán miért kell ennyit vacakolni? Mindent be kell zárni hétfőtől vasárnapig és csak a trafikok és CBA legyen nyitva.

Törölt felhasználó 2015. 01. 08. 12:05
Előzmény: #163  philosopher
#164
Az outletek és a Decathlon sportáruházlánc vásárlóinak egyaránt hiányozni fog a vasárnapi nyitva tartás, hiszen ezek látogatása családi programnak számít. A kereskedők a hét utolsó napján érik el heti forgalmuk több mint ötödét és attól félnek, szombaton még nagyobb lesz a tumultus - írta a Világgazdaság.
A tavalyelőtt Nyíregyházán, Pécsett és Szegeden nyitott áruházak valamint az elmúlt júliusban indított webáruház révén a Decathlon-lánc 27 milliárdos árbevétele harmadával haladta meg a 2013-ban elért szintet. Erre az évre további forgalombővülést tervezett Pósfai Gábor ügyvezető igazgató, aki a vasárnapi zárva tartás elrendelése és az online megrendelt termékek vasárnapi kiszállításának tilalma ellenére sem borúlátó - írta a lap. A vasárnapi nyitvatartás korlátozásának hallatán azt tervezték, hogy a csak hétköznapokon kiszállító webshop munkaidejét a hétvégére is kiterjesztik, hogy kompenzálják azt a 20 százalékos forgalomkiesést, amit a vasárnapi zárva tartás okoz. Miután az NGM szerint ez sem lehetséges, a létszámleépítés elkerülése érdekében az áruházak szezonális átrendezését, az árufeltöltést és leltározást az eddigiekkel szemben nem éjszaka, hanem vasárnap fogják végezni. Emellett a nagyobb forgalmú áruházakban újabb kasszák beállításra készült a cég, hogy csökkentsék a várható tumultust péntek este, szombaton és hétfőn.

Bennünket igen hátrányosan érint a vasárnapi zárva tartást előíró törvény, mivel az outletben működő üzletek heti forgalmuk 23 százalékát aznap érték el a múlt évben - mondta a Világgazdaságnak Imre Csaba, a biatorbágyi Premier Outlet igazgatója. Amiatt nagy a hétvégi látogatottság, mert az outletek közelében nincs átmenő forgalom. Felkeresésük általában családi program, amikor a nézelődő látogatók meglátnak valami kedvező ajánlatot és gyorsan megveszik. Így az outletek esetében magas az úgynevezett spontán vásárlások aránya. Imre attól tart, hogy még nagyobb lesz a tömeg szombaton.
philosopher
philosopher 2015. 01. 06. 23:16
Előzmény: #160  Törölt felhasználó
#163
még a kiszállítást is megtilthatják...
Törölt felhasználó 2015. 01. 06. 23:09
Előzmény: #142  Törölt felhasználó
#162
Orbánékban az a jó, hogy a híveket szopatják a legjobban (akik észre sem veszik).

Neked is sikerült előre túlnyalnid a királyi feneket.

"Egyeztetéseket tart szükségesnek a Fidesz azoknak a január 1-jétől díjköteles útszakaszoknak az ügyében, amelyek esetében a helyi képviselők és polgármesterek sem értenek egyet a díjfizetési kötelezettséggel – mondta Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának fideszes elnöke."

M30-at már visszacsinálták, Budaörs lemondta a közvilágítást az M1/M7 bevezetője miatt, M0-ásért folyamatos a tiltakozás (de már csak a fele fizetős az eredeti tervekhez képest), M86-nál ultimátumot kapott Hende Csaba, akit miniszerként is megszopatott Orbán a Hazugságos.

A végén nem lesz az egészből semmi, neked meg feleslegesen kakás a nyelved. De végülis, ha az élvezetért csinálod (ismered a híres Bikini számot, nyilván élvezed az ízeket), akkor azt már visszavonhatatlanul megkaptad. Meg majd vállba veregetnek a barna nyelvű tapsikoló társaid a soron következő birkamenetes tapsikoláson, ahol annak adtok megint hangot, hogy ezeket a derék kokárdás tolvajokat az a gonosz nyugat, meg azok a szemét gondolkodó emberek ugyan hagyják már még egy kicsit lopni, mert annyira megérdemlik ám.

Szerintem elég sanyarú egy sors ez az agynélküli Fidesz hívő életmód. De lelked rajta. Csináld csak, ha szereted, vagy ha csak ez megy. Vagy ha nagyon sokat kerestél vele (figyelem, ilyen végtelenül gusztustalan melóért a nagyon sok 9 számjegy felett indul)...

Törölt felhasználó 2015. 01. 06. 19:07
Előzmény: #158  exmnbs1
#161
Jöhet a népszavazás a zárva tartás ellen

Lassan összeáll az a szakmai és szakszervezeti összefogás, amellyel már érdemes lesz nekivágni a boltok vasárnapi zárva tartását elrendelő jogszabály elleni népszavazásnak – közölte a Napi Gazdasággal a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára.
Elutasította a vasárnapi nyitva tartással kapcsolatos népszavazási kezdeményezéseket a Nemzeti Választási Iroda. A Szepessy Zsolt, az Összefogás Párt elnöke által a múlt év végén benyújtott kérdőívek nem feleltek meg a jogszabályi előírásoknak, ezért az iroda a kérdéseket érdemben nem vizsgálta. Ezzel megnyílt a lehetőség arra, hogy a népszavazást komolyan fontolgató Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) benyújtsa saját kezdeményezését. A szervezet főtitkára, Dávid Ferenc megkeresésünkre arról számolt be, hogy megvárják a partner érdekvédelmi szervezetek, illetve a versenyszférában működő legnagyobb szakszervezet testületeinek e kérdésben kialakított döntését, ezt követően pedig terveik szerint tavasszal megkezdik az aláírásgyűjtést. Meglátása szerint a népszavazáshoz szükséges kétszázezer érvényes szignó gyorsan összejöhet, hiszen a plázák előtt igen nagy a forgalom, és feltételezhetően a vásárlók szívesen ellátnák kézjegyükkel a kérdőíveket. A Magyar Bevásárlóközpontok Szövetsége (MBSZ) még ebben a hónapban összehívandó rendkívüli közgyűlésén dönt majd arról, hogy csatlakozik-e a népszavazási kezdeményezéshez. Az MBSZ honlapján elindított szavazáson eddig közel 32 ezren jelezték, hogy kiállnának a vasárnapi nyitva tartás mellett.

Dávid Ferenc úgy vélte, az időzítés még jól is sikerülhet, hiszen a nem családi gazdálkodók által működtetett, nagyobb boltokat érintő vasárnapi zárva tartást előíró jogszabály március közepén lép életbe. Ezzel pedig szerinte éppen az aláírásgyűjtések idején alakulhatnak ki az első tumultuózus jelenetek a boltokban és kezdődhetnek meg az elbocsátások. A VOSZ főtitkára egyértelműnek nevezte, hogy óriási erőfeszítéseket igényel a négymillió szavazó urnákhoz csalogatása, ám mint mondta, az is komoly politikai nyomást gyakorolhat a döntéshozókra, ha 2,5-3 millió állampolgár a vasárnapi nyitva tartás mellett teszi le a voksát.

szavazásra is elmegy pár milliárd, és alig fognak elmenni sztem
minek ez az egész hercehurca?
megint csak hergelik a zembereket

Törölt felhasználó 2015. 01. 06. 15:22
#160
Elsők között jeleztem, hogy a Tacskónak nyerő lesz a vasárnapi boltbezárás a kiszállítás miatt.

A kirúgott dolgozók a CBA-nál fognak elhelyezkedni vagy a tüntetők táborát növelik az üzletsoros kisboltokkal együtt.

Be kell tiltani a vasárnapi ebédet is, a templomokban ostyával is jól lehet lakni vagy imával.

...és még milyen sokáig tűrni fogja a birka nép.
Törölt felhasználó 2015. 01. 06. 13:24
Előzmény: #142  Törölt felhasználó
#159
"ha 2 milliót bedobtál btelbe"

Szégyellem is magam miatta rendesen, hogy kerestem jó pár 100e-t, amíg te itt tapsikoltál a vasárnapi boltbezárásnak, meg az útdíjnak. Tiszta ciki.

Remélem, hogy ezen a héten is nagyon ciki leszek, te pedig csak tapsikolj itt tovább.

exmnbs1 2015. 01. 06. 13:21
Előzmény: #156  Sarpac
#158
akkorra már repedezett a rendszer
pl a szokásos újévi új központi árlisták mellé megjelent 1979 nyarán egy különszám is a mineden addiginál drasztikusabb áremelésekről
Törölt felhasználó 2015. 01. 06. 13:19
Előzmény: #155  kukker
#157
micsoda terror :D
Sarpac
Sarpac 2015. 01. 06. 13:15
Előzmény: #132  Törölt felhasználó
#156
1980-ban mindenkinek volt tisztességes munkája.
Kamatmentes kölcsöt adtak a gyárak lakhatásra.
Tized annyi szinesbőrű díszítette az utcákat.
Sorolhatnám. :D
kukker 2015. 01. 06. 13:14
Előzmény: #142  Törölt felhasználó
#155
"ne kelljen már fillérbaszóst játszani egy tőzsdefórumon. ha 2 milliót bedobtál btelbe a milka csokit meg tudod venni 230 helyett 290ért is."

Egyrészt coki van komcsi arról, ki mit tegyen és hogy, magyarán KUSS van komcsi!
Másrészt van akinek azért van 2 milliója btelre, mert 230-ért vette a milkát, nem 290-ért....
De mindegy komcsi, mindkét esetben neked, meg a szektádnak itt ebben az országban KUSS van arról, hogy megmond, megmondjátok ki mit tehet és hogyan jó neki.
Érteeem?
Törölt felhasználó 2015. 01. 06. 13:02
Előzmény: #151  Törölt felhasználó
#154
Ez sem igaz. 22-ig lehetnek majd nyitva. Tehát éjjel se nagybevásárolhatok.
bigyula 2015. 01. 06. 13:02
Előzmény: #151  Törölt felhasználó
#153
"most is lehet nagybevásárolni."

Én dolgozom, úgyhogy sajna nem tudok MOST "nagybevásárolni"...
Törölt felhasználó 2015. 01. 06. 13:01
Előzmény: #151  Törölt felhasználó
#152
"most is lehet nagybevásárolni"

Vasárnap nem lehet ezentúl. Tehát NEM DÖNTHETEK ÚGY, hogy vasárnap akarok nagybevásárolni.
Törölt felhasználó 2015. 01. 06. 12:57
Előzmény: #149  Törölt felhasználó
#151
most is lehet nagybevásárolni. ez utóbbit normális emberek nem 2 perccel indulás előtt vasárnap 9 órakor találják ki.
szóval a lehetőség továbbra is nyitott lesz. 0-24-ben tart nyitva például a tesco. akár szombaton 2:30 perckor is autóba ülhetsz és látogatást tehetsz a szent helyen.
link
Törölt felhasználó 2015. 01. 06. 12:55
Előzmény: #142  Törölt felhasználó
#150
"ne kelljen már fillérbaszóst játszani egy tőzsdefórumon. ha 2 milliót bedobtál btelbe a milka csokit meg tudod venni 230 helyett 290ért is. :)"

Megismétlem: ez az ÉN DÖNTÉSEM és annak KELLENE, hogy legyen. Ne az állam mondja meg, hol, mikor és mit vegyek.

Te tényleg ennyire sötét vagy? Mondd, hogy csak játszod a hülyét vagy pénzt kapsz érte.

Anyám Fidesz fan, nem is kicsit. De az útdíjra, meg a vasárnapi bolt bezárásra ő is azt mondta, hogy úgy viselkednek, mint akiknek elment az eszük, hirtelen annyi hülyeséget csinálnak.
Törölt felhasználó 2015. 01. 06. 12:52
Előzmény: #142  Törölt felhasználó
#149
"akkor meg sírtok? nem lesz zárva az összes bolt. a sört, a bort,. pálinkát megveheted a sarki fűszeresnél is.
1 nap nem a tescoban meg a városszéli auchanban fogtok pénzt költeni. nem fog megállni a világ, nem fogtok belehalni, ha 20 fttal többet kell fizetni a borsoditokért :)"

De ezt ELDÖNTHETEM ÉN? És ne te döntsd el helyettem, meg Orbán, meg a nem létező Semjén féle párt?

Otthon ugyanis eddig is LEHETETT maradni, annak aki akart. Meg lehetett nagy bevásárolni is. Most NEM LEHET az egyiket. Tehát NEM DÖNTHETSZ. Ez az állapot biztosan rosszabb, mint amikor DÖNTENI LEHET.

Nem fogod érteni, tudom.
exmnbs1 2015. 01. 06. 12:51
Előzmény: #147  Törölt felhasználó
#148
ja, 12 éves kisgyerekek vizeletében akarnak túrkálni kábítószer után kutatva
Törölt felhasználó 2015. 01. 06. 12:48
Előzmény: #132  Törölt felhasználó
#147
Az elkényelmesedésnek a legrosszabb mellélhatása, hogy visszasírnak az emberek régi időket, amikor még így vagy úgy volt, ez a kisebb baj, a nagyobb, ha ezek szerint is szavaznak. A vasárnapi zárvatartás kérdése kisebb gond, mert vannak akik az ősi gyógymódokat vagy a régi korok társadalmát sírják vissza.
exmnbs1 2015. 01. 06. 12:47
Előzmény: #144  signal2
#146
majd megszaporodhatnak a kocakirándulók is, a tűsarkú papucsban csúszkáló macák a Tündér Sziklánál
exmnbs1 2015. 01. 06. 12:44
Előzmény: #142  Törölt felhasználó
#145
már most fontosabb volt a családi programoztató jéghoki meccs szervezőnek hogy minél előbb vége legyen a meccsnek és kiadhassa másnak a pályát, mint a játékosok egészsége

szerencsére kórházzal megúszták a gyerekek
signal2
signal2 2015. 01. 06. 12:40
Előzmény: #142  Törölt felhasználó
#144
Persze, hogy (természetesen) senki nem hal bele, ettől még hatalmas baromság.
exmnbs1 2015. 01. 06. 12:40
Előzmény: #142  Törölt felhasználó
#143
hát nem, ilyeneket én eddig sem vettem de sarki fűszeres is megy a tiltólistára

nincs kivétel
Törölt felhasználó 2015. 01. 06. 12:37
Előzmény: #137  Törölt felhasználó
#142
akkor meg sírtok? nem lesz zárva az összes bolt. a sört, a bort,. pálinkát megveheted a sarki fűszeresnél is.
1 nap nem a tescoban meg a városszéli auchanban fogtok pénzt költeni. nem fog megállni a világ, nem fogtok belehalni, ha 20 fttal többet kell fizetni a borsoditokért :)
ne kelljen már fillérbaszóst játszani egy tőzsdefórumon. ha 2 milliót bedobtál btelbe a milka csokit meg tudod venni 230 helyett 290ért is. :)
exmnbs1 2015. 01. 06. 12:37
Előzmény: #138  Törölt felhasználó
#141
vasárnapi világlátás, 1 napig, mindenkinek)))))
ha nem hallgatsz rá és otthon maradsz tv-t kinyitod vallási műsor, Vidám Vasárnap, meg TV Shop orrvérzésig

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek