Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..



hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
csibe74
csibe74 2020. 08. 14. 08:55
Előzmény: #161076  _Macika_
#161080
Miért trükközés a felaprózás? Volt már sok nagy cégnél ilyen pl. MSFT, APPL. 
Vagy itt a balkánon is : Richter, MOL, OTP
Kisebb befektetők is hozzáférnek majd a papírhoz. (Általában ez az indok).
-bubu-
-bubu- 2020. 08. 14. 08:45
Előzmény: #161078  tibbi60
#161079
h1 futi nem tudom ebből mi lesz , állandóan erőltetik fölfele 
https://www.mql5.com/en/charts/12445658/us-500-h1-x-trade-brokers
tibbi60
tibbi60 2020. 08. 14. 08:39
Előzmény: #161077  -bubu-
#161078
Jó reggelt, köszi, spxf 3378.....3373..minireses
-bubu-
-bubu- 2020. 08. 14. 08:24
#161077
 
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Tegnap sem sikerült új csúcsra törnie az S&P 500-nak. Felemás napot zártak az amerikai részvényindexek, a Dow Jones és az S&P 500 is pirosban zárta a napot, 0,29 és 0,2 százalékot csökkentek, míg a Nasdaq Composite 0,27 százalékot emelkedett. Ázsiában egyelőre pozitív a hangulat, a Hang Seng 0,24, a Nikkei 0,16 és a Shanghai Composite 0,31 százalék pluszban áll. A határidős árfolyamok alapján iránykereséssel indulhat a pénteki kereskedés az európai tőzsdéken.
 
Idő előtt kivágják a Wirecardot a DAX indexből. A csődvédelemért folyamodott német botránycég eredetileg szeptember közepéig maradt volna az indexben, amikor is a negyedéves átsúlyozás során automatikusan kiesett volna az indexből. A piaci szereplőkkel való konzultáció után a német tőzsde úgy döntött, hogy egy szabálymódosítással felgyorsítja az eseményeket. Az új szabály értelmében a csődöt jelentett cégeket két kereskedési nap után el lehet távolítani az indexből. A szabály augusztus 19-én lép érvénybe, így várhatóan már augusztus 21-én kikerül a Wirecard a DAX indexből. A helyét a Delivery Hero online ételrendeléssel foglalkozó vállalat veheti át, akihez a hazai Netpincér is tartozik.
 
2 milliárd dollárnál is többe kerül a Daimlernak a dízel botrány az Egyesült Államokban. Sikerült megállapodni a Daimlernak a perekben, melyet az Egyesült Államokban indított ellenük a Környezetvédelmi Ügynökség, illetve a vásárlóik. A mostani perek azután indultak, hogy kiderült a Volkswagen csaló szoftverrel veri át az ügynökség méréseit, a dízel autóinak valójában jóval nagyobb kibocsátása. Ezután több autógyárnál is vizsgálódni kezdtek és máshol is tártak fel problémákat, ennek keretében indultak perek a Daimler ellen is, melyet most sikerült lezárni.
 
A Baidu eredmény soron felül-, míg árbevétel soron alulteljesítette a konszenzust. A kínai vállalat egy részvényre jutó eredménye 2,08 dollár lett, ami 66 centtel magasabb az elemzői várakozásoknál. Az árbevételük 3,69 milliárd dollár volt, ami éves szinten 1 százalékkal alacsonyabb a tavalyi értéknél és 30 millió dollárral kevesebb a becsléseknél. A vállalat részvényeinek az árfolyama a zárás utáni kereskedésben 7 százalékkal csökkent. A nagy mértékű eladás a Baidu által tulajdonolt iQiyi-ban történő, amerikai tőzsdefelügyelet által indított könyvvizsgálati ellenőrzés miatt kezdődött. Az iQiyi egy Netflixhez hasonló streaming szolgáltató, 2018-ban vált ki a Baidu-ból és bocsátott ki az amerikai tőzsdén 2,2 milliárd dollár értékű részvényt, a mostani gyorsjelentésük alapján az előfizetők száma 19 százalékkal emelkedett, míg a hirdetésekből származó árbevétel 28 százalékot csökkent éves szinten.
 
Új előfizetési csomagajánlattal készül az Apple. A Bloomberg információ szerint a techóriás egy Apple One nevű előfizetői csomaggal készül a felhasználói számára, mely keretében a vásárlók kedvezménnyel vehetnék igénybe az Apple számos szolgáltatását. A Bloomberg szerint a vállalat egy új edzést segítő applikáció fejlesztésén is dolgozik, mely a Peloton versenytársa lehet. A hír hatására a tegnapi kereskedés során az Apple részvényei 1,8 százalékot emelkedtek.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
Várttól elmaradó adatok érkeztek Kínából. Júliusban az ipari termelés volumene 4,8 százalékkal bővült éves bázison, miközben 5,1 százalékos növekedést várt a konszenzus. A kiskereskedelmi forgalom a várt 0,1 százalékos növekedés helyett 0,1 százalékkal csökkent. Az eszközberuházások 1,6 százalékkal estek vissza szintén éves összehasonlításban. A munkanélküliségi ráta változatlanul, 5,7 százalékon maradt, míg a lakásárak emelkedése 4,9 százalékról 4,8 százalékra lassult. A Commerzbank elemzői nem optimisták, szerintük az, hogy a fogyasztás nem tud felpörögni, aláássa a jó ipari adatokat, főleg annak fényében, hogy egyre nagyobb a feszültség az Egyesült Államok és az ország között. Az elemzők azt is hozzátették, hogy ha az év végére valóban visszavágják az állami programokat, az akár az a termelés momentumát is megakaszthatja. Szintén friss hír, hogy ma hajnalban a Kínai Jegybank május óta nem látott likviditást jutatott a pénzügyi rendszerbe, ennek oka, hogy elkerüljék a likviditás problémákat, mert jelentős új államkötvény kibocsátás történt és jelentős a bankközi hitellejárat is van.
 
Nem lehet kimozdítani a pénzt Nigériából. Az ország nemzeti bankja március közepe óta felfüggesztette a naira átváltását dollárra, így az országba fektetők nem tudják kivonni a tőkét. Ráadásul a devizát már kétszer leértékelték idén, mert az alacsony olajárak jelentősen rontottak az ország gazdasági kilátásian. Az ország tavaly még 13 százalékot fizetett az állampapírjaira, ezzel sok tőkét sikerült bevonzani, azonban az országba fektetők most nem tudják realizálni a nyereségüket és várhatóan, mire feloldják a korlátozásokat addigra további leértékelések lesznek. Eközben az állampapírok hozamai is jelentősen estek, az egy éves papír mindössze rekord alacsony 3,2 százalékot fizet. Elemzők szerint 2,5 milliárd dollár ragadhatott be az afrikai országban.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
Iránykereséssel indulhat a pénteki kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén. A vezető részvények közül az OTP árfolyama a 11 500 forintos ellenállás felé haladhat tovább, irányváltás esetén a 11 ezer forintos szint nyújthat támaszt az árfolyamnak. A MOL jegyzése tegnap letörte az 1 800 forintos támaszt, így amennyiben a mai kereskedés során nem sikerül visszakapaszkodnia, akkor 1 700 forintos szintig is eshet a részvény. Tovább emelkedett a Richter. Ma a 7 250 forintos ellenállás jelenthet kihívást az árfolyamnak. A Magyar Telekom grafikonján a 380 és 390 forintnál lévő szinteket érdemes figyelni.
 
Sávozó mozgást látunk a forintpároknál. Az euróval és a dollárral szemben is folytatja az elmúlt napok sávozó mozgását a forint. Az euróval szemben a 344-348-as, míg a dollárral szemben a 290-295-ös tartomány határozza meg a mozgást. A jelenlegi technikai kép alapján mind a két árfolyamban jó esély van a sávból való felfelé kitörésre.
 
Ma piaczárás után két hitelminősítő is felülvizsgálhatja Magyarország adósbesorolását, a Fitch Ratings és a Standard&Poor’s. Az S&P korábban pozitív kilátást tartott érvényben a BBB besoroláshoz, de azt egy rendkívüli felülvizsgálat során stabilra rontotta április 28-án. Az indoklásban a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásait emelték ki, illetve jelezték, hogy a világjárvány időtartama, és annak teljes gazdasági következményei bizonytalanok. Ugyanakkor hozzátették, hogy az idén várható gazdasági visszaesés után jövőre már jelentős növekedés jöhet, és a költségvetési hiányt is vissza lehet majd szorítani. A Fitch Ratings is BBB besorolást tart érvényben stabil kilátással, július 14-én adtak ki GDP előrejelzést Magyarországra vonatkozóan, akkor 5,9 százalékos visszaesést vártak idén, melyet jövőre 5,4 százalékos felpattanás követhet. A hitelminősítő jelezte, hogy a BBB besorolás tükrözi a viszonylag erős makrogazdasági folyamatokat, de a relatíve magas GDP-arányos államadóssági szintet is. Összességében nem várható, hogy érdemben módosítanak ma a hitelminősítők, a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy minden változatlan marad, de az S&P esetében minimális esélye van a BBB osztályzathoz rendelt stabil kilátás negatív kilátásra módosítására.
 
A Graphisoft Park bevétel és működési eredmény soron is felül tudta teljesíteni a tavalyi év azonos időszakát. A vezetés, még tavasszal kiadott közleményében nagyobb visszaesésre számított, azonban a bérlők nagy része pénzügyileg stabil biotechnológiai és informatikai vállalatok. Az irodapark kihasználtsága 97 százalék felett van, de ez az év végéig várhatóan pár százalékponttal csökkenni fog, részben a járvány, részben az egyedi bérlői igények miatt. Ebitda és működési eredmény soron a korábbi évhez képest 3,9, valamint 5,4 százalékos emelkedést realizáltak. A vállalat adózott eredménye azonban 11 százalékkal csökkent 2019 azonos időszakához képest. A menedzsment kilátása az idei és jövő évre pozitív, a bevételvárakozások 4, míg a profitvárakozás 5 százalékkal emelkedett a korábbi előrejelzésükhöz képest.
 
Tovább vette magát az OTP. A vállalat ma reggeli bejelentése szerint a tegnapi kereskedésben ezúttal ismét 45 ezer darab saját részvényt vásároltak, az átlagár 11 065 forinton alakult.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés

augusztus 14. 8:30 CH PPI (év/év)
augusztus 14. 8:45 FR Infláció (év/év)
augusztus 14. 9:00 HU GDP (év/év)
augusztus 14. 11:00 EU GDP (év/év)
augusztus 14. 11:00 EU Kereskedelmi egyenleg, milliárd euró
augusztus 14. 14:30 US Kiskereskedelmi forgalom (év/év)
augusztus 14. 15:15 US Ipari termelés (év/év)
augusztus 14. 16:00 US Michigan-i fogyasztói hangulat index
augusztus 14. 19:00 US Aktív olajfúró tornyok száma
augusztus 14. 19:00 US Összes olajfúró torony száma
augusztus 15. 1:50 JP GDP (év/év)
augusztus 15. 6:30 JP Ipari termelés (hó/hó)
_Macika_
_Macika_ 2020. 08. 14. 08:22
#161076
ÚJABB CSÚCSOK2020. AUGUSZTUS 13. CSÜTÖRTÖK | 17:30 | VAKMAJOM
,
Második valaha volt leghosszabb sorozatként március 9 óta nem volt három eső nap zsinórban a Nasdaq Composite indexben. Tegnapig. Az Airbnb is tőzsdére menne, 2000-es tech buborék óta nem volt ennyi részvénykibocsátás. 
Tesla optikai tuning részvény felaprózás. Kicsit sok a bennfentes részvény-nyomtatás és trükközés.
_Macika_
_Macika_ 2020. 08. 14. 08:18
Előzmény: #161070  -bubu-
#161075
dereng
dereng 2020. 08. 14. 08:17
Előzmény: #161073  -bubu-
#161074
ez tetszik :))
-bubu-
-bubu- 2020. 08. 14. 08:16
Előzmény: #161072  dereng
#161073
ember meg nem mondja de ha kell rajzolhatjuk úgy is :))
https://invst.ly/rsx6f
dereng
dereng 2020. 08. 14. 08:12
Előzmény: #161070  -bubu-
#161072
jó reggelt.  Vajon lesz belőle W ?
Fuleee_Bear
Fuleee_Bear 2020. 08. 14. 08:10
Előzmény: #161070  -bubu-
#161071
Milyen szép ez a csárt.
-bubu-
-bubu- 2020. 08. 14. 08:09
Előzmény: #161069  sly36
#161070
főtt kukoricás jó reggelt 
https://invst.ly/rsx01
sly36
sly36 2020. 08. 14. 08:00
Előzmény: #161067  _Macika_
#161069
Jó reggelt!
ATH lesz ebból, nemcsak oldalas.
_Macika_
_Macika_ 2020. 08. 14. 07:46
#161067
jó reggelt hisztisek ))
jó oldalazást
_Macika_
_Macika_ 2020. 08. 13. 21:45
Előzmény: #161065  sly36
#161066
👍
sly36
sly36 2020. 08. 13. 21:37
Előzmény: #161064  _Macika_
#161065
Gyönyörű kiskrapek. 🥰
Gyorsan nő, ilyenkor a legcukibbak😇, aztán jön a hiszti korszak. Ki sem növi 18 éves koráig. 😝
_Macika_
_Macika_ 2020. 08. 13. 21:09
Előzmény: #161063  sly36
#161064
oldalas még bőven
anya, mese a tévében kukorica - vagy fordítva )))
https://bit.ly/2XYDvjK
sly36
sly36 2020. 08. 13. 20:58
Előzmény: #161061  _Macika_
#161063
Picit lefordulnak 
talán...
totem_is_back
totem_is_back 2020. 08. 13. 20:58
Előzmény: #161059  Shareholder
#161062
Én már mondtam, háború.
_Macika_
_Macika_ 2020. 08. 13. 20:53
#161061
kifáradtak a trumpisok
de még sávozás h1
3336ig ))

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek