Topiknyitó: Portfolio 2014. 11. 10. 09:14

Varga nem menti fel a NAV elnökét  

Ugrás a cikkhez
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint akkor lenne feladata a NAV elnökének ügyében, ha valaki végre már elárulná neki, melyik az az ügy, amiért az USA-ból kitiltották Vida Ildikót. Valaki megvádolta a NAV vezetőjét anélkül, hogy bármiféle...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=206197
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
BudFox
BudFox 2014. 11. 18. 14:14
Előzmény: #398  akkoriis
#400
....ha sokaknak nem tettszik akkor majd másra szavaznak legközelebb..

ez van...a Fidesz meg igyekezzen jobban :-)
totoro
totoro 2014. 11. 18. 14:14
Előzmény: #396  BudFox
#399
Pl kezdhetnék a a bürokrácia és állami szerepvállalás leépítésével (észteknek, szlovákoknak bejött)

Ehelyett, nálunk pont az ellenkezője történik, mert kell a klientúrának a hely, és kellenek azok a pozíciók, amikkel sok pénzt lehet "kitalicskázni" a rendszerből. Ez pártfüggetlenül így működött az elmúlt 25 évben, de vitathatatlanul a mostani éra alatt ért arra a csúcsra, ami már nem szálka, hanem gerenda. A folyamatos államosítások, központosítások szakmai vagy közgazdasági érvekkel nem védhetők, egyetlen indokuk van, hogy minél nagyobb pénzek felett diszponáljanak.

De nem írok többet mert ezer és egy lenne sajnos, időm meg nincs annyi.
akkoriis 2014. 11. 18. 14:08
Előzmény: #397  akkoriis
#398
Közben a rokkantnyugdíjastól akinek nincs lába... elveszik a nyugdíjat, megfelezik a kedvezményeket... törött gerinccel nem %-olnak le..., szétverik az oktatást.. ekebelezik a tankönyvbizniszt.. az egészségügy a béka segge alatt... nem értem Te (Ti) hol éltek, miről beszéltek néha....
de sajnos szomorú.. nagyon szomorú
akkoriis 2014. 11. 18. 14:06
Előzmény: #396  BudFox
#397
Úgy van speciel, hogy adnak pár ezer ft-ot rezsicsökkentés címszóval, és közben kapsz a nyakadba ennek a duplájával megegyező kiadást (tranzakciós adó,c sekkadó, telefonadó, útadó.. soroljam???)
Hol jársz Te itt jól?
BudFox
BudFox 2014. 11. 18. 14:03
Előzmény: #392  akkoriis
#396
igazad van hogy minden legyen "szabad", sok mindenben igazat adok nektek, de akkor mit kéne csinálni ebben az országban hogy minden megjavuljon ?
egyik oldalon elvesznek - a másikon adnak.
akkoriis 2014. 11. 18. 14:03
Előzmény: #394  BudFox
#395
ja.. a rezsicsökkentéssel igen.. és az 5x különadóval nem lett/van kevesebb az emberek zsebében?
Jééééézus
BudFox
BudFox 2014. 11. 18. 13:59
Előzmény: #391  totoro
#394
Ha erre jársz örömmel megvendégellek :-)

...mondjuk számunkra is volt ami kimondottan rossz intézkedés volt..4 pénztárgép csere pl.
Áfa kulcs átállítgatás előtte...
meg az állandó adószabály módosítások..stb.

most pl. van egy momentum amivel kimondottan jól jártunk...és - nehogy lehurrogjatok - a rezsicsökkentést mi már érezzük itt a boltban - kicsivel több marad az embereknél..

Persze rengeteg tennivaló lenne még, és úgy általában a közgazdasági problémákra még sehol a világon nem írtak le egyértelmű megállapításokat, mindenhová más recept kell.
akkoriis 2014. 11. 18. 13:56
Előzmény: #392  akkoriis
#393
Azt szabályozza, h ne tudjanak átb@szni..azt szabályozza normálisan, h legyen versenyhelyzet, ne legyen senkinek monopóliuma.. ellenőrizzen, büntessen ha kell.. ezért van! Nem azért h megmondja mit csináljak...
Komolyan ennyire nem érted h ez totál szocializmus?
akkoriis 2014. 11. 18. 13:52
Előzmény: #385  BudFox
#392
Pontosan ez a szocializmus.. a 70-es évek.
Mindig mindent jobban tud az állam..jobban tudja h nekem vasárnap mire van szükségem mint én magam... jobban tudja az állam, hogy én a nyugdíj megtakarításom (magánnyugdíj) hol van jobb helyen, jobban tudja, h én mikor akarok/tudok elmenni vásárolni, és mikor nem...
teljes szocializmus!
Demokrácia van.. had döntsem már el én, mi a jó nekem.. azt szabályozza, hogy ne legyenek lejárt szavatosságú, silány minőség a piacon.. a többit majd én eldöntöm, mikor hol merre mennyit!
totoro
totoro 2014. 11. 18. 13:44
Előzmény: #388  BudFox
#391
Biztosan így van, és érdekes lenne a beszélgetés, nem tudok mást elképzelni, csak azt, hogy te a kormány intézkedéseinek valamilyen szinten haszonélvezője vagy. Ne vedd sértésnek, mert nem így szánom, van kollégám aki három gyerekes, és nem fizet egy csepp adót sem, nem is várhatom el tőle, hogy ne legyen elkötelezett Fidesz szavazó.
MKY 2014. 11. 18. 13:36
Előzmény: #389  BudFox
#390
"Még tovább szorul a hurok a Magyarországon működő kiskereskedelmi cégek körül (az élelmiszerlánc-felügyeleti díj, a vasárnapi boltbezárás mellett) egy, Varga Mihály által kedden beterjesztett törvényjavaslattal. A tervezet megtiltja bizonyos üzlettípusok (diszkont, nagyméretű szupermarket és hipermarket) világörökségi terület nagyvárosi lakóterületén történő üzemeltetését. Emellett a napi fogyasztási cikket értékesítő vállalatok esetében bevezetésre kerül az a szabályozás, hogy ha az adott társaság a megelőző két évben veszteséges volt, vagy nem ért el mérleg szerinti eredményt, akkor nem árusíthat napi fogyasztási cikkeket" EZ MÁR TOTAL DIKTATURA!!!
BudFox
BudFox 2014. 11. 18. 13:35
Előzmény: #387  Törölt felhasználó
#389
...a piac kényszeríti rá :
még egy alkalmazottat nem tud eltartani a bolt, szabadnapot meg ki kell adni. és hétvégén eljárnak a falusiak bevásárolni a multikhoz, a nagybevásárlást ott csinálják, ami miatt még kedvezőbb pozícióból tárgyalnak a beszállítókkal mikor az árról esik szó.
BudFox
BudFox 2014. 11. 18. 13:33
Előzmény: #380  totoro
#388
Helló Totoro.

ige, régi motoros vagyok már én is..de téged is régóta olvaslak már a fórumon...
mindenki máshol él, másmilyen környezetben, más a munkája, más az életszínvonala, van aki könnyen meg tud élni, valaki csak nagyon nehezen....hát miért csodálkozunk hogy akkor mindenkinek mindenről eltér a véleménye ?

Ha errefelé jársz gyere be egyszer hozzám a káváházba, büfébe...sok mindenről el tudnánk beszélgetni...lehet te is sok mindent átéreznél abból amiket írok, vagy én a tiedről...de így hogy egymásról itt a fórumon azt se tudjuk hogy ki honnan jött...hát nagyon nehéz leszűrni bármit is...ezt azthiszem megállapíthatjuk.
Törölt felhasználó 2014. 11. 18. 13:29
Előzmény: #385  BudFox
#387
"Itt mifelénk a kis falukban heti két nap is zárva van az ABC"

De ez az Ő saját piaci döntése. Nem kényszeríti senki sem arra, hogy nyitva legyen, sem arra, hogy zárjon be.
Törölt felhasználó 2014. 11. 18. 13:28
Előzmény: #385  BudFox
#386
"ha valamit drágának tartasz akkor akkor mész el oda megvenni amikor nyitva vannak"

De vasárnap az egyiket kényszerből bezáratnák és csak a másik lenne nyitva...
BudFox
BudFox 2014. 11. 18. 13:27
Előzmény: #383  Törölt felhasználó
#385
nem kötelező sehova sem menni vásárolni :-))

ha valamit drágának tartasz akkor akkor mész el oda megvenni amikor nyitva vannak :-)) nehogy már ellustuljatok :-))

Itt mifelénk a kis falukban heti két nap is zárva van az ABC, és sok helyen csak az az egyedüli bolt, mégse hal éhen senki
Törölt felhasználó 2014. 11. 18. 13:24
Előzmény: #375  BudFox
#384
"Amikor a Fideszt megválasztották szinte államcsőd volt, be kellett vezetni a multikra kivetett adókat, hogy ne menjünk csődbe.."

Ez tényszerűen hazugság.

2008/2009-ben voltunk csőd közeli helyzetben a válságban. 2010 tavaszán nagyon nem! 265 Ft volt az euró (180 körüli a frank) és 5.25%-os alapkamat.

Törölt felhasználó 2014. 11. 18. 13:22
Előzmény: #377  BudFox
#383
"a kormány most a családi összetartást akarja segíteni : családok legyenek többet együtt - vasárnap, menjenek el kirándulni, szórakozni, kávéházba :D"

A 380 négyzetméteres CBA boltba mehetnek vásárolni, akkor gyütt van a család, a 800 négyzetméteresbe nem? Ha a családi kisboltok nyitva lehetnek, tehát dolgoznak, akkro az a család pihen, együtt van szerinted?

"Kiskereskedőket akarják támogatni a multikkal szemben. ( mi ebben a kivetni való kéremszépen"

Én egy vásárló vagyok. Nem akarom ugyanazt drágábban megvenni. Ha ezt akarnám, akkor kisboltba mennék mindig. Nem akarom ezt. Én ugyanazt a lehető legolcsóbban akarom megvenni.

De ha te szeretnél jótékonykodni, magyar családokat támogatni, akkor vedd meg tőlem 4500-ért az OTP-imet, csak 10%-al kérek érte többet, mint a gonosz multi brókerek. Áll az üzlet?

totoro
totoro 2014. 11. 18. 13:22
Előzmény: #377  BudFox
#382
...és tudja. Magyarországon úgy tűnik, hogy az állam mindent tud. Sőt, mindent mindenkinél jobban tud. Tudja, hogy kinél van extraprofit, kinek kell támogatás, szektoradók helyett mostmár egyértelműen egyes cégekre szabott adók vannak - éppenhogy csak nincsenek nevesítve a törvényben az adók viselői - és olyan szintű mikromenedzselés zajlik, ami jellemzően csak a szocialista országokban zajlott, ahol ez aztán egyre több haszontalan erőforrást kötött le. De legalább káros is volt.

Ne feledjük, hogy a szocializmus azért is bukott meg, mert az állam azt hitte, hogy nagy okosságában ki tudja találni mi kell a lakosságnak, hogyan kell intézni az ügyeket, minek mennyi a reális ára, mekkora lesz a kereslet, a kínálat - ahelyett, hogy piaci mechanizmusokat alkalmazott volna (lásd Tervhivatal, vagy Árhivatal*) . Egyszóval ki akarta kerülni az ármechanizmust. Nem engedte, hogy az árak a kereslet-kínálatnak megfelelően álljanak be, mert ő jobban tudta. Egyre inkább azt látjuk, hogy most is jobban tudja. Szinte minden nap van erre példa, a mai agymenés a következő:

link

Érdemes kiemelni: "Turi-Kovács Béla fideszes országgyűlési képviselő, a Kisgazda Polgári Egyesület elnöke szerint...A haszonbérleti díjak...az ország különböző pontjain igen nagy eltérést mutatnak, sok helyen irreálisan alacsony, máshol viszont a gazdálkodás jövedelmezőségét veszélyeztető mértékű a szerződésben kikötött díj. Turi-Kovács Béla az MTI-hez eljuttatott közleményében különösen ellentmondásosnak tartja, hogy a szerződések egy részében a termőföld aranykorona-értéke szabja meg a haszonbérleti díj mértékét. A terület alapú támogatásnak nincs köze az egyébként ma már irreális aranykorona-értékhez. "

Tehát Turi-Kovács Béla majd jól megmondja, hogy mennyi lehet a haszonbérleti díj, mert nyilván jobban tudja, mint a soktízezer gazdálkodó és sokszázezer földtulajdonos, akik hatalmas mennyiségben kötöttek a múltban is földbérleti szerződéseket. Egyébként az ötlet puszta felmerülése is rámutat, hogy mi a baj Magyarországgal: a fejekben egyáltalán nem történt meg az átállás a kapitalizmusra, hanem még mindig a szocializmusban élünk, ahol a jó állambácsi megmondja hogy mi mennyit ér. Az ármechanizmusra pedig semmi szükség! Mi a következő? Megmondják mennyi lehet a lakások ára? Hiszen arra is pont ugyanígy igaz, hogy "az ország különböző pontjain igen nagy eltérést mutatnak, sok helyen irreálisan alacsony, máshol viszont nagyon magas". Vagy esetleg a munkabéreket is lehetne szakmánként egyenlősíteni az országban, hiszen van ahol túl alacsony, van ahol meg magas mondjuk egy titkárnő fizetése. Sőt, lehetne mindenkinek, minden szakmában ugyanannyi a bére is akár!

Amíg ezt a borzasztó paternalista-államszocialista gondolkodásmódot nem sikerül a fejekből kiirtani, addig nem, hogy közeledni nem fogunk Európához, hanem garantált lesz a lecsúszásunk...
Törölt felhasználó 2014. 11. 18. 13:21
Előzmény: #375  BudFox
#381
Azt, hogy nem mentünk csődbe azt a Bajnai intézte és ezt Orbán is elismerte(csakúgy mint az idei növekedést ami a Mercedes gyár). Amikor a fidesz hatalomra került a forint még erős volt a tőzsdék is feljebb jártak. Azt meg, hogy az emberek többsége úgy gondolta hogy szarok és nem rájuk szavazott, azt se felejtsd el(45%-ból lett a kétharmad).

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek