Topiknyitó: Portfolio 2014. 10. 29. 05:54

Hatalmas tévedés, amit a magyar oktatásról gondolunk  

Ugrás a cikkhez
"Meg vagyunk győződve arról, hogy nagyon jó oktatási rendszerünk van, holott ez ma már nem igaz sem minőségben, sem volumenben" - ehhez hasonló erős véleménnyel nyilatkoztak a magyar piac kilátásairól a Portfolio által megkérdezett szakemberek. A...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=14&i=205347
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
tberki 2014. 10. 29. 11:12
Előzmény: #2  poreci
#4
sajnos melysegesen egyetertek.
raadasul amire oly buszkek voltunk, mint muszaki felsooktatas, a forrashiany es a meglevo forrasok meg idiotabb felhasznalasa miatt teljesen elavult a vilagban 20-30-40 eve nem hasznalt technologiakat oktat. gyakorlati oktatas aminek koze is van a mai iparhoz egeszen pontosan nulla.
Törölt felhasználó 2014. 10. 29. 10:51
Előzmény: #1  portfolio
#3
\"Lokáció\" az. Nincs is rá magyar szó.
poreci 2014. 10. 29. 10:09
Előzmény: #1  portfolio
#2
Ki gondolja azt, hogy a magyar oktatás színvonala magas?? Legfeljebb az aki nem járt magyar iskola közelében sem az utóbbi 20 évben!!

A gimnáziumok már régen is csak használhatatlan tudást próbáltak bebifláztatni a diákokba, ahelyett, hogy gondolkodni tanították volna meg, vagy legalább arra, hogy hogyan találják meg a keresett információt, hogyan értsék meg a folyamatokat, meg a nyelveket.

Arról nem is beszélve, hogy elsősegélyt, vagy vezetni, vagy főzni, varrni megtanítani az embereket hasznosabb lenne.

Nem sok minden másnak van értelme legalábbis olyan szintent

A felsőoktatás meg már egy vicc kategória.

Gyakorlatilag már nem tudnak olyan könnyűt kérdezni, hogy meg ne bukjon a diák. Lassan már arra is diplomát adnak a régi nagyhírű egyetemek, főiskolát, ha a diák egy összetett mondatot ki tud mondani, vagy le tudja írni, hogy mi a kedvenc színe.

Mondjuk amíg az oktatási minisztériumban kretének kreténeket követnek idestova 30 éve és a tanári pálya is kontraszelekcióra épül addig mit is várunk?!?

Méghogy azt gondoljuk, hogy nívós!? Egy kalap szart sem ér lassan!

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek