Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..



hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
-bubu-
-bubu- 2021. 04. 27. 08:24
Előzmény: #182118  sly36
#182120
Mindenkiről tudnak mindent ez nem kétséges :) 
idén elintézem ezt a kormány ablakot is mert már mindenki tud rólam mindent csak én nem férek hozzá a saját adataimhoz :o)))
kibaszott NAV még az elintézhetné, hogy a törvényeknek megfelelően készítsen adóbevallás tervezetet mert az idén is szochot számolnak fel a magyar papírokra kapott osztalékokra holott ez jogtalan , így ismét nekem kell elkészítettnem a helyes bevallást mint a múlt évben is .......
Mondjuk ez a tállai andris olyan hülye mint a segg ezért nem is csodálkozom :o))
sly36
sly36 2021. 04. 27. 08:20
Előzmény: #182117  -bubu-
#182118
Na látod, működik a nyomkövetés. :-))
-bubu-
-bubu- 2021. 04. 27. 08:17
Előzmény: #182115  _Macika_
#182117
nem kellett koplalni :) anya borogatta egy délutánt , másnap regel már semmi nem volt , a leány nem borogatta csak váll fölé már fájdalmat okozott a kar emelése de másnapra borogatás nélkül is elmúlt 
ezek szerintem simán a szuri miatti reakciók voltak semmi más 
közben lekérdeztem magam a rendszerben buxi megnyugtatására : 
IGEN. Az Ön vakcinaigény iránti regisztrációja érvényes és az szerepel a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő nyilvántartásában. Ez azt jelenti, hogy nyilvántartjuk Önt, mint oltandó személyt.

Így ha felhívnak már csak azt kell megmondjam melyik napon és hány óráras jöjjön ide az oltóbusz a pfizer vakcinámmal :o)))
-bubu-
-bubu- 2021. 04. 27. 08:13
Előzmény: #182113  sly36
#182116
erről jut eszembe ma ananászos sajtos csirke lesz krumplipürével :) 
_Macika_
_Macika_ 2021. 04. 27. 08:13
Előzmény: #182112  -bubu-
#182115
ajajj akkor koplalás volt? kemény egy napig?
🙄🤣🤣🤣
-bubu-
-bubu- 2021. 04. 27. 08:12
Előzmény: #182113  sly36
#182114
nem jellemző bár a leány simán alszik 11 ig ha nincs online óra :o)))
de ez a vakcina előtt is így volt :) 
sly36
sly36 2021. 04. 27. 08:10
Előzmény: #182112  -bubu-
#182113
Semmi álmosság? Szerencsés vagy, mert tudtak főzni Rád. :-))))
-bubu-
-bubu- 2021. 04. 27. 08:09
Előzmény: #182109  sly36
#182112
Nálunk a két csajnak felkari fájdalma volt 1 napig és elmúlt , egyelőre semmi más 
Moderna/Pfizer
-bubu-
-bubu- 2021. 04. 27. 08:06
#182111
 
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Vegyesen zártak a tengerentúli részvényindexek. A tegnapi kereskedésben széttartó volt a részvénypiaci mozgás az Egyesült Államokban, a technológiai vállalatok vezették az emelkedést, a Nasdaq Composite 0,87 százalékkal került feljebb, az S&P 500 index 0,18 százalékos emelkedéssel zárt, ugyannakkor a Dow Jones ugyanennyivel csökkent. Ázsiában kismértékű csökkenés látható, a Nikkei 0,21 százalékkal, a Shanghai Composite 0,54 százalékkal került lejjebb, a Hang Seng minimális emelkedést mutat. A határidős mozgások alapján iránykereséssel indulhat a mai nap az európai részvénypiacokon.
 
A Lyft értékesíti az önvezető divízióját a Toyotának. Az Uberhez hasonló lépésre szánta el magát a Lyft, ugyanis az önvezető technológia fejlesztése hatalmas költségeket emészt fel. 550 millió dollár a tranzakció értéke, és ezzel a Lyft profitábilissá válhat a harmadik negyedévben. A részleg eladásával évente 100 millió dollár költségtől szabadul meg a vállalat, így a bejelentés hatására 2 százalékot emelkedett a Lyft részvénye.
 
A bitcoin spekulációnak köszönhetően verte meg a várakozásokat a Tesla az első negyedévben. Az amerikai elektromosautó-gyártó vállalat hétfőn zárás után tette közzé első negyedéves gyorsjelentését. A Telsa árbevétele 74 százalékkal nőtt a negyedévben 10,39 milliárd dollárra, ami minimálisan elmarad a Wall Street által jósolt 10,41 milliárd dollártól. A negyedév során a vállalat 1,5 milliárd értékben vásárolt a legnépszerűbb kriptovalutából, melynek 10 százalékot értékesítette is a negyedév során, így 101 millió dollárral növelve a profit sort. A tranzakcióval részvényenként 25 centtel növelte a vállalat egy részvényre jutó profitját, ennek köszönhetően a negyedévet 93 centes EPS-sel zárta, ami jelentősen magasabb a 80 centes várakozásnál. Az autóértékesítések terén a negyedévet 184 800 autó leszállításával zárta, ami 4 ezerrel haladja meg az egy évvel korábbi adatot, annak ellenére, hogy az iparágat az egész negyedévben jelentős chiphiány jellemezte. A vállalat vezérigazgatója hozzá is tette, hogy ellátáslánc tekintetében ez volt eddig a Tesla legnehezebb időszaka. A várakozásaik szerint a chiphiánnyal a jelenlegi és a harmadik negyedévben is számolni kell majd. A növekedéssel kapcsolatban a menedzsment hozzátette, hogy az autóértékesítések terén 50 százalékos növekedést vár az idei évben. A berlini üzem előkészítése jól halad, a gyártás még idén megkezdődhet. A zárás utáni kereskedésben 2,5 százalékot esett a részvény árfolyama.
 
Várakozások felett alakult a HSBC profitja. A brit bank ma reggel tette közzé az első negyedéves eredményeit. A vállalat árbevétel soron 13,3 milliárd dollárral zárta az elmúlt három hónapot, ami bár 3,2 százalékos csökkenés év/év alapon, a 12,7 milliárd dolláros árbevétel várakozást jelentősen megelőzte. A HSBC adózás előtti profit soron 6,4 milliárd dollárt realizált, ami több mint a duplája a tavalyi 3,06 milliárdnak, és a 4,3 milliárdos elemzői prognózisnál is jelentősen magasabb. A lakossági hitelezés üzletágában közepesen magas egyszámjegyű növekedést vár idén a menedzsment. A menedzsment hozzátette, hogy osztalékkal kapcsolatban augusztusban fog nyilatkozni, valamint a vállalat stratégiai terveit is a következő negyedév végén fogja részletezni.
 
Gyorsjelentés után szakadt az Albertsons. Az élelmiszerbolt-láncot üzemeltető vállalat az idei első negyedévet 60 centes EPS-sel zárta, ezzel 9 centtel meghaladva a Wall Street-i elemzők becsléseit. A vállalat árbevétel soron is felülteljesített, ugyanakkor a meglévő üzletekben történő értékesítések a várt 7,5 százalék helyett csak 6 százalékkal bővültek. A nap végére 5 százalékot esett a részvény árfolyama.
 
20 ezer új munkahelyet teremthet az Egyesült Államokban az Apple. A technológiai vállalat 430 milliárd dollár értékben tervez beruházni az Egyesült Államokban, mellyel a vállalat becslései szerint 20 ezer új munkahelyet teremtene az országban. A beruházásokkal a vállalat saját chipgyártását és egyéb 5G fejlesztéseit segítené elő. A tegnapi kereskedés során 0,3 százalékot emelkedett a részvény árfolyama.
 
Felfele húzta a bitcoin a Coinbase árfolyamát is. A hétfői nyitás előtti kereskedésben már több mint 4 százalékot emelkedett a Coinbase árfolyama, miután a múltheti eladási hullámot követően a hét első napját erős visszapattanás jellemezte a kriptovaluták piacán. A Coinbase árfolyama 4,4 százalékot emelkedett a nap végére.
 
Az EU jogi lépéseket indít az AstraZeneca ellen. A brit-svéd gyógyszergyártó vállalat jelentősen kevesebb oltást szállított le a blokknak, mint amennyiben korábban megegyeztek és amiről a szerződések szóltak. A vállalat korábban jelezte, hogy sem az első, sem a második negyedéves vállalásait nem fogja tudni teljesíteni. Az első negyedévben a várt 120 millió dózis helyett 30 millió dózist szállított le a cég. Az AstraZeneca vezérigazgatója elmondta, hogy az EU-s üzemek lassú gyártása felelős a késlekedésekért.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, CNBC, Equilor Elemzés
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
Nem változott a japán kamatszint, alacsonyabb infláció várható. Ma tartott kamatdöntést a Bank of Japan, a várakozásoknak megfelelően -0,1 százalék maradt az újonnan elhelyezett betétekre vonatkozó kamatszint. A döntéshozók csökkentették az idei évre vonatkozó inflációs előrejelzésüket, és arra figyelmeztettek, hogy a koronavírus-járványnak elhúzódó gazdasági hatása lehet. A hozamgörbe-kontroll programon ezúttal nem módosítottak, a 10 éves hozamszintet továbbra is 0 százalék körül tartják, a korábban kiszélesített sávon belül. A jegybankárok kiemelték, hogy a fogyasztás élénkülése megtorpant, főleg a szolgáltatási szektorban. Emiatt a korábbi 0,5 százalékos inflációs előrejelzést 0,1 százalékra csökkentették, jövőre 0,8 százalékos, 2023-ban 1 százalékos drágulásra számítanak, ami még mindig jelentősen alatta lenne a jegybanki céloknak. Japánban jelenleg a járvány negyedik hulláma tart, egyelőre alacsonyabb esetszámokkal, mint az októberben kezdődő, és márciusra véget érő második hullámban. A jen árfolyama némi gyengülést mutatott a dollárral szemben a jegybanki üzeneteket követően.
 
Már idén megkezdődhet a Federal Reserve visszavonulása. A Bloomberg által megkérdezett elemzők többsége úgy gondolja, hogy már az idei évben csökkenti a jegybank az eszközvásárlásait, 45 százalékuk szerint a negyedik negyedévben jelenthetik be a lépést, míg 14 százalékuk úgy gondolja, hogy már a harmadik negyedévben sor kerülhet rá. A ma kezdődő, kétnapos kamatdöntő ülés szerdai közleményét így kiemelten figyelheti a piac, hogy lesz-e valamilyen kommunikációs változás, mivel Jerome Powell leszögezte, hogy a lépések előtt jó előre tájékoztatja majd a piaci szereplőket. Az elemzők döntő többsége szerint ez még korai lenne, és csak a júliusi vagy a szeptemberi ülésen tárgyalhatnak róla érdemben az amerikai jegybankárok.
 
Visszapattant a Bitcoin, miután 7 hetes mélypontra ütötték. A legnagyobb kriptodeviza 13 százalékot emelkedve 54 000 dollár fölé ralizott, mely február óta a legnagyobb napon belüli emelkedés. A szárnyalás a JP Morgan-nel kapcsolatos pletykának köszönhető, miszerint a bank egy aktívan kezelt Bitcoin alapot kíván létrehozni ügyfeleinek még idén nyáron. Tegnap piaczárás után a Tesla gyorsjelentéséből még az is kiderült, hogy az 1,2 milliárd dolláros Bitcoin befektetésén 101 millió dolláros profitot realizált a cég, miután értékesítette azokat.
 
Rengeteg konténer köt ki a tenger fenekén. Olyannyira tele vannak pakolva a konténereket szállító hajók, hogy drasztikusan megnőtt a szállítási balesetek száma, és már számos áru esett le a hajókról, ami a tenger fenekén kötött ki. Hét éve nem veszett el ennyi konténer a tengerben, mint tavaly, így több millió dollárra tehető az ebből származó kár. 2020-ban 3 000 darab konténernek veszett nyoma, idén pedig már az 1 000 darabot is meghaladta a balesetek száma. Ezen esetek is jól rámutatnak a globális ellátási lánc problémáira, így egyre több társaság igyekszik visszavinni saját országába a szükséges alapanyagok termelésétét. A pandémia alatt megnövekedett az e-kereskedelem, mely az égbe repítette a konténerek árait, így egyre több fuvarozó vállal extra kockázatot a nagyobb profit elérése érdekében.
 
Szárnyal a kukorica és az egyéb mezőgazdasági termékek árai. A kukorica és a szója árfolyama már 8 éve nem látott szinteken tartózkodik, és az előbbi több mint 30 százalékot ralizott már idén. A búza ára is hét éves csúcson tartózkodik. Buborékról nem beszélhetünk a kedvező fundamentális kép miatt, melyet mind a keresleti, mind a kínálati oldal támogat. Kínának óriási az étvágya a mezőgazdasági termékek iránt, melyet főleg hatalmas sertéscsordájának táplálására használ. Kínálati oldalon pedig a hideg idő és a szárazság rontja a terméshozamokat világszerte, így Brazíliában már úgy várják az esőt, mint a messiást. A problémát csak tetézi, hogy a harmadik legnagyobb kukoricatermelő Argentína az exportadók növelését tervezi, és a világ gabonakészletei pedig folyamatosan apadnak, mely növelheti a globális inflációs nyomást.
 
Mégsem mindegy, melyik vakcinával oltatjuk be magunkat? A nemzetközi utazások újraindulása esetén egyelőre úgy tűnik, nem minden vakcina egyenrangú. Azt hangsúlyozzák a szakértők, hogy nem érdemes szelektálni a vakcinák között, lényeg hogy az ember védett legyen, azonban az úti célok tekintetében úgy tűnik már nagyon is számít, hogy melyik vakcina mellett tesszük le a voksunkat. Az Európai Unió beengedné az Amerikai Gyógyszerfelügyelet (FDA) által elfogadott vakcinákkal oltott amerikai állampolgárokat, azonban a kínai vakcinákkal oltottak kitiltásra kerülhetnek. Kína egyelőre csak a saját gyártású vakcináit ismeri el, azonban ezek a készítmények viszont Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban nem elfogadottak. Az idegen vakcinák kölcsönös el nem ismerése igen erősen visszavetheti a nemzetközi turizmust.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
Életjeleket adott a hazai részvénypiac. Hosszú ideje alulteljesítő volt a BUX, tegnap azonban sikerült átlépni a 43 ezer pontos ellenállási szintet, mely technikailag pozitív jelzés. A mai nap minimális elmozdulással, iránykereséssel indulhat. A vezető részvények közül az OTP legyűrte a 13 200 forintos szintet, a következő fontosabb akadály 13 600 forintnál húzódik a grafikonján. A MOL jegyzése továbbra is a 2 000-2 100 forintos sávban mozoghat, de a tegnapi emelkedés bíztató itt is. A Richter árfolyamában továbbra is erőteljes ellenállást képez a 8 800 forintos szint, amennyiben sikerülne áttörni, a 9 000-9 200 forintos tartományt célozhatja meg, támasz pedig 8 600 forintnál húzódik. A Magyar Telekom jegyzése a 410-420 forintos sávban mozog, a felső ellenállás áttörése esetén 10 forintos emelkedés jöhetne a jelenlegi kép alapján.
Beszűkült a forint mozgása. Az euró-forint árfolyama napok óta egyre szűkebb tartományban mozog, ellenállást 364-nél jelölt ki, melynek szignifikáns áttörése esetén a 367-368-as szinteket veheti célba, támasz pedig 362-nél található. A dollár-forint árfolyamát ismét megtartotta a 299-300-as támasz, most felfelé próbál araszolni, ellenállást a 302-303-as zóna jelent.
 
Nem várható bejelentés a jegybanktól. Ma délután tart kamatdöntő ülést a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa, ezúttal nem várunk érdemi változást sem a monetáris kondíciókban, sem a jegybanki kommunikációban. Egyelőre sem az inflációs alapmutatók, sem a forint árfolyama nem tesz szükségessé monetáris politikai beavatkozást. A jegybank a legutóbbi, márciusi közleményében kiemelt helyet kaptak az inflációs folyamatok, és az arra adandó lehetséges válaszok, de egyelőre nincs szükség ilyen lépésekre. Az MNB által kiemelten figyelt, indirekt adóktól szűrt maginfláció 3,1 százalékos volt márciusban, ami nem tekinthető kiugrónak. Az inflációs folyamatokban azonban több tényező is felfelé mutató kockázatot jelent a következő hónapokban. Az alacsony bázishatás, az emelkedő üzemanyag- és élelmiszerárak, illetve a gazdaság újraindítása miatt áprilisban és májusban a fogyasztói árindex emelkedése jócskán átlépheti a 4 százalékos szintet, ezt követően azonban mérséklődhet az inflációs nyomás. Ezekre a folyamatokra egyelőre nem fog érdemben reagálni a jegybank, mivel átmenetinek tartja. Nagyobb változásokra a június 22-én esedékes kamatdöntő ülésen számíthatunk majd, akkor jelenik meg a friss inflációs jelentés a jegybanki prognózisokkal, és már tisztábban fogunk látni a gazdaság újraindításának várható inflációs és növekedési hatásaival kapcsolatban is.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés
 
     
 
Külföldi és hazai makro adatok
Dátum Idő Hely Adat Időszak Korábbi Várt
április 27. 16:00 US CB fogyasztói bizalmi index ápr. 109,7 112,1
április 27. 22:30 US API nyersolaj készletek, millió hordó - 0,436 -
április 28. 1:50 JP Kiskereskedelmi forgalom (év/év) már. -1,50% 4,70%
április 28. 3:30 AU Infláció (év/év) Q1 0,90% 1,40%
április 28. 8:00 GE GFK fogyasztói hangulat index máj. -6,2 -3,5
 
Forrás: Bloomberg
 
 
 
 
Vállalati jelentések
Dátum Időpont Vállalat Régió Korábbi Várt
április 27. 06:00 HSBC Holdings PLC UK 0,128 font
április 27. Nyitás előtt Xior Student Housing NV BG
április 27. Nyitás előtt Waste Management Inc US 1,014 dollár
április 27. Nyitás előtt Raytheon Technologies Corp US 0,803 dollár 0,73 dollár
április 27. General Electric Co US 0,015 dollár
április 27. Zárás után Texas Instruments Inc US 1,573 dollár 1,55 dollár
április 27. Zárás után Visa Inc US 1,273 dollár
április 27. Zárás után Alphabet Inc US 15,651 dollár
április 27. Zárás után Advanced Micro Devices Inc US 0,44 dollár
április 27. Zárás után Microsoft Corp US 1,781 dollár
április 27. Zárás után Starbucks Corp US 0,53 dollár 0,48 dollár
Nella_ 2021. 04. 27. 08:04
Előzmény: #182106  tibbi60
#182110
Pedig egyszerű. Antilop. ;)
sly36
sly36 2021. 04. 27. 08:03
Előzmény: #182104  _Macika_
#182109
Hogy vagytok? Láz, ilyesmi?
sly36
sly36 2021. 04. 27. 08:02
Előzmény: #182106  tibbi60
#182108
Rogán Tóni
Kopejkabá
Kopejkabá 2021. 04. 27. 07:59
Előzmény: #182104  _Macika_
#182107
;).  Zárjon.
tibbi60
tibbi60 2021. 04. 27. 07:49
Előzmény: #182104  _Macika_
#182106
A 2.szemuvegest nem ismerem fel
tibbi60
tibbi60 2021. 04. 27. 07:46
Előzmény: #182101  sly36
#182105
Jó reggelt, akkor azért nem lesz zárás, h sokan legyenek a meccseken, majd jó adatok lesznek vhogy,, Veszelyhelyzet az marad, állandó hosszabbitassal
_Macika_
_Macika_ 2021. 04. 27. 07:29
#182104
jó reggelt
a szputnyik legyen veletek
https://coub.com/view/2bnme6
mivé lettek?
mrider 2021. 04. 27. 06:19
Előzmény: #182101  sly36
#182103
Valószínűleg ugrikna szabad nyár. Eddig csak fotókat láttam a hétvégi pesti teraszozasról, de találtam videót is.
Egybefüggő tömeg, maszk alig volt valakin.
Szerintem nem is kérdés a 4. hullám elindulása ezek után.
Itt most az emberek is hülyék voltak.
mrider 2021. 04. 27. 06:17
Előzmény: #182095  -bubu-
#182102
Kemény.
Én is ezt látom, a 2. hullámban ősszel 1 embert tudtam, aki meghalt. A 3. hullámnál két kéz kevés összeszámolni.
sly36
sly36 2021. 04. 27. 05:56
Előzmény: #182100  mrider
#182101
Az csak júniusban lesz. Addigra még durvább halálozási statisztika lehet, a mostani nyitás kb. pont addigra fut fel.

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek