Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..



hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
-bubu-
-bubu- 2021. 05. 04. 09:06
#182980
Budapest északi és déli szennyvíztisztító ellátási területén, valamint Debrecenben és Szolnokon ismét emelkedett a szennyvízben mért koronavírus-örökítőanyag mennyisége, 
-bubu-
-bubu- 2021. 05. 04. 09:04
Előzmény: #182978  -bubu-
#182979
JAV: 726 az új fertőzött
-bubu-
-bubu- 2021. 05. 04. 09:04
#182978
26 az új fertőzött, elhunyt 137 beteg


5 4 9 lélegeztetőgépen


2021. május 04. - 09:02
A fővárosban ismét emelkedik a szenyvízben mért örökítőanyag koncentráció!!!
_Macika_
_Macika_ 2021. 05. 04. 08:57
Előzmény: #182976  sly36
#182977
go away 😉
sly36
sly36 2021. 05. 04. 08:56
Előzmény: #182975  _Macika_
#182976
Jó reggelt! Kicsit elaludtunk. 😃
_Macika_
_Macika_ 2021. 05. 04. 08:30
#182975
Elfogyott a lendület, eséssel kezdhetik a napot a tőzsdék
_Macika_
_Macika_ 2021. 05. 04. 08:25
Előzmény: #182971  -bubu-
#182974
150m gyűrű,
esküvőre opus buli 😅
_Macika_
_Macika_ 2021. 05. 04. 08:06
#182972
Május közepére leállnak az oltások, mert kifogyunk a regisztráltakból, és marad 5,5 millió magyar, aki bármikor megfertőződhet, Covid-osztályos ellátásra szorulhat és meghalhat. Az orvosi eskünk azt is tartalmazza, hogy nemcsak gyógyítani, hanem megelőzni is kötelesek vagyunk. Ha itt van a kezünkben egy megoldás, amivel megelőzhetnénk a tömeges megbetegedést és elhalálozást, miért nem használjuk ki?” – teszi fel a kérdést dr. Apostol János orvos, aki pár kollégájával együtt kampányt indított annak érdekében, hogy legyen kötelező a koronavírus elleni vakcina Magyarországon.
-bubu-
-bubu- 2021. 05. 04. 08:04
#182970
 
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Tovább araszoltak felfelé az amerikai részvényindexek. Az S&P 500 index végül 0,27 százalékkal, a Dow Jones 0,70 százalékkal került feljebb, ugyanakkor a technológiai vállalatok részvényindexe, a Nasdaq Composite 0,48 százalékkal esett vissza, mely összefüggésbe hozható a kötvénypiaci hozamok ismételt emelkedésével. Ázsiában vegyes kép fogad minket, a Hang Seng 0,25 százalékos emelkedést mutat, a kínai és a japán részvénypiac zárva tart. A határidős mozgások alapján Európában minimális csökkenéssel indulhat a mai kereskedés.
 
17 százalékkal bővült a Vonovia profitja. A német ingatlanos cég ma reggel tette közzé első negyedéves gyorsjelentését. A Vonovia árbevétele elérte a 1,15 milliárd eurót, ami 160 millióval haladja meg az elemzői becsléseket. A vállalat igazított EBITDA soron 506,1 millió euróval zárta az elmúlt három hónapot, ezzel felülteljesítette a várakozásokat és a tavalyi éves eredményt is megverte. A profit 247 millió eurón alakult, ami 17 százalékos bővülés év/év alapon. Az idei teljes évre vonatkozó előrejelzésén nem változtatott a menedzsment.
 
Véget ér Bill és Melinda Gates házassága. Bill Gates tegnap jelentette be a hírt Twitter fiókján keresztül. A Microsoft alapítója az elmúlt évtizedekben már a feleségével épített alapítvány vezetésével vált népszerű filantrópistává, melyet bejelentése szerint a válás után is együtt fognak vezetni. A Bloomberg becslései szerint 146 milliárd dolláros vagyon kerülhet szétosztásra.
 
Az autókölcsönző vállalatok áttértek a használtautó piacra a globális chiphiány miatt. A Hertzhez és az Enterprise Holdingshoz hasonló autókölcsönzéssel foglalkozó vállalatokat a globális chiphiány változásra késztette az autóbeszerzés terén. Eddig az általános eljárás az volt, hogy nagy mennyiségben vásároltak új autókat, amikre így jelentős árengedményt kaptak. Az így megvásárolt autókat egy évig rendszeresen kiadták, majd ezután aukció keretében értékesítették őket. A jelenlegi chiphiányos helyzetben ezek a vállalatok a használtautó piachoz fordultak, amivel jelentősen meg is emelték a keresletet a piacon. A Manheim index, ami a használtautók árait méri 52 százalékos emelkedést mutat év/év alapon. Iparági szakértők szerint az index egészen júniusig tovább fog nőni. Az idei első negyedévben az autógyártás 4,6 százalékot esett vissza éves alapon, ami óriási zsugorodás tekintve, hogy a tavalyi bázisév szintén alacsony volt, miután az már a koronavírus-járvány okozta több hetes üzembezárásokkal tarkított negyedév volt.
 
Erős első negyedévvel indul a 2021-es év a gyorsjelentési szezon eddigi eredményei alapján. Az S&P 500 index cégei a legnagyobb eredménynövekedésről számoltak be eddig 2010 első negyedéve óta. Továbbá az elemzők kétszámjegyű EPS növekedésre számítanak az idei év hátralévő három negyedévében is. Ezek az átlag feletti növekedési előrejelzések részben az egy évvel korábbi, koronavírus válság miatti alacsony bázisból is adódnak. Jelenleg az S&P 500 cégeinek 60 százaléka tette közzé az első negyedéves számait. Ezen vállalatok 86 százaléka teljesítette felül az elemzői várakozásokat, szemben a 74 százalékos 5 éves átlaggal számolt be erről a FactSet. EPS soron a felülteljesítés mértéke jelenleg 22,8 százalék, ami szintén jelentősen magasabb, mint a 6,9 százalékos 5 éves átlag. Árbevétel soron szintén az átlagnál jóval magasabban a pozitív meglepetések száma. A már jelentett indextagok 78 százaléka verte meg az elemzői prognózisokat, míg az 5 éves átlag 64 százalék. A felülteljesítés mértéke pedig átlagosan 3,7 százalék volt, ami szintén jelentősen magasabb az elmúlt 5 év átlagos 1 százalékos felülteljesítésénél.
 
Eladja a Yahoo-t a Verizon. A vállalat hétfőn jelentette be, hogy 5 milliárd dollárért értékesíti a Yahoo-t és az AOL-t az Apollo Global Managementnek. A közelmúlt lépéseit tekintve egyre biztosabbak lehetünk abban, hogy a Verizon teljesen meg akar szabadulni a média érdekeltségeitől, és inkább vezeték nélküli hálózataira és más internetszolgáltatásokra koncentrálna. Tavaly a Verizon eladta a HuffPost-ot a BuzzFeed-nek. Nemrég más médiatulajdonát is értékesítette vagy leállította, mint a Tumblr és a Yahoo Answers. Nap végére 0,22 százalékot emelkedett a Verizon részvénye.
 
Felülteljesítőre javította a Cowen a DraftKings ajánlását. Az online sportfogadóiroda ajánlását a korábbi semlegesről módosították a Cowen elemzői. Az elemzők szerint az amerikai fantasy sportverseny és sportfogadás-üzemeltető üzletág előtt robosztus növekedés állhat és a DraftKings jó pozícióban van ahhoz, hogy növelje a piaci részesedését. A tegnapi kereskedés során 0,7 százalékot emelkedett a részvény árfolyama.
 
Esett a Novavax árfolyama. Jelentős eladói nyomás alakult ki a tegnapi kereskedésben a Novavax piacán, végül 17,65 százalékos mínuszban zárt az árfolyam, miután egyelőre nem zárultak le az Egyesült Államokban és Mexikóban végzett Fázis-3 vizsgálatok. A vizsgálatok lezárását követően derül majd ki, hogy a vállalat koronavírus elleni vakcinája megkapja-e a szükséges engedélyeket a forgalmazáshoz. Ugyanakkor több elemző hozzátette tegnap, hogy összességében nem jelent gondot az eredmények késése, melynek oka lehet, hogy az elmúlt időszakban mindkét országban jelentősen csökkent a járványgörbe. Szintén tegnapi hír volt, hogy az Európai Unióval még a héten megkötheti a vállalat az előszerződést, mely 200 millió adag vakcina leszállításáról szólna. Korábban az előállításhoz használt egyik alapanyag beszerzési nehézségei miatt bizonytalan volt a gyártási ütemterv.
 
500 millió vakcina értékesítéséről tárgyalt a Moderna. A vállalat alacsony és közepes jövedelmű országokkal kötött egyezséget, mely során 500 millió koronavírus elleni vakcina leszállításáról egyezett meg az országokkal. A hír hatására tegnap 4 százalékot ugrott a Moderna.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, CNBC, Equilor Elemzés
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
Érdemben javultak az amerikai gazdasági kilátások. Erről Jerome Powell, a Fed elnöke beszélt tegnap, ugyanakkor hozzátette, hogy a kilábalás üteme rendkívül egyenetlen. Kiemelte, hogy az alacsony keresetű munkavállalók közel 20 százaléka továbbra is munkanélküli, miközben a legmagasabb keresetűek esetén ez csupán 6 százalék. Tegnap megszólalt John Williams is, elmondta, hogy a gazdaság kedvező irányba halad, de még mindig hosszú utat kell megtenni ahhoz, hogy megváltozzon a jegybank monetáris politikai álláspontja. Williams 7 százalék körüli reál-GDP növekedést vár az idei évben, és véleménye szerint az infláció átmeneti emelkedését követően jövőre ismét 2 százalék körüli lehet az áremelkedés üteme.
 
Nem változott az ausztrál kamatszint. A várakozásoknak megfelelően 0,1 százalékon tartotta a kamatszintet az ausztrál jegybank. A kamatkondíciók mellett az eszközvásárlási programot és az ahhoz kapcsolódó hozamgörbe-kontroll programot is változatlanul hagyták. Kiemelték, hogy az ausztrál gazdaság fellendülése a korábban vártnál erőteljesebb volt, és ez folytatódhat a következő negyedévekben, különösen a foglalkoztatottsági adatokon látszik. Javították a növekedési előrejelzéseket, az idei évben 4,75 százalékos, jövőre 3,25 százalékos gazdasági bővülést vár a jegybank. Ma hajnalban érkeztek a márciusi külkereskedelmi adatok is, a belső fogyasztás bővülése miatt az import 4 százalékkal emelkedett az előző hónaphoz képest, miközben az export volumene 2 százalékkal csökkent.
 
Indiában több a napi új esetek száma, mint a világ többi részén összesen. Mindenképpen megnyugtató, hogy lefelé tart a globális járványgörbe, mind Európában, mind Amerikában folyamatosan csökken az esetszám. Ugyanakkor Indiában továbbra is tombol a koronavírus, tegnap 356 ezer, vasárnap 370 ezer új esetet regisztráltak, ráadásul ez a szám a gyakorlatban jóval nagyobb lehet az egészségügyi ellátórendszer állapota, illetve a szűkös tesztkapacitások miatt. A következő hetek, hónapok legfontosabb kérdése mindenképpen az lehet, hogy az Indiában domináns vírusmutáció mennyire terjed szét a világon, illetve milyen hatékonyak ellene a jelenleg használt vakcinák. A leginkább átoltott országok közül az Egyesült Királyságban tegnap 1 649 új esetet találtak, Izraelben mindössze 67-et.
 
Lazítás jöhet az Európai Unióban. Az Európai Bizottság azt javasolja az Európai Unió tagállamainak, hogy oldják fel a beutazási tilalmat azon turisták előtt, akik megkapták az EMA által engedélyezett vakcinák bármelyikének mindkét dózisát. A szabályozás a jelenleg érvényben lévő tilalmat váltaná fel, mely néhány küldő ország kivételével teljesen tiltja a nem alapvető fontosságú beutazásokat az Európai Unió területére. További könnyítés lehet, hogy a tagállamok egyéni döntése alapján az Egészségügyi Világszervezet listáján szereplő vakcinákkal beoltott turisták is beutazhatnak az adott tagállam területére, ilyen a kínai Sinopharm készítménye is.
 
Pörög az európai feldolgozóipar. Tegnap délelőtt tették közzé a feldolgozóipari beszerzési menedzser-indexeket, melyek több évtizedes csúcson, vagy annak közelében vannak. A szektort az idei évben már kevésbé érintette a koronavírus-járvány, így sokkal izgalmasabbak lehetnek a szolgáltatási szektor számai, melyeket holnap délelőtt fogunk megismerni. A várakozások kicsivel 50 pont feletti szintekről szólnak, a szektorban tevékenykedő vállalatoknál csak most kezd körvonalazódni az óvatos optimizmus. A helyzet azonban továbbra is képlékeny, mivel a hatósági korlátozások feloldása a járvány további alakulásától függ Nyugat-Európában is, a nyitás pedig elengedhetetlen feltétele a szolgáltatások teljeskörű újraindításának.
 
Yellen szerint nem fokozza az inflációs nyomást a Biden-terv. Az amerikai pénzügyminiszter, volt jegybankelnök szerint Joe Biden gazdasági tervei nem fokozzák az inflációs nyomást, mert a kereslet élénkítése időben eloszlik 8-10 évre. Egy vasárnapi interjúban Yellen azt is elmondta, hogy jelenleg bőven van fiskális mozgástér, mivel a kamatszint alacsony, de természetesen hosszabb távon csökkenteni kell majd a költségvetési hiányt. Cecilia Rouse a Fehér Ház vezető gazdasági tanácsadója a Fox News-nak adott interjút, és hasonlóan vélekedett, leszögezte, hogy az infláció emelkedése átmeneti lesz, a folyamat oka elsősorban a gazdaság újraindítása. Ugyanakkor nem mindenki osztja véleményüket, Lawrence Summers, a Clinton-adminisztráció volt pénzügyminisztere pénteken úgy nyilatkozott a Bloomberg TV-nek, hogy Biden tervei túlhevíthetik a gazdaságot.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
Továbbra is bizonytalan a hazai részvénypiac. A mai kereskedés is iránykereséssel indulhat, a vezető részvények közül egyedül az OTP technikai képe mondható pozitívnak, rövid távon 13 600 forintnál húzódik ellenállási szint, melyet a 13 750 forintos szint követ. A MOL grafikonján továbbra is a támaszokra érdemes figyelni, melyek 2 050, majd 2 020 forintnál találhatóak. A Richter árfolyama továbbra is lefelé tart, 8 350 forintnál húzódik egy rendkívül fontos támasz. A Magyar Telekom továbbra is sávozó mozgást végez a 405-420 forintos tartományban.

Meghatározó szintnél az euró-forint árfolyama.
A hosszú távú emelkedő trendvonal alá süllyedt a jegyzés, ugyanakkor a 200 napos mozgóátlag 358,85-nél található, mely szintén rendkívül fontos támasz, a következő napok mozgása izgalmasan alakulhat. A dollár-forint árfolyama továbbra is inkább lefelé mutat, rövid távú támasz 297-nél húzódik.
 
Céláremelés érkezett az OTP-re. Az HSBC 16 200 forintról 17 000 forintra emelte az OTP Bankra vonatkozó 12 havi célárfolyamát, az ajánlás továbbra is vétel.
 
Áprilisban javultak a MOL árrések. A társaság tegnapi közzététele alapján a csoportszintű finomítói árrés 3,5 dollárról 5,1 dollárra emelkedett hordónként, a petrolkémiai árrés 873,7 euróról 1035,8 euróra emelkedett tonnánként.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés
 
 
 
 
Külföldi és hazai makro adatok
Dátum Idő Hely Adat Időszak Korábbi Várt
május 4. - JP Kereskedési szünnap - - -
május 4. - CN Kereskedési szünnap - - -
május 4. 9:00 CH SECO fogyasztói hangulat index Q2 -30 -
május 4. 10:30 UK Feldolgozóipari BMI ápr. 60,7 60,7
május 4. 14:30 US Külkereskedelmi mérleg, milliórd amerikai dollár már. -71,1 -74,3
május 4. 14:30 CA Külkereskedelmi mérleg, milliórd kanadai dollár már. 1,04 0,8
május 4. 16:00 US Gyáripari megrendelések (hó/hó) már. -0,80% 1,30%
május 4. 22:30 US API nyersolaj készletek, millió hordó - 4,319 -
május 5. - JP Kereskedési szünnap - - -
május 5. - CN Kereskedési szünnap - - -
május 5. 8:30 CH Infláció (év/év) ápr. -0,20% 0,30%
 
Forrás: Bloomberg
 
 
 
 
Vállalati jelentések
Dátum Időpont Vállalat Régió Korábbi Várt
május 4. Nyitás előtt Virtu Financial Inc US 1,277 dollár
május 4. Nyitás előtt Vonovia SE GE 0,6 euró
május 4. Nyitás előtt Pfizer Inc US 0,783 dollár
május 4. 13:00 Brookfield Renewable Partners US -0,01 dollár
május 4. Nyitás előtt Infineon Technologies AG GE 0,257 euró
május 4. 22:05 T-Mobile US Inc US 0,606 dollár
május 4. Zárás után Match Group Inc US 0,394 dollár
-bubu-
-bubu- 2021. 05. 04. 08:02
Előzmény: #182965  _Macika_
#182969
a meccs hagyján az szokás szerint olyan magyaros gyenge szar volt ebben nem volt meglepetés jómagam el is aludtam rajta , de hogy a 4500 néző miatti lezárások korlátozások 50 000 embert érintettek szívattak meg a lezárások korlátozások dugók okán az vérlázító és agyrém kategória ..........
mindenesetre jól illusztrálja, hogy egy 60 000 stadion állt rendelkezésre de ehhez képest a kutya faszát nem érdekelte a rendezvény gyakorlatilag.............
balkán system az egész
_Macika_
_Macika_ 2021. 05. 04. 07:51
#182968
KSH: az április még halálosabb hónap volt, mint a március
Hapcis tagadónak
Kopejkabá
Kopejkabá 2021. 05. 04. 07:32
Előzmény: #182957  -bubu-
#182967
Kopejkabá
Kopejkabá 2021. 05. 04. 07:28
Előzmény: #182965  _Macika_
#182966
Nem kell mindenhez értenie.
Nyomd a Covicsos híreket. ;)
_Macika_
_Macika_ 2021. 05. 04. 07:05
Előzmény: #182964  Kopejkabá
#182965
Gratula a libsi megyeriske lila makiknak
csak sikerült kiszenvedniük egy gólt avval a kétjátékos előnnyel a hosszabítás utolsó perceiben, 
az idény lepocsékabb meccsén, már aki képes volt és végignézte ezt a focinak nevezett valamit amit műveltek 😅
opusz szint
Kopejkabá
Kopejkabá 2021. 05. 03. 22:36
Előzmény: #182963  tibbi60
#182964
Szép siker. ;)
tibbi60
tibbi60 2021. 05. 03. 22:19
Előzmény: #182957  -bubu-
#182963
De legalább jól megfizetik őket 
Gaba2001 2021. 05. 03. 22:02
Előzmény: #182961  _Macika_
#182962
Te miről beszélsz? Inkább maradj a nyomorult kubatovnal..... 
_Macika_
_Macika_ 2021. 05. 03. 21:41
Előzmény: #182960  sly36
#182961
ma se lett ath
DD🙄🥰
dózsa is befulladt⚽

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek