Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..



hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
-bubu-
-bubu- 2020. 10. 07. 10:05
Előzmény: #164078  sly36
#164080
tegnap volt egy 44 éves férfi tökéletesen egészséges volt előtte 
itt a mai lista bár nem teljes , még feltöltés alatt
https://ocdn.eu/pulscms-transforms/1/GdDktkpTURBXy9iNjc3YWI4ZDE3MmIzYTcyYmY3MzIxNzU5M2Q3M2IzNi5wbmeRlQLNA6UAwsM
tibbi60
tibbi60 2020. 10. 07. 09:40
Előzmény: #164078  sly36
#164079
terjed
sly36
sly36 2020. 10. 07. 09:34
Előzmény: #164077  tibbi60
#164078
816 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 33 114 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 24 beteg.
tibbi60
tibbi60 2020. 10. 07. 09:34
Előzmény: #164076  tibbi60
#164077
3335-nél futi réses,egyszer
tibbi60
tibbi60 2020. 10. 07. 08:25
Előzmény: #164071  sly36
#164076
Jó reggelt, igen, erőlködik 
-bubu-
-bubu- 2020. 10. 07. 08:10
Előzmény: #164045  -bubu-
#164074
-bubu-
-bubu- 2020. 10. 07. 08:03
Előzmény: #164071  sly36
#164073
 
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Jelentős mínuszban zártak az amerikai részvényindexek, miután Trump kijelentette, hogy a választásokig nem tárgyalnak további költségvetési csomagról. A Dow Jones 1,34 százalékot, az S&P 500 1,40 százalékot, míg a Nasdaq Composite 1,57 százalékot csökkent. Felemás a hangulat az ázsiai tőzsdéken, a Hang Seng 0,86 százalék pluszban áll, míg a Nikkei 0,19 százalék mínuszban. A sanghaji tőzsdén nemzeti ünnep miatt továbbra sincs kereskedés. A határidős árfolyamok alapján iránykereséssel kezdődhet meg a szerdai kereskedés az európai tőzsdéken.
 
A demokraták szerint a Facebook, Amazon, Alphabet és Apple monopóliumot élveznek és változtatásra van szükség. A nagy technológiai cégek 16 hónapig tartó vizsgálata befejeződött és a Bíróság monopóliumellenes albizottsága közzétette a megállapításait és ajánlásait a digitális kornak megfelelő törvények reformjára vonatkozóan. A javaslat szerint az Egyesült Államok Kongresszusának kellene a monopóliumellenes törvényeket elfogadnia, amelyek a vállalatok egyes részeinek szétválását eredményezhetik. A republikánusok kifogásolták a jelentés néhány merészebb javaslatát, például az előbb említett strukturális szétválasztásokat. A jelentés szerint a Facebook monopolhatalommal rendelkezik a közösségi hálózatok és azok hirdetési piacain. Az Amazon a harmadik féltől származó eladók és szállítói felett bizonyult elnyomónak. Az Apple monopóliumhatalma a készülékeken futó szoftver alkalmazásboltjában jelent meg. Végül a jelentés szerint a Google monopóliummal rendelkezik az online keresési és hirdetési piacokon.
 
Az apróhirdetés piac megreformálásán dolgozó Carousell 4 év alatt kíván profitábilis lenni. A délkelet-ázsiai startup lehet a következő egyszarvú, ugyanis a múlt hónapban kaptak egy 80 millió dolláros befektetést, ami 900 millió dollár fölé emelte a vállalat értékelését. A vezérigazgató kitűzött célja közt szerepel, hogy a következő három-négy évben a vállalat profitot termeljen. A szingapúri cég céljainak elérésére, a programozó tehetségek megszerzésében látja a kulcsot, azonban a járvány nagyban megnehezíti a helyzetet, hiszen sok ország lezárta a határait, mások a helyi munkaerő felvételét szorgalmazzák, a fertőzés országonként eltérő és az emberek vonakodhatnak a költözéstől. A Carousell, a többi apróhirdetési platformhoz képest egyszerűen működik. A felhasználók lefotózzák az eladni kívánt terméküket és mellé írják a releváns tudnivalókat. A szingapúri székhelyű The Business Times szerint az árbevétel kétszeresére nőtt, 15,7 millió dollárra 2019-ben, azonban továbbra is veszteséget termelnek, 39,4 millió dollár értékben.
 
Az Apple tegnap kiküldte az októberi iPhone bemutató meghívóját. Az esemény október 13-án, online kerül megrendezésre a járványhelyzet miatt, bárki számára megtekinthető a vállalat honlapján. Helyi idő szerint reggel 10-kor, itthoni idő szerint 19 órakor kezdődik az Apple termékbemutatója, ahol a „Hi, Speed.” szlogen alapján, várhatóan a legújabb 5G képes mobiltelefonjukat fogják bemutatni.
 
Már értékelési fázisban a Pfizer és a BioNTech vakcinája. A két vállalat bejelentése szerint az Európai Gyógyszerügynökség megkezdte a preklinikai vizsgálatok adatainak elemzését, melyek arra utalnak, hogy a vakcina kiváltja a koronavírust semlegesítő antitestek és T-sejtek termelését. A készítmény jelenleg Fázis 3-as kísérletben vesz részt, 120 kórházban, 37 ezer résztvevőn tesztelik. Amennyiben az Európai Gyógyszerügynökség hatékonynak találja a vakcinát, az Európai Bizottság feladata lesz a forgalomba hozatali engedély kiadása. A Pfizer végül 1,58 százalékos csökkenéssel, a BioNTech 6,06 százalékos emelkedéssel zárta a tegnapi kereskedést.
 
Bércsökkentést szeretne a Southwest Airlines. A vállalat vezetése arra kéri a munkavállalói szakszervezetek képviselőit, hogy egyezzenek bele a bérek jelentős csökkentésébe annak érdekében, hogy ne kelljen nagyarányú létszámleépítésről dönteniük. Az árfolyam 2,36 százalékos csökkenéssel zárt tegnap.
 
1,9 milliárd dolláros kártérítés kifizetésére kötelezték a Cisco Systemet. A vállalatot egy virginai székhelyű kiberbiztonsági cég perelte be, azzal vádolva, hogy 5 szabadalmát lemásolta. A bíróság 4 esetben igazat adott a felperesnek, de várhatóan a Cisco megfellebbezi a döntést. A részvény árfolyama pontosan a hétfői záróárfolyamon végzett tegnap.
 
25 ezer szezonális munkavállalóval bővítene a Dollar Tree. A közelgő ünnepekre bővítené az állományt az áruházlánc, mivel az online megrendelések jelentős megugrása várható. Egész nap pluszban tartózkodott az árfolyam, de Trump bejelentését követően esni kezdett, végül 1,44 százalékos csökkenéssel zárt.
 
Céláremelés és felülsúlyozási ajánlás a Costco Wholesale-re. A Barclays elemzője 330 dollárról 400 dollárra emelte a vállalat részvényeire vonatkozó, 12 havi célárfolyamot, egyenlő súlyozásról felülsúlyozásra javítva az ajánlást. Az elemzés szerint fenntartható az egy részvényre jutó nyereség emelkedése a következő időszakban. A Credit Suisse 328 dollárról 370 dollárra emelte, az ajánlás maradt semleges. Az árfolyam minimális csökkenéssel, 358,35 dolláron zárt tegnap.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, CNBC, Equilor Elemzés
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
Trump leállította a tárgyalásokat a költségvetési csomagról. Az amerikai elnök félbeszakította az egyeztetéseket, és a november 3-án esedékes elnökválasztásig nem folytathatóak, így az újabb csomag beépül a kampányelemek közé. Trump leszögezte, hogy amennyiben megnyeri a választást, azt követően azonnal elfogadják a mentőcsomagot. Az amerikai gazdaság kilábalása erőteljes, a tőzsdék rekordszinten vannak, a munkaerőpiaci folyamatok pozitívak, mondta. Az elmúlt napokban jól haladtak a tárgyalások, többek között Steven Mnuchin pénzügyminiszter is optimistán nyilatkozott, így a befektetők bíztak abban, hogy néhány napon belül tető alá tudják hozni a megállapodást. A tegnapi bejelentésre kiábrándultsággal reagáltak, a dollár a kockázatkerülés miatt erősödni kezdett, a részvényindexek lefordultak. Közben a Twitter ismét megtévesztő címkével láttal el Donald Trump bejegyzését, a Facebook pedig törölte a CNN értesülései szerint. Az elnök miután kijött a kórházból, az influenzához hasonlította a koronavírus-járványt, sőt azt sugalta, hogy a jelenlegi járványban kevésbé veszélyes, így tulajdonképpen nincs szükség korlátozó-megelőző intézkedésekre.
 
Lassabb lesz a kilábalás az újabb csomag nélkül. Ezt már Loretta Mester amerikai jegybankár mondta tegnap, a döntéshozó szerint rengeteg kisvállalkozásnak van szüksége további segítségre az Egyesült Államokban. A csomag időzítése kevésbé releváns, de az amerikai gazdaság kilábalása érdekében mindenképpen szükség van az újabb fiskális ösztönzésre.
 
Több európai országban is 10 ezer feletti új koronavírusos esetet regisztráltak tegnap. Az Egyesült Királyságban, Spanyolországban, Oroszországban és Franciaországban is meghaladta a 10 ezret a napi új esetszám, de Közép-Európában sem túl rózsás a helyzet. Csehországban minden eddigi rekord megdőlt, 4 456 új esettel, Lengyelországban is rekordközeli, 2 ezer feletti pozitív esetről tettek jelentést. Hazánkban 818 új eset volt, 20 beteg elhunyt, az aktív esetek száma 22 722-re emelkedett. Az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója szerint van remény arra, hogy év végére rendelkezésre fog állni egy hatékony vakcina, bár semmilyen konkrétumot nem árult el az ügyben. A Reuters kitért rá, hogy jelenleg 9 vakcinajelölt van célegyenesben. Ide kapcsolódó hír, hogy a Fehér Ház letiltotta az FDA készülő előírását. Az amerikai Élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet kéthónapos vizsgálati fázist írt volna elő a koronavírus elleni vakcinák sürgősségi jóváhagyása előtt, hogy kizárják, illetve csökkentsék a biztonsági kockázatokat. A Fehér Ház szerint ennek nincs klinikai vagy orvosi oka, így nincs szükség rá. A tiltás nagy valószínűséggel Donald Trumptól érkezett, mivel így nem tudták volna forgalomba hozni a vakcinát az elnökválasztás előtt.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
Kulcsszinten zárt az OTP. A bankpapír árfolyama a tegnapi kereskedésben pontosan 10 ezer forinton zárt, mely meghatározó technikai és lélektani ellenállási szintet képez. A nemzetközi befektetői hangulat tegnap este elromlott, így enyhe negatív korrekcióval, iránykereséssel indulhat a mai kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén. Amennyiben sikerülne átlépni az említett szintet, 10 400 forint közelében adódna a következő fontosabb szint, míg támasz továbbra is 9 500 forintnál húzódik. A MOL jegyzése továbbra is az 1 650-1 700 forintos sávban mozog, amelyik irányba szignifikánsan kilép, minimum 50 forintos elmozdulás várható. A Richter a 6 400-6 800 forintos tartományban, míg a Magyar Telekom a 355-370-es szintek között mozoghat.

Gyengült a forint Trump bejelentésére.
A devizapiacon is nagyobb mozgások indultak tegnap este, miután az amerikai elnök lefújta a tárgyalásokat a fiskális mentőcsomagról. A kockázatkerülés miatt a dollár erősödni, néhány feltörekvő piaci deviza gyengülni kezdett. Az euró-forint árfolyamában 361-362 között húzódik fontos ellenállás, míg támasz 358-nél. A dollár-forint pedig a 305-310-es sávban mozoghat.
 
Hétfőn is vette magát a MOL. A vállalat tegnap délelőtt tett bejelentése szerint a hétfői kereskedésben 160 ezer darab részvényt vásároltak, az átlagár ezúttal 1 676,90 forinton alakult.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés

október 7. 14:00 HU MNB jegyzőkönyv
október 7. 14:10 EU EKB-tól Lagarde tart beszédet
október 7. 16:00 US Fed-től Barkin tart beszédet
október 7. 16:00 CA Ivey BMI szept.
október 7. 19:00 US Fed-től Kashkari tart beszédet
október 7. 20:00 US Fed jegyzőkönyv
október 7. 21:00 US Fed-től Williams tart beszédet
október 8. 1:50 JP Folyó fizetési mérleg, mrd JPY aug.
október 8. 3:00 JP BoJ-tól Kuroda tart beszédet
október 8. 3:45 CN Caixin szolgáltatóipari BMI szept.
október 8. 8:00 GE Folyó fizetési mérleg, mrd EUR aug.
október 8. 8:00 GE Külkereskedelmi mérleg, mrd EUR aug.
Törölt felhasználó 2020. 10. 07. 07:12
Törölt hozzászólás
#164072
sly36
sly36 2020. 10. 07. 07:10
Előzmény: #164069  tibbi60
#164071
Jó reggelt! 🙋‍♀️
Macikának is! 😘🧸
Tegnap este csaptak egyet le a futik, de már mennek is vissza.
Marad a csapkodós oldalas. 
Törölt felhasználó 2020. 10. 06. 23:22
Törölt hozzászólás
#164070
tibbi60
tibbi60 2020. 10. 06. 23:22
Előzmény: #164066  totem_is_back
#164069
3336 vagy 3300,res is
Törölt felhasználó 2020. 10. 06. 23:08
Törölt hozzászólás
#164068
Törölt felhasználó 2020. 10. 06. 23:08
Törölt hozzászólás
#164067
totem_is_back
totem_is_back 2020. 10. 06. 22:39
Előzmény: #164065  sly36
#164066
Hát nem tudom, de ékből lefelé kiesett... az arany is.. az arany csorog is tovább lefelé...
sly36
sly36 2020. 10. 06. 22:07
Előzmény: #164064  enigma
#164065
Igen, nem lesz ebből komoly esés, marad az oldalazás.
enigma 2020. 10. 06. 21:53
Előzmény: #164063  sly36
#164064
De jó volt egy kis csapkodáshoz...
sly36
sly36 2020. 10. 06. 21:50
Előzmény: #164062  enigma
#164063
Kampányfogás...
Törölt felhasználó 2020. 10. 06. 21:24
Törölt hozzászólás
#164061

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek