Topiknyitó: Portfolio 2014. 08. 05. 19:13

Véleményt mondott az EKB: mulasztott a magyar kormány (2.)  

Ugrás a cikkhez
A magyar parlament nem tudta figyelembe venni az Európai Központi Bank véleményét az első devizahiteles mentőcsomag elfogadásakor, a módosító javaslatokat nem véleményezhette az EKB, ezért a kormány kötelezettséget szegett - áll az Európai Központi...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=202210
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2014. 08. 06. 08:46
Előzmény: #16  Törölt felhasználó
#20
az történt macsa, hogy egy hitelből továbbműködő gazdaságban nagy árfolyamkockázatú eszközzel növelted a fogyasztásod, aztán a gazdaság kapott egy világmaflást, amiben magyarország különösen megszédült, mert már eleve gyengén ment a ringbe. utána jött a gyurcsányozós libajnaizós hatalomváltás, amely az elmúlt négy évben folyamatosan termelte azokat az igencsak vitatható gazdasági lépéseket, amivel egyelőre azt sikerült elérni, hogy eltűnt egy valag munkahely, a maradék fogyaasztás, meg úgy néz ki a gazdaság, mint a szar. ezért most szopsz. ha vigasztal, nem csak te.

ja, és közben a többi ország köszöni, magasabb szintre jutott, mint ahonnan a válság előtt indult - te is lehetnél kinn a szarból, meg mi is
Peterbond 2014. 08. 06. 08:11
Előzmény: #16  Törölt felhasználó
#19
Nem a devizahitel miatt nincs munkad ed nem amitt dolt be a vallalkozasod.

Senki se orol ennek es tenyleg sajnalom hogy ide jutottal de ettol meg nem a bank lesz a jibas mindenert.

Figyelj en eddig ahany topikot csak olvastam jo ha 2-3 embert talaltam akivel egyutt lehet erezni illetve realisan ertekeli a felelossegeket. Es attol hogy mi elmondjuk a velemenyunk semmi se fog valtozni. ugyis az lesz amit a politikusok kigondoltak mi akarmit irunk. Max kozelebb juthatnak itt az emberek a megerteshez azaltal ha kicsit tovabb gondolkodnak es ertelmezik amit nekik irnak. ettol persze semmi nem valtozik nagyban de abban segithet hogy tanul belole az egyen es azt hasznalja majd a jovoben.

Törölt felhasználó 2014. 08. 06. 07:57
Előzmény: #13  sanka
#18
nem én utálok másokat, hanem itt egyes fórumozók....most akkor én vagyok ostoba?? ja,értem...
Törölt felhasználó 2014. 08. 06. 07:55
Előzmény: #12  Peterbond
#17
nem kívánom kommentálni, csak azt mondom én, hogy a társadalmi veszteség olyan nagy lesz, amit még senki nem látott...szerintem nem ér annyit a bankok igazán lovagolni, mint amilyen károk vannak kialakulóban....akkora lesz a társadalmi kár, hogy a devhitel 5-szöröse sem hoza rendbe....
Törölt felhasználó 2014. 08. 06. 07:51
Előzmény: #14  Peterbond
#16
nem értem mit mondassz...nekem panelra és suzukira kellett és előtte is úgy éltem...jelenleg már semmim nincs, se panelom, sem suzukim, se munkám....valaki erre ezt mondta, hogy ez a válság miatt történt és nem a devhitelem miatt...szerintem meg a válság és a devhitel az egy téma....ja és nem 7 évet vesztettem el az életemből, hanem 28 év munkáját....semmim nincs jelenleg, sőt mínuszom van 28 év munka után...egyébként nem érdekel, hát veszítsen mindenki, ha azt hiszik sokan annyit megér a bankmentés...
Peterbond 2014. 08. 06. 07:51
#15
Amúgy lenne még egy kérdésem.

Mindenki azt hiszi itt az anyabankok mekkorát kaszáltak az árfolyamon.

De gondoljuk már végig. Tegyük fel az anyabank keresni akar de nagyon sokat. Ő neki Euróban vannak a könyvei. bevételei és kiadásai is. 1000 Eurót adott és annyit is fog visszakapni. Az őt pont nem érinti hogy ez neked 250.000 vagy 300.000 Ft-odba fog kerülni.

Pont annyira nem érdekli mint ahogy téged se ha Kárpátalján a szomszéd faluban 10.000 forintot adsz egy ismerősnek és most a háború miatt a hrivnya a mélybe zuhant. Te azon semmit se keresel hisz nem Hrivnyával fizetsz hanem forinttal. Neked a 10.000 Huf kell. És pont nem érdekel hogy az 12.000 Hrivnya vagy 15.000. Persze az ukránnak ez nem jó mert neki Hrivnyával fizetnek a munkahelyen. De ettől még nem fogsz elfogadni 7.000 Forintot csak mert az ugyanannyi hrivnya mint amennyit te adtál.

Ugyanígy egy svájci vagy egy német bank betétesei is az eurójukat és frankjukat várják vissza nem forintot mert azzal a sarki boltba nem mennek semmire.
Peterbond 2014. 08. 06. 07:44
Előzmény: #11  Törölt felhasználó
#14
Ja igen még egy tévhit.

Attól hogy valaki nincs elájulva hogy szegény devizahitelesek még nem lesznek bankistenítők.

De azért itt is már nagyon keményen megy az önbecsapás és a felelősség áthárítása mindenkire.

Senki se állítja hogy szentek voltak. Ami a saruk le is lehet verni rajtuk. Viszont lehetne már önkritikája itt jópár devizahitelesnek és elgondolkodhatna legalább most ha már akkor nem tette hogy ugyan én hol hibáztam, hol kellett volna másképp döntenem?

Talán mégse kellett volna akkora ház, annyival jobb autó. Talán mégse értek annyira a devizaárfolyamokhoz hogy 20-30 évre eladósodjak benne.
sanka 2014. 08. 06. 07:40
Előzmény: #7  Törölt felhasználó
#13
Ostobaságokat hordasz itt össze!
Peterbond 2014. 08. 06. 07:40
Előzmény: #11  Törölt felhasználó
#12
Vélemény esetleg vagy cáfolat?

Mert beírtál ide egy elég képlékeny számokon nem alapuló állításhalmazt amire visszaírtam hogy meglátásom szerint nagyon nem úgy volt.
Törölt felhasználó 2014. 08. 06. 07:36
Előzmény: #9  Peterbond
#11
ez igen....gratulálok...
Peterbond 2014. 08. 06. 07:27
Előzmény: #9  Peterbond
#10
Amúgy meg már alig várom mikor lesz a normál hiel is "hibás termék" mikor majd nem lehet ilyen alacsonyan tartani az alapkamatot és felmegy majd mondjuk akár 6-8-10 %-ra is a THM-ek meg 10-12-14-re lakáshiteleknél.

Nekem mondjuk forint hitelem van de ha ez majd bekövetkezik én is kérhetem vissza a pénzt mert becsaptak. hisz nekem 6% THM-re adták és a Mató bácsi azt mondta hogy az alapkamat minuszig fog menni de legalábbis nem fog emelkedni.
Peterbond 2014. 08. 06. 07:23
Előzmény: #6  nemoland
#9
Azért nem semmi milyen szépen el lettek ültetve fogalmak az emberekben. Csak sulykolni kell és utána megy már gondolkodás nélkül.

"hibás termék": Persze hibás termék. Pont mint a kés is. Az is káros az egészségre ha nem tudod használni.

" adófizetők pénzén feltőkésített bankok akik kihordták a profitot"

Tudtommal egy bankot se kellett adófizetői pénzen feltőkésíteni. Ellenben jól meg lettek adóztatva, kaptak egy kis végtörlesztést amit szintén benyelhettek és jelenleg is fut az árfolyam gát.

Az persze senkit sem zavar hogyha a bankok elvették a pénzt az állam meg jól megadóztatta ezért őket akkor ugyan miért is az államnál maradt az a sok pénz és nem a "károsultak" kapták meg?

Nem mellesleg tucatnyi anyabank tőkésítette már fel a magyar leányvállalatait. Szóval eddig inkább tették be a tőkét nem kivették. Pont a nemrég felvásárolt MKB-nál látszott mennyire sokat is. Nem hiába örültek a bajorok hogy el tudták adni végül.

Továbbra sem értem hogy a sok hőbörgő zseni aki ennyire átlátja most hogy milyen gaz állatfaj a bank miért nem 2004 és 2008 között hőbörgöt és miért nem zavarta el a banki alkalmazottat aki betört a lakására hogy hitelt adhasson el.
Ja nem is hisz ŐK maguk mentek hitelért a bankba nem is egy alkalommal. Elnézést nincs több kérdésem.
Törölt felhasználó 2014. 08. 06. 06:59
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
#8
nem is a kérdéshez szóltál hozzá, sőt nem is a téyekhez, sőt semmihez
Törölt felhasználó 2014. 08. 06. 06:51
Előzmény: #6  nemoland
#7
ezeknek ezt ezen az oldalon hiába mondod,mert itt elvből az emberek ellen és a bankok mellett forumoznak .....fogalmam sincs milyen érdekből, de ezek a manyusok hihetetlenül utálnak minden embert magyarországon...
nemoland 2014. 08. 06. 01:38
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
#6
...kb. pont akkora ostobaság, minthogy az EKB beleszólna a törvénykezésbe...
semmi köze hozzá ha direkt nem érinti az MNB-t...

...a devizahitelezés haszna pedig főleg az anyabankoknál csapódott le gondolom ez nyilvánvaló mindenki számára...
akik a hasznot eltették (kivették), majd amikor megszorultak bankmentésért szövegeltek az adófizetők pénzén...tehát nem a sajátjukon... így nagyon nem kell sajnálni őket...csak emeljenek tőkét és tegyék vissza csak a felét annak a 20%-át amit kivettek...mindjárt jobb TIER-e lenne a bankrendszernek...

ha jól emlékszem te isteníted a Piacot....ott ez ÍGY működne... nem az állam mentené őket, miután kivették a tőkét/hasznot... hanem a tulajdonosok... ;D

Törölt felhasználó 2014. 08. 05. 23:01
Előzmény: #4  nemoland
#5
Sok hülyeséget sikerült megint összehordanod neked is.

A lentit azért nem minősítem, mert még arra sem érdemes, tőle, meg az összes új (klón?) nicktől már egyébként is megszokott dolog az egyre nagyobb ostobaság devizahitel ügyben.
nemoland 2014. 08. 05. 22:46
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
#4
:D
Kedves EKB, ha az anyabankok tulajdonosai által kivett osztalékok + kiosztott banki bónuszokat valamint a fiókhálózatok eszetlen bővítési költségeit (szintén 2004-2009-ig) lenne kedves összeszámolni...

Akkor látná, hogy a 'hibás termék' forgalmazásából eltett nyereségg kb. 10-20%-át kell visszahoznia MO.-ra az anyabankoknak.

Felszólíthatná tehát a kedves bank tulajdonosokat, hogy ha már arattak (100%), némileg szánjanak pénzt az új vetőmagra is (10-20%)...
Valamint ha már a bázisország adófizetőinek (állami) pénzéből mentették meg néhányukat legyenek kedvesek a SAJÁT tőkéjüket megemelni...és a tulajdonosok zsebéből betenni...ahogy azt a szent grálként emlegetett normális PIAC működés igényelné....

köszönjük...egy EU polgár...
Törölt felhasználó 2014. 08. 05. 21:29
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
#3
a devizahitelesek megsegítését célzó törvény "visszaható hatálya nem tűnik összhangban lévőnek a 2014/17/EU irányelv 23. cikke (5) bekezdésének általános céljával és az abban foglalt alapelvvel". "Ez az irányelv lehetővé teszi a tagállamok számára, hogy a devizahitelekre vonatkozó további rendelkezéseket vezessenek be, feltéve, hogy az ilyen rendelkezéseket nem alkalmazzák visszaható hatállyal".

Az EKB arra is figyelmeztet, hogy nemcsak a bankrendszerre gyakorolhat kedvezőtlen hatásokat az intézkedés (és az ősszel várható lépések), hanem az egész magyar gazdaságra és a pénzügyi piacokra is.

"Ezt figyelembe kell venni a hitelintézetek és a fogyasztóik közti elszámolásra, valamint a devizakölcsönök forintkölcsönné történő átalakítására vonatkozó további rendelkezések meghatározása során is annak érdekében, hogy ezek a rendelkezések ne veszélyeztessék Magyarország makrogazdasági és pénzügyi stabilitását" - javasolja.
Törölt felhasználó 2014. 08. 05. 20:43
Előzmény: #1  portfolio
#2
Az EKB arról is mondjon akkor véleményt, hogy a bankok hogy mertek ilyen törvénytelen kölcsönt adni a fogyasztóknak, kihasználva az adósokat, az jó volt a nagy nyereség amit eltettek az anyabankok? Akkor kellett volna közbelépni az EKB nak.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek