Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..



hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
sly36
sly36 2020. 10. 09. 09:40
Előzmény: #164179  Borkai-nex
#164180
Semmi izgi nincs.
Borkai-nex
Borkai-nex 2020. 10. 09. 09:12
Előzmény: #164167  sly36
#164179
Érdekes nap lesz.
sly36
sly36 2020. 10. 09. 09:05
Előzmény: #164176  -bubu-
#164177
:-((
-bubu-
-bubu- 2020. 10. 09. 08:59
#164176
1176 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 15 beteg




2020. október 09. - 08:58
Törölt felhasználó 2020. 10. 09. 08:36
Törölt hozzászólás
#164174
Törölt felhasználó 2020. 10. 09. 08:36
Törölt hozzászólás
#164173
-bubu-
-bubu- 2020. 10. 09. 08:12
#164172
 
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Pluszban zártak az amerikai részvényindexek. A Dow Jones 0,43 százalékkal, az S&P 500 0,80 százalékkal, míg a Nasdaq Composite 0,50 százalékkal tudott emelkedni. Felemás a hangulat az ázsiai tőzsdéken. A Hang Sengen nincs jelentős mozgás, a Nikkei 0,29 százalék mínuszban, míg a Shanghai Composite 1,67 százalék pluszban áll. A határidős árfolyamok alapján pluszban kezdhetik meg a pénteki kereskedést az európai tőzsdéken.
 
Ketté válik az IBM. Az amerikai számítástechnikai cég vezetősége döntése alapján 2021 végéig megtörténhet az új cég tőzsdére való bevezetése. Az új cég tevékenységi körébe fog tartozni a technológiai infrastruktúra nyújtása az eddigi klienseknek, a mostani divízió 4 600 klienst szolgál ki globálisan és 60 milliárd dolláros rendelés állománnyal rendelkezik. A kiválás után az eredeti cég jobban koncentrálhat a növekedést biztosító felhő alapú és mesterséges intelligencia alapú szolgáltatásokra. A cég így szétválik egy növekedési és egy érték alapú cégekké. Adózási okok miatt az a várakozás, hogy osztalékként fogják a mostani részvényesek megkapni az új részvényeket. Az IBM részvényei a tegnapi nap folyamán 6 százalékot emelkedtek.
 
Az AMD szeretné felvásárolni a rivális Xilinx-et. Az amerikai chipgyártó 30 milliárd dollárnál is többet fizetne a versenytársáért. Sajtóinformációk szerint már jövő héten bejelenthetik a megállapodást, azonban egyáltalán nem biztos, hogy sikerül megállapodni, a tárgyaláshoz közeli forrás szerint korábban már megakadtak a tárgyalások. A mostani felvásárlás megteremtené a lehetőséget az AMD számára, hogy felvegyék a versenyt az Intellel a telekommunikációs eszközök, valamint a védelmi eszközök piacán is.
 
Befejeződött az Instacart legújabb forrásbevonása. Az élelmiszer kiszállítással foglalkozó startup legfrissebb forrásszerzését 200 millió dollárral zárta, így 2020. év eleje óta több, mint kétszeresére növelte értékét, amelyet jelenleg 17,7 milliárd dollárra becsülnek, valamint tovább erősítette piaci pozícióját az Egyesült Államok piacán. Az Instacart-ot az elemzők az Airbnb-hez szokták viszonyítani, amíg a szálláshelyfoglaló piaci értéke megfeleződött év elején, addig a megnövekedett élelmiszervásárlás és szállítási igény megduplázta az Instacart becsült értékét. A legújabb forrásbevonást a vállalat alaptevékenységének kiterjesztésére kívánja fordítani, élelmiszeren kívül kiskereskedelmi és éttermi termékek házhozszállítását is tervezik, amelyhez jelenleg is a potenciális partnerekkel egyeztetnek. Ami nyugtalanságra adhat okot, az a munkavállalók státusza. Az Instacart alkalmazottak független vállalkozókként dolgoznak, akik nélkülözhetetlen dolgozókként a járvány idején nem rendelkeztek olyan védelemmel vagy ellátással, amelyre a teljes jogú amerikai munkavállalók jogosultak, ideértve a munkáltató által támogatott egészségbiztosítást.
 
Tőzsdére megy az Affirm, a hitelnyújtással foglalkozó startup. A társaság nem hozta nyilvánosságra, hogy milyen árfolyamon és mennyi részvényt kínálnak kibocsátani. A vállalatot 2013-ban, a PayPal társalapítója, Max Levchin alapította. Kiemelkedő szereplőjévé vált a „vásároljon most, fizessen később” üzleti modellnek, ami az értékesítés helyén kölcsönöket kínál. Lehetővé teszik az ügyfelek számára, hogy havi részletekben visszafizethető, online vásárlásokat vegyenek igénybe felhalmozódó kamatok nélkül. A vállalat már több, mint 6000 partnerrel rendelkezik, köztük van a Peloton, Walmart és a Wayfair is, a szolgáltatást már több, mint 5,6 millió ember használta. Versenytársai közt szerepel a Klarna, Afterpay és a PayPay nemrég indított Pay in Four szolgáltatása is. 2019. áprilisában az Affirm-t 2,9 milliárd dollárra értékelték, azonban nemrég zárult egy 500 millió dolláros forrásbevonási kör, ami után a vállalat jelenlegi értékét 10 milliárd dollárra becsülik a szakértők.
 
Sürgősségi engedélyeztetést kért a Regeneron. A biotechnológiai vállalat REGN-COV2 monoklonális antitest terápiája csökkentette a vírusszintet, és enyhítette a tüneteket a betegeknél, így hatékony lehet a koronavírus gyógyításában. A fejlesztésben 2 ezer alany vett részt, és nem számoltak be súlyos mellékhatásokról. Érdekesség, hogy Donald Trump is kapott a készítményből, miután megbetegedett, annak ellenére, hogy még nincs engedélyezve. A vállalat szerint amennyiben megkapják a sürgősségi engedélyt, az amerikai kormány térítésmentesen biztosítani fogja a lakosság ellátását, és a disztribúcióról is gondoskodik. A tegnapi kereskedést 1,38 százalék pluszban zárta.
 
Céláremelés érkezett a Rokura. A Needham&Co. 190 dollárról 255 dollárra emelte a 12 hónapos célárfolyamot, az ajánlás továbbra is vétel. Az elemzés szerint a vállalat felhasználóinak száma dinamikusan növekedhet, és egyre több olyan háztartás lesz az Egyesült Államokban, ahol nincs hagyományos kábel-TV előfizetés, csak streaming-szolgáltatást vesznek igénybe. A Roku árfolyama 5,31 százalékot emelkedett, 223,84 dolláron zárta a tegnapi kereskedést.
 
Elfogadta a felvásárlási ajánlatot az Eaton Vance. A Morgan Stanley korábban részvényenkénti 56,5 dolláros ajánlatot tett a befektetési vállalatra, melyet a társaság elfogadott. A bejelentés hatására 48 százalékkal emelkedett az árfolyam, 60 dollár fölé.
 
Alulmúlta a várakozásokat a Domino’s Pizza nyeresége. A vállalat 2,49 dolláros eredményt ért el részvényenként a harmadik negyedévben, ez 30 centtel maradt el a konszenzustól. Árbevétel soron ugyanakkor 17,5 százalékos növekedésről számoltak be, mely meghaladta a 13,9 százalékos becslést. A tegnapi kereskedést 6,97 százalék mínuszban zárta a részvényárfolyam.
 
A L’Oreal is változtat eddigi stratégiáján a vírus miatt. A cég vezetősége számos üzlet bezárásáról döntött az Egyesült Államokban és 400 munkavállalót is elbocsátanak. A koronavírus miatt megváltozott fogyasztói szokásokkal indokolták a döntést és ezentúl a nagyobb növekedési potenciállal rendelkező elektronikus értékesítési csatornákra szeretnének fokuszálni. A vállalatot különösen rosszul érintett a pandémia, mert a csökkenő szociális interakciók miatt jelentősen visszaesett a kereslet a parfümök, rúzsok és sminkek iránt, az első félévben az egyedüli pozitívum, hogy az elektronikus értékesítések 65 százalékkal emelkedtek, ezért szeretnének a jövőben erre a csatornára nagyobb erőforrásokat allokálni.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, CNBC, Equilor Elemzés
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
Mégis lehet megállapodás az amerikai csomagról a választás előtt. Tegnap Nancy Pelosi és Steven Mnuchin 40 percen keresztül beszélt telefonon, a pénzügyminiszter azt mondta, hogy Trump szeretne elfogadni egy átfogó csomagot a választások előtt. Ez szöges ellentéte annak, amit Trump kedden mondott, ráadásul tegnap már Nancy Pelosival egymás mentális képességeit kérdőjelezték meg. A demokraták azt is megerősítették tegnap, hogy számukra nem elfogadható a speciális iparágak támogatása, ők egy nagy csomagot szeretnének, melyből minden rászorulónak jut. Amennyiben nem érkezik a közeljövőben segítség a légitársaságoknak, akkor jelentős járatritkítás és elbocsátások várhatóak az iparágban.
 
Kína is beszáll a WHO oltási alapjába. A WHO 18 milliárd dollárt szeretne összegyűjteni, hogy a föld összes lakóját be tudják oltani, ha kész lesz az oltás, ebbe az alapba adott Kína is, azonban az összeget nem közölték. A vírus eközben tovább terjed. Számos ország, illetve állam jelentett rekord számokat, köztük Indonézia, Spanyolország és Ukrajna is. Az Egyesült Államokban egyre rosszabb a helyzet New Jersey-ben és Észak Dakotában. Jó hír azonban, hogy Trump orvosai szerint az elnök már szombaton vállalhat nyilvános szerepléseket. A teljes diagnosztizált esetszám elérte a 36,4 milliót, az elhalálozások száma pedig átlépte az 1,06 milliót. Magyarországon tegnap 932 új esetről és 21 elhunytról számoltak be a hatóságok.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
Enyhe zöldben kezdheti meg a mai kereskedést Budapest. A jó nemzetközi hangulat alapján itthon is zöldben indulhat a kereskedés. A vezető részvények közül az OTP ismét 10 000 forint alatt zárt, megtörve az eddigi jó tendenciát, továbbra is ez a legfontosabb szint a bank számára. A MOL-nak sikerült átvinnie az 1 650 forintos ellenállást a következő fontos szint 1 700 forintnál húzódik. A Richter közelít a 6 400-6 600 forintos sávtető felső ellenállása felé, ennek áttörésekor megindulhat egy komolyabb emelkedés. A Telekom pedig továbbra is a 360-370 forintos sávban maradhat.
Tegnap tovább erősödött a forint. A ma hajnali kereskedésben sikerült a 357,50 forintnál húzódó támaszt letörni, így megnyílt a technikai tér a forint további erősödéséhez.
 
Ismét pesszimista a magyar fogyasztó. Októberben 3,1 ponttal -34,2-re romlott a GKI fogyasztói bizalmi indexe. Az áprilisi bezuhanás után 3 hónap alatt sikerült részlegesen ledolgozni a visszaesést, azonban azóta ismét negatív a tendencia, ráadásul egyre romló mértékben. Egyre nagyobb a munkanélküliségtől való félelem és egyre többen pesszimisták a saját pénzügyi helyzetükkel kapcsolatban.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés
mocskos_spekulans
mocskos_spekulans 2020. 10. 09. 08:04
Előzmény: #164170  -bubu-
#164171
BikaPéntek macika nélkül...
-bubu-
-bubu- 2020. 10. 09. 07:58
Előzmény: #164169  sly36
#164170
Jó reggelt jó kávézást Macibának is....
sly36
sly36 2020. 10. 09. 07:27
Előzmény: #164168  Zsimo
#164169
Mi itt kizárólag chartokról beszélünk. :-))
Zsimo
Zsimo 2020. 10. 09. 06:48
Előzmény: #164167  sly36
#164168
Jó reggelt! Macikát még vonzák a rések? :)
sly36
sly36 2020. 10. 09. 06:28
Előzmény: #164166  Borkai-nex
#164167
Réses reggelt! 🙋‍♀️
Macikának is! 😘🧸
Borkai-nex
Borkai-nex 2020. 10. 09. 06:21
Előzmény: #164165  sly36
#164166
Jó reggelt bikák!  :)
sly36
sly36 2020. 10. 08. 21:31
Előzmény: #164164  -bubu-
#164165
Köszi, akkor innen fúj a szél..
Csak ránéztem és ledöbbentem. De semmi kapaszkodó nincsen benne, úgyhogy egyelőre nem játszom széllel szemben, de majd valamikor swappolunk benne egy jót. :-))
Jóéjtpuszi! 😘
Macikának is!! 😘🧸
-bubu-
-bubu- 2020. 10. 08. 18:31
Előzmény: #164146  sly36
#164164
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20201008/szankciokkal-fenyegeti-amerika-torokorszagot-rekordgyenge-a-lira-452134
Rekord mélypontra zuhant a török líra a dollárral szemben, miután felmerült annak lehetősége, hogy az Egyesült Államok szankcionálni fogja az ázsiai országot az örmény-azeri konfliktusban való beavatkozásért és az orosz Sz-400-as rakétarendszerek megvásárlásáért. A líra egyébként két éve szinte megállás nélkül szakad.
Törölt felhasználó 2020. 10. 08. 18:04
Törölt hozzászólás
#164163
Borkai-nex
Borkai-nex 2020. 10. 08. 17:56
Előzmény: #164154  -bubu-
#164162
.)
tibbi60
tibbi60 2020. 10. 08. 17:40
Előzmény: #164160  tibbi60
#164161
Addig meg tolja a haverokkal a v jobb szárát 

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek