Topiknyitó: Portfolio 2014. 12. 01. 16:02

Módosításokkal támogatja a Fidesz a vasárnapi boltbezárást  

Ugrás a cikkhez
Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője hétfőn sajtótájékoztatót tartott a boltok vasárnapi bezárásának ügyében. Kijelentette, hogy feltételekkel és módosításokkal támogatják a KDNP javaslatát. Szerinte ez az első lépés az irányba, hogy senki ne...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=207247
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2014. 12. 02. 15:56
Előzmény: #98  Törölt felhasználó
#100
Mondom ezt úgy, hogy engem is taszít a fogyasztói társadalom, de uralkodok a bennem is élő beidegződéseken (pedig én igazából akkor nem éltem, csak szülőkön, családon, társadalmon keresztül kaptam belőle).
Törölt felhasználó 2014. 12. 02. 15:55
Előzmény: #96  Törölt felhasználó
#99
Ugyan nem nekem írtad. De amit kérdeztél és írtál, az rád is igaz:

Te most egyébként dolgozol?
Ha meg dolgozol,akkor igen-igen laza munkád lehet,hogy így ráérsz írogatni!
Törölt felhasználó 2014. 12. 02. 15:54
Előzmény: #95  Törölt felhasználó
#98
A fogyasztói társadalom ellenesség nyugaton is létező dolog, de nálunk leginkább onnan ered, hogy 40 évig bizony belenevelték a népbe, hogy a "rothadó" kapitalizmus és a fogyasztói társadalom bűnös dolgok. Ez azért is vicces, mert a ma magukat jobboldalinak vallók is megkapták ezt a nevelést a szocializmusban, csak mivel közben soha nem érezték magukat kommunistáknak, ezért ma azt vallják, hogy ez egy fajta keresztény-polgári-konzervativizmus, holott az eszméik a Kádár rendszerben gyökereznek.
Törölt felhasználó 2014. 12. 02. 15:49
Előzmény: #93  csendben
#97
Figyelj, de nem is rólad volt szó. Te írtad meg még egy másik kommentelő, hogy szerintetek nem fog változni az összforgalom, ha vasárnap zárva tartanak. Erre írtam példának többek közt a spontán vásárlást is. Attól, hogy te nem vásárolgatsz spontán, nem jelenti azt, hogy nincsenek olyanok, akik spontán vásárolnak. Szóval a spontán vásárolgatás növeli a forgalmat? Hogyne. Van ilyen? Már hogyne lenne. A nagyobb nyitvatartási idő pedig nyilván növeli a spontán vásárlások esélyét is.

Persze azon álláspont mellett is kiállhatsz, hogy csúnya, ronda dolog, mikor az amúgy sem tehetős emberek elcsábulva az áruházban hülyeségeket vásárolnak. Csak te nem ezzel indítottál, ez már csak a sokadik mentőöv lenne. Egyébként erről is megírtam a véleményemet, és igenis jobb lenne, ha a lakosságot felnőttnek tekintené az állam, és akkor talán idővel megtanulna felnőttként dönteni is.
Törölt felhasználó 2014. 12. 02. 15:48
Előzmény: #87  Törölt felhasználó
#96
Te most egyébként dolgozol?
Mert,ha nem akkor mehetnél vásárolni is!
Ha meg dolgozol,akkor igen-igen laza munkád lehet,hogy így ráérsz írogatni!
Törölt felhasználó 2014. 12. 02. 15:47
Előzmény: #89  Törölt felhasználó
#95
Nőként természetesen másképp viszonyulok ehhez a kérdéshez, mint a fiúk, de feltenném a következő kérdést:
1.) Miért van az, hogy ebben az országban az ún. "plázázás" a nyolcadik főbűnnek számít? Miért baj az, hogy valaki a tisztességesen megkeresett (vagy akár a tőzsdei nyereségét) szeretné kulturáltan, nyugodtan elkölteni ? Miért baj az, hogy szeretünk vásárolni ? Ez valamiféle XXI.századi jellemhiba ??? Mint a legtöbb esetben, a shoppingolásnál is a kulcs-szó: mértékkel ! Tehát nem azokról a zombi-barbiekról beszélek, akiknek az IQ-juk egyenlő az életkorukkal és valóban ezen kívül semmi mással nem foglalkoznak, de nem csak fekete-fehér létezik! Ezért bátran kijelentem, hogy igenis: én szeretek vásárolni, mint ahogy szeretek színházba, moziba, múzeumba járni, olvasni, színvonalas zenét hallgatni, autót vezetni, tartalmas beszélgetéseket folytatni a barátaimmal, ismerőseimmel, rámosolyogni a hentesre, adni a szomszéd kutyájának egy pacsit és a többi... szeretem a munkámat, a tőzsdét, és mindenek előtt-fölött-elsősorban a családomat, a gyerekemet ! Rengeteg mindent szeretek, többek közt vásárolni is - és most már baromira nem érdekel, hogy ezért ki bélyegez meg vagy ki nem !
2.) A fentieken túl - bármilyen hihetetlen - az bosszant a legjobban, hogy egy számító, undorító, egyéni érdekeket támogató, átgondolatlan és rendkívül kártékony politikai döntés eredménye lesz ez az egész, miközben és valójában olyan, de olyan nagyon leszarják a vasárnap dolgozók érdekeit, hogy arra nincs is talán megfelelő jelző. Ennyi.
Törölt felhasználó 2014. 12. 02. 15:43
Előzmény: #89  Törölt felhasználó
#94
A legnagyobb gond ezzel a kormánnyal, hogy a saját képére akarja formálni az országot.

Én is nagyon sok típusú embert rühellek, nyilván én sem szeretem a plázapatkányokat, de képes vagyok felismerni azt is, hogy nem dolgom megítélni mások szokásait, esetleg megmutathatom nekik hogy mi minden érdekeset lehet még csinálni az életben, de ha nekik az tetszik, amit csinálnak, akkor bizony az ő dolguk, amíg ezzel az én életembe nem szólnak bele. És nem akarom, hogy mindenki ugyanazt a hobbit, ugyanazt a sportot űzze, mint én. Ha én lennék a miniszterelnök, remélhetőleg ez az álláspontom akkor sem változna.

Ezzel szemben itt az van, hogy ha a miniszterelnök hobbija a foci, akkor focistadionokat építenek. Ha a párt ideológiája a kereszténységet is magába foglalja, akkor megpróbálják azt lenyomni az ateisták torkán is. Ha a főideológusok szerint csúnya dolog a vasárnapot templomba járás helyett a bevásárlóközpontban tölteni, akkor ne járhasson senki se bevásárolni vasárnap. És még sorolhatnám... Még az a szerencse, hogy annyira nem extrém arcok ezek, mert akkor valami extrém hobbit kellene űznie az egész társadalomnak miattuk, ami nyilván a többségnek nem feküdne.
csendben 2014. 12. 02. 15:38
Előzmény: #90  Törölt felhasználó
#93
A hivatkozott hsz.-ben semmire se mondtam,hogy fontos vagy sem. (valamit nyilván benéztél!)
Ha arra gondoltál volna,hogy engem nem ráz meg a vasárnapi bezárás,akkor igazad van. Teljesen hidegen hagy a dolog.Majd megoldjuk másnap a bevásárlást. :-)
Azt azért be kell vallanom,hogy roppant rühellem a bevásárlási tortúrát:éppen ezért,olyan gyorsan bonyolítjuk le a dolgot,amennyire csak lehet. Az az idő,hogy "csak úgy",ötletszerűen -vagy nevezd ahogy akarod!- vásárolgassunk,már rég elmúlt...
Se templomba,se pártgyűlésre,se focimeccsre nem járok.De ha már itt tartunk:se a pártok támogatásával,se az egyházak támogatásával,se a stadion építéssel nem értek egyet,de erről se kérdezték meg a véleményem (bár adót és mindenféle járulékot fizetek!). :-)

sanka 2014. 12. 02. 15:34
Előzmény: #86  Törölt felhasználó
#92
Az a baj,hogy addigra a gazdaság minden szegmense az övéké lesz.
Törölt felhasználó 2014. 12. 02. 15:33
Előzmény: #81  Törölt felhasználó
#91
Nálunk az van a közeli Tuskónál (aminek közös bejáratú parkolója van a Kikával, Decathlonnal meg valami ruha áruházzal), hogy péntek este bedugul a parkolóból kivezető út, a tuskóban pedig iszonyatos tömeg van, nem is szívesen megyek oda olyankor, csak ha nagyon szükséges. Szombaton még szintén nagyon sokan vannak, vasárnap már normálisabb a helyzet, de még akkor is nagyobb a forgalom, mint hétfő-péntek között. Nyilván a kisboltoknál és szupermarketeknél a városban meg fordítva van, hétköznap van nagyobb forgalom.

Szóval ha bevezetik ezt az agymenést, akkor el sem tudom képzelni mi lesz arrafelé, hiszen akkor a péntek esti és a szombati tömeg az eddiginél is nagyobb lesz. A fogyasztás meg nem hiszem, hogy ne esne vissza, hiszen a péntek-szombat szűk keresztmetszet biztosan távol tartja a vásárlók egy részét, vagy csak a legszükségesebbeket veszik meg valahol.
Törölt felhasználó 2014. 12. 02. 15:25
Előzmény: #77  csendben
#90
Miért, neked az a legfontosabb, ha már így próbálod másoknál ezt látni? Ha engem nem érdekel a vallás, akkor zárjuk be az összes templomot? Ha a foci nem érdekel, akkor a meglévő stadionokat is romboljuk le és építsünk a helyére valami mást?
Törölt felhasználó 2014. 12. 02. 15:24
Előzmény: #77  csendben
#89
"Akinek a boldogságához a vasárnapi pláza,mozi,meg gyorsétterem,stb a legfontosabb"

1. Az, hogy valaki nem ért egyet a vasárnapi boltbezárással, az nem egyenlő azzal, hogy a plázázás a hétvégi életformája. Itt lent elhangzottak gazdasági ÉRVEK a bezárás ellen. Ezekre valahogy nem reagáltál...

2. Mégha úgy is lenne, ahogy írod (mert biztos van ilyen is), ahhoz is mi közöd van neked és mi köze van a kormánynak? Segítek: semmi. Kirándulni, múzeumba menni, templomba menni eddigi is lehetett. Aki ezek helyett mozizott a plázában, az a saját választása volt. De nem volt kötelező. Most viszont nem választhat, mert az egyik tilos lesz. Szerintem pedig ezt ne a KDNP (akinek tömegbázisa sincs) döntse el, de ne is Orbán Viktor, meg ne akard te megmondani, hogy másnak mi a jó. Döntse el ő maga.

Törölt felhasználó 2014. 12. 02. 15:21
Előzmény: #73  csendben
#88
Az egy mentség, ha fideszfan vagy, mert ellenkező esetben durvább, ha komolyan gondolod azokat, amiket írsz.
Törölt felhasználó 2014. 12. 02. 15:20
Előzmény: #83  csendben
#87
Nézd, nem tartozik rám, hogy Te milyen munkarendben dolgozol / nem dolgozol. Nyilván, ha nincs kötött munkaidőd, könnyebb helyzetben vagy, mint azok, akiknek reggeltől estig bent kell lenniük a munkahelyükön. De mondjuk, hogy Te is lehúzod valahol a napi 8-10-12 órát. Kérdezném: eszedbe jut, hogy kellene egy új szekrény a kéróba. Mikor fogsz elmenni az Ikeába-Kikába-valahova kiválasztani egy százezres nagyságrendű bútort ? Mert hogy ugyebár ez mégsem olyan tétel, mint egy kiló kenyér, hogy bedobom a kosárba, osztjónapot !!! Majd a napi meló után, 17-18 óra között ? De mindegy is, majd mindenki megoldja valahogy, így igaz. Ha másképp nem, majd kiveszünk szabadságot.:-)) És ez a "régen sem voltak nyitva a boltok... blablabla" szöveg nem szükséges, ugyanis abban az időben a fogyasztói társadalmat mint olyat csak hírből ismerték Magyarországon, a legtöbben banánt is csak fényképen láttak !!!
Törölt felhasználó 2014. 12. 02. 15:15
#86
A következő kormány első intézkedései között fogja eltörölni ezt a marhaságot. Azt az egy-két évet meg majd kihúzzuk valahogy.
Törölt felhasználó 2014. 12. 02. 15:14
Előzmény: #84  Törölt felhasználó
#85
Neeeem.. :-)) a keleti határ felé én szoktam járni sűrűbben, mint szeretnék, de nem ott lakom hála az égnek. A szlovákok itt, Pest megyében rajzanak, mint a veszett méhek - érdekes, amikor olcsóbban hazavihetik a zabát meg a mosószert tőlünk, nem szidják olyan hangosan a magyarokat. Viszont a vásárlási kultúrájuk (vagy inkább kulturálatlanságuk) a guvadt szemű békuci hátsó fertája alatt van pár méterrel.
Törölt felhasználó 2014. 12. 02. 15:07
Előzmény: #81  Törölt felhasználó
#84
már a keleti határoknál is szlovákok járnak vásárolni?
csendben 2014. 12. 02. 15:05
Előzmény: #78  Törölt felhasználó
#83
"Annyira egy vágányon jár az emberek agya ! Mert aki ellenzi a boltbezárást az egyenlő azzal, hogy a plázázás az egyetlen értelmes elfoglaltsága vasárnap, ugye ???
Ezek a Te gondolataid rólam,"

Erre é is mondhatnám,hogy:

"én egy szóval nem mondtam ilyet.":-)

nyugdijas64 2014. 12. 02. 15:04
Előzmény: #1  Portfolio
#82
Rogán: "senki ne dolgozzon vasárnap!" Ez jó! További lépések: ha elfelejtettél tankolni szombaton, vasárnap maradj a s_ggeden. Ne menj vendéglőbe, mert zárva lesz. Nem működnek a mentők, tűzoltók, stb. A vasárnapi vendégeknek szombaton vedd meg a süteményt, mert nem lesz cukrászda. Továbbá: leállnak az erőművek, olajfinomítók, vegyi üzemek - mert állítólag ott is dolgoznak emberek (és gondolom, azokat sem kérdezik meg, akarnak-e vasárnap dolgozni). És persze közlekedés se legyen, meg színházi előadás se. Ja és vasárnap a rendőrség is pihizzen! Ez lesz ám a jó világ !Még egy ekkora baromságot!
Törölt felhasználó 2014. 12. 02. 14:52
Előzmény: #79  sanka
#81
Nekem meg a hét vége két napja az az időszak évek óta, amikor el tudok menni a 10 éves gyerekemmel cipőt-ruhát-akármit-bármit venni úgy, hogy nem lábon hordom ki az agyvérzést !!! Mikor cibáljam el szerencsétlent a boltokba ? Este 5-kor, 6-kor, amikor Ő is, én is esünk össze a fáradtságtól ? És egyébként a javaslatban benne van az is, hogy a hétköznapi nyitva tartást is korlátozni akarják, nehogy azt gondoljátok, hogy itt megáll a hülyeség-ömleny, hogy vasárnap nuku nektek pláza !!! Sőt, azt is olvastam, hogy szombaton is csak max. 14.00 óráig lehetnek majd nyitva az áruházak. Van nektek fogalmatok, hogy mi lesz az üzletekben péntek-szombati napokon ??? Mikor most is agyrém, ami pl. az én lakóhelyemen lévő Auchanban zajlik ? Megspékelve a szlovák bevásárló-turistákkal ? Áááááá....ész és értelem nélküli kormányzás, kecskét kellene ezeknek vezetni, nem országot.:-(

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek