Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..



hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
sly36
sly36 2020. 12. 08. 09:04
Előzmény: #169298  -bubu-
#169300
Köszi a rövid összefoglalót! 😘
tibbi60
tibbi60 2020. 12. 08. 08:26
Előzmény: #169296  sly36
#169299
Ez nem jó a gyerekeknek, de a szülő sokat tud segíteni, mint te, bár sokan nem tudnak, sztem ok elvesznek kicsit
-bubu-
-bubu- 2020. 12. 08. 08:25
#169298
december 8. 9:00 HU Infláció (év/év) nov.
december 8. 9:00 HU Maginfláció (év/év) nov.
december 8. 11:00 GE ZEW gazdasági hangulat index dec.
december 8. 11:00 EU GDP (év/év) Q3
december 8. 11:00 EU ZEW gazdasági hangulat index dec.
december 8. 14:30 US Nonfarm produktivitás (n.év/n.év) Q3
december 8. 14:30 US Fajlagos munkaerő költség (n.év/n.év) Q3
december 8. 22:30 US API nyersolaj készletek, millió hordó -
december 9. 0:30 AU Westpac-i fogyasztói hangulat index dec.
december 9. 2:30 CN Infláció (év/év) nov.
december 9. 2:30 CN Termelői árindex (év/év) nov.
december 9. 8:00 GE Külkereskedelmi mérleg, milliárd euró okt.
-bubu-
-bubu- 2020. 12. 08. 08:25
#169297
 
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Kivárnak a befektetők. A tegnapi kereskedésben mérsékelt elmozdulásokat láthattunk a tengerentúli részvényindexekben, az S&P 500 0,19 százalékkal, a Dow Jones 0,49 százalékkal került lejjebb, a Nasdaq Composite viszont 0,45 százalékkal emelkedni tudott. Ázsiában vegyes a kép, a Hang Seng 0,62 százalékos, a Nikkei 0,3 százalékos csökkenést mutat, a Shanghai Composite 0,02 százalékos, minimális emelkedést. A határidős mozgások alapján az európai piacokon iránykereséssel indulhat a mai kereskedés. A következő napok mozgását a vakcinákról érkező hírek, az Európai Központi Bank kamatdöntő ülése, illetve a csütörtökön kezdődő uniós csúcs határozhatja meg.
 
Nem ül le a Pfizer és a Moderna Donald Trumppal a Fehér Házban. Ma tartja Donald Trump a Fehér Házban a „vakcina csúcstalálkozóját” mely során az amerikai Élelmiszer- és gyógyszerügynökségre akarnak nyomást helyezni. A találkozón Donald Trump és alelnöke Mike Pence vesz részt több érdekelt cég vezetőjével. A meghívottak között szerepel többek között a Walgreens, CVS Health és a FedEx vezetője is, ugyanakkor a Moderna és a Pfizer vezetője elutasította Trump meghívását.
 
Csúszik a Ford új modellje. A vállalat Bronco névre hallgató SUV-ja leghamarabb csak a következő év nyarától kezdve gördülhet le a gyártósorról, miután a Ford üzemeiben és ellátási láncában a járvány miatt problémák léptek fel. Hivatalosan tavasszal kezdték volna meg a leszállítást, ez így három hónapot csúszást jelent. A vállalat azt közölte, hogy több mint 90 ezer előrendelés érkezett a modellre. A tegnapi kereskedés során 1,3 százalékot esett a Ford részvények árfolyama.
 
Sikeres volt a JD.com leányvállalatának hongkongi IPO-ja. A JD Health, a kínai e-kereskedelmi platformot üzemeltető JD.com egészségügyi leányvállalatát tegnap debütált a hongkongi tőzsdén. A vállalat 381,9 millió darab részvényt bocsátott ki, 70,58 hongkongi dolláros árfolyamon. A JD Health nyilatkozata szerint az IPO során bevont tőke nettó értéke 26,5 milliárd hongkongi dollár (3,41 milliárd amerikai dollár) volt. A bevezetést követően a részvény 34 százalékot rallyzott.
 
Feltépték a Palantirt. A szoftverfejlesztő cég bejelentette, hogy egy három éves szerződést írt alá az amerikai Élelmiszer- és gyógyszerfelügyelettel. A Bloomberg információi szerint a szerződés értéke 44,4 millió dollár. A vállalat részvénye a tegnapi kereskedés során 21,3 százalékot emelkedett.
 
Saját részvényeket vesz a Raytheon Technologies. A vállalat Igazgatótanácsa jóváhagyta a saját részvény visszavásárlási programot, melynek keretösszege 5 milliárd dollár. A vállalat részvényei a tegnapi kereskedés során 1,2 százalékot estek.
 
Brazíliában szállhat fel először a Boeing 737 MAX gépe az újraengedélyeztetést követően. A brazil GOL légitársaság 20 hónap után december 9-én engedi levegőbe Sao Paulóból induló belföldi járatain a gépet. A légitársaság 127 repülős flottájában 7 darab 737 MAX gép található, melyek közül mind visszaállhat a forgalomba az év végéig. A három nagy amerikai légitársaság, aki rendelkezik 737 MAX modellekkel (American Airlines, United és Southwest Airlines) később tervezik újraindítani a gépeket. Az első belföldi útra december 29 kerülhet sor Miami és New York között. A tegnapi kereskedés során a Beoing részvénye 2,3 százalékot emelkedett.
 
Brit felhő alapú szoftvercéget vesz a Cisco. A vállalat 730 millió dollárért vásárolja fel az IMImobile vállalatát. A tegnapi kereskedés során 0,1 százalékot esett a Cisco részvények árfolyama.
 
Az Intel chipjeit verő félvezetőt tervez az Apple. A Bloomberg információi szerint a Mac új processzoraiba szerelt chipek gyorsabbak lesznek az Intel chipjeinél is. Az információk szerint 2021 elején debütálhat a fejlesztés. 1,2 százalékot emelkedett a tegnapi kereskedés során az Apple részvények árfolyama.
 
Megmenekülhet a Kodak. A kormányzati felügyeleti ügynökség nem talált jogsértést az Eastman Kodak tervezett kölcsönében, amelyet azért vettek volna fel, hogy segítsenek az Egyesült Államoknak gyógyszert gyártani. A tranzakciót a körülötte zajló vita miatt leállították. Az ügy olyan kérdések közepette bontakozott ki, amelyek arról szóltak, hogy a Kodak miként hozta nyilvánosságra a hitelt a befektetők számára, és ennek eredményeként az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet vizsgálatot indított. A hír hatására a tegnapi kereskedés 59,9 százalékos emelkedéssel fejezte be a Kodak részvénye.
 
Indiában is beadta a Pfizer a sürgősségi engedélyeztetéshez szükséges kérelmét. A vakcina kérdés kiemelten fontos India és az indiai gazdaság számára, miután a második legtöbb fertőzöttel rendelkezik jelenleg az ország. A kormány egészségügyi tanácsadója szerint a szokásos 90 napos jóváhagyási folyamatnál gyorsabban dönthetnek a Pfizer vakcinájáról. A tegnapi kereskedés során 2,3 százalékot emelkedett a Pfizer részvénye.
 
Indiai kiskereskedelmi vállalatát vezetné be az amerikai tőzsdére a Walmart. Az indiai pénzügyi hírportál, a Mint szerint a Flipkart névre hallgató indiai e-kereskedelmi platform 10 milliárd dollárt gyűjthet a potenciális IPO során. A Walmart részvények árfolyama tegnap 0,5 százalékot esett.
 
Rontottak a Teladoc ajánlásán. A Stephens elemzői a korábbi felülsúlyozásról egyenlő súlyozásra rontották az online orvosi szolgáltatást nyújtó vállalat részvényeinek ajánlását. Az elemzők szerint bár a Teladoc növekvő kereslettel fog találkozni a jövőben is, de a verseny éleződni fog. A Teladoc részvények árfolyama 3,1 százalékot esett a tegnapi kereskedés során.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, CNBC, Equilor Elemzés
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
Nagyobb lett a japán növekedés a harmadik negyedévben. Az előzetesen közölt adatoknál is nagyobb lendülettel növekedett a japán gazdaság az előző negyedévben, a második negyedévhez képest 5,3 százalékkal. Ugyanakkor még mindig jóval a tavaly év végi szint alatt van a GDP, 3,2 százalékkal marad el tőle. A pénzügyminiszter bejelentette, hogy ma születik döntés az újabb fiskális élénkítő csomagról, mely összesen 73,6 ezer milliárd jent tehet ki, dollárra átszámítva 707 milliárdot.
 
Életbe léphet a B-terv az Európai Unióban. A lengyel és a magyar kormány tegnap megerősítette, hogy továbbra is ragaszkodik a vétózási szándékukhoz, így jelen állás szerint alternatív megoldást fog találni az Európai Unió a költségvetésre és a helyreállítási tervre. Utóbbi tűnik egyszerűbbnek, egyelőre a két tagállam kimaradna az alapból, és a későbbiekben csatlakozhatnának hozzá, amennyiben szeretnének. A költségvetési rész jóval fájdalmasabb lehet minden tagállamnak, mivel ez esetben egy ideiglenes költségvetést állítana fel az unió, ez viszont nem tartalmazna kohéziós forrásokat. Új projektekre egyáltalán nem, a jelenleg futó projektekre is csak szűkített forrást biztosítana az ideiglenes költségvetés.
 
Továbbra sincs Brexit-megállapodás. Brüsszelbe utazhat Boris Johnson, hogy személyesen egyeztessen Ursula von der Leyennel, mivel továbbra is jelentős nézetkülönbségek vannak a nyitott kérdésekben a tárgyaló felek között, és a telefonos egyeztetés nem vezetett eredményre. Az ír külügyminiszter figyelmeztetett, hogy a holnapi nap az utolsó határidő, amennyiben nem közelednek az álláspontok, Hard-Brexit lesz a kimenetel, miközben Franciaország ismét jelezte, hogy nem fognak engedni a halászati jogok kérdésében. A font árfolyama meglehetősen hektikusan mozog, ez természetesen a következő napokban is fennmaradhat.
 
Kína tartja magát a kereskedelmi megállapodáshoz. A kínai kereskedelmi miniszter biztosította a hamarosan megalakuló Biden-kormányt, hogy országa mindenben tartja magát a korábban megkötött kereskedelmi megállapodáshoz. A jelenleg is zajló egyeztetésekről optimistán nyilatkozott az amerikai-kínai üzleti tanács vezetője, Craig Allen. Ugyanakkor hozzátette, hogy a koronavírus-járvány miatt a kínai fél időarányosan nem teljesítette a vállalásait, de a keretmegállapodás két évre szólt.
 
Kaliforniában kritikus a járványhelyzet. Az Egyesült Államokban továbbra is tombol a koronavírus-járvány, Kaliforniában ismét szigorú korlátozásokat rendeltek el, miután az elmúlt napokban rekordszintre emelkedett az új esetek száma, rendre 25 ezer felett alakult az államban. A kormányzó a kórházak túlterheltsége miatt döntött a korlátozások mellett, több régióban az intenzív ágyak 85-90 százaléka foglalt. Európában viszont a korábbi intézkedések miatt jelentősen javult a helyzet, az új esetek számát a legtöbb nagyobb országban 10 ezer körülire sikerült leszorítani.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
Iránykereséssel nyithat a Budapesti Értéktőzsde. A nemzetközi piacokon sincs határozott irány, így kisebb mozgásokkal indulhat a mai kereskedés. A vezető részvények közül az OTP továbbra is a 12 ezer forintos szintre van feltapadva, lényegében 3 hete ott mozog. A MOL árfolyama a 2 ezer forintos szint felett próbál stabilizálódni, de technikai támasz csak 1 960 forint közelében húzódik. Továbbra is jól szerepel a Richter, miután új történelmi csúcsra kapaszkodott, rövid távú ellenállás 7 540 forintnál található. A Magyar Telekom továbbra is a 380-390 forintos tartományban mozoghat.
Ismét 360 forint felett az euró. A tegnapi kereskedésben az árfolyam átlépte a 360-as szintet, a következő fontos ellenállási tartomány 361-362-re tehető. A lengyel-magyar vétó miatt továbbra is bizonytalan mozgás várható a forint piacán, de a 9 órakor érkező inflációs adat némileg nyugtathatja a kedélyeket, amennyiben a vártnak megfelelően alacsony lesz. A dollár-forint jegyzése a 295-300-as zónában mozoghat.
 
3 százalékos lehetett az infláció novemberben. A Központi Statisztikai Hivatal 9 órakor teszi közzé az előző hónapra vonatkozó adatsort, a várakozások alapján a fogyasztói árindex 3 százalékkal emelkedhetett éves bázison, míg a maginfláció esetében 3,7 százalékos a konszenzus. A jegybank által kiemelten figyelt, indirekt adóhatásoktól szűrt maginflációs mutatót 10 órakor teszi közzé az MNB.
 
Nincs lazítás. A Kormány január 11-ig meghosszabbította a jelenleg érvényes korlátozásokat, december 21-én fognak dönteni a Szentestéről, de Szilveszterkor kijárási tilalom lesz érvényben.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés
sly36
sly36 2020. 12. 08. 08:22
Előzmény: #169295  _Macika_
#169296
Jah..., tegnap is reggel 8-ra bekapcsolt mindent, várja a fizikaórát, a tanár meg sz.rik órát tartani, fél 9-kor felad egy rakás példát, másnapra oldja meg, magyarázat meg nulla. A legtöbb óra csak ilyen. 
_Macika_
_Macika_ 2020. 12. 08. 08:17
Előzmény: #169294  sly36
#169295
Szegény ártatlan "gyerek D
sly36
sly36 2020. 12. 08. 08:09
Előzmény: #169292  _Macika_
#169294
6 óra online egyhuzamban, elvileg mind megtartva, nem lesz uncsi. 😄
Dax 236 mondjuk már kicsit uncsi. 😊
tibbi60
tibbi60 2020. 12. 08. 08:06
Előzmény: #169285  -bubu-
#169293
Jó reggelt, meg a bukás is penzesot hoz, vicc
_Macika_
_Macika_ 2020. 12. 08. 07:33
Előzmény: #169291  sly36
#169292
jó reggelt csitri D
Uncsi lesz ma is?
sly36
sly36 2020. 12. 08. 07:21
Előzmény: #169290  _Macika_
#169291
Longos szép keddi napot! 🙋‍♀️☕️
_Macika_
_Macika_ 2020. 12. 07. 22:13
Előzmény: #169289  -bubu-
#169290
Az amerikai törvények értelmében december 8-áig hitelesíteni kell a választási eredményt. December 14-én szavaz az elektori kollégium a következő elnök személyéről.
-bubu-
-bubu- 2020. 12. 07. 21:30
#169289
_Macika_
_Macika_ 2020. 12. 07. 20:00
#169288
Donald Trump amerikai elnök ezzel tovább növeli a nyomást Pekingen, és távozása előtt a hasonló lépésekkel utódát, Joe Bident akarja bebetonozni a Kínával szembeni konfliktusos helyzetbe. A demokrata Biden január 20-án veszi át a kormányzást a republikánus Trumptól.
Miután információk éreztek az esetleges szankciókról, a tőzsdei hatások sem maradtak el, az ázsiai piacok estek, és a hatás még később, a tengerentúlon is érződött - a befketők aggódva figyelik a két ország romló kapcsolatát.
Az ügy előzménye, hogy a Pekint által támogatott hongkongi kormány kizárt a törvényhozásból négy ellenzéki vezetőt, miután a kínai kormány új hatásköröket adott a hongkongi vezetés kezébe az ellenzék visszaszorítására. A lépés nem csak az Egyesült Államokban, de Kanadában, az Egyesült Királyságban, Új-Zélandon is felháborodást váltott ki.
_Macika_
_Macika_ 2020. 12. 07. 19:36
#169287
PB: Az Aegon Alapkezelő a lengyel részvényekre is specializálódik. Mit mondhatunk a kelet-közép-európai térség részvénypiacáról?
Sz. D.: Az egyik leggyengébb volt az idén, az év elejéhez képest még mindig jelentős mínuszban van. Kevésbé pattant vissza tavaszi mélypontról, mint más tőzsdék. Ráadásul úgy tűnik, hogy a második lezárási hullám Kelet-Közép-Európát is nagyon rosszul fogja érinteni gazdaságilag.
Ráadásul az említett, megatrend-típusú cégekből, iparágakból térségünkben nagyon kevés van. Lengyelországban nemrég debütált a nagy online kereskedelmi vállalkozás, az Allegro a tőzsdén. A “lengyel Amazonnak” is becézett társaság Varsóban a vezető részvények közé tartozik, valamint fontos egy videojáték-készítő cégük is. Amint említettük, a gyógyszercégek is megatrendnek számítanak, tehát a Richter is. Ők a pozitív kivételek.
De a legtöbb országban a hagyományos iparágak dominálják az indexeket, mint a bankok, az energiacégek, a telekom. A Mol vagy az OTP, a Magyar Telekom, bár egyáltalán nem rossz cégek, nem tartoznak a megatrendek kategóriáiba. Térségünk alulteljesítését így részben a politikai és vírushíreknek tudom be, részben pedig annak, hogy kevés a megatrend. Kevés az innováción alapuló vállalkozás a tőzsdeindexekben.
Értékalapú szemlélettel, value-szemüvegen keresztül nézve azonban térségünk tőzsdéi a jelenlegi szinteken jó beszállási pontot jelenthetnek. Sok stabil és jó profitabilitással rendelkező cég kapható most igen nyomott áron. Nemcsak megatrendekből áll a világ, van sok jó cég azokon kívül is.
https://mfor.hu/cikkek/befektetes/mutatjuk-mik-a-legfontosabb-megatrendek-itthon.html?utm_source=rss&utm_medium=referral
tibbi60
tibbi60 2020. 12. 07. 16:43
Előzmény: #169281  tibbi60
#169282
a budapesti és a varsói főpolgármester összefogna,hogy  a támogatásokat a megyék külön kapják...jó ötlet
tibbi60
tibbi60 2020. 12. 07. 16:40
Előzmény: #169278  sly36
#169281
jópofa rés van ott,hátha

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek