Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 08. 01. 20:07

Western Lithium  

Gyorsul az emelkedés és brutálisan nő a forgalom.

Egy hónap alatt 40%-ot ment.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pomperj
pomperj 2016. 01. 17. 23:19
Előzmény: #398  pomperj
#400
A Jan.15-i Economist Business szekciojaban az elso cikk "An increasingly precious metal" cimmel 2 oldalban (!) a Lithiumrol szol.

Egesz reszletes osszefoglalo van SQM-rol. Egyertelmuen pozitiv felhanggal a lithiumrol, mint "vital raw material", "lithium the new gasoline" stb.

A lithium carbonate ar 2 honap alatt emelkedett 6000-rol 14000 USD-re.

A fo jatekosok strategiaja, mint Albermarle, Tesla, Orocobre, Bancanora, Panasonic etc. attekintese is erdekes.
Erdemes elolvasni, akit erdekel a tema.
Ha valaki nem tud hozzaferni, szivesen bemasolom.
peggy01 2016. 01. 04. 22:32
Előzmény: #396  Pandix
#399
Látom te a végletek embere vagy.
A 400-t arra írtam, hogy akár mindet, mert ez nem olyan sok.
Nem írtam, hogy csak akkor szólhatsz hozzá, ha mind a kb. 400-t elolvastad (ez is csak a 399.), de azért valamennyit illik, nem csak az utolsót. Nem szeretnék ezen vitázni.
Ha WL-ről lesz új infód, vagy más új, jó lehetőség, szívesen olvasom.
pomperj
pomperj 2016. 01. 04. 11:24
Előzmény: #397  Pandix
#398


Egyetertek azzal, hogy WL veglkepp nem value topicba valo idea. Az konzervativ, klasszikus mufaj.

WL meg "fledgling growth" mufaj: WL apro, minden penzt feljesztesbe olni kesz, nagyon rizikos ceg; es tartalmaban az elektromos auto "benzin"-jere, a lithium anyag gyorsan novekvo keresletere epito, ma meg spekulacios kategoriaju ceg.

Remelheto, hogy egyszer majd sok ev mulva, es ha szaz uj feltetelnek megfelelni lesz kepes, akkor szuleto orias lesz, mint Microsoft volt 1977-ben.

Es nagy az esely a bukasra. Megeshet nagyon konnyen, hogy megse a lithium tema Microsofja lesz belole, hanem a computer forradalom elbuko Digital Research-szeru es feledesbe merulo atmeneti jatekosa (amire ma mar alig emlekszik barki, pedig sokkal nagyobb volt akkoriban MSFT-nel).

En WL-en keresztul (is) kovetem a temat, es nem akarok kimaradni a kozlekedes forradalmabol a 2020-as evekben.

Pandix 2016. 01. 03. 23:25
Előzmény: #388  pomperj
#397
Most a Value Investing topicban többet foglalkoztak a Western Líthiummal, mint itt. Nagy dolgokat ugyan nem mondtak, de mintha ott több lenne az érdeklődő.
Pandix 2016. 01. 03. 21:45
Előzmény: #395  peggy01
#396
Szia peggy01!

Azt azért durvának tartom, hogy csak akkor szólhatok egy topichoz, ha már elolvastam (és megemésztettem) 400 hozzászólást.
Soha nem vontam kétségbe, hogy Pomperj jól ismeri a WL fundamentumait, sokkal jobban, mint én, aki csak pár hete foglalkozom vele. Csak az írásaihoz sokszor hozzáfésül chart elemzéses megjegyzéseket, amivel én nem értek egyet.
Azt rosszul tudtam, hogy a Wl szerződést kötött a Teslával, hiba volt, hogy egy kalap alá vettem a Pure Energy Minerals-al. Elnézést.
peggy01 2016. 01. 03. 12:11
Előzmény: #394  Pandix
#395
Illetlenség egy topichoz úgy hozzászólni, hogy azt sem tudod miről volt szó addig.
Pomperj nagyon is jól ismeri WL fundamentumait, ha visszaolvasol számodra is kiderül. Mindegy.
Azt azért elárulhatnád, hogy mikor kötött a WL szerződést a TESLA-val.
Pandix 2016. 01. 03. 00:50
Előzmény: #393  peggy01
#394
Nem kell 400, elég 1-et visszaolvasni:
"Meg nem tort ki, a setup jonak tunik, tipikus Elliott 3rd wave tradingbook forma. "
peggy01 2016. 01. 02. 20:22
Előzmény: #392  Pandix
#393
Nem olyan sok az a kb. 400 hozzászólás, olvass vissza!
Pomperj-t illetően azt hiszem nagy tévedésben vagy.
Pandix 2016. 01. 02. 00:54
Előzmény: #391  pomperj
#392
Boldog új évet pomperj!

Nem akarlak megsérteni így mindjárt az új év elején, de én a chart elemzésben nem nagyon hiszek. Annál inkább a fundamentumokban és a pszichlógiában.
Szerintem a most induló kis cégeknek nagyobb esélyük van a sikerre, mint a már befutott nagyoknak (SQM, Albemarle). Gyorsabbak, mozgékonyabbak lesznek, jobban rá vannak kényszerülve az új technológiákra.
pomperj
pomperj 2015. 12. 30. 12:07
Előzmény: #390  Pandix
#391
Szerintem SQM-ben, a legnagyobb lithium termeloben, most rengeteg potens long pozicio leskelodik a 20.0 szinten. Klasszikus setup, tegnap mar volt 19.7 korul, es uj evben attorhet.
Konnyen megeshet, hogy SQM oriasi rallyt mutat be 2016 elejetol.

Az SQM pozitiv kepehez hozzatartozik, hogy a sok es irtozatosan gyenge Delamerikai orszag-indexhez kepest is, a chilei ECH kiemelkedoen pocsek: 5 eve esik, most a felenel jar mint akkoriban. Augusztusban nagy kapitulacios tuske volt lefele.
Ez a mult.

Am, ECH is megfordulni latszik. Ha igy van, az nagyon jo hatasu lenne SQM-re.
Meg nem tort ki, a setup jonak tunik, tipikus Elliott 3rd wave tradingbook forma.
Tevedhetek.
Pandix 2015. 12. 30. 10:35
Előzmény: #388  pomperj
#390
4) Én is azt olvastam valahol, hogy a világpiaci ár alatt kötött szerződést, de nem hiszem, hogy olyan áron, amin nem lehet előálítani. Ez értelmetlen lenne. Kis cég nem tud elindulni, líthium a föld alatt marad, Giga nem kap nyersanyagot. Ez senkinek sem jó.
Az új cégek már mind az új technológiával fognak dolgozni, ami kevesebb befektetett tőkét igényel, kisebb a működési költség, gyorsabban állítható elő a végtermék (líthium karbonát vagy hidroxid), a líthium nagyobb része nyerhető ki, mint eddig és az egész kevesebb kárt tesz a környezetben.
Ezenkívül Nevada előnyben van a kisebb szállítási költséggel.

6) Állítólag az új argentin kormány barátibb lesz a külföldi befektetőkkel, mint az eddigi, pl nem kell majd a bevétel egy részét kötelezően pesora váltani a hivatalos árfolyamon, ami sokkal rosszabb, mint a piaci.
pomperj
pomperj 2015. 12. 30. 09:28
Előzmény: #388  pomperj
#389
A LIT chart nagyon szepen alakul. Lehet meg egy eses, de mar nem kell a strukturahoz.

link
pomperj
pomperj 2015. 12. 30. 09:16
Előzmény: #387  Pandix
#388
Orulok, ha van lithium temaban erdeklodes. En tartom WL-ben a poziciomat, es meg evekig tervezem tartani.

1)A WL az ev elso negyedeben emelkedett, a masodik reszben meg oriasit korrigalt.
De. A chart kimondottan bullish formanak tunik most.

link

2)A 2 ceg egyesulese nagy esest hozott az arban. Viszont elertek, hogy WL Amerika egyik legnagyobb lithium cege lett.

3)A vezetesben valtozas van: Hogdson vette at a szeket, Jay pedig csak a Nevadai lithium temaval foglalkozik. Az uj fonok legalabb sajto tajekoztatot tart, az mar elore lepes.
A Nevada-nemet lithium probauzem eredmenyerol hallgatas van. Az olajfuro iszap termeles nyilvan all, a fracking cegcsoport most tulelesert kuzd Texasban.

4)Allitolag Tesla 2 lithium szerzodest kotott kis startup cegekkel, de olyan alacsony arakon a biztos nagy volumenert cserebe, amiert nem lehet kibanyaszni es tisztitani.
A 2017ben indulo Giga factory ellatasa megoldatlan maradt. pedig az nagy bukas lesz, ha nem csinalnak semmit idoben.

5)A Lithium banyaszok. LIT mind emelkednek. LIT augusztusban leszurt, azota i-ii hullam is kesz, es mintha indulna iii. Erdemes figyelni.

SQM is eros, 40%ot emelkedett 3 honap alatt, es kitoresre keszul. Kar kimaradni.

6)A WL nagy investorainak bizalma toretlen: inditjak az Argentin termelest, es a kozeli feladatokra fokuszalnak. POSCO es Dundee tovabb penzeli a fejlesztest.
Pandix 2015. 12. 27. 18:30
Előzmény: #374  pomperj
#387
Sziasztok!
Kicsit felrázom ezt a tpoicot.
Mi a véleményetek a következő cégről: Pure Energy Minerals ?
A következő írás nagyon méltatja, mint a lítium sztori egyik lehetséges nyertesét. Az írás arról szól, hogy Nevadában már 8 cég is felbukkant, amely lítium bányászattal akar foglalkozni. Ezek közül a Western Lithium-ot és a Pure Energie Minerals-t tartja a legesélyesebbnek.
Mindkét cég:
- Korszerűbb technológiával akarja kinyerni a sós vízből a líthiumot az eddigi párologtatós módszer helyett
- Nevadában rendelkezik készletekkel, ahol a Tesla tervezi Gigafactory üzemét
- Kötött már szerződést a Tesla-val
Elvileg az általatok leszólt Western Lithium még a Pure Energy-nél is jobb kilátásokkal rendelkezik, mivel sokkal nagyobb készletekkel rendelkezik Nevadában, mint a Pure Energy és ezen felül Argentínában is hatalmas készletei vannak. Plusz még van egy egyéb ásványi anyagokat feldolgozó üzeme is Nevadában.
Szóval várom a véleményeket, ha vannak.

"
Pure Energy Minerals (HMGLF), Access to 2 Cutting-Edge Technologies, a Force to be Reckoned With
Published on December 3, 2015 at 1:27 pm by Peter Epstein in News,Stock Analysis

Anyone remotely familiar with the lithium juniors space has heard of Pure Energy Minerals, (TSXV:PE) (FRANKFURT:AHG1:GR) (OTCQB:HMGLF) and no doubt the sizzling hot, new kid on the block, Lithium “seXy” Energy Corp, featuring legendary natural resource investors Frank Guistra & Paul Matysek and of course there’s Dajin Resources, currently the cheapest way (lowest market cap) to gain exposure to lithium love in both Nevada and Argentina. Western Lithium Corp. is another noteworthy junior, also with prospective assets in Nevada & Argentina.
The number of publicly listed companies owning or controlling property in Nevada amenable to lithium exploration continues to grow. In addition to the 4 mentioned, there’s Nevada Sunrise Gold, Ashburton Ventures, Lithium Corporation & Ultra Lithium, 8 in total. Lithium X Energy, Nevada Sunrise & Ashburton are new entrants this year. Six are pure-play lithium juniors, each with a combination of strengths and weakness. Experience of management & financial backers, quality & size of lithium resource(s), location (county/basin), stage of exploration / process development and operating technology / process are of paramount importance. Why is the lithium sector such a big deal? I asked Simon Moores of Benchmark Mineral Intelligence why lithium pricing is moving up even as other minerals & metals have moved markedly lower, quote,
“Lithium was different to all other minerals & metals this year, while every other commodity price fell, the lithium price was rising. This is because it serves one of the first industries driven by hi-tech markets, not an industrial ones.”
Pure Energy Minerals has a lot going for it, making it one of the more appealing investment opportunities in the lithium sector. First off, readers can check off the management box. The Company is stacked with 10 highly experienced and successful individuals from the ranks of Management, Board and Technical Advisory. Seven have decade(s) of expertise in lithium and/or advanced degrees in Geology, Hydrology and Geochemistry. Several have substantial industry contacts, adroitly drawing in strong financial backers. The Company’s flagship Clayton Valley South project is contiguous to the only lithium producing enterprise in North America – Albemarle’s Silver Peak Brine project. At 9,000 + acres, the property is the largest in the Esmeralda County area. Pure Energy boasts an 816,000 Mt Lithium Carbonate Equivalent, NI 43-101 compliant Inferred resource and a cornerstone supply agreement with Tesla Motors Inc (NASDAQ:TSLA), making it one of just two juniors at an advanced exploration / early process development stage, the other is Western Lithium.
If readers remember little else, please recognize that Korean Multi-national POSCO and Israel based process technology company Bateman Advanced Technologies have demonstrated strong votes of confidence in Pure Energy’s Clayton Valley South project. The Company also enjoys proactive partnerships with world-renowned SRI International and the University of British Columbia. It’s the technology collaborations with POSCO & Tenova Bateman that I highlight and elaborate on, a tremendously important differentiating factor. For the past 50+ years brine harvesting of lithium via massive evaporation pools has been the norm in Nevada and in the Lithium Triangle of Chile, Argentina & Bolivia. Dating back much further is hard rock mining of pegmatites containing the lithium bearing silicate spudomene. Hard rock extraction has proven to be increasingly energy intensive, costly and less environmentally friendly compared to newer approaches.
The fact that Pure Energy is able to engage in meaningful interactions with POSCO & Tenova Bateman is testament to the quality of its Clayton Valley South project and stage of exploration / process development. In coming years, the technologies emerging lithium producers chose to incorporate into flow sheets will make or break them. Next decade, brine harvesting and conventional hard rock mining will begin to fall by the wayside as superior technologies come to fruition. I liken this situation to events in the uranium sector where In-Situ Recovery techniques have made substantial inroads at the expense of conventional hard rock mining. POSCO & Tenova Bateman are leaders in paradigm shifting technologies. Both companies are cutting their teeth on Clayton Valley lithium brines and brines from a few other projects including Western Lithium’s Cauchari-Olaroz in Argentina. ASX listed Orocobre Ltd. recently announced it has entered into an MOU with Tenova Bateman for that company’s Argentinian lithium project.

"
Tibi0002 2015. 11. 18. 08:03
Előzmény: #384  Törölt felhasználó
#386
A Western Lithium value investing szemszögből sosem volt befektetésre alkalmas, mivel - például - az adatok szerint eddig nem ért el üzemi nyereséget, és masszívan veszteséges.
peggy01 2015. 11. 18. 07:11
Előzmény: #382  peggy01
#385
Igazam volt, tényleg speki felrántás volt.
De talán lassan beindulnak az események.
link

Törölt felhasználó 2015. 11. 01. 14:30
Előzmény: #219  Törölt felhasználó
#384
"

Nalam 1.30 USD a minimum target.
De 5.0 alatt nem szivesen adnam el. En raerek kivarni.

Good luck.

pomperj 2014. október 20. - 19:41

"

---------------------------------

High: 0.93 USD 2014. október 4-én.

Jelenleg (2015. nov. 01.): 0.29 USD

napos chart 2013 októberétől: link

:ÐÐ

felmerül a kérdés, hogy van-e bármilyen értelme egy ennyire nyilvánvaló junk stock-ba történő rulettbarlang-jellegű "hosszútávú befektetés"-nek.

)
bigh4fish
bigh4fish 2015. 11. 01. 01:59
#383
figyelmetekbe ajánlanám ezt a vállalatot:
link

amit tudni kell hogy most jött létre két cég összelvadása révén, a tweed inc és a bedrocan cannabis corp egyesült. részletes info a cégek weblapjain.

még a bedrocan be vásároltam be magam az felvásárlása előtt. orvosi marijuana kutatással foglalkozik a cég.

most hogy megnyerték kanadában a liberálisok a választást megugrott az érdeklődés a cég részvényei iránt.
peggy01 2015. 10. 31. 13:48
Előzmény: #379  kukker
#382
Majd kb. 10 év múlva. Emiatt biztos nem megy fel a rv. ára.
Semmi olyan hír nincs, ami megmagyarázná.
Éppen olyan speki felrántás, mint az eddigiek.
werkaz 2015. 10. 31. 11:10
Előzmény: #380  werkaz
#381
Én csak azt sajnálom hogy nem tradeltem meg a 6000 darabomat. Már 10.000 lenne belőle. De 50 CAD/trade költség mellett nehezen adok megbízást. Csak tartom.

Topik gazda

fci
5 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek