Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..



hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Borkai-nex
Borkai-nex 2020. 10. 19. 09:12
Előzmény: #164819  _Macika_
#164820
Marha unalmas ez a covidolás. Zakatolnak a pénzverdék. Ez az érdekes.
_Macika_
_Macika_ 2020. 10. 19. 09:10
Előzmény: #164818  -bubu-
#164819
szigetes rés betöltve
ua futi is felfele kapaszkodik
de oldalazás még
-bubu-
-bubu- 2020. 10. 19. 09:09
Előzmény: #164816  _Macika_
#164818
Shut-up
Shut-up 2020. 10. 19. 09:00
#164817
08:56 A koronavírus semmivel nem veszélyesebb az influenzánál - nyilatkozta egy vezető orvos
Paff neki...
_Macika_
_Macika_ 2020. 10. 19. 08:58
Előzmény: #164813  -bubu-
#164816
Shut-up
Shut-up 2020. 10. 19. 08:56
Előzmény: #164813  -bubu-
#164815
Kamu...
-bubu-
-bubu- 2020. 10. 19. 08:52
#164813
1478 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 31 krónikus beteg


2020. október 19. - 08:40
tibbi60
tibbi60 2020. 10. 19. 08:43
Előzmény: #164811  tibbi60
#164812
és 3464
tibbi60
tibbi60 2020. 10. 19. 08:42
Előzmény: #164810  _Macika_
#164811
spxf réses 3487...3477
-bubu-
-bubu- 2020. 10. 19. 08:23
Előzmény: #164807  _Macika_
#164809
 
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Pénteken pluszban nyitottak az indexek, de végül alábbhagyott a lendület Amerikában. A Dow Jones és az S&P 500 megszakította a három napos lejtmenetet és 0,39, valamint 0,01 százalékot erősödtek pénteken. A Nasdaq Composite azonban már negyedik egymást követő mínuszos napját, 0,36 százalékos csökkenéssel zárta. Felemás a hangulat az ázsiai piacokon, a Hang Seng és a Nikkei 0,63, illetve 1,19 százalék pluszban, míg a Shanghai Composite 0,67 százalék mínuszban áll. A határidős árfolyamok alapján pluszban kezdhetik meg a hétfői kereskedést az európai tőzsdéken.
 
A Boeing 737 Max repülőgépe elég biztonságos ahhoz, hogy visszakapja a repüléshez szükséges engedélyeket, nyilatkozta az egyik vezető európai légiközlekedési szabályozó. Az Európai Unió Repülésbiztonsági Ügynökségének ügyvezető igazgatója, Patrick Ky a Bloombergnek adott interjúban elmondta, hogy az ügynökség jövő hónapban tervezi kiadni a légialkalmassági direktívák tervezetét. Emelett az American Airlines bejelentette, hogy december 29. és január 4. között Miami és New York közötti járatán ismét használná a 737 Max gépeket. Pénteki kereskedés során 1,9 százalékot emelkedett a Boeing részvények árfolyama.
 
Ismét rákaptak a kínaiak a Fordra. Az amerikai vállalat 25 százalékos értékesítési növekedést könyvelt el az elmúlt három hónap során Kínában éves bázison. Ez a Ford egymást követő második negyedéve, amikor növekedést tudott elérni Kínában három év folyamatos hanyatlás után. Pénteki kereskedés során 0,7 százalékot emelkedett a Ford részvénye.
 
Szabályzatot változtathat a Twitter. A republikánusok csütörtöki heves kritikáját követően lépéskényszerbe került a Twitter és megváltoztathatja azt a szabályát, amelyet a New York Post szerdai megosztásának blokkolására alkalmazott Hunter Bidenről, Joe Biden demokrata elnökjelölt fiáról. A Twitter azt mondta, hogy részben azért blokkolta a cikket, mert szabályzata szerint nem lehet olyan anyagot megosztani amihez potenciálisan hackelés útján jutottak hozzá. De a vállalat jogi vezetője, Vijaya Gadde szerint a szabály túl általános, és a végén blokkolhatja az újságírók és a visszaélést bejelentők tartalmát is. A szabálymódosítást követően lehetővé teszik hasonló tartalmak megosztását egy címke hozzáadásával, amely információt nyújt a hír forrásáról. Joe Biden fiáról szóló cikket továbbra is blokkolja a közösségi oldal szerdán említett másik ok miatt, mely szerint az megsérti a Twitter adatvédelmi irányelveit, mivel e-mail címeket és egyéb privát információkat tartalmaz. A Twitter részvényei 0,5 százalékot estek pénteken.
 
Hamarosan érkezhet a Pfizer és a BioNTech vakcinája. Albert Bourla, a Pfizer elnöke és vezérigazgatója szerint a két gyógyszergyártó által fejlesztés alatt álló oltóanyagjelölt november végéig készen állhat a sürgősségi felhasználási engedély iránti kérelem benyújtására. Ugur Sahin, a BioNTech vezérigazgatója szerint a Pfizer és a BioNTech dolgozik a koronavírus elleni vakcina nagy volumenű gyártásához szükséges kapacitásaik bővítésén. Mindkét vállalat azt mondta, hogy képesek lesznek leszállítani a világ számos kormányának a már megrendelt mennyiségű dózist, ugyanakkor a szélesebb körű terjesztés egy nagy harc lesz. A pénteki kereskedés során a BioNTech részvénye 4,1 százalékot, míg a Pfizer részvénye 3,8 százalékot emelkedett.
 
A CVS azonnal hatállyal venne fel 15 ezer alkalmazottat, hogy felkészüljenek a koronavírusos és az influenzás esetek várható növekedésére az ősz végi és téli szezon közeledtével. Közülük legalább 10 000 fő teljes vagy részmunkaidős engedéllyel rendelkező gyógyszertári technikus lenne, akik segíthetnek a gyógyszerek kiadásában és a koronavírus tesztek elvégzésében. A bővülő létszám segíthet a CVS-nek a koronavírus oltások elvégzésében, különösen ha a szövetségi tisztviselők megengedik a gyógyszertári technikusoknak az oltás elvégzését.
 
Egy lépéssel közelebb került az Ant Group az IPO-hoz. A pénzügyi technológiai óriás, amely 33 százalékban az Alibaba tulajdonában és a milliárdos Jack Ma irányítása alatt van, Sanghajban és Hongkongban egyidejűleg tervez tőzsdére menni. A kínai értékpapír-szabályozási bizottság zöld utat adott a hongkongi IPO-ra, így a mai nap folyamán egy meghallgatásra kerülhet sor a tőzsdén, ami a jóváhagyási folyamat kulcsfontosságú része. Az Ant Group tőzsdére menetele minden idők legnagyobb IPO-ja lehet, a Reuters korábbi beszámolója szerint, a részvénykibocsátás akár a 35 milliárd dollárt is elérheti, ezzel az Ant Group piaci értéke meghaladhatja a 200 milliárd dollárt is. A kínai vállalat működteti a rendkívül népszerű Alipay mobilfizetési platformot Kínában, aminek több, mint 700 millió aktív felhasználója van, emellett egyéb pénzügyi szolgáltatásokat nyújt, a biztosításoktól kezdve a vagyonkezelésig.
 
A nyilvánosság számára is elérhető lehet az Amazon Care. Több új munkahelyet hirdettek meg üzletfejlesztési pozícióra az eddig csupán a dolgozók számára elérhető szolgáltatás bővítésére. Az Amazon már többször tesztelte a munkavállalóin egy-egy ötlet piaci létjogosultságát. A szolgáltatás még 2019-ben indult Washington államban és virtuális orvosi tanácsadást kínál az alkalmazottak és hozzátartozóik számára. A cél az, hogy megkönnyítsék a magas színvonalú alapellátás elérését, de az Amazon Care-en keresztül otthoni orvosi vizsgálat is foglalható. A technológiai vállalat az utóbbi években nyitott az egészségügyi szektor felé. 2018-ban megvásárolta a PillPack-et, ami házhoz szállít gyógyszereket, míg augusztusban a Halo eszközzel tört be a hordozható kiegészítők piacára, hogy nyomon kövesse felhasználói egészségét. A távorvoslás nagy potenciállal bír, a piac várhatóan 2026-ig meghaladja a 17 milliárd dollárt, mivel egyre többen döntenek az orvosukkal online kapcsolatba lépni.
 
A Prime Day után rögtön indult az ünnepi vásárlási szezon az Amazonnál. Pénteken kezdődött meg az Amazon Dash, ami minden napra, valamilyen vásárlási akciót rejt magában, különböző kategóriákban, legyen az játék, divat, elektronika vagy háztartási cikk. Az esemény két nappal a Prime Day szerdai zárását követően indult, ami több, mint 3,5 milliárd árbevételt generált a platformon értékesítő vállalkozások számára. A Citi elemzői szerint az idei évben az Amazon forgalma nem nőtt, a 2019-es szintet tartotta. Sok kereskedő abban reménykedik, hogy a korai ünnepi szezon enyhíti az ellátási láncokban fellépő esetleges terhelést. A fekete pénteki és kiber hétfői rendezvényeket is elsősorban online kínálják, hogy elkerüljék a boltokban a tömeg létrejöttét.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, CNBC, Equilor Elemzés
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
Vártnál kisebb gazdasági növekedés Kínában. Ma hajnalban tették közzé a harmadik negyedéves GDP-adatokat, éves bázison 4,9 százalékos, az előző negyedévhez képest 2,7 százalékos növekedést mértek, mindkét érték elmaradt az előzetes várakozásoktól. Az ipari termelés szeptemberi volumene viszont felülteljesítette a konszenzust, éves bázison 6,9 százalékos volt a növekedés, a kiskereskedelmi forgalom pedig 3,3 százalékkal bővült. Jól látható, hogy a kínai gazdaság kilábalt a koronavírus-járvány okozta válságból, az első negyedévevben tapasztalható, jelentős visszaesést követően már a második negyedévben megkezdődött a kilábalás, mely folytatódik. Természetesen a következő negyedévek alakulása nagyban függ a külső kereslettől is, mely az exporton keresztül jelentkezik majd a GDP-ben.
 
Még nem állt talpra a japán külkereskedelem. Szeptemberben is jelentős mínuszokat láthattunk mind az export, mind az import soron éves bázison, előbbi 4,9 százalékkal, utóbbi 17,2 százalékkal esett vissza. Ugyanakkor az exportban látható némi javulás az előző hónapokban mért, 15-20 százalékos mínuszokat követően. Ennek oka kínai kereslet élénkülése, az oda irányuló export volumene harmadik hónapja emelkedik. A Bloomberg által megkérdezett elemzők 85 százaléka arra számít, hogy még az év vége előtt újabb költségvetési ösztönző csomagot fog bejelenteni a japán kormány.
 
Nincs veszélyben a dollár a korábbi pénzügyminiszter szerint. Lawrence Summers a Clinton-adminisztráció pénzügyminisztere szerint szükség van további fiskális ösztönzőkre az Egyesült Államokban, és a dollár nem fog összeomlani a növekvő adósság miatt. A jelenlegi kamatkörnyezetben a kormány megengedheti magának a hitelfelvételt, és nem a vállalatokat kell segíteni, melyek szintén olcsón tudnak forráshoz jutni, hanem elsősorban a bajba került lakosságot kell segíteni. Summers számítása szerint a koronavírus-járvány összesen 16 ezer milliárd dollárba fog kerülni, ebben szerepelnek az egészségügyi kiadások is.
 
Lagarde szerint nem szabad késlekedni a helyreállítási alap szétosztásával. Az Európai Központi Bank elnöke egy francia lapnak adott interjúban kifejtette, hogy mindenképpen tartani kell az Európai Bizottság eredeti terveit, és 2021. elején meg kell kezdeni a helyreállítási források szétosztását. A jegybankelnök reméli, hogy a későbbiekben sikerül létrehozni egy állandó, közös fiskális eszközt is.
 
40 millió felett a koronavírussal eddig diagnosztizáltak száma. Több európai országban jelentős szigorításokat vezettek be, miután nem lassul a járvány terjedése. Franciaországban napi 25-30 ezer új fertőzöttet regisztrálnak, de Olaszországban is 10 ezer fölé emelkedett ez a szám. Öröm az ürömben, hogy globálisan némileg csökkent a kritikus állapotban lévők aránya az aktív fertőzöttek között, 0,82 százalékról 0,79 százalékra. Hazánkban szombaton 1 791, tegnap 1 474 új esetről jelentettek, elhunyt 24, majd 33 beteg. Október 5-e óta 10 százalék felett van a pozitív tesztek aránya.
 
Kampányt indított a brit kormány, készülnek a megállapodás nélküli kilépésre. A mai napon az üzleti szektor szereplői számára kampányt indítottak, melynek célja, hogy a vállalatok fel tudjanak készülni a Hard-Brexitre, mivel egyre valószínűbb, hogy év végéig nem tudnak kereskedelmi megállapodást kötni az Európai Unióval. Az uniós tagállamok szerint most Londonnál pattog a labda, hogy közelítse az álláspontokat, azonban a britek ezt úgy értelmezik, hogy az Európai Unió megszakította a tárgyalásokat. A font árfolyama egyelőre nem mutatott érdemi gyengülést, az érkező negatív hírek ellenére.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
Enyhe emelkedéssel indulhat a mai kereskedés. A kedvező nemzetközi befektetői hangulatnak köszönhetően némi emelkedés várható nyitásban a Budapesti Értéktőzsdén, de a technikai kép alapján nem várunk trendszerű elmozdulást. A vezető részvények közül az OTP továbbra is a 9 500-10 000 forintos szintek között mozoghat. A MOL grafikonján 1 600 és 1 700 forint között alakult ki egy kereskedési sáv. A Richter esetében 6 400-6 800 forint között látható hasonló sáv. A Magyar Telekom meghatározó támaszt tört le a pénteki kereskedésben 355 forintnál, amennyiben ez megerősítésre kerül a mai napon, folytatódhat az árfolyam csökkenése.
 
Kivárás várható a forint piacán. Az euró-forint jegyzése a 365-ös szint közelében torpant meg, a dollár-forint árfolyama 310 fölé került. Utóbbi esetében van nagyobb tér az emelkedéshez, de a mai kereskedésben kivárás várható a holnapi MNB kamatdöntő ülés előtt.
 
Ismét saját részvényt vásárolt a MOL. Pénteken 97 778 darab részvényt vásárolt a társaság, az átlagár ezúttal 1 674,20 forinton alakult.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés
Shut-up
Shut-up 2020. 10. 19. 08:22
Előzmény: #164807  _Macika_
#164808
Rettegünk, félünk, rettegünk, bezárkózunk, meghalunk...
tibbi60
tibbi60 2020. 10. 19. 07:59
Előzmény: #164804  sly36
#164806
Igen, ha így maradna, kis réses nyitó, 100 ponttal lejjebb órás rés, prompton
tibbi60
tibbi60 2020. 10. 19. 07:51
Előzmény: #164795  sly36
#164805
Jó reggelt, szomorú, sajnos
sly36
sly36 2020. 10. 19. 07:26
Előzmény: #164803  _Macika_
#164804
Jó reggelt! Vírusmentes csapkodást!
Egyelőre oldalazgatásnak tűnik a helyzet.
_Macika_
_Macika_ 2020. 10. 19. 07:23
#164803
jó reggelt, hasznos hetet
a héten tesla, netflix, intel jelentések
+ usa nyomtatásról szavazás megint ))
user01
user01 2020. 10. 19. 07:11
#164802
A fórumbohóc újra tombolt, felhozom a topic-ot....
Törölt felhasználó 2020. 10. 18. 22:30
Törölt hozzászólás
#164801

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek