Topiknyitó: Portfolio 2014. 07. 28. 06:20

Mit tegyenek Orbánék, hogy lakást vegyél?  

Ugrás a cikkhez
A kormányzat őszre ígérte az új otthonteremtési programot. A listán számos lehetséges elem szerepel. Például a szocpol kiterjesztése, a bérlakáspiac vagy a lakásfelújítások támogatása, áfacsökkentés. Vannak olyan elemek, például a lakásfelújítások...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=14&i=201735
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2014. 07. 31. 23:24
Előzmény: #37  szivacs
#38
Azért, mert birkanép vagyunk, a térre hugyozást is ez a kis kövér cigány vezetőnk intézte pár éve. Ezt tudjuk. Szívás.
szivacs
szivacs 2014. 07. 31. 21:46
Előzmény: #36  Bekre_Pal
#37
Csupán azon méláztam el, hogy vajon miért tűrjük el mindezt és miért nem kerekedik ebből egy a tudatos választók -azaz nem a pártmédiák- által elindított botrány nyomán egy hasznos társadalmi vita "Neb@sszamármeg! Azért mégiscsak a víz az úr!" mottóval?
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2014. 07. 31. 21:39
Előzmény: #35  szivacs
#36
szivacs, szerintem képben vagy velem annyira, hogy nem csipázom, hogy hülye megélhetési gengszerek basznak át minket nap mint nap

mire vagy pontosabban kíváncsi?
szivacs
szivacs 2014. 07. 31. 21:37
Előzmény: #34  Bekre_Pal
#35
Azt is sajnálod, hogy a képviseleti demokrácia alapjának, a "választott képviselők a választóik érdekeit képviselik" alapelvének felszámolása zajlik, ám a választók -köztük te is- ezt tűrik?
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2014. 07. 31. 21:21
Előzmény: #33  szivacs
#34
sajnálom hogy sajnálod

és sajnálom, hogy sajnálod, hogy sajnálom hogy sajnálod

:)
szivacs
szivacs 2014. 07. 31. 21:05
Előzmény: #32  Bekre_Pal
#33
Sajnálom, ha nem tudtad követni a mondanivalót.
Ha viszont tudtad, de hidegen hagy, hogy a politikai "elit" egyre nyíltabban szarik a választók fejére - azt méginkább sajnálom. :-(
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2014. 07. 31. 15:49
Előzmény: #31  szivacs
#32
jesszusfasza, már megint túltekered a ondatokat

szóval én azt mondom, ma már alig akad normális fórumozó, persze magamat annak tartom

vonj le következtetéseket
szivacs
szivacs 2014. 07. 31. 15:23
Előzmény: #29  Bekre_Pal
#31
Látod-látod, imígyen válnak önnönmaguk áldozatává az előítéletesek :-)

Tévedésben vagy, számomra ebben a kijelentésben nem Bajnai az érdekes! Ő nyilván "egyik"-nek tartja magát, ám nem ez a fontos.

Ami a választópolgárok számára fontos ebben a gondolatban az az, hogy a "politikai elit" egyik ismert részese beszámolt arról, hogy milyen is az "elit" gondolkodása, prioritása a saját és más érdekek érvényesítése vonatkozásában.
Ez pedig lényegesen túl van azon, hogy a választók úgy gondolják, hogy sok politikus elsősorban a saját érdekében hasznosítja a választóktól kapott hatalmát.
Ott tartunk immár, hogy az "elit" (egyik bennfentese) jelenti ki ezt a politikusokról, sőt túl is menve erról számol be, hogy a saját magánérdekeit a közérdek elé soroló politikusok alól igencsak ritka a kivétel és ezen kivételek száma tovább fogyatkozik!

Mit is jelent ez a választópolgárok számára??
Na ezen érdemes eltöprengeni választópolgártársam!
csendben 2014. 07. 30. 21:09
Előzmény: #27  Bekre_Pal
#30
"Engem is piszkálni fognak, mert az ellenfelet elmarasztalta az Országos Választási Bizottság, hogy telefonon országosan még biztattak szavazási részvételre, de következménye nem lett. Úgyhogy én is biztatok szombaton és vasárnap a talpon maradt összes kerületben az én hangomon megy a szavazásra való felhívás, amiért majd engem elmarasztal az Országos Választási Bizottság, a jogászok meg megvédenek, oszt jónapot."
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2014. 07. 30. 19:32
Előzmény: #28  szivacs
#29
dede

"egyik utolsó képviselője"

az "egyik" kulcsfontosságú

szerintem kérdezd meg tőle, vagy tippeld meg, hogy magát vajon "egyik"-nek tartja-e szintén, gyanítom, hogy igen

innen fogva meg tovább lovagolni ezen, nos ezért szoktak téged oly sokszor szánalmas vergődéssel vádolni, ha megengedsz egy barátságos visszajelzést.
szivacs
szivacs 2014. 07. 30. 18:44
Előzmény: #27  Bekre_Pal
#28
Eddig ugyan nem "kértem segítséget", de most kérek tőled: te hogyan értelmezed az alábbi kijelentést tartalmi szempontból?
"Kiss Péter személyében egyik utolsó képviselője ment el annak a politikusgenerációnak, amely a saját ügyét rendszeresen képes volt a nemzeti érdek alá rendelni" - írta Bajnai Gordon"

Én eddig úgy értettem, hogy a politikusok között már alig van olyan, aki alapból nem a saját érdekeit helyezte előtérbe más -akár a nemzet- érdekével szemben.
Te nem így étetted?
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2014. 07. 30. 13:24
Előzmény: #26  szivacs
#27
orbán haver meg azt mondta, nem annak kell hinni, amit mond, és azt is, hogy soha nem hazudott még

és még folytathatnánk

kétségbeejtően nehéz lehet ilyen bonyolult kommunikációs környezetben álláspontra jutnod, nem csoda, ha segítséget kérsz benne ;)
szivacs
szivacs 2014. 07. 30. 09:51
Előzmény: #24  Bekre_Pal
#26
Vagyis Bajnai szerint a mai politikusok a saját ügyüket rendszeresen a nemzeti érdek fölé rendelik! - Hm, ez bizony meglepően őszinte kijelentés!

Na, őszintének nevezem Bajnait és tessék, ezt kapom érte!

Pedig mennyire jól leírja ez a rövid mondat a magyar politikai "elit" default gondolatvilágát:
""Kiss Péter személyében egyik utolsó képviselője ment el annak a politikusgenerációnak, amely a saját ügyét rendszeresen képes volt a nemzeti érdek alá rendelni" - írta Bajnai Gordon"
morci 2014. 07. 30. 09:28
#25
Az eredeti témához visszatérve:
Például érjék el, hogy a lakbért szerződés szerint ki kelljen fizetni. Ne lehessen évekig fizetés nélkül a bérelt lakásban lakni, amelynek még a rezsijét is a tulajdonosnak kell fizetnie.
Például érjék el, hogy a társasházi lakások közös költségét ki kelljen fizetni, szóval induljanak el egy normális ország irányába. Csakhogy ehhez azt a fizetési morál romlást kellene visszafordítaniuk, amelyet éppen ők idéztek elő tudatosan. Cigány országban kevesen fognak lakást venni.
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2014. 07. 30. 08:40
Előzmény: #22  szivacs
#24
még szerencséd, hogy a fórumozókról nem mondott semmit ;)
Peterbond 2014. 07. 29. 23:57
Előzmény: #22  szivacs
#23
"Vagyis Bajnai szerint a mai politikusok a saját ügyüket rendszeresen a nemzeti érdek fölé rendelik! - Hm, ez bizony meglepően őszinte kijelentés!
Ezt kaptuk tehát valós demokrácia helyett a "rendszerváltás" óta eltelt 25 évben a politikusi "elit"-től! Siralmas teljesítmény!"

Jobb példa nincs is rá mint a végtörlesztés. Szinte meg se száradt a tinta a törvényen, már ment is minden politikus végtörleszteni ( és egyben pár 10 millát spórolni ).

Sajnálatos módon nekünk ez jutott ( pontosabban mi ezt választottuk magunknak )
szivacs
szivacs 2014. 07. 29. 23:40
Előzmény: #18  Törölt felhasználó
#22
"nem név alapján akarok választani, hanem program. Na ezt hallani mostanában a legkevésbé!"

"Meghalt Kiss Péter link
Az MSZP kedden közölte Facebook-oldalán, hogy hosszan tartó súlyos betegség után, 55 éves korában elhunyt Kiss Péter MSZP-s országgyűlési képviselő, volt kancelláriaminiszter."
""Kiss Péter személyében egyik utolsó képviselője ment el annak a politikusgenerációnak, amely a saját ügyét rendszeresen képes volt a nemzeti érdek alá rendelni" - írta Bajnai Gordon"

Vagyis Bajnai szerint a mai politikusok a saját ügyüket rendszeresen a nemzeti érdek fölé rendelik! - Hm, ez bizony meglepően őszinte kijelentés!
Ezt kaptuk tehát valós demokrácia helyett a "rendszerváltás" óta eltelt 25 évben a politikusi "elit"-től! Siralmas teljesítmény!
szivacs
szivacs 2014. 07. 29. 23:21
Előzmény: #1  Portfolio
#21
"A beruházásnak köszönhetően a rezsiköltségek esése mellett egy átlagos méretű (50 négyzetméter körüli alapterületű) lakásnak mintegy egymillió forinttal emelkedett az értéke. A felújítás hozzávetőlegesen 1,3 millió Ft-os költséget jelentett lakásonként, ami nagyjából szembeállítható a lakások 1 millió forintos értéknövekedésével."

Tehát fektess be 1,3 milliót és visszakapsz 1 milliót!
Bravó! Ezt a 23%-os buktát "nagyjából szembeállítható"-nak nevezni nem kis zsurnalisztikai teljesítmény egy gazdasági újságírótól!
(Egyre inkább úgy fest, hogy a portfolio szerkesztőségében csak írják a cikkeket, de senki el nem olvassa megjelenés előtt.)

Sajnos a jelenlegi árviszonyok között energetikai korszerűsítésbe csak annak érdemes belevágnia, aki legalább 8-10 évig még abban az ingatlanban fog lakni és így ő maga realizálja a megtakarításokat, mert korábbi eladás esetén az árban nem tudja érvényesíteni a befektetett tőkét sem, nemhogy valamennyi hozamot.

Bekre_Pal
Bekre_Pal 2014. 07. 28. 23:23
Előzmény: #19  Bekre_Pal
#20
an>van
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2014. 07. 28. 23:22
Előzmény: #18  Törölt felhasználó
#19
nézd, a nép magának köszönheti, hogy nincs választék

sajnos ideje szembenéznünk azzal, hogy a magyar mint nép félrevezethető, hisz a dajkamesékben, a megoldást mindig kívülről várja (már a himnuszban is azt kérjük, hogy az isten húzzon ki minket a csávából)

igénytelenül élünk, aztán csodálkozunk, hogy a tévéből, a rádióból, a parlamentből, mindenhonnan a szar dől. persze, mert azt kajálja a nép, nagykanállal. a politikustól is csak a populizmus meg a beszólás a másiknak, az kell, meg a parasztvakítás ezerrel. a valódi tartalom nehezen emészthető, az megfekszi a paraszt gyomrát és agyát.

hát hogy is lenne akkor program és alternatíva? nem az kell a népnek. minden politikus bölcsnek hazudja, de nem az. és nem bátor, mert nem mer ezzel szembenézni.

úgyhogy akkor lesz méltó politikusválasztékunk, ha felnőttünk hozzá. addig az an, amit megérdemel az ország. sajnos.
Törölt felhasználó 2014. 07. 28. 22:57
Előzmény: #3  Bekre_Pal
#18
és azután ki jöjjön te nagyokos? Mert ennyit még torgyánjózsi is tudott mondani (a'la csendben)!
Csak azt ne írd, hogy bárki, mert én olyat nem ismerek! Ja és nem név alapján akarok választani, hanem program. Na ezt hallani mostanában a legkevésbé!
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2014. 07. 28. 21:33
Előzmény: #16  Csakisazigazat
#17
ah, köszönöm, igazából amikor látom, hogy tele van pártkatonával a háló, olyankor a mínusz azt jelenti, hogy olyat írtam, amivel nem tudnak érdemben vitatkozni :)
Csakisazigazat
Csakisazigazat 2014. 07. 28. 21:11
Előzmény: #14  Bekre_Pal
#16
Nem győzöm levenni rólad a '-'-okat ,mert egy patkány adja folyamatosan minden hozzászólásodra,pedig azért nem nagyon írsz te olyan nagy hazugságokat.Komoly baj van ,de még az jó,hogy nem vagyunk túl közel Moszkvához ,mert akkor újra élhetnénk az orosz megszállás pillanatait.Szerencsénkre Ukrajna sem vágyik a régi Orosz kötöttségek visszaszerzésére.Pedig a kis cigánynak milyen jó lenne ,közvetlen járatokkal minden nap Moszkvába repülhetne ,akkor még jobban dőlnének a milliárdok!
rockmaster 2014. 07. 28. 20:45
Előzmény: #1  Portfolio
#15
Amikor még nem volt profi az Orbán-párt lopása:

Kis székház ügy:

link

Szóval először is szolgáltassák vissza az ebből befolyt milliárdokat.
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2014. 07. 28. 20:34
Előzmény: törölt hozzászólás
#14
nincs tévém évek óta, és ez elsősorban a reteknek köszönhető, úgyhogy kihagyom
Törölt felhasználó 2014. 07. 28. 20:27
Törölt hozzászólás
#13
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2014. 07. 28. 20:21
Előzmény: törölt hozzászólás
#12
hát, nem vagy valami kitartó, csak nem észrevetted, hogy a mellékelt grafikon valójában csak egy fényesnek látszó tárgy :)

na nem baj. reméljük a magunk érdekében együtt, hogy nemsokára szebbet is tudnak majd!
Törölt felhasználó 2014. 07. 28. 20:18
Törölt hozzászólás
#11
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2014. 07. 28. 20:08
Előzmény: törölt hozzászólás
#10
nézegesd a grafikonodat, az derül ki belőle, hogy ha tényleg teljesül az idei prognózis, akkor se fogjuk még elérni a 2008-as szintet, a stadionépítések és közmunkaprogram dacára

a régió többi országától meg mocskosul leszakadtunk, biztos arra is találsz grafikonokat
Törölt felhasználó 2014. 07. 28. 19:52
Törölt hozzászólás
#9
csendben 2014. 07. 28. 13:24
Előzmény: #7  Bekre_Pal
#8
vagy (pl.!):
MONNYON LE!
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2014. 07. 28. 13:22
Előzmény: törölt hozzászólás
#7
mondjuk ha sikerülne a belassított gazdaságot működőre fogni, akkor beindulhatna a valódi ingatlankereslet

ennyire egyszerűnek látom

egy átmeneti fellendülésre persze számítok, hiszen most ül át a lezuhant kamatkörnyezetből a bankbetétállomány egy jó része, meg a hanyatló bétről a részvénybefektetések egy része ingatlanba. de ez elmúlik, mihelyt megtörtént az átcsoportosítás.
Törölt felhasználó 2014. 07. 28. 12:55
Törölt hozzászólás
#6
Csakisazigazat
Csakisazigazat 2014. 07. 28. 09:41
Előzmény: #3  Bekre_Pal
#5
Főleg ha mellé az összelopott pénzeket ,ingóságokat visszaszolgáltatnák a társadalomnak.
Janku 2014. 07. 28. 09:33
Előzmény: #1  Portfolio
#4
Probaljak hamis hirekkel szabalyozni a piacot , tele van az osszes politikus ingatlannal, 20-30-40 db is vn nekik a vagyonbevallas alapjan, gondolom szeretnenek mar vegre kitarazni.

Ingatlanosokkal beszeltem 90 %-a hazudik, 10 % pedig azt mondja semmi valtozas nincs , par spekulans vasarol de vegfelhasznalokat illetve hitelre vasarlokat alig talalni.

Bekre_Pal
Bekre_Pal 2014. 07. 28. 09:07
Előzmény: #1  Portfolio
#3
ha tipliznének, azzal sokat segítenének
Törölt felhasználó 2014. 07. 28. 09:00
Előzmény: #1  portfolio
#2
A mit tegyenek nehez kerdes, de azt tudom mit ne. Lehet sokan nem fognak egyet erteni, de a lakasok jo reszenek annyi az ara (a valos epitesi koltsegen felul), legalabb is surun lakott terulten, mint Budapest, nagyvarosok, amennyit a vevok ki tudnak fizetni erte. Tehat ha van kedvezmenyes hitel, akkor a hitellel megnovelt vasarolero felhajtja az arakat. A vegen pedig ott all a vasarlo, akinek a sajat eron felul lett egy hitele is, mert ennyit meg eppen ki tudott fizetni. Ha nem lett volna hitel, akkor annyival olcsobb lett volna a lakas. Igy a kedvezmenyes lakashitel szerintem nem tamogatja a lakasvasarlast, csak a lakasepitest, ellenben plusz kiadasokba hajszolja a vasarlokat.

Mas a helyzet videken, a kevesbe nepszeru telepuleseken, ahol sokszor az epitesi ar alatt lehet csak eladni ingatlant, igy nem mondom, hogy az okoskodasom mindenhol helytallo.

A kerdes szeritem az, hogy hogyan lehet megoldani a vasarlok valos tamogatasat terheik (az arak) novekedese nelkul a kivitelezok/eladok profitjanak novelese helyett, de az epitesi kedv (tisztesseges profit) megtartasaval.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek