Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..



hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
_Macika_
_Macika_ 2021. 04. 30. 08:28
Előzmény: #182618  tibbi60
#182620
sakk matt ez 
indiai cucc előtt bubunak
😎
sly36
sly36 2021. 04. 30. 08:28
Előzmény: #182615  tibbi60
#182619
Köszi, mi majd máj. 24-én kapjuk a 2.-at, még odébb van, azért kérdem, mire számítsunk. 😊
tibbi60
tibbi60 2021. 04. 30. 08:26
Előzmény: #182610  -bubu-
#182618
Csak mára szól a pfizer oltás, holnap már nem
Így kell ezt, aki kapja marja
_Macika_
_Macika_ 2021. 04. 30. 08:26
#182617
1,5m kutya, 700e horgász
-bubu-
-bubu- 2021. 04. 30. 08:24
#182616
 
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Jelentősebb emelkedés jellemezte csütörtökön az amerikai indexeket. Az S&P 500 0,68 százalékot, a Dow Jones 0,71 százalékot, míg a technológiai cégeket tömörítő Nasdaq Composite 0,22 százalékot emelkedett. Negatív korrekciót látunk pénteken az ázsiai piacokon. A Nikkei 1 százalékos, a Hang Seng 1,7 százalékos, míg a Shanghai Composite 1,3 százalékos mínuszban van. A határidős árfolyamok alapján enyhe negatív korrekcióval indulhat a kereskedés az európai tőzsdéken is.
 
Tovább folytatódott a járvány fűtötte e-kereskedelmi őrület az első negyedévben. Az Amazon tegnap zárás után tette közzé első negyedéves gyorsjelentését. A vállalat 108,52 milliárd dolláros árbevétellel zárta az elmúlt három hónapot, ami közel 4 milliárddal haladja meg az elemzői várakozásokat. Az e-kereskedelmi óriás 15,79 dolláros egy részvényre jutó profitot realizált a negyedévben, ami jelentősen magasabb a Wall Street által jósolt 9,69 dollárhoz. Az Amazon Web Service eladásai a 22,5 százalék helyett 32 százalékkal bővültek. A jelenlegi negyedévre vonatkozó árbevétel előrejelzése a prognózis felett alakult. A zárás utáni kereskedésben 2,4 százalékot emelkedett a részvény.
 
A chiphiány ellenére is állta a sarat a NIO. A kínai elektromosautó-gyártó vállalat tegnap piaczárás után tette közzé első negyedéves eredményeit. Az autógyártó árbevétele 7,98 milliárd jüan volt, ami jelentősen magasabb a 7,16 milliárdos prognózishoz. A negyedév során 20 060 autót szállított le a cég. Az egy részvényre jutó igazított vesztesége a várt 0,84 jüan helyett csak 0,23 jüan volt. A menedzsment a második negyedévben 8,15-8,5 milliárd jüan közé várja az árbevételt, és várhatóan 21-22 ezer autót szállíthat le. A felső vezetés szerint továbbra is jelentős kereslettel találkoznak a piacon, ugyanakkor az ellátási lánc problémák érzékelhetően nyomás alá helyezik a vállalatot a kereslet kiszolgálása terén. A zárás utáni kereskedésben érdemi mozgást nem mutatott a részvény árfolyama.
 
Jelentett az Erste is. Az osztrák bank a vártnál jobb eredményről számolt be, a nettó nyereség 51 százalékkal emelkedett éves alapon 355,1 millió eurora. A jó teljesítmény fő oka az emelkedő bevételek, különösen a jutalék bevételek alakultak jól. Az idei évre a bank vezetősége jelentősen magasabb nyereséget vár, mint a 2020-as évben volt.
 
Nyitás előtt jelentett a McDonald’s. Az amerikai gyorsétteremlánc árbevétel soron 5,12 milliárd dollárral zárta az elmúlt három hónapot, ezzel 90 millióval meghaladva az elemzői prognózist. Az eladások 7,5 százalékkal bővültek a várt 4,9 százalékkal szemben. Az Egyesült Államok vitte a prímet, ahol 13,6 százalékos volt a bővülés, ami több mint 4 százalékponttal meghaladja a Wall Street becslését. Igazított EPS soron 1,92 dollár profitot realizált a cég, 11 centtel megverve a konszenzus számait. A menedzsment kiemelte, hogy a negyedévben még továbbra is érezték számos piacukon a korlátozások okozta nehézségeket, különösen azokban az európai régiókban, ahol kevesebb drive-thru található. A gyorsjelentést követően 1,2 százalékot emelkedett a részvény.
 
Felülteljesített a negyedévben a Caterpillar. A világ legnagyobb munkagép-gyártó vállalata csütörtökön piacnyitás előtt tette közzé az idei első negyedévre vonatkozó számai. A vállalat 11,9 milliárd dolláros árbevétellel zárta az elmúlt három hónapot, ezzel felülteljesítette a 10,5 milliárd dolláros Wall Street-i prognózist, valamint az egy évvel korábbi árbevételhez képest is 12 százalékos volt a bővülés. Az egy részvényre jutó igazított profit 2,87 dolláron alakult, ami jelentősen több a várt 1,95 dollárhoz képest és év/év alapon is impozáns közel 80 százalékos bővülést jelent. A menedzsment kiemelte, hogy a végfelhasználók felől érkező kereslet kimagasló volt a negyedévben, különösen Kínában. A részvény árfolyama 2,1 százalékot esett.
 
Gyorsjelentés után emelkedett a Comcast. A médiavállalat csütörtökön piacnyitás előtt tette közzé gyorsjelentését. A vállalat 76 centes EPS-sel 17 centtel megelőzte az elemzői várakozásokat és árbevétel soron is felülteljesítette a prognózist. A részvény árfolyama 4,25 százalékot emelkedett a tegnapi kereskedés során.
 
A második negyedéves kilátások aggasztják az EBay befektetőit. Az e-kereskedelmi portál árbevétel és profit soron is felülteljesítette a Wall Street-i elemzők prognózisát. Ennek ellenére esik a részvény árfolyama, miután a jelenlegi negyedévre vonatkozóan a menedzsment kevésbé derűlátó előrejelzést tett közzé. A részvény árfolyama 10 százalékot zuhant.
 
Jó hír a hajóutakat szervező cégeknek. Az amerikai Betegségmegelőzési Központ (CDC) közölte, hogy elkötelezett, hogy a hajóutak légkésőbb nyár közepén ismét újraindulhassanak. A hír ellenére a Royal Caribbean 2,9 százalékot, a Carnival 2,1 százalékot esett, míg a Norwegian részvényei 0,3 százalékot emelkedtek.
 
Jót jelentett a Qualcomm. A chipgyártó vállalat 1,9 dolláros EPS-sel zárta az elmúlt negyedévet, ezzel 23 centtel felülteljesítette az elemzői várakozásokat. A vállalat árbevétele szintén a prognózis felett alakult. A cég a jelenlegi negyedévre vonatkozóan a vártnál kedvezőbb előrejelzést tett közzé. A részvény árfolyam 4,5 százalékot emelkedett.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, CNBC, Equilor Elemzés
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
Kedvező, de vártnál némileg gyengébb makroadatok érkeztek tegnap délután az Egyesült Államokból, az évesített GDP-növekedés 6,4 százalékos volt az első negyedévben, szemben a 6,7 százalékos várakozással. A GDP-deflátor ugyanakkor erősödő árnyomásról tanúskodik, a várt 2,6 százalék helyett 4,1 százalékkal emelkedett, ez szintén évesített érték. A jegybank által kiemelten figyelt Core PCE index 2,3 százalékos emelkedést mutatott. A heti friss munkanélküli segélykérelmek száma a várt 540 ezer helyett 553 ezer volt, ráadásul az előző hetit is felfelé módosították 19 ezerrel, a tartósan munkanélküliek száma pedig 3,66 millióra emelkedett, mely szintén meghaladta az előzetes várakozásokat. A gazdasági növekedés üteme 2003. óta a második legerősebb, ezzel a teljes GDP már csak 5 százalékkal marad el a koronavírus-járvány előtti értéktől. A növekedés fő hajtóereje a fogyasztás bővülése volt, melyet a fiskális csomag támogatott, és várhatóan ennek hatása a következő negyedévekben is kifejti pozitív hatását. A személyes fogyasztás éves bázison 10,7 százalékkal emelkedett, erre a 60-as évek óta nem volt példa az Egyesült Államokban.
 
Franciaország május 19-én kezdi meg a fokozatos nyitást. Emmanuel Macron ezt csütörtökön jelentette be, elsőkörben a kijárási tilalmat tolják 9 órára, valamint nyithatnak a boltok és a vendéglátóhelyek teraszai is, a teljes nyitás időpontja június 30, ezután akár 1 000 fős rendezvényeken is részt lehet majd venni oltási igazolással. Csehországban is megkezdik a lazításokat, ott május 10-től nyithatnak ki újra a boltok.
 
Az EU elfogadta a határozatot az Egyesült Királysággal való kereskedelemmel kapcsolatban. A most elfogadott határozat rendezi a két blokk kereskedelmének szabályait, mely alapján továbbra is vámmentesen folyhat a kereskedelem, valamint kitér a halászati, energiaügyi, biztonsági és gazdasági verseny szabályokra is. Az Egyesült Királyság most értesítést fog kapni a belső uniós eljárások lezárásáról. A megállapodás május 1-jén fog hatályba lépni.
 
Kivizsgálhatják Boris Johnson lakásfelújítását. A miniszterelnök lakásfelújítása miatt van most parlamenti vita az Egyesült Királyságban, a formális bizottság is felálhat, hogy kivizsgálja a miniszterelnök vajon megetette e a kötelező bejelentéseket a felújítása előtt. Sajtóinformációk szerint a felújítás több, mint 200 ezer fontba kerülhetett.
 
Először sikerült a vírus megjelenése óta 0-ás hozammal kibocsátani amerikai államkötvényt. A tegnapi kibocsátás során tovább csökkent a hozamszint a 4 hetes lejáratú kötvényeknek és tavaly március óta először ismét 0 százalékos lett a hozam, most 40 milliárd dollár értékben történt kibocsátás.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
Enyhe negatív korrekcióval indulhat a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén. A vezető részvények közül az OTP a 13 400-13 600 forintos tartományban mozoghat, a támasz letörése esetén a 13 ezer forintos szintig eshet. A MOL esetében a 2 100 forintos támasz jelenthet megnyugvást. A Richter esetében 8 800 forintnál látható ellenállás, míg támasz a 8 570 forintos szintnél jelentkezik. A Magyar Telekom 410-420 forintos sávban mozoghat tovább.

Támaszhoz ért az euró-forint.
Negatív korrekció indult el a napokban az euró-forint árfolyamában, mely ma kora reggelre 360 forintos támaszhoz lökte vissza az árfolyamot. Amennyiben a 360-as szint megtámasztja a jegyzést, akkor innen új lendülettel kezdheti meg a kurzus az emelkedést. A dollár-forint árfolyama letörte a 298 forintos támaszt, amennyiben szignifikáns marad jelentősebb tér nyílhat a 295 forintos szintig.
 
Céláremelés érkezett az OTP-re. A magyar bank célárát az Autonomous Research elemzője emelte 18 149 forintra az eddigi 17 172 forintról, továbbra is felülteljesítést várnak a részvénytől.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés
 
 
 
 
Külföldi és hazai makro adatok
Dátum Idő Hely Adat Időszak Korábbi Várt
április 30. 9:00 CH KOF indikátor ápr. 117,8 119,5
április 30. 9:00 SP GDP (év/év) Q1 -8,90% -4,20%
április 30. 9:00 HU Termelői árindex (év/év) már. 8,10% -
április 30. 10:00 CH SNB-től Jordan tart beszédet - - -
április 30. 10:00 GE GDP (év/év) Q1 -2,70% -3,60%
április 30. 11:00 IT Infláció (év/év) ápr. 0,80% 1,00%
április 30. 11:00 EU Infláció (év/év) ápr. 1,30% 1,60%
április 30. 11:00 EU GDP (év/év) - -4,90% -
április 30. 11:00 EU Munkanélküliségi ráta már. 8,30% 8,30%
április 30. 14:30 US Core PCE árindex (év/év) már. 1,40% 1,80%
április 30. 14:30 US PCE árindex (év/év) már. 1,6 -
április 30. 14:30 CA GDP (hó/hó) feb. 0,70% 0,50%
április 30. 16:00 US Michigani fogyasztói hangulat index ápr. 86,5 87,4
május 3. - UK Kereskedési szünnap - - -
május 3. - JP Kereskedési szünnap - - -
május 3. 8:00 GE Kiskereskedelmi forgalom (év/év) már. -9,00% -
 
Forrás: Bloomberg
 
 
 
 
Vállalati jelentések
Dátum Időpont Vállalat Régió Korábbi Várt
április 30. 07:00 BNP Paribas SA SP 0,97 euró
április 30. Erste Group Bank AG AT 0,743 euró
április 30. Nyitás előtt Chevron Corp US 0,898 dollár
április 30. Nyitás előtt AbbVie Inc US 2,778 dollár dollár
április 30. Barclays PLC UK 0,071 font
április 30. Exxon Mobil Corp US 0,596 dollár
tibbi60
tibbi60 2021. 04. 30. 08:24
Előzmény: #182607  sly36
#182615
Ja, nem semmi, nekem ugyanaz, bal vallba kaptam, az fáj, kicsit, éjjel nem nagyon aludtam tőle, de muloban, rám így hát... köszi az erdeklodest
Kopejkabá
Kopejkabá 2021. 04. 30. 08:24
Előzmény: #182612  -bubu-
#182614
Ez lehet szerintem is.
Kopejkabá
Kopejkabá 2021. 04. 30. 08:23
Előzmény: #182609  sly36
#182613
Firefoxnál, setting, automatikus lapfrissétését   tedd  1 percre.  Elérésnél az elsők között leszel online.
-bubu-
-bubu- 2021. 04. 30. 08:22
Előzmény: #182609  sly36
#182612
az egészet azért találták ki mert a kinai már nem kellett senkinek viszont a 100 000 oltottra szüksége van ma mert a fradimeccsre eladták a jegyeket 
pfizerre meg rengetegen mennének a szennyezett szputnyik helyett :o))
látod buxival is mit művelt a keleti vakcina, :)) teljes zavarodottság figyelhető meg 
tibbi60
tibbi60 2021. 04. 30. 08:21
Előzmény: #182606  sly36
#182611
Mindennapi meglepetés intézkedés része 
-bubu-
-bubu- 2021. 04. 30. 08:21
Előzmény: #182606  sly36
#182610
Dakota azt mondta reggel a diákokat már csak érettségi után oltja mert nem akarja hogy reakciók miatt ne tudjanak érettségizni :o)) 
hetekig nem lesz pfizer emiatt 
kibaszott hazug cigány ez a faszi, de ez van 
kb 100 000 diák érettségizik és hetente jön 250 350 ezer pfizer , na de mindegy , 
majd jön az oltóbusz , én biztos nem tolongok buxival a tömegbe :o))))
sly36
sly36 2021. 04. 30. 08:20
Előzmény: #182608  Kopejkabá
#182609
Szanaszét van fagyva az oldal, oldd meg, tessék:
https://www.eeszt.gov.hu/hu/nyito-oldal%20
Kopejkabá
Kopejkabá 2021. 04. 30. 08:17
Előzmény: #182601  -bubu-
#182608
Nem atom fizika kideríteni, hogy hova kell időpont a fájzerre.
Oda foglak be ahová a terhes nőket hívják oltani.
Segítek, ha nem megy.
sly36
sly36 2021. 04. 30. 08:16
Előzmény: #182603  tibbi60
#182607
Fontos kérdés: hogy vagy amúgy?? Volt/van valami?
sly36
sly36 2021. 04. 30. 08:14
Előzmény: #182600  tibbi60
#182606
Jövő héten van érettségi, most már teljesen felesleges előrevenni őket.
Kopejkabá
Kopejkabá 2021. 04. 30. 08:06
Előzmény: #182595  exley
#182605
Geopolitikai ügy. Le kell kereskedni 
tibbi60
tibbi60 2021. 04. 30. 08:05
Előzmény: #182601  -bubu-
#182604
Okos magyarázat az egyetemek alapítványi menekitesbe
Viszont legalább horgaszhatsz non stop
Katyvasz
tibbi60
tibbi60 2021. 04. 30. 08:03
Előzmény: #182601  -bubu-
#182603
És csak mára 
-bubu-
-bubu- 2021. 04. 30. 08:01
Előzmény: #182596  sly36
#182602
Na már megint mit linkelt a vírus tagadó kisnyugdíjjas a havannáról???? :o))
gondolom valami gödény vakítás :) 
-bubu-
-bubu- 2021. 04. 30. 08:01
Előzmény: #182599  _Macika_
#182601
rendszer összeomlott regisztrélni nem lehet ez balkán :o) 
egyébként se lehet vakcinát választani a felületen csak időpontot , 

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek