Topiknyitó: Portfolio 2014. 08. 12. 15:36

231 ezer forintot máris elfelejtettek a devizahiteleseknek  

Ugrás a cikkhez
Az árfolyamréssel és az egyoldalú kamatemelésekkel foglalkozó devizahiteles törvény előtt is létezett olyan konstrukció, amely segítséget nyújtott az ügyfeleknek: összesen közel 184 ezren léptek be az árfolyamgátba, közülük 172 ezren nyitották meg...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=202437
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Eva59 2014. 08. 14. 15:12
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
#6
A vártnál több dolog a bíróságokon dőlhet majd el.
Adósmentés: lesz még meglepetés!

Információink szerint néhány bank arra készül, hogy a várható perek során a bíróságokkal alakíttassa ki a mostantól valójában alkalmazható szabályokat.
A bankok a napokban is kötnek szerződéseket, amelyek az új szabályok értelmében tisztességtelennek mondhatóak – mondta el sajtótájékoztatón a Magyar Bankszövetség főtitkára, Kovács Levente.
Törölt felhasználó 2014. 08. 14. 02:11
Előzmény: #1  portfolio
#5
Első lépésként a szerződések jogi helyzetét kellett volna rendbe tenni már nagyon régen, de erre is többféle képp értelmezhető félmegoldás született.

Már az is nagyon gyanús volt mikor a bankok önként dalolva belementek a végtörlesztésbe egy elméleti árfolyamon.

A végtörlesztésre az adósok többségének nem volt fedezete - főleg egy válságban.

Orbán Viktor miniszterelnökként nagy nyílvánoság előtt kijelentette, hogy a bankok csaltak, becsapták az embereket, s ezt Varga Mihály is megtette.

Na már most az elmondottak alapján büncselekmény történt, tehát hivatalból meg kellett volna tenni a feljelentést, hisz egyébként bűnpártolás.

Vagy a bankoknak perelni rágalmazásért.

Nem történt meg.

Olyan kölcsönszerződés ahol az adós kötelezettsége akár 10 éves törlesztés esetén is nőtt valóban törvényes?

A kormány jelenleg is azon trükközik, hogy lecsillapítsa az adósokat, s eleget tegyen a bankokoknak.

A felvett hiteleket természetesen vissza kell fizetni, de nem mindegy milyen áron.

Nagy baj lehet, hisz a minősítők sorra minősítik le a \"devizahitelben\" résztvevő magyar és osztrák bankokat.

Törölt felhasználó 2014. 08. 12. 22:32
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
#4
A végtörlesztés, árfolyamgát, stb. mind vonatkozott devizahitelre is (főleg, hogy a devizahitel és a deviza alapú hitel között a HPT nem is tett különbséget). És az új törvény is vonatkozik a devizahitelre is. Szóval nem is értem, miről beszélsz...
Törölt felhasználó 2014. 08. 12. 22:29
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
#3
Én spóroltam és nem vettem fel hitelt, hanem a kereteim között mozogtam ésszel. Engem ki akar megdobni valami kis pénzel?

Törölt felhasználó 2014. 08. 12. 21:39
Előzmény: #1  portfolio
#2
Szerencsések azok akiket egyáltalán belevettek a törvénybe. Sajnos van egy csoport amibe én és a lakhelyemen levő sok család tartozik a devizahitelesek csoportja melyeket kihagynak minden mentőcsomagból, törvényből. Nekünk nem devizaalapú hanem deviza hitelt adott annak idején a bank. Fogalmunk nem volt a különbségről. A törvényt alkotók sem igazán tudják, hogy mi is létezünk. Írtunk már sok helyre, fordultunk már PSZÁF-hez, Emberi Jogok Biztosához, Békéltető Testülethez, de mindenhol csak szétteszik a kezüket, mivel minket kihagytak a törvényből ezért a bankot nem kötelezhetik rá, hogy alkalmazza ránk is pl az árfolyamrögzítést. Nagyon reméli itt sok család, hogy a végső törvénybe legalább benne leszünk. Devizalapú hitel NEM EGYENLŐ Deviza hitel!!!!

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek