Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..



hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
-bubu-
-bubu- 2021. 03. 26. 08:29
#179280
 
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Mérsékelt emelkedéssel zárták az amerikai részvényindexek a csütörtöki kereskedést. Az S&P 500 0,5 százalékot, a Dow Jones index 0,6 százalékot emelkedett, míg a technológiai részvényeket tömörítő Nasdaq Composite mindössze 0,1 százalékkal került feljebb. Az ázsiai piacokon jelentős emelkedést látunk pénteken. A Nikkei 1,6 százalékos, a Hang Seng szintén 1,6 százalékos, míg a Shanhai Composite 1,5 százalékos pluszban van. A határidős árfolyamok alapján 0,6-0,8 százalékos emelkedéssel indulhat a kereskedés az európai tőzsdéken.
 
Elárulta a Fed, hogy mikortól vehetnek újra saját részvényeket, illetve emelhetik az osztalékukat a bankok. Az amerikai bankok részvényei csütörtökön zárás után tovább emelkedte, miután az amerikai jegybank bejelentette, hogy június 30-ig tartja érvényben a bankokat érintő korlátozásokat. Korábban a Fed azt nyilatkozta, hogy már az első negyedévben feloldja az osztalékemeléssel és saját részvény visszavásárlással kapcsolatos korlátozásokat, a járványgörbe ugyanakkor közbeszólt. A mostani bejelentést örömmel fogadta a piac, a JP Morgan 0,9 százalékot, a Citigroup 1,2 százalékot, a Wells Fargo 1 százalékot, míg a Goldman Sachs részvényei 1,04 százalékot emelkedtek a zárás utáni kereskedésben.
 
Beszállna Warren Buffett a texasi áramellátásba. Az omahai bölcs cége, a Berkshire Hathaway 8,3 milliárd dollárt fektetne az államba és 10 gigawattos összteljesítményű gázerőműveket és gáztározókat építene. A beruházás megvalósulása esetén segíthetne megakadályozni az idén látott áramkimaradáshoz hasonló eseteket, mert azt is megengednék, hogy szükség esetén az operátor cég átvegye az irányítást az erőművek felett. A javaslat alapján az áramfelhasználók havonta a számlán felül fizetnének egy extra tételt, mely fedezné a beruházást, mely az eredeti javaslat alapján 9,3 százalékos éves megtérülést jelentene a befektetőknek.
 
A Moderna nem tudja időben teljesíteni 590 400 adag koronavírus vakcina leszállítását, amelyeknek ezen a hétvégén kellett volna megérkezniük Kanadába, közölte csütörtökön a szövetségi beszerzési miniszter. A gyógyszergyártó arról tájékoztatta a kanadai tisztviselőket, hogy a késedelem a „minőségbiztosítási folyamat fennakadásainak” tudható be. Az országba a héten eredetileg 846 ezer dózisnyi oltás érkezett volna, ebből végül csak 255 600 darab leszállítása történt meg szerdán a Reuters információi szerint. A tegnapi kereskedés során 1,3 százalékot emelkedett a Moderna részvények árfolyama.
 
Saját fejlesztésű chipet mutat be a Xiaomi. A kínai technológiai vállalat egy saját fejlesztésű chipet fog bemutatni március 29-én, erről a vállalat ma számolt be a hivatalos Weibo oldalán, mely a kínai Twitterként ismert.
 
Tovább zsákolja a Palantir részvényeket Cathie Wood. Az ARK Invest vezérigazgatója további 1,2 millió darab Palantir részvényt vásárolt, míg az amerikai és kínai szabályozó hatóságok célkeresztjében lévő Tencent részesedését 410 ezer darab részvénnyel csökkentete. A tegnapi kereskedés során 3,2 százalékot emelkedett a Palantir részvények árfolyama.
 
Jelentett a KB Home. Az otthonépítéssel foglalkozó vállalat 1,02 dolláros profittal zárta az elmúlt negyedévet, ami 10 centtel haladja meg a Wall Street-i elemzők profit várakozásait. A vállalat árbevétel soron ugyanakkor enyhén elmaradt a várakozásoktól, annak ellenére, hogy a szerződésállomány 23 százalékkal nőtt év/év alapon. A gyorsjelentést követően 2,3 százalékot emelkedett a részvény árfolyama.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, CNBC, Equilor Elemzés
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
Biden nem fogja hagyni, hogy Kína legyen a világ vezető állama, amíg ő az elnök. A demokrata elnök kijelentette, hogy többet fog kutatás és fejlesztésre valamint infrastruktúrára költeni, mint ázsiai riválisa, ezzel megőrizheti vezető szerepét az Egyesült Államok szerinte. A beszédében kitért a hongkongi, tajvani és ujgur kisebbségek helyzetére, valamint aggodalmát fejezte ki a kínai kibertámadások kapcsán. Arra a kérdésre, hogy maradnak e a védővámok Kínával szemben az elnök nem válaszolt. Továbbra is szeretne európai szövetségeseivel együtt fellépni az ázsiai kihívás ellen.
 
Szankciókkal sújtja az Egyesült Királyságot Kína a Hszincsiang régióról tett kijelentések miatt. Kína 9 brit állampolgárt és 4 jogi entitást vett szankció alá, miután szerintük hazugságokat terjesztettek az ujgur kisebbségekről, valamint a régióban folyó tevékenységről. A megnevezett személyek között vannak a parlament tagjai is és mostantól nem léphetnek be Kínába, valamint nem üzletelhetnek kínai állampolgárokkal. Kína világos üzenetet küldött Európának, ha az amerikaiak oldalára állnak ebben a kérdésben, akkor további szankciókra számíthatnak és továbbra is fenntartják az álláspontjukat, hogy nem léteznek munkatáborok, mindössze a szükséges infrastruktúra kiépítése történik.
 
Hetekig is tarthat mire újra járható lesz a Suez-csatorna. A hajók jelentős része már inkább a költséges és hosszú utat választja Afrikát megkerülve, mert a legtöbb szállítmányozócég attól tart, hogy a beszorult hajó szakszerű eltávolítása akár hetekbe is tarthat. Még mindig nem lehet tudni, hogy pontosan milyen módszerrel lehet eltávolítani a tankerhajót, így az elemzői becslések is eltérnek, hogy mennyi időt vehet igénybe, de a pesszimistább elemzők szerint akár három hét is lehet. Az Afrikát megkerülő hajóút 10-15 nappal hosszabb, mint a csatorna használata.
 
Sikeres volt a tegnapi amerikai 7 éves állampapír aukció. A 62 milliárd dolláros kibocsátásra 138,26 milliárd dollár ajánlat érkezett és 1,3 százalékos hozam mellett történt meg az értékesítés. Az ajánlat mennyisége elmarad az átlagos túlkereslettől, azonban most nem alakult ki pánik a piacon, nem emelkedtek jelentősen a hozamok, de az 1,3 százalékos hozam is rég nem látott magas hozamot jelent a 7 éves papír esetében, melyek az aukció előtt az 1,217 és 1,293 százalék közötti sávban kereskedett.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
Jelentős emelkedéssel indulhat a pénteki kereskedés a hazai tőzsdén. A vezető részvények közül az OTP a 13 000 és 14 000 forintos sávban mozoghat tovább, míg a MOL a 2 250 forintos ellenállás áttörésével próbálkozhat meg. Irányváltás esetén a 2 150 forintos támasz fogja rövid távon az árfolyamot. A Richter grafikonján 9 000 forintnál látható ellenállás, míg 8 600 forint közelében támasz. A Magyar Telekomtól továbbra is sávozó mozgás várható a 405 és 415 forintos tartományban.

Fontos szinteken az euró-forint
. Nagyon erős támasz-zóna közelébe érkezik lassan az euró-forint jegyzése. 363,5 forint közelében a kellő lendület nélkül akár meg is akadhat a negatív korrekciós hullám. A dollár-forint esetében továbbra is él a szimmetrikus háromszög alakzata, melyből kitört a jegyzés, a további emelkedéshez azonban jelentős dollár erőre lenne szükség.
 
Ma piaczárás után dönthet a Moody’s Investors Service Magyarország szuverén adósbesorolásáról. A hitelminősítő tavaly szeptemberben stabilról pozitívra javította Magyarország Baa3-as adósbesorolását, mely egy osztályzattal alacsonyabb, mint a másik két nagy hitelminősítőnél érvényben lévő, BBB osztályzat. A Moody’s azzal indokolta a kilátás javítását, hogy a koronavírus-járvány által gyakorolt negatív gazdasági hatások kevésbé lesznek markánsak, mint az Európai Unió más országaiban. Ugyanakkor egyelőre nem várunk felminősítést, mivel annak feltételéül gyors kilábalást jelző számokat, illetve az államadósságpálya visszafordítását szabták. Bár a negyedik negyedéves GDP a vártnál jobban alakult, a március elején bevezetett szigorítások némileg visszafoghatják a gazdaság talpraállását, és annak hatása várhatóan a második negyedévre is átnyúlik. A következő vizsgálat szeptember 24-én lesz, amennyiben nyárra sikerül elérni a nyájimmunitást és újraindítani a gazdaságot, reális esélye van rá, hogy akkor már javítanak a besorolásunkon.
 
Szabad nyarunk lesz, erről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt ma a Kossuth Rádióban. Orbán Viktor kiemelte, hogy jó esély van arra, hogy az iskolák és óvodák április 19-től újra kinyithatnak. A kijárási korlátozás este 8-tól 10 órára tolódhat ki, mely az üzletek nyitvatartását is érintheti, így azok este 7 óra helyett, este 9 óráig maradhatnak nyitva. A miniszterelnök beszélt arról is, hogy a boltok esetében át fognak térni egy négyzetméteralapú működésre.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés
 
 

 
 
Külföldi és hazai makro adatok
Dátum Idő Hely Adat Időszak Korábbi Várt
március 26. 10:00 UK Kamatdöntő ülés jegyzőkönyve - - -
március 26. 10:00 GE Ifo üzleti hangulat index már. 92,4 93,2
március 26. 11:00 EU EU csúcstalálkozó - - -
március 26. 11:00 EU Euro summit - - -
március 26. 13:00 UK BoE-től Saunders tart beszédet - - -
március 26. 13:10 GE Bundesbanktól Mauderer tart beszédet - - -
március 26. 14:30 US Core PCE index (év/év) feb. 1,50% 1,50%
március 26. 14:30 US PCE index (év/év) feb. 1,5 -
március 26. 15:00 US Michigani fogyasztói hangulat index már. 83,0 83,6
március 26. 17:45 UK BoE-től Tenreyro tart beszédet - - -
március 29. 7:00 UK Országos ingatlan árindex (év/év) - 6,90% -
 
Forrás: Bloomberg
Kopejkabá
Kopejkabá 2021. 03. 26. 07:56
Előzmény: #179277  _Macika_
#179278
07:44
_Macika_
_Macika_ 2021. 03. 26. 07:45
Előzmény: #179276  -bubu-
#179277
katasztrofális számok megint
cilike 
-bubu-
-bubu- 2021. 03. 26. 07:37
#179276
Újabb 275 halott és 1480 lélegeztetőn....
Sakk matt
_Macika_
_Macika_ 2021. 03. 26. 07:37
Előzmény: #179272  sly36
#179275
Kopejkabá
Kopejkabá 2021. 03. 26. 07:33
Előzmény: #179271  _Macika_
#179274
Most olvastam, hogy a fidesz szavazok nem jó rejtvény fejtők.  :)     re  Marky Zay elvtárs.  :)
Kopejkabá
Kopejkabá 2021. 03. 26. 07:31
Előzmény: #179272  sly36
#179273
Puszi.
sly36
sly36 2021. 03. 26. 07:24
Előzmény: #179271  _Macika_
#179272
Jó reggelt, jó bikapénteket! 
_Macika_
_Macika_ 2021. 03. 26. 06:40
Előzmény: #179268  tibbi60
#179270
Kopejkabá
Kopejkabá 2021. 03. 26. 05:45
Előzmény: #179268  tibbi60
#179269
;)
tibbi60
tibbi60 2021. 03. 25. 22:34
Előzmény: #179267  _Macika_
#179268
esés nincs,elnapolva
_Macika_
_Macika_ 2021. 03. 25. 20:48
Előzmény: #179266  -bubu-
#179267
20:31
-bubu-
-bubu- 2021. 03. 25. 20:16
Előzmény: #179265  _Macika_
#179266
-bubu-
-bubu- 2021. 03. 25. 19:58
Előzmény: #179262  _Macika_
#179264
_Macika_
_Macika_ 2021. 03. 25. 19:54
Előzmény: #179261  -bubu-
#179262
nyitunk! ennyi
cilike majd halja a dalokat DDDD

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek