Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..



hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
_Macika_
_Macika_ 2020. 10. 26. 08:18
#165339
dax f 200 napos 12120
_Macika_
_Macika_ 2020. 10. 26. 08:13
#165338
8 nap és usa választások
-bubu-
-bubu- 2020. 10. 26. 08:13
#165337
 
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Pluszban nyitottak az amerikai részvényindexek, de elfogyott a Dow lendülete nap végére. A Dow Jones 0,10 százalékot csökkent, míg az S&P 500 és a Nasdaq 0,34 és 0,37 százalékot erősödött. A technológiai papírok nyomták le a piacokat, különösen az Intel teljesített rosszul. Negatív a hangulat az Ázsiai piacokon, a Nikkei és a Shanghai Composite 0,09 és 0,84 százalék mínuszban áll, a hongkongi tőzsde a mai nap zárva tart. A határidős árfolyamok alapján jelentős mínuszban kezdődhet meg a hétfői kereskedés az európai tőzsdéken, mely nagyrészt a koronavírus-járvány gyors terjedésének, és az ismételt hatósági korlátozásoknak tudható be.
 
Enyhén a várakozások alatt teljesített az SAP a harmadik negyedévben. A német techóriás 6,54 milliárd eurós árbevételen 2,07 milliárd eurós működési eredményt realizált, míg az elemzők 6,88 milliárd eurós árbevétel mellett 2,15 milliárdos eredményt vártak. A növekedés fő motorja továbbra is a felhőalapú szolgáltatások szegmense volt, ami közel 2 milliárd eurós árbevételt termelt az elmúlt három hónapban és év/év alapon 9,8 százalékkal bővült, ugyanakkor közel 150 millió euróval így is elmaradt a prognózistól. A menedzsment rontotta az idei teljes évre vonatkozó kilátásait, miután korábban azt jósolták, hogy a gazdaságok újra tudnak indulni az év végére. A felső vezetés szerint a járvány nehezen fogja érinteni még a jövő év első felét is. Hozzátették, hogy a vírus okozta kereslet visszaesés egy vagy akár két évvel is eltolhatja az SAP árbevétel, felhő alapú árbevétel és működési eredmény céljait.
 
Az Intel részvényei több, mint 10 százalékot zuhantak a pénteki gyorsjelentést követően. Annak ellenére, hogy árbevétel és eredmény soron a konszenzusnak megfelelő értéket jelentettek, előbbinél 18,33 milliárd dollárt, utóbbinál egy részvényre vetítve 1,11 dollárt, az eladási hullámot a harmadik negyedéves jelentésben feltárt, adatközpont szegmens árbevétel csökkenése, valamint a legújabb generációs chipek késése váltotta ki. Az Intel Data Center csoport, ami vállalati és állami ügyfeleket szolgál ki, 7 százalékos árbevétel csökkenést tapasztalt, míg éves alapon a technológiai vállalatnak 4 százalékkal csökkent az árbevétele. A Bank of America alulteljesítőre módosította az Intel részvények ajánlását a korábbi semleges szintről a vállalat újgenerációs chipjei körüli bizonytalanságra hivatkozva. Az Intel még júliusban közölte, hogy legkorábban 2022-ben érkezik a 7 nanométeres processzor a számítógépekbe, rá egy évvel pedig a szerverközpontokba. A chipek gyártása körül továbbra is magas a bizonytalanság, a vezérigazgató szerint még nem döntötték el, hogy az Intel egyedül vagy egy harmadik féllel közösen gyártaná le a termékeket. A bizonytalanság csak erősíti a rivális chipgyártók piaci szerepét, az AMD 3 százalék pluszban zárta a pénteki kereskedést, így 2020-ban már 78 százalékot erősödött a papír, míg az Intel részvényei közel 20 százalékot csökkentek.
 
Közel 50 ezer Amerikában gyártott járművet hív vissza a Tesla. Az Egyesült Államokban gyártott és Kínában értékesített Model S és Modex X elektromos járművekből 48 442 darabot hív vissza potenciálisan hibás és nem biztonságos első és hátsó felfüggesztésre hivatkozva. A Tesla részvények árfolyama pénteken 2 százalékkal csökkent. Az Amerikai Járműbiztonsági Hatóság (NHTSA) nem közölte, hogy szükség lenne hasonló visszahívásra az Egyesült Államokban. A kínai hatóság felszólította a Teslát, hogy a tulajdonosok költsége nélkül cserélje ki a felfüggesztéseket a megjelölt autókban. Az autógyártó Kínában már nem az Amerikából importált járműveket forgalmazza mióta megépült az országban a gyártósor. A Model 3 szedán a legkeresettebb elektromos autók közt van, 2020 első kilenc hónapjában 80 ezer darabot adtak el a típusból.
 
Kereslet növekedésre számítanak a kiegészítők piacán az Apple-nél. Annak ellenére, hogy környezetbarát lépésekre hivatkozva hagyták ki a csomagolásból a fülhallgatókat és a fali töltőt, a hordozható kiegészítők piacán jelentős kereslet növekedést eredményezhet. A legutóbbi jelentés szerint 17 százalékos árbevétel növekedést, mintegy 6,45 milliárd dollárt realizáltak a harmadik negyedévben a kiegészítőknél. Mivel az iPhone eladások már nem mutatnak szignifikáns növekedést, ezért az Apple új digitális termékekkel állt elő, hogy kihasználja a több, mint 1 milliárd iPhone felhasználói bázisát. A hiányzó fali töltő (19 dollár), a hiányzó vezeték nélküli fülhallgató (159 dollár) és az új MagSafe töltő (39 dollár) mind a kiegészítők iránti kereslet növekedést vetítik előre.
 
Felvásárolhatják a Dunkin’ Brandset. A New York Times értesülései szerint a Dunkin’ Donuts franchise-ot is tulajdonló vállalatot az Inspire Brands veheti meg. A privát cég részvényenként 106,5 dollárt fizetne a Dunkin’ Brands-ért, ami így 8,8 milliárd dolláros cégértéket feltételez. A New York Times szerint a felvásárlással kapcsolatban hétfőn érkezhet a hivatalos bejelentés. A 106,5 dolláros részvényenkénti ár 20 százalékos prémiumot biztosítana a részvényesek számára a pénteki záróárra vetítve. A hírre reagálva a Dunkin’ nyilatkozatott adott ki, melyben hozzátették, hogy elképzelhető, hogy semmilyen megállapodásra nem fognak tudni jutni.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, CNBC, Equilor Elemzés
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
Folytatódik a tárgyalás az Európai Unió és az Egyesült Királyság között. Szerdáig Londonban marad Michel Barnier az EU főtárgyalója, mivel nem sikerült megállapodásra jutni az egyeztetéseken. A brit kormány bízik benne, hogy a következő hetekben sikerül pontot tenni a tárgyalások végére, mely a kétoldalú kereskedelmi kapcsolatokat hivatott rendezni 2021-től. Ugyanakkor az uniós tagállamok nemrégiben olyan állásfoglalást adtak ki, miszerint a brit félnek kell lépéseket tennie a megállapodás érdekében. Az átmeneti időszak idén véget ér, amennyiben nem tudnak megegyezni a felek, a WTO szabályai szerint folyhat a kereskedelem január 1-től, mely jelentős fennakadásokat okozhat a kivetendő vámok miatt.
 
Szabadkereskedelmi megállapodást kötött Japán a britekkel. Az egyezmény 2021. január 1-től lép életbe, mely szerint a brit export 99 százaléka vámmentesen érkezhet Japánba. A brit kereskedelmi minisztérium úgy becsüli, hogy az egyezmény hatására hosszabb távon 15,2 milliárd fonttal emelkedhet a Japánnal folytatott külkereskedelem volumene. Összehasonlításképpen a két ország kereskedelmi volumene az elmúlt években hozzávetőleg 5 százaléka volt a britek Európai Unióval folytatott kereskedelmének.
 
Durvul a járvány Európában. Több európai országban jelentős szigorítást vezettek be a kormányok, mivel félő, hogy az egészségügyi ellátórendszer néhány hét múlva már nem tudja ellátni a betegeket. Franciaországban csak tegnap 52 ezer új esetet azonosítottak, a hivatalos adatok szerint már a lakosság 1,5 százaléka aktív fertőzött. Szombaton globális rekord dőlt meg, közel 500 ezer új fertőzöttet regisztráltak világszerte. Az összes aktív eset 0,75 százaléka kritikus állapotban lévő beteg, Európában alacsonyabb az arányszám, 0,35 százalék. Hazánkban is negatív rekord dőlt meg tegnap, 3 149 új esetet regisztráltak, 35 beteg hunyt el.
 
Szoros a verseny a csatatér-államokban. A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint Texas államban néhányszázalékos Joe Biden előnye, de volt olyan mérés, mely holtversenyt hozott ki. Floridában 2 százalékkal vezet Biden, 50 százalékos támogatottságot mértek, míg Trumpé 48 százalékos, azonban a mért különbségek hibahatáron belül vannak. A koronavírussal kapcsolatos kérdésekre igen eltérő választ adtak a szimpatizánsok, a Bident támogatók 56 százaléka tart tőle, hogy elkapja a vírust, míg a Trump mellett állók mindössze 13 százaléka. Arra a kérdésre, hogy melyik jelölt tudná jobban kezelni a járványt, mindenhol Biden kapott magasabb pontszámot. Az országos felmérések továbbra is 5-8 százalékos előnyt mérnek Joe Biden javára. Közben Mike Pence több közvetlen munkatársa is koronavírusos lett, de az alelnök folytatta a kampányt, ezzel még republikánus körökben is megütközést keltett.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
Csökkenéssel indulhat a mai kereskedés. A koronavírus-járvány gyors terjedése miatt romlott a nemzetközi befektetői hangulat, így a Budapesti Értéktőzsdén is csökkenés várható nyitásban. A vezető részvények közül meghatározó ellenállási szinthez ért az OTP és a Richter, de nem valószínű, hogy ma kerül sor ezek áttörésére. Az OTP grafikonján 10 ezer forintnál húzódik az első támasz, míg a Richter esetében 6 600 forintnál. A MOL árfolyamában is csökkenés várható, 1 600 forintnál találjuk a következő támaszt, a Magyar Telekom jegyzése újabb támaszokat tört le, a legújabbat 345 forintnál jelölte ki.
 
Fontos szintnél az euró-forint árfolyama. Meghatározó ellenállási szint közelében mozog az árfolyam, amennyiben a 366-os szint szignifikánsan áttörésre kerülne, további 2-3 forintos emelkedés jöhet. A dollár-forint árfolyamában 310-nél található a következő ellenállás.
 
140 ezer darab sajátrészvényt vett a MOL. A tranzakcióra múlt hét csütörtökön került sor, az átlagár ezúttal 1 625,60 forinton alakult.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés
_Macika_
_Macika_ 2020. 10. 26. 08:13
Előzmény: #165335  mocskos_spekulans
#165336
gap hétfő kopek kedvéért
))
mocskos_spekulans
mocskos_spekulans 2020. 10. 26. 08:12
Előzmény: #165329  _Macika_
#165335
Mocskos egy nap lesz!
tibbi60
tibbi60 2020. 10. 26. 08:11
Előzmény: #165333  _Macika_
#165334
Rekordszámú szavazó amiknal, hosszú sorokban állnak 
_Macika_
_Macika_ 2020. 10. 26. 08:01
Előzmény: #165331  sly36
#165332
╰(*°▽°*)╯
sly36
sly36 2020. 10. 26. 08:00
Előzmény: #165329  _Macika_
#165331
Jó reggelt!
Dax 12436, próbastart. 
tibbi60
tibbi60 2020. 10. 26. 07:57
Előzmény: #165329  _Macika_
#165330
Jó reggelt, az 50 napos a kulcs, Gizella jól teljesít 
_Macika_
_Macika_ 2020. 10. 26. 07:42
Előzmény: #165305  sly36
#165329
jó reggelt
https://stooq.com/t/?i=527
ma nem lesz vidám nap a piacokon, egyelőre ez látszik.
Shut-up
Shut-up 2020. 10. 25. 22:19
Előzmény: #165327  _Macika_
#165328
Maszkot ne feledd levenni, alvás közben még nem szükséges.
_Macika_
_Macika_ 2020. 10. 25. 22:17
Előzmény: #165316  -bubu-
#165327
Bevallotta a cseh kormányfő: már csak a csoda segíthet elkerülni az újabb szigorításokat
na jóccakát...
bakterok meg őrjöngjenek csak tovább )))))))))))))))))
Shut-up
Shut-up 2020. 10. 25. 22:04
Előzmény: #165325  _Macika_
#165326
Még jó. Nem mindenki szeret ám otthon üldögelni maszkban.
Törölt felhasználó 2020. 10. 25. 21:55
Előzmény: #165319  Shut-up
#165324
https://444.hu/2017/05/16/ez-volt-az-elmult-18-ev-leghalalosabb-tele-magyarorszagon
részletesebb adatok feldolgozása lassúbb folyamat, így arról, hogy 2017 drámai első két hónapjában miben hunytak el a magyarok, csak később lesznek információk. A KSH-ban ugyanakkor azt feltételezik, hogy az influenzajárvány miatt hunytak el többen. Pusztán a halálokokat feltűntető statisztikák alapján ezt nem lehet teljes biztonsággal kijelenteni. Ez nem jelenti azt, hogy nem az influenzajárvány van a háttérben, csak a statisztika nem teszi lehetővé a százszázalékos bizonyosságot. A halálokokat összesítő statisztikában ugyanis a halál okaként leggyakrabban az elhunyt krónikus betegségét tüntetik fel. Így megtörténhet, hogy a fertőzés egy már eleve legyengült szerzetet támad meg és okozhatja a korábbi halált, de a statisztikában a krónikus betegség szerepel majd.  Ráadásul a halálokokat is tartalmazó részletes adatok feldolgozása hosszabb időt vesz igénybe, a KSH-ban a halálokok feldolgozásában jelenleg 2015-nél tartanak. Ez most mégis tanulságos, mert nagyon sok a hasonlóság az akkori és a mostani drámai tél között."
Shut-up
Shut-up 2020. 10. 25. 21:54
Előzmény: #165322  _Macika_
#165323
Szerintem mindenkit be kellene zárni. Még az ablakot se lehessen kinyitni.
Shut-up
Shut-up 2020. 10. 25. 21:48
Előzmény: #165320  Törölt felhasználó
#165321
Persze otthon ülők, amennyi rettegős cikk van itt, el is hitték csórik. De hát van, aki tisztábban látja a dolgokat, azoknak nem kell rettegni.

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek