Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 07. 26. 14:00

Orbán nem liberális természetű Magyarországgal álmodik  

Orbán nem liberális természetű Magyarországgal álmodik



MTI 2014. július 26. 11:24



link



"Az új magyar államszerveződés alapja egy munkaalapú állam, amely nem liberális természetű. Erről beszélt Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Tusnádfürdőn, a 25. Bálványosi Szabadegyetem és Diáktábor rendezvényén tartott előadásában. "



Már ezért a mondatáért agyon lehetne ütni a fasiszta gazembert. Persze csodálkozni nem kell: a liberális természetű állam tiszteletben tartja a vélemény-szólás-és sajtószabadságot, tiszteli az alapvető emberi jogokat, egyenlőnek tekint minden egyént nem, kor, kulturális-és felekezeti hovatartozása, és egyéb különbözőségei ellenére.



Orbán "munkaalapú" rabszolgatartó maffiaállama 4 éve bizonyítja, mennyire fittyet hány, sőt tudatosan szembemegy eme értékekkel. A manyup pénzek elrablása, a demokratikus jogállami keretek lebontása, a pártalkotmány országra való erőltetése, az AB kiherélése, az összes korábban független intézmény megszállása, ill. ellehetetlenítése, a sztrájkjog megvonása, az emberi jogok semmibevétele, a melegek üldözése, a fasiszta emlékmű felállítása, mind-mind a rendszer züllöttségét, egy vállaltan antiliberális állam működését mutatja.



És még egy mondat:



"Az Index beszámolója szerint Orbán Viktor azt is kifejtette, hogy a jövőben bármi megtörténhet, és ez sok lehetőséget is rejt, de olyan veszélyeket is, ami például az Egyesült Államokban történt a minap, hogy Barack Obama elnök ellen a képviselőház republikánus képviselői eljárást indítottak hatáskör túllépés miatt. "Mit gondolnak, meddig maradnék hatalmon, ha ilyet meg lehetne Magyarországon tenni, ha hatáskör túllépés miatt be lehetne minket perelni?" - tette fel a költői kérdést. "



Tehát van egy a hatásköri túllépését nyíltan, röhögve felvállaló miniszterelnökünk. A hatáskör túllépése - pláne sorozatosan elkövetve - hivatalból üldözendő bűncselekmény. A világ demokratikusabbik felén az ilyen embert még aznap letartóztatják, eljárást indítanak ellene, megpuccsolják, és új választásokat írnak ki.



De nem nálunk. Mert ez nem jogállam többé. Amíg hagyjuk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2014. 08. 04. 22:30
Előzmény: #635  Törölt felhasználó
#640
kedves mínuszolom!
szerinted ez az ember megfelelő egy polgármesteri feladatra? szerinted vállalható egy ilyen viselkedés egy polgármestertől? mert mínuszolni könnyű, de gondolkodni nehéz...
Törölt felhasználó 2014. 08. 04. 22:19
Előzmény: törölt hozzászólás
#639
"az utolsókat rúgják"

Miért? Orbán már az utolsó???

Persze bizonyos értelemben (pl. gerincesség) valóban az....
Törölt felhasználó 2014. 08. 04. 20:41
Törölt hozzászólás
#638
Törölt felhasználó 2014. 08. 04. 06:56
Előzmény: #636  nemoland
#637
"Bármely racionálisan gondolkodó ember számára napnál is világosabb, hogy egy országot más országból befolyásolni akkor a legkönnyebb, ha liberális demokrácia van benne. (pénzzel, diplomáciával...stb...stb..)"

Igen?
Hát akkor a volt szovjet blokk elnyomói pl. igen irracionálisan gondolkoztak... ahogy pl. Putyin is pl. Ukrajnával kapcsolatban.

Mikor jön már rá a sok hülye, hogy az uralkodáshoz liberalizmus kell! :DDD

"A hitközösségek nem vagy kevéssé befolyásolhatóak"

A keresztesháborúk, iszlám öngyilkos merénylői, vagy akik csak a halálba követték a vezetőiket stb. teljesen befolyás nélkül cselekedtek ugye, mert szinte nem is lehet őket befolyásolni. :DDD

A történelemből tanulva nem lehet, hogy van egy ici-pici esélye annak, hogy te vagy az, aki teljesen "racionálisan" szembe megy az autópályán?
nemoland 2014. 08. 04. 01:36
Előzmény: #620  Törölt felhasználó
#636
Bármely racionálisan gondolkodó ember számára napnál is világosabb, hogy egy országot más országból befolyásolni akkor a legkönnyebb, ha liberális demokrácia van benne. (pénzzel, diplomáciával...stb...stb..)

A hitközösségek nem vagy kevéssé befolyásolhatóak ezért ezt ellenezni kell, a nemzeti önérzetesek nem vagy kevéssé befolyásolhatóak ezért azt is...minden olyan eszmét ami tömegeket mozgat meg ellenezni kell...EKKOR tudod a pénzeden megvásárolt médiával manipulálni a tömeget/közvéleményt/politikusokat/országot...

A liberális demokrácia nem szól másról, mint arról, hogy egy anyagilag erősebb ország a lehető legkönnyebben ebben a 'demokráciában tud beleszólni más ország belügyeibe, döntéseibe, piacaiba...

mindent ami erős kötelék meg kell bontani, minden ami nagy tömegeket vonz el kell ítélni...ha a társadalom egyénekből áll, senki sem tud a 'külső akarattal' szemben hatásos erőt kifejteni...

Lehet, hogy elméletileg szép és jó a liberális demokrácia, de most erre használják... főleg USA, UK, D, FR....

min ahogy a szocializmus eszméje is szép volt...csaknem úgy használták...

ebből a liberális demokráciából az emberek nem kérnek...

El lehet (és kell) menni 4 évenként máshogy szavazni...hátha el tudják dönteni majd az emberek melyik út tetszik nekik...de ha a többségnek ez megfelelő...akkor lehet némi önkritikát is gyakorolni a kisebbségnek...nem pedig 5percenként diktatúrát és 'veszélyben a szabadsággal' hisztizni...
Törölt felhasználó 2014. 08. 04. 00:23
#635
elemes
elemes 2014. 08. 03. 16:17
Előzmény: #633  ts3
#634
:)
ts3 2014. 08. 03. 15:20
Előzmény: #622  elemes
#633
"ha érdekel, guglizz. ha én mindent készen eléd rakok, el sem fogod olvasni, az internet-műveltség a CTRL+F-fel rákeresni kulcs-szavakra és mondatokkal dobálózni. nekem ez nem fexik."

Meghátrálásnak nem rossz.
elemes
elemes 2014. 08. 03. 14:16
Előzmény: #630  Törölt felhasználó
#632
az emlélműre pisilés büntetése, azt hiszem, tényleg a probléma gyökerére világít rá. érdemes tartani ezt az irányt.
elemes
elemes 2014. 08. 03. 14:15
Előzmény: #628  Törölt felhasználó
#631
csak azt akartam mondani, hogy a mutyit nem orbán szülte. minden fideszfan csalódott, aki azt hitte, hogy 2010-től minden más lesz. az országot azonban nem lehet leváltani. a következő generáció talán normálisabb lesz. bár egyelőre a destruktív versengés térnyerése látszik (aminek jellegzetessége, hogy rövid távú, akár érzelmi nyereségért, pillanatnyi pozícióelőnyért óriási stratégiai kockázatot, hosszú távú költségeket hajlandó felvállalni).

orbán (tévesen) azt hiszi, hogy ennek a destruktív versengésnek a fő forrása a liberalizmus. a valódi probléma a rövid időhorizont.

a bmw x6 sofőrje, amelyik mind a háromszáz lóerejét latba vetve kielőz a reggeli csúcsban az alsó rakparton (hogy aztán a következő félórában előttem szüttyögjön), ugyanúgy egyperces időtávú előnyökben gondolkodik, mint az a cigány, akinek munkát akartam adni (öt rugóban egyeztünk meg, ha estig dolgozik) és látom, hogy tíz perc után meglógott a lapáttal. mi pénzt kaphat érte, kétszáz forintot?

ennek az időhorizontnak a tágítása iszonyú kemény munka.
Törölt felhasználó 2014. 08. 03. 13:58
Előzmény: #629  Törölt felhasználó
#630
bocs, ez így nem pontos: csak az pl. emlékművekre pisilő (diszkriminatíve) hajléktalanok a "bűnözők".
Ha pl. egy képviselő pisil rá, az nem szerepel az alaptv-be. De persze pont ez a kritika: hogy miért pont ez a csoport és nem mindenki. (Erre egy lehetséges válasz van: hajléktalanok ellen kellett fellépni, mert az olyan népszerű és a másik t. réteg elégedetlensége miatt korrigálni kellett a pisiléssel... csakhogy így is diszkriminatív maradt.)
Törölt felhasználó 2014. 08. 03. 13:54
Előzmény: #627  elemes
#629
Akkor mire is utalt az a mondat?

Csak mert fél percenkénti jogszabály-módosítások, diszkriminatív közmunka tvk., hajléktalanokat bűnözővé minősítő alaptörvény, 1 hónappal a választások előtti választási tv. módosítás, nemzeti együttműködés*, trafik, takarék mutyi stb. nem nagyon voltak eddig...

így nagyon úgy nézett ki, mintha mentegetnéd ezeket az eseményeket, mintha ez mindig is így lett volna... nem mintha akkor is lehetne menteni, ergo a szankciók kilátásba helyezése jogos! (Ez volt a kiindulási alap.)

* aki elvtárs, az nemzet, aki nem az le van sz.va
Törölt felhasználó 2014. 08. 03. 13:48
Előzmény: #626  elemes
#628
És mit akarsz mondani ezzel?

Hogy az Orbán rendszer sem különb?
Sőt, hogy egy Orbán még meghívott közönség előtt sem fogja kimondani, hogy hazudott, sőt talán el is hiszi a szövegírója minden szavát?

Vagy azt, hogy a korábban un. baloldalinak tartott lapok merték kritizálni a rendszert a most un. jobboldalinak tartottak meg legfeljebb csak ímmel-ámmal és akkor se Orbánt?

Vagy azt, hogy akkor is voltak sértődékeny emberek, de azok a szerzőket perelték és nem hoztak "objektív felelősség" törvénytervezetet, mellyel talán megvalósulhat, hogy a tartalomszolgáltatók maguk hallgattatják el az elégedetlen fórumozókat?
elemes
elemes 2014. 08. 03. 13:39
Előzmény: #625  Törölt felhasználó
#627
"Értem, ezért nem kell büntetni, mert ez volt/van/lesz a magyar valóság."

ha rá tudsz mutatni arra, ahol ezt leírtam ("nem kell büntetni"), elhúzom innen a belem a büdös picsába. ellenkező esetben gondold át, hogy minek beszélgetsz velem.
elemes
elemes 2014. 08. 03. 13:38
Előzmény: #624  Törölt felhasználó
#626
az összeesküvéselmélet kapcsán lapozz lejjebb, nem én dobtam be, csak cáfoltam, így lehet kabátlopási ügybe lehet keveredni..

a konkrét írást nekem is keresnem kellett, mert nagyon rég olvastam.

gg index alapító -->

link

itt van link a blogjára, lehet keresni.

link

az egész nagyon érdekes, de itt kezdődik a releváns rész:

"Őszöd után és előtt"

Törölt felhasználó 2014. 08. 03. 13:34
Előzmény: #623  elemes
#625
"el se hiszem, hogy ilyent le mersz írni :-)"

Tudod voltak, akik tankok elé is oda mert állni!
Ez még nem bizonyítja azt, hogy nem lőttek közéjük!

"volt is lesz is ez itt a praxis mindenkinek helyzete van"

Értem, ezért nem kell büntetni, mert ez volt/van/lesz a magyar valóság.

Lopás is volt mindig is... engedjük meg pl. a cigóknak, hogy kedvükre lopjanak. (Mert az úgyis olyan népszerű téma ma.)
Törölt felhasználó 2014. 08. 03. 13:27
Előzmény: #622  elemes
#624
Ha lenne is a fejedben lévő kulcsszavakhoz cikk, akkor sem tudna rákeresni...

Bár itt rajtad kívül - gondolatolvasási képesség hiányában - senkinek nincs fogalma, hogy mi akarsz kihozni, de attól tartok semmit.

Pusztán bedobtál egy összeesküvés-elméletre utaló elméletet, - vagyis semmit -, mert jól hangzik (legalábbis te azt képzeled).
elemes
elemes 2014. 08. 03. 13:26
Előzmény: #620  Törölt felhasználó
#623
"itt üldözhetik azokat, akik véleményt formálnak a hatalommal, vagy embereikkel szemben"

el se hiszem, hogy ilyent le mersz írni :-)

Mutyi: "volt is lesz is ez itt a praxis mindenkinek helyzete van" - Bródy János, 1983. Na akkoriban még tényleg csak történelmi transzpozícióval, dalszövegben lehetett ilyesmit megírni. Az volt illiberális demokrácia :)

Most csak kell egy karakteres vezető, jövőkép, stratégia, program, és az orbánnal elégedetlen többség szívesen szavaz majd rá. Nagyon gáz, amikor valaki saját elégtelen teljesítményéért a győztest hibáztatja. Négy évet átaludtak a parlamentben.

Orbán rengeteg hülyeséget mondott már, és még mindig ő tematizálja a közbeszédet. Mikor mondott olyan gondolatot baloldali vezető, amelyikről heteken át szó volt? Talán Gyurcsány, az összecsórt fontokkal.
elemes
elemes 2014. 08. 03. 13:18
Előzmény: #618  ts3
#622
ha érdekel, guglizz. ha én mindent készen eléd rakok, el sem fogod olvasni, az internet-műveltség a CTRL+F-fel rákeresni kulcs-szavakra és mondatokkal dobálózni. nekem ez nem fexik.
Törölt felhasználó 2014. 08. 03. 11:54
Előzmény: #619  ts3
#621
Nem, találj valamit... ha nem jót találsz, akkor te vagy a hibás! :DDD

Ha ajánlhatok, akkor Bencsiket ajánlanám. (Viccet félretéve! Nagyon izgalmas sztori.)

Topik gazda

buxolo
4 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek