Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..



hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
-bubu-
-bubu- 2020. 09. 29. 08:56
#163700
AZ EMMI VÁLASZOLT A KAMARÁNAK: „VAN ÁGY, VAN ESZKÖZ ÉS VAN SZAKEMBER”
.
Meghalt a csurgói nő, akit fertőtlenítővel kezeltekA kórház igazgatója az RTL Híradónak megerősítette: a 42 éves nő a mérgezés szövődményei miatt halt meg.
-bubu-
-bubu- 2020. 09. 29. 08:53
#163699
851 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 8 beteg


2020. szeptember 29. - 08:52
-bubu-
-bubu- 2020. 09. 29. 08:42
#163698
 
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Emelkedéssel indították a hetet az amerikai tőzsdeindexek, a keddi elnökjelölti vita előestéjén. A hétfői kereskedést a Dow Jones 1,51 százalékos, az S&P 500 1,61 százalékos, míg a Nasdaq Composite 1,87 százalékos pluszban zárta. Az ázsiai tőzsdéken ma vegyes hangulat uralkodik. A Nikkei 0,1 százalékos, a Shanghai Composite 0,4 százalékos emelkedést mutat, míg a Hang Seng 0,5 százalékos mínuszban tartózkodik. A határidős árfolyamok alapján iránykereséssel, enyhe emelkedéssel indulhat a keddi kereskedés az európai tőzsdéken.
 
Elon Musk szerint pár éven belül tőzsdére mehetnek a Starlinkkel. Az IPO-ra még várni kell, amíg kalkulálható éves bevétel növekedéssel és stabil cash flow-val rendelkezik a vállalat. A Starlink egyelőre egy ambiciózus terv, egy összekapcsolt műholdas hálózatot kiépítésére, amellyel nagy sebességű internet érhető el a Földön bárhol. A teljes hálózat több, mint 11 ezer műholdból állna, amelyek a bolygó közelében, a Nemzetközi Űrállomásnál is közelebb repülnének. Musk szerint a Starlink projekt lehet a SpaceX bevételeinek egyik jelentős forrása, amiből egyre fejlettebb rakétákat és űrhajókat tudnak majd fejleszteni. Becslése szerint éves szinten 30 milliárd árbevételt generálhat, ami több, mint tízszerese az űrtársaság újrahasznosítható rakétáinak fellövéséből beáramló árbevételnek.
 
Az Amazon októberre halasztotta a nyáron elmaradt „Prime Day-t”. A kedvezmények idén is két napon keresztül lesznek igénybe vehetőek az internetes áruházban. Október 13-tól október 14-ig tartó leértékeléseket az Amazon Prime ügyfelek minden kategóriában igénybe vehetik. A 2015-ben kezdődött Prime Day-t jellemzően júliusban tartják. A leárazást részben új Prime-előfizetők bevonzására, az Amazon termékeinek és szolgáltatásainak népszerűsítésére, valamint az év közepén az értékesítés fellendítésére szolgál. Az Amazon a koronavírus-járvány következtében idén kénytelen volt a Prime Day-t az Egyesült Államokban elhalasztani, ami komoly gondokat okozott raktáraiban, valamint szállítási és logisztikai hálózataiban.
 
A ShareChat lehet a következő alkalmazás, amely betölti a TikTok után hagyott űrt Indiában. Miután az országban adatvédelmi okokra hivatkozva betiltották a kínai közösségi szolgáltatást, több helyi start-up is a babérjaira tört. Az egyik ilyen, a ShareChat, egy Twitter által támogatott közösségi platform, amely 15 nyelven gondoskodik a regionális felhasználókról. A TikTok több, mint 200 millió felhasználóval rendelkezett az országban, a ShareChat szolgáltatása havi 80 millió aktív ügyfelet számlált eddig, akik átlagosan napi 34 percet töltenek az alkalmazásban. A vállalat eddig 264 millió dollárt gyűjtött befektetőktől.
 
25 milliárd dolláros beruházásra készülhet a Walmart. Az indiai Mints riportja alapján az amerikai kiskereskedelmi óriás a Tata Grouppal közösen tárgyal egy indiai applikációba történő befektetésről. A két vállalat közösen indítaná el az új digitális platformot, melyen termékek és szolgáltatások vásárolhatóak, étel házhozszállítás valamint számlabefizetés lenne elérhető. A riport szerint az alkalmazás értéke 50-60 milliárd dollár lehet. A Walmart árfolyama érdemi mozgás nélkül zárta a tegnapi kereskedési napot.
 
Az Apple legnagyobb beszállítói 900 millió dollárt fektetnek Indiába a következő öt év során. A techóriás hivatalos gyártópartnerei a Foxconn, Wistron és a Pegatron közel 1 milliárdos beruházást terveznek Indiába a Reuters információi alapján. A vállalatok az iPhone okostelefonok gyártási kapacitását akarják növelni a befektetéssel. Az Apple részvényei 2,4 százalékot emelkedtek a tegnapi kereskedés során.
 
Brit sportfogadói céget vesz a Caesars. Az amerikai kaszinókat működtető vállalat 2,9 milliárd fontért vásárolja meg a brit William Hill vállalatát. A hír hatására a William Hill részvények 11,6 százalékot estek, míg a Caesars részvénye 2 százalékot emelkedtek.
 
Két helyről is pozitív értékelés érkezett a Virgin Galacticra. A Bank of America és a Susquehanna is frissen kezdte el követni a Virgin Galactic vállalatát. Az újonnan kibocsátott elemzésükben mint a két vállalat vételre ajánlja a Virgin részvényeit. Az űrkutatásban forradalmi innovációra képes a vállalat a Susquehanna elemzői szerint, míg a Bank of America szakértői szerint a vertikális integrációs képessége jelentős előnyt biztosít a cég számára hosszú távon. A tegnapi kereskedés során 24,8 százalékot emelkedett a részvény árfolyama.
 
Újraindulhat Londonban az Uber. A vállalat pert nyert a brit fővárosban, így visszaszerezte a városban a működéshez szükséges jogait. London Európa legnagyobb piacát jelenti az Uber számára, annak ellenére, hogy új versenytársak jelentkeztek a piacon az indiai Ola és az észt Bolt személyében. A tegnapi kereskedés során 3,2 százalékot emelkedett az Uber részvények árfolyama.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, CNBC, Equilor Elemzés
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
Nincs infláció a tokiói régióban, jön a jegybanki felülvizsgálat. Ma hajnalban jelentek meg a szeptemberre vonatkozó, előzetes inflációs számok a tokiói régióról, mely egyfajta előrejelző indikátora a japán inflációs rátának. A fogyasztói árindex 0,2 százalékkal emelkedett éves bázison, míg a maginflációs mutató 0,2 százalékkal csökkent. A japán jegybank hosszú évek óta nem tud inflációt generálni, a koronavírus-járvány okozta válság még inkább visszavetette a lakosság fogyasztási hajlandóságát, így várhatóan akár 3-5 évig is eltartana, míg a jelenlegi formájában sikerülne legalább megközelíteni az inflációs célokat. Emiatt a jegybank felülvizsgálja monetáris politikai stratégiáját, ez derült ki a szintén ma hajnalban megjelent jegybanki jegyzőkönyvből.
 
További lazításról dönthet az EKB, amennyiben szükséges. Erről Christine Lagarde beszélt az Európai Parlament bizottsági ülésén, aláhúzva, hogy a koronavírus-járvány elején bevezetett, és összesen 1 350 milliárd eurós keretösszegű pandémiás-vészhelyzeti eszközvásárlási program (PEPP) jelentősen hozzájárult a válságkezeléshez. Amennyiben a jegybanki döntéshozók úgy látják, hogy az eurózóna gazdaságának további támogatásra van szüksége, nem fognak habozni, és szélesítik az eszközöket. Itt külön kitért az inflációs célokra, mely egyelőre igen távol van. Közben a Reuters jegybanki forrásokra hivatkozva arról írt, hogy a döntéshozók megosztottak a járvány második hullámát, illetve a szükséges intézkedéseket illetően. Néhányan az euró túlzott erősödése miatt aggódnak, mások szerint fokozatosan le kellene építeni az eszközvásárlást, hogy szükség esetén tudjanak ismét stimulálni.
 
Még nem döntött az Egyesült Államok a WTO ítéletével kapcsolatban. A Kereskedelmi Világszervezet két héttel ezelőtt mondta ki, hogy az Egyesült Államok által, a kínai árukra kivetett büntetővámok sértik a szervezet szabályait, mivel azok meghaladták a maximálisan kiszabható kulcsokat. A kínai kereskedelmi miniszter szerint a testület tárgyilagos és tisztességes döntést hozott, ugyanakkor természetesen az amerikai fél bírálta azt. Még nem dőlt el, hogy benyújtják-e a fellebbezést az ítélet ellen, miután a WTO arra kérte az Egyesült Államokat, hogy az intézkedést harmonizálják a szervezet szabályaival.
 
Ismét szükségállapotot vezethetnek be Csehországban. A koronavírus-járvány terjedése miatt a cseh egészségügyi miniszter javasolni fogja a kormánynak a szükségállapot bevezetését, melyet május 17-én szüntettek meg. Az országban szeptember elején erősödött fel ismét a járvány, most napi 1-3 ezer új esetet azonosítanak. Tegnap "csak" 230 ezer új fertőzöttet diagnosztizáltak globálisan, Indiában 70 ezret, az Egyesült Államokban 37 ezret, Brazíliában 16 ezret, Argentínában közel 12 ezret. Nyugat-Európában továbbra is Franciaországban a legerősebb a járvány, de az Egyesült Királyságban is 4-6 ezer új esetet regisztrálnak naponta. Hazánkban tegnap 702 új esetről jelentett a kormányzati tájékoztató oldal, 13 beteg elhunyt, az aktív esetek száma 18 815-re emelkedett.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
Feltámadt a hazai részvénypiac. A tegnapi kereskedésben a nemzetközi befektetői hangulat által támogatva jelentős visszapattanást láthattunk, mely - jóval mérsékeltebb ütemben - a mai nyitásban is folytatódhat. A vezető részvények közül az OTP egészen a 9 500 forintos szintig emelkedett, melynek közelében meghatározó ellenállási szint húzódik. A MOL árfolyamában rég nem látott emelkedés volt, a következő meghatározó ellenállás 1 720 forintnál található, mely a május óta tartó csökkenő trendvonal. A Richter grafikonján 6 880 forint közelében található fontos akadály, míg a Magyar Telekom jegyzése továbbra is a 355-370 forintos tartományban mozoghat.

Tovább gyengült a forint.
A rendkívül pozitív nemzetközi befektetői hangulat ellenére ismét gyengült a hazai fizetőeszköz, az euró-forint jegyzése a 370-es szintet célozza, míg a dollár-forint a 315-nél húzódó ellenállást.
 
Devizaswap-tendert tart az MNB. A nemrég bevezetett eszközzel a swaphozamok és közvetve az árfolyamvolatilitást szeretné csökkenteni a jegybank. Sokkal nagyobb hangsúlyt kap majd a csütörtöki egyhetes betéti tender, hiszen a múlt héten 15 bázisponttal magasabb kamaton fogadták be az ajánlatokat, de a forint piacán csak átmeneti erősödést tudtak vele elérni. Egy esetleges újabb hasonló lépés erősebb üzenet lehetne a piaci szereplők felé az árstabilitás melleti elköteleződésről.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés
szeptember 29. 9:00 SP Infláció (év/év) szept.
szeptember 29. 9:00 HU Munkanélküliségi ráta aug.
szeptember 29. 10:00 IT Termelői árindex (év/év) aug.
szeptember 29. 12:00 GE Bundesbanktól Mauderer tart beszédet -
szeptember 29. 14:00 GE Infláció (év/év) szept.
szeptember 29. 15:15 US Fed-től Williams tart beszédet -
szeptember 29. 15:30 US Fed-től Harker tart beszédet -
szeptember 29. 16:00 US Conference Board fogyasztói bizalmi index szept.
szeptember 29. 17:40 US Fed-től Clarida tart beszédet -
szeptember 29. 18:00 GE Bundesbanktól Mauderer tart beszédet -
szeptember 29. 19:00 US Fed-től Quarles tart beszédet -
szeptember 29. 19:00 US Fed-től Williams tart beszédet -
szeptember 29. 22:30 US API Nyersolaj készlet, millió hordó -
szeptember 30. 1:50 JP Ipari termelés (hó/hó) aug.
szeptember 30. 1:50 JP Kiskereskedelmi forgalom (év/év) aug.
szeptember 30. 3:00 US Trump-Biden elnökjelölti vita
szeptember 30. 3:00 CN Kompozit BMI szept.
szeptember 30. 3:00 CN Feldolgozóipari BMI szept.
szeptember 30. 3:00 CN Szolgáltatóipari BMI szept.
szeptember 30. 3:45 CN Caixin feldolgozóipari BMI szept.
szeptember 30. 8:00 UK GDP (év/év) Q2
szeptember 30. 8:00 UK Ingatlan árindex (év/év) szept.
szeptember 30. 8:45 FR Infláció (év/év) -
sly36
sly36 2020. 09. 29. 08:40
Előzmény: #163693  totem_is_back
#163697
SP 50 napos a kulcsszint, épp rajta fekszenek, mindkét irány lehetséges jelenleg.
_Macika_
_Macika_ 2020. 09. 29. 08:36
Előzmény: #163693  totem_is_back
#163696
oldalazás lehet ma sztem
tibbi60
tibbi60 2020. 09. 29. 08:35
Előzmény: #163694  _Macika_
#163695
Jajj! 
_Macika_
_Macika_ 2020. 09. 29. 08:23
#163694
https://bit.ly/3l0FhKt
jó étvágyat ))
totem_is_back
totem_is_back 2020. 09. 29. 08:19
Előzmény: #163680  sly36
#163693
Elvileg, csak még nincs nagyon megerősítés.
_Macika_
_Macika_ 2020. 09. 29. 08:18
Előzmény: #163691  mocskos_spekulans
#163692
orbán küldene, ne félj
mocskos_spekulans
mocskos_spekulans 2020. 09. 29. 08:17
Előzmény: #163690  _Macika_
#163691
Tankokat most nem küldünk mint 67ben ?
_Macika_
_Macika_ 2020. 09. 29. 08:14
Előzmény: #163688  sly36
#163690
Szükségállapotot vezethet be Csehország
nálunk meg a a svéd modell 
tibbi60
tibbi60 2020. 09. 29. 08:07
Előzmény: #163688  sly36
#163689
Jó reggelt, résest 😃
sly36
sly36 2020. 09. 29. 07:28
Előzmény: #163687  _Macika_
#163688
Longos keddet! 🙋‍♀️🧸
_Macika_
_Macika_ 2020. 09. 28. 21:21
Előzmény: #163686  -bubu-
#163687
van mozgás
-bubu-
-bubu- 2020. 09. 28. 21:18
#163686
mocskos_spekulans
mocskos_spekulans 2020. 09. 28. 20:56
Előzmény: #163682  -bubu-
#163684
adnak a pofájára a játékpénznek
Borkai-nex
Borkai-nex 2020. 09. 28. 20:37
Előzmény: #163682  -bubu-
#163683
Nagyszerű hírek.  :)
-bubu-
-bubu- 2020. 09. 28. 20:33
#163682
sly36
sly36 2020. 09. 28. 19:35
Előzmény: #163678  _Macika_
#163681
52 oldal?? :o)
Szép könyvet írtak róla...

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek