Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..



hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
_Macika_
_Macika_ 2021. 04. 15. 08:35
#180840
ma mol kgy van
Kopejkabá
Kopejkabá 2021. 04. 15. 08:22
Előzmény: #180836  _Macika_
#180839
Köszi, jó.
-bubu-
-bubu- 2021. 04. 15. 08:14
#180838
 
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Megkezdődött a gyorsjelentési szezon. Az amerikai nagybankok első negyedévre vonatkozó gyorsjelentéseivel tegnap elstartolt a szezon. Az S&P 500 0,4 százalékot, míg a Nasdaq Composite 1 százalékot esett. A Dow Jones index 0,2 százalékot emelkedett. Az ázsiai piacokon többnyire negatív a hangulat. A Hang Seng 0,8 százalékos, míg a Shanghai Composite 1 százalékos mínuszban. A Nikkei indexet iránykeresés jellemzi. A határidős árfolyamok alapján iránykereséssel indulhat a csütörtöki kereskedés az európai tőzsdéken.
 
A JPMorgan gyorsjelentésével megkezdődött az amerikai gyorsjelentési szezon. A bank árbevétel soron 33,12 milliárd dollárral zárta az elmúlt három hónapot, ezzel jelentősen megelőzve a 30,42 milliárd dolláros elemzői konszenzus értékét, év/év alapon 14 százalékos volt a bővülés. A vállalat részvényenként 4,5 dollár profitot realizált, mely jelentősen magasabb az egy évvel korábbi 78 centnél. A vállalat által kezelt vagyon meghaladja a 2,8 ezer milliárd dollárt. Jamie Dimon a vállalat vezérigazgatója kiemelte, hogy a hitelezési üzletág továbbra is nyomás alatt van, bár a gazdaság újraindításával egy több éves növekedés periódus veheti majd kezdetét, melyet a kormány stimulusai és infrastruktúrát érintő beruházásai hajthatnak. A részvény árfolyama 1,9 százalékot esett a gyorsjelentést követően.
 
A várakozások feletti volt a Goldman Sachs árbevétele is az idei első negyedévben. A vállalat 17,7 milliárd dolláros árbevétellel zárta az elmúlt három hónapot, ezzel jelentősen megelőzve az egy évvel korábbi 8,74 milliárd dollárt, valamint az elemzők által jósolt 12,55 milliárd dolláros szintet. A kötvénykereskedési díjak 31 százalékkal bővültek, míg a részvénykereskedésből származó díjbevétel 68 százalékkal bővült. A Goldman Sachs egy részvényre jutó profitja 18,6 dollárra nőtt, ami jelentősen magasabb mint a Wall Street által jósolt 10,06 dollár. A kezelt vagyon 21 százalékkal 2,2 ezer milliárd dollárra nőtt. A bank ezen kívül 2,7 milliárd dollár értékben vásárolt vissza sajátrészvényeket a negyedév során. A gyorsjelentést követően 2,3 százalékot emelkedett a részvény árfolyama.
 
Jelentett a Wells Fargo. Az amerikai nagybank 18,06 milliárd dolláros árbevétellel zárta az elmúlt három hónapot, mely kis mértékben meghaladja a Wall Street által prognosztizált 17,53 milliárd dolláros értéket. A bank 1,05 dolláros EPS-sel zárta a negyedévet, ami magasabb a 68 centes előrejelzésnél. A vállalat vezérigazgatója megjegyezte, hogy az alacsony kamatok és az alacsony hitelezési kereslet továbbra is nyomás alatt tartja a bank teljesítményét. A részvény árfolyama 5,5 százalékot emelkedett a tegnapi kereskedés során.
 
Jelentősen felülteljesítik a hagyományos tőzsdei bevezetések a SPAC cégeket. Idén már 330 üres SPAC cég lépett a tőzsdére az Egyesült Államokban, mely meghaladja a 2020-as 300-at és a teljes globális kibocsátások közel harmadát adják. A tavalyi őrület után azonban idén van egy apró probléma, a hagyományos tőzsdére lépések jelentősen túlteljesítik a SPAC cégeket. Míg a SPAC cégek mindössze 1,2 százalékot emelkedtek idén, ezzel szemben a hagyományos módon bevezetett cégek már 36 százalékos pluszban vannak. Az év elején még javában emelkedő trendet mutattak a SPAC cégek, azonban márciusra elfogyott a lendület és azóta jelentős korrekció volt számos ilyen cégben.
 
Adóságmentes lesz a GameStop. A kisbefektetők kedvenc, és a fedezett tőkealapok egy időben leggyűlöltebb, cége, melyben korábban 100 százalék felett is volt a short állomány, visszahív 216,4 millió dollárnyi kötvényét. Márciusban már visszahívtak 73,2 millió dollárnyi kötvényt, így az átalakulóban lévő vállalat, mely szeretne az online játékértékesítések területén megjelenni, gyakorlatilag teljes mértékig adóságmentessé vállik.
 
A BlackRock rekord ESG ETF-je nagyon hasonlít egy magas kapitalizációjú technológiai cégekbe fektetőalapra. Az 1,25 milliárd tőkét már az első napon bevonzó ETF legnagyobb befektetései az Apple, a Microsoft, az Amazon, az Alphabet és a Facebook, ebben a sorrendben. Ez megegyezik a jelenleg legnagyobb ESG ETF-fel az iShares ESG Aware MSCI USA ETF-fel, mely szintén a BlackRock-é, csak a költsége fele az új alapnak. Ez az 5 cég egyébként számos ETF alapja, többek között a NASDAQ 100-at követő Invesco QQQ Trust Series 1 ETF-nek is, mely a Nasdaq 100-at követi. Ahogy a Moors & Cabot-ot egyik elemzője fogalmazott az új ESG alap gyakorlatilag megkülönböztethetetlen bámely másik technológiai cégekbe fektető ETF-től, szerinte csak az ESG zászlóshajóra való tűzése miatt volt olyan sikeres az első nap.
 
Óriási kereslet volt a Coinbase részvényeire. Az indikatív árak alapján 250 dolláros árfolyamon került volna bevezetésre az első kriptotőzsde a Nasdaq-ra, a hatalmas kereslet miatt végül nyitásban már 381 dolláron volt a Coinbase részvénye. A nap végére végül 328,28 dolláron zárt a jegyzés, ezzel 85,8 milliárd dolláros értékeltségen fejezte be az első napját a Coinbase. A tegnapi emelkedést látva örülhetnek a Union Square Ventures-nél ülők, akik még 2013-ban fektettek a Coinbase-be, 20 centes részvényárfolyamon. Fred Wilson a kockázati tőkealap egyik vezetője elmondta, hogy abban az időben a bitcoin ökoszisztémához kapcsolódó befektetési lehetőségeket kerestek, így esett a választás a Coinbase-re. A Union Square részesedése mai árfolyamon 4,6 milliárd dollár.
 
Bevezetheti a tőzsdére a VMWaret a Dell. Az 5 éve megvásárolt EMC-n keresztül került a cégbe a VMWare és most ennek egy jelentős részét értékesítenek. A cég 80 százalékát tulajdonolja a Dell és a harmadik negyedévben tervezik a tőzsdére vezetést, melyből 11,5-12 milliárd dollár bevétellel számol a Dell vezetősége, melyet az adóság leépítésére használnának. A Dell részvényei közel 8 százalékot emelkedtek a hírre a piaczárás után.
 
Az Xpeng saját maga gyártaná az elektromosautóihoz a chipeket. A kínai elektromosautó-gyártó vállalat társelnöke, Xinzhou Wu jelentette be, hogy elkezdték megvizsgálni, hogy milyen lehetőségek állnak a vállalat rendelkezésére a chipgyártás területén. A döntés hátterében az állhat, hogy Wu elmondása szerint szeretne továbbra is a riválisokkal szemben versenyelőnyben lenni. Az Xpeng szerdán bemutatta új P5 szedánját is. A tegnapi kereskedés során 7,3 százalékot esett.
 
Vételre ajánlják az Occidental részvényét. Az amerikai olajtársaság részvényét az MKM Partners elemzői vételre ajánlják a korábbi tartásról. Az Occidental árfolyama március eleje óta több mint 20 százalékot esett, ugyanakkor az elemzők szerint több mint 30 százalékos felértékelődési potenciált rejt magában a cég a vállalatnak kedvező olajpiaci tendenciák miatt. A tegnapi kereskedés során 5,2 százalékot emelkedett a részvény árfolyama
 
Újabb teszteredmények hatására erőre kapott a Moderna. A gyógyszergyártó vállalat koronavírus elleni oltásának újabb teszteredményei azt mutatják, hogy a vakcina a második oltást követő hatodik hónap után is 90 százalékos hatékonyságot mutat. A tegnapi kereskedés során 6,9 százalékot emelkedett a részvény árfolyama.
 
Változás a Toshiba élén. Nobuaki Kurumatani helyét Satoshi Tsunakawa veszi át a vezérigazgatói székben, miután a 20 milliárd dolláros felvásárlással kapcsolatban nézeteltérések mutatkoztak a vállalat felsővezetésében. A Toshiba szerdai közleménye szerint a döntés azonnali hatállyal lépett életbe. A vállalat eközben Tsunakawa utódjának kiválasztását is elkezdheti, miután a korábban a vezérigazgatói posztot tartó Tsunakawa már 65 éves. A döntés hátterében az állhat, hogy a vezetésben többen kritizálták Kurumatanit. A Bloomberg által megkérdezett forrás szerint a CVC által tett felvásárlási ajánlat alulbecsüli a cég valós értékeit, miután több felsővezető is jelentős értéket vél a vállalat energia és félvezetők szegmensében. A vezető cserét követően nem tudni, hogy a CVC-vel folyó tárgyalások folytatódnak-e, mivel ezek a beszélgetések nagyon kezdetlegesek voltak és többnyire informális jellegűek. Ezköben egyébként a CVC egyik riválisa, a KKR is bejelentkezett a Toshibaért, amire szerdán a részvény 5,8 százalékos emelkedéssel reagált. Kurumatani esetében már egyébként is kilógott a lóláb, egy januári belső felmérésen például az alkalmazottak kevesebb mint 60 százaléka bízott a vezérigazgató döntéseiben, amely jelentős visszaeés az egy évvel korábbi 90 százalékról. A válaszadók több mint 20 százaléka kifejezetten a bizalom hiányát emelte ki Kurumatanival szemben, ami jelentős változás a korábbi 5 százalékról.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, CNBC, Equilor Elemzés
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
Jelentős költségekkel jár a Brexit a brit cégek számára. Különösen a külkereskedelemben aktív cégeket érintik negatívan a változások. Ahogyan arra a cégek vezetői már korábban is felhívták a figyelmet, jelentős adminisztrációs költségekkel jár a cégek számára a britek kilépése a gazdasági és politikai közösségből. A helyzet különösen rossz Észak-Írországban, ahol a költségek a különleges elbírálás miatt fokozottan terhelik a cégeket. Ugyan a csúszások a bürokrácia miatt ideiglenesek és a költségek is várhatóan csökkeni fognak, azonban az évek alatt így is komoly többlet terhet jelentenek majd a szigetországban működő vállalatokra.
 
Jelentősen megugrottak Sanghajiban az alumínium árak. A nyersanyag ára azután emelkedett közel 1 százalékot, hogy felmerült, hogy jelentősen csökkenhet a gyártás a Hszincsiang régióban, miután az alumínium gyártás az egyik legnagyobb széndioxid kibocsátó az országban. Az áremelkedéssel már a 2011 augusztus óta nem látott szintek felett járt a nyersanyag jegyzése. A kínai vezetés már februárban tiltotta az új beruházások elindítását, indoklásuk szerint a gyártás, valamint az ehhez szükséges energia, melyet nagyrészt szénerőművek fedeznek, jelentős széndioxid kibocsátó és ez nem egyezik az ország új klímacéljaival.
 
Elmaradhat a Tokiói Olimpia. A kormányzó párt egyik vezetője nyilatkozott arról, hogy még mindig megfontolás alatt van az olimpiai játékok eltörlése. Toshihiro Nikai azt mondta, hogy amennyiben nem lehet biztonságosan megrendezni a játékokat, akkor el kell azt törölni. Az országban 6 régióban is szigorítani kellett az intézkedéseket a napokban, köztük Tokióban is.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
Iránykereséssel indulhat a csütörtöki kereskedés a hazai tőzsdén. A vezető részvények közül az OTP a 12 900 és 13 000 forintos támasz-zóna alját tesztelhet ma, ennek letörése esetén 12 180 forintnál látható rövid távú támasz. A MOL árfolyamát ezúttal nem tudta megtartani a 2 050 forintos támasz, így ma első körben ehhez a szinthez próbálhat meg visszakapaszkodni a jegyzés. A Richter esetében is folytatódott a negatív korrekció. A gyógyszergyártó grafikonján 8 570 forintnál van rövid távú támasz. A Magyar Telekom továbbra is sávozó mozgást végez a 405-415 forintos szintek között.

Fontos szinteken a forint.
A keddi kereskedés során éles irányváltást láthattunk a forint piacán. Azóta a jegyzés közel kúszott a 200 napos mozgóátlag vonalához, aminek szignifikáns áttörése lenne szükséges a további emelkedéshez. Ezt követően a 360 forintos ellenállás jöhet. A dollár-forint árfolyamában a 300-as szint áttörése indíthatná el ismét felfele a kurzust.
 
Elértük a 3 millió beoltottat, jövőhéten nyithatnak az éttermek teraszai. A fontos mérföldkövet Orbán Viktor miniszterelnök egy Facebook videóban kommentálta és ott megerősítette, hogy amint elérjük a 3,5 millió beoltottat nyithatnak az éttermek teraszai, erre várhatóan jövőhét második felében sor kerülhet. Az iskolák nyitásán azonban lassított a kormányzat, csak az alsó tagozatokban kezdik meg az oktatást jövőhéten.
 
Szlovéniában terjeszkedhet az OTP. A legnagyobb magyar bank az Apollpotól vásárolhat szlovén bankot, mellyel erősítheti a piaci pozícióját az országban. A bankért az OTP-nek 1 milliárd euró körül kellene fizetnie, mely nagyjából a könyvkörüli értéket jelenthetne. A két cég nem kommentálta az értesüléseket.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés
     
 
 
Külföldi és hazai makro adatok
Dátum Idő Hely Adat Időszak Korábbi Várt
április 15. 10:00 IT Infláció (év/év) már. 0,80% 0,80%
április 15. 10:30 UK BoE Hitelezési előrejelzés - - -
április 15. 14:30 US Tartósan munkanélküliek száma, ezer fő - 3.734 3.700
április 15. 14:30 US Heti friss munkanélküli segélykérelmek száma, ezer fő - 744 700
április 15. 14:30 US Philly Fed feldolgozóipari index ápr. 51,8 42
április 15. 14:30 US Kiskereskedelmi forgalom (év/év) már. -3,00% 5,90%
április 15. 15:15 US Ipari termelés (év/év) már. -4,25% -
április 15. 16:00 CH SNB-től Maechler tart beszédet - - -
április 15. 16:30 GE Bundesbanktól Mauderer tart beszédet - - -
április 15. 17:30 US Fed-től Bostic tart beszédet - - -
április 15. 20:00 US Fed-től Daly tart beszédet - - -
április 16. 4:00 CN GDP (év/év) Q1 6,50% 18,90%
április 16. 4:00 CN Ipari termelés (év/év) már. 35,10% 17,20%
április 16. 4:00 CN Munkanélküliségi ráta - 5,50% -
április 16. 4:00 CN NBS sajtótájékoztató - - -
április 16. 8:30 CH Termelői árindex (év/év) már. -1,10% -
 
Forrás: Bloomberg
 
 
 
 
Vállalati jelentések
Dátum Időpont Vállalat Régió Korábbi Várt
április 15. Nyitás előtt UnitedHealth Group Inc US 4,4 dollár
április 15. Nyitás előtt Delta Air Lines Inc US -2,882 dollár
április 15. 14:00 Citigroup Inc US 2,489 dollár
sly36
sly36 2021. 04. 15. 08:14
Előzmény: #180836  _Macika_
#180837
Jó reggelt!
Jó cikk és (sajna) igaz.
Usa viszont nembíresni, volának is csak bemutató volt a tegnapi. Ma talán ATH nem lesz, lassan ennek is örülhetünk.
Kopejkabá
Kopejkabá 2021. 04. 15. 07:41
#180835
Kicsinálják a shortosokat.
Kopejkabá
Kopejkabá 2021. 04. 15. 07:39
Előzmény: #180833  _Macika_
#180834
Nagy ország.
_Macika_
_Macika_ 2021. 04. 15. 07:24
#180833
Kopejkabá
Kopejkabá 2021. 04. 15. 06:19
Előzmény: #180827  -bubu-
#180832
Reggeli vadász kiállítás.
https://youtu.be/Y0iSeH0rfz4
tibbi60
tibbi60 2021. 04. 14. 23:06
Előzmény: #180828  sly36
#180831
Mindig, köszi 
tibbi60
tibbi60 2021. 04. 14. 23:02
Előzmény: #180827  -bubu-
#180830
Jó meccs, gól nélkül, reál m tovább jutott
tibbi60
tibbi60 2021. 04. 14. 23:01
Előzmény: #180825  _Macika_
#180829
Nálunk most fogyott el
sly36
sly36 2021. 04. 14. 21:46
Előzmény: #180827  -bubu-
#180828
-bubu-
-bubu- 2021. 04. 14. 21:39
Előzmény: #180826  sly36
#180827
itt a rakott krumpli összeállt, délelőtt megy a sűtőbe , rengeteg reszelt sajttal a tetején :) 
jó étvágyat Mindenkinek éjjel nappal :o))
sly36
sly36 2021. 04. 14. 21:24
Előzmény: #180825  _Macika_
#180826
Most értünk haza, de már sütöm a halacskát vacsira. 🥰😘😘
_Macika_
_Macika_ 2021. 04. 14. 20:53
Előzmény: #180823  sly36
#180825
jó volna volatilitás lenne végre!!!
.
csináltam keksztekercset rád gondoltam 😀
-bubu-
-bubu- 2021. 04. 14. 20:52
Előzmény: #180823  sly36
#180824
sly36
sly36 2021. 04. 14. 20:15
Előzmény: #180822  sly36
#180823
Ha nem rántanák mindig vissza...
sly36
sly36 2021. 04. 14. 20:10
Előzmény: #180821  _Macika_
#180822
Na végre!!!!
De jó lenne holnap egy gap down.
_Macika_
_Macika_ 2021. 04. 14. 20:00
#180821
usa bepancsizott picit

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek