Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..



hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
_Macika_
_Macika_ 2020. 07. 31. 08:48
#160320
dax 50-200 napos közt vacillál
jó reggelt 32 fok, több fagyi, kevesebb mészáros
tibbi60
tibbi60 2020. 07. 31. 08:44
Előzmény: #160318  -bubu-
#160319
Jó reggelt kösz a híreket, minden jól teljesít, mi lenne, hanem jön a covid? 
-bubu-
-bubu- 2020. 07. 31. 08:24
#160318
 
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
A kedvezőtlen makrogazdasági adatok és Trump tweetje után ismét a technológiai részvényeket súlyozták felül a befektetők. A Dow Jones 0,8 százalékot, az S&P 500 0,4 százalékot esett, míg a Nasdaq Composite 0,4 százalékot emelkedett a csütörtöki kereskedés során. Vegyes a hangulat ma az ázsiai tőzsdéken. A Nikkei 2,7 százalékos, a Hang Seng 0,4 százalékos mínuszban tartózkodik, míg a Shanghai Composite 0,3 százalékos emelkedésben van. A határidős árfolyamok alapján mérsékelt csökkenéssel indulhat a pénteki kereskedés az európai tőzsdéken.
 
Tényleg az Amazon volt a vírus nagy nyertese. Minden várakozást meghaladó negyedéves eredményről szám olt be az internetes óriás. A cég egy részvényre eső igazított eredménye 10,30 dollár volt, ami meghaladta a várt 1,51 dollárt, ez 24 százalékos éves növekedésnek felel meg. A bevétel soron is jóval meghaladták a várakozásokat a jelentett 88,91 milliárd dollár magasabb, mint a konszenzus által várt 83,25 milliárd dollár. Annak ellenére sikerült a vártnál magasabb profit, hogy a negyedévben 4 milliárd dollárnyi extra költség jelentkezett a cégnél a vírussal kapcsolatban, főleg takarítási költségek, illetve az extra ideiglenes munkavállalók miatt. A menedzsment a jövőre nézve is optimista, a következő negyedévre kiadott várakozásaik magasabbak, mint az elemzői konszenzus. Az elemzők egyetértenek abban, hogy a cég hosszútávon is nyereséges maradhat, és különösen pozitív volt, hogy már a tengerentúli Amazon leányok is nyereségről számoltak be, valamint a felhőszolgáltatás sikere töretlen. A befektetők is pozitívnak vették a gyorsjelentést, a cég részvényei 5 százalékot emelkedtek a zárás utáni kereskedésben.
 
A járvány ellenére még az iPhone értékesítéssel kapcsolatos várakozásokat is megdöntötte az Apple. A vállalat tegnap zárás után tette közzé gyorsjelentését. A harmadik pénzügyi negyedévre vonatkozó 2,58 dolláros egy részvényre jutó nyereséggel a vállalat 51 centtel haladta meg a Wall Street prognózisát. Árbevétel soron 59,7 milliárd dollárt ért el a tech óriás, ami 7,1 milliárd dolláros pozitív meglepetés és éves összevetésben is közel 11 százalékos növekedés. Az iPhone értékesítésekből származó bevétele a vállalatnak elérte a 26,4 milliárd dollárt, ami közel 4,5 milliárd dollárral haladja meg a konszenzus várakozásait. A pénzügyi igazgató megerősítette, hogy az iPhone 12 néhány hetet csúszni fog beszállítói fennakadások miatt. Az Apple igazgatótanácsa jóváhagyta a részvények felaprózását 4 az 1 arányában, mely augusztus 31-én lép érvénybe. Zárás utáni kereskedésben 6,4 százalékot emelkedett a részvények árfolyama.
 
Felpattantak a reklámbevételek a Facebooknál. A szociális média óriás a vártnál jobb számokat közölt tegnap éjszaka. Az egy részvényre eső igazított eredmény 1,80 dollár volt, míg az elemzők 1,39 dollárt vártak, tavaly ilyenkor 1,99 dollárról számoltak be. A bevétel soron elért 18,69 milliárd dollár 11 százalékkal nőtt éves alapon és meghaladta a várt 17,31 milliárd dollárt. A jó eredményekhez hozzájárult, hogy nőtt az aktív felhasználók száma, a legfontosabb platformon 2,7 milliárd aktív felhasználó volt, míg az elemzők csak 2,63 milliárdot vártak, de a legfontosabb az volt, hogy míg az év első hónapjaiban óvatosak voltak a cégek a reklámköltéseikkel kapcsolatban,ez a második negyedévre megváltozott és folytatódhatott a növekedés. A cég részvényei a vártnál jobb számok miatt 6,5 százalékot emelkedtek a zárás utáni kereskedésben.
 
Jól szerepelt az Electronic Arts is a negyedévben. A vállalat 1,25 dolláros egy részvényre jutó eredményt ért el a pénzügyi első negyedévében, ami 22 centtel felülmúlja a Wall Street által prognosztizált profitot. A nettó játék előrendelések összege 1,4 milliárd dollárra nőtt, ami 87 százalékos bővülés az egy évvel korábbi állományhoz képest és az elemzői várakozásoknál is 330 millió dollárral több. A vállalat az idei pénzügyi évére vonatkozóan közzétette az előrejelzését, melyben a konszenzus várakozásait meghaladva 5,95 milliárd dollárra várja a nettó játék előrendeléseket, 2,97 dolláros EPS mellett. A működési pénzáram a menedzsment szerint az idei pénzügyi évben 1,85 milliárd dollár lehet. Tegnap a zárás utáni kereskedésben 1 százalékot emelkedett az EA részvények árfolyama.
 
Először csökkentek a reklámbevételek az Alphabetnél. A Google anyacége két évtizede tartó történetében először fordult elő, hogy éves alapon csökkenjenek a reklámértékesítésből származó bevételek. Ennek ellenére az egy részvényre eső igazított eredmény 8,54 dollár volt, ami meghaladta a várt 8,27 dollárt, de éves alapon 27 százalékkal csökkent. Az igazított bevétel is jobb lett, mint a várakozások, 31,60 milliárd dollárról számoltak be, míg az elemzők csak 30,46 milliárd dollárt vártak, itt minimális volt az éves csökkenés. A reklámértékesítésekből származó bevétel 29,9 milliárd dollár volt, ez 8 százalékos éves alapú csökkenés és 2018 harmadik negyedéve óta a legalacsonyabb negyedéves bevétel. Optimizmusra adhat okot, hogy a vezetőség arról számolt be a konferencia híváson, hogy a negyedév végére, már a korábbival megegyező bevételeket értek el, így a harmadik negyedévben visszaállhatnak a növekedési pályára. A cég részvényei enyhe, 0,5 százalékos növekedést értek el a zárás utáni kereskedésben.
 
A vártnál kisebb visszaesésről számolt be a Ford. A vállalat a második negyedéves gyorsjelentése szerint 16,6 milliárd dolláros autóértékesítésekből származó árbevételt könyvelt el a negyedévben, ami 53,5 százalékos visszaesésnek felel meg, ugyanakkor így is közel 400 millió dollárral sikerült felülteljesíteni az ennél is pesszimistább elemzői előrejelzést. Profit soron 35 centes egy részvényre jutó igazított nyereséget realizált az autógyártó, ami 80 centtel kedvezőbb, mint amit a Wall Street prognosztizált. A vállalat menedzsmentje a második félévre vonatkozóan az egy évvel korábbinál alacsonyabb kereslettel számol az új autók, alkatrészek és szolgáltatások terén is. Az új Mustang Mach-E és Bronco Sport modelleket a negyedik negyedévben kezdi szállítani a vállalat, ám ennek még nem lesz materiális hatása a vállalat idei utolsó negyedévére. A gyorsjelentést követően a zárás utáni kereskedésben 3,3 százalékot emelkedett az autógyártó részvényeinek az árfolyama.
 
A nehezén túl lehet a US Steel. A cég vezetősége optimista a harmadik negyedévvel kapcsolatban, miután a most zárult negyedév elmaradt a várakozásoktól. Az egy részvényre eső igazított veszteség 2,67 dollár volt, ami rosszabb, mint az elemzők által várt 2,55 dollár. Azonban a 2,09 milliárd dolláros bevétel jobb, mint az elemzők által várt 1,84 milliárd dollár, azonban éves alapon jelentős, 41 százalékos csökkenésnek felel meg. Pozitívum azonban, hogy június végére felpörögtek a megrendelések, ami javította a hatékonyságot és javította a költségmegtérülést. Az éves alapú csökkenéshez mind a csökkenő acél árak, mind a jelentős volumen csökkenés hozzájárult. A befektetők szintén örülhetnek, hogy augusztus elsejétől újra indítják az egyik indainai üzemet, melyet három hónapig lekapcsoltak. A cég részvényei a zárás utáni kereskedésben 1,9 százalékot emelkedtek.
 
Nem fogytak a L’Oreal termékei a negyedévben. A kozmetikumokat gyártó francia cég bevétele 5,82 milliárd euró volt a most zárult negyedévben, míg az elemzők 6,16 milliárd eurót vártak. Az éves alapú csökkenés jelentős volt, 19 százalékkal estek vissza a 2019 második negyedéves értékesítésekkel összehasonlítva. Az emberek jelentősen kevesebbet költöttek parfümre és smink termékekre, hiszen jóval kevesebb társasági eseményen vettek részt, de a cég profikat kiszolgáló részlege is jelentős csökkenésről számolt be, hiszen visszaesett a modellfotózások száma is. A vezetőség optimista az év második felével kapcsolatban, szerintük ahogy enyhítenek a korlátozásokon, úgy megélénkül a kereslet a kozmetikumok iránt.
 
A magas céltartalékképzés ellenére is verte a várakozásokat az Erste eredménye. A bank bevétele a második negyedévben 2,5 százalékkal zsugorodott éves összehasonlításban, ám az alacsonyabb költségeknek köszönhetően a működési eredmény már 2 százalékkal meghaladta a tavalyi második negyedéves értéket, és 10 százalékkal az elemzők várakozását is. Jelentősen megugrott azonban a képzett céltartalék összege: 614 millió eurót határolt el a bank szemben a tavalyi 7 milliós visszaírással, és az előző negyedévi 62 millió euró megképzett céltartalékkal. Ennek eredményeképpen az adózott eredmény 58,5 millió euróra, 83,5 százalékkal esett vissza éves alapon, ám így is magasabb lett, mint a várt 55 millió euró. A bank tőkehelyzete továbbra is rendkívül erős, 13,5 százalékos CET mutatót céloz a vezetőség, és amint a szabályozó engedi a 2019-es és a 2020-as eredmény után is osztalékot kíván fizetni.
 
A kereskedés segítette a BNP Paribas erős számait. A francia bank kötvénykereskedési üzletága 154 százalékkal emelkedett és ez hozzásegítette a vártnál jobb eredményekhez a céget. Az egy részvényre eső eredmény 1,84 euró volt, ez magasabb, mint a várt 1,31 euró azonban éves alapon 13 százalékos csökkenésnek felel meg. A cég 11,68 milliárd eurós bevétele 8 százalékkal haladta meg a konszenzust és 4 százalékkal emelkedett éves alapon. A kötvénykereskedés emelkedésénél csak a Morgan Stanley tudott erősebb negyedévet felmutatni a nagy bankok közül és az elért 2 milliárd euró közel duplája az elemzői várakozásoknak. Negatívum azonban, hogy a részvénykereskedési üzletág bevétele 53 százalékkal csökkent. A cég vezérigazgatója elfogadja ugyan, hogy év végéig nem fizethetnek osztalékot vagy vehetnek vissza részvényt, azonban nem tetszését fejezte ki.
 
Csökkentette prognózisát a Moneta Bank. A cseh pénzintézet ma reggel közölte második negyedéves eredményeit. A bank bevétele 16 százalékkal nőtt a tavalyi második negyedévhez képest, míg a működési eredménye 63 százalékkal bővült, mindkettő meghaladta az elemzők várakozását. A bank 1,85 milliárd korona céltartalékot képzett a negyedév során, míg tavaly csupán 147 millió ilyen költsége merült fel. Ennek eredményeképpen az adózott eredmény 55 százalékkal elmaradt éves összehasonlításban, és a 469 milliós profit jócskán alulmúlta a konszenzus által prognosztizált 850 millió koronát. A bank az éves működési eredmény prognózisát 5,5 százalékkal, az adózott eredmény célját pedig 53 százalékkal mérsékelte.
 
A Visa után a Mastercard is a bankkártyás tranzakciók csökkenéséről számolt be. 3,3 milliárd dolláros negyedéves árbevétellel 50 millió dollárral felülteljesítették az elemzői várakozásokat. EPS soron szintén pozitív meglepetést okozott a cég. Egy részvényre jutó igazított eredmény tekintetében 21 centtel haladta meg a vállalat a 1,15 dolláros előrejelzést. Működési marzs 58,3 százalékről 51,2 százalékra csökkent a járvány következtében. A vállalat által feldolgozott fizetések volumene 8,9 százalékkal csökkent a második negyedévben. A határok lezárása a Mastercardnak sem tett jót, ugyanis a külföldön történő kártyahasználat 45 százalékkal esett vissza, ami az egyik legnagyobb haszonnal kecsegtető tranzakciófajta a Mastercardnál.
 
Továbbra is emelkedő árbevételekről számolt be a Procter & Gamble. A vállalat értékesítései az előző negyedévben 10 százalékkal, míg most a második negyedévben 4 százalékkal emelkedtek. A lezárások miatt a fogyasztók jelentős mértékben felhalmoztak a vállalat tisztítószereiből és egyéb fogyasztási cikkeiből. Árbevétel soron 17,7 milliárd dollárt értek el, amivel a legmagasabb elemzői prognózist is felülteljesítette a vállalat. EPS soron 1,16 dollárt értek el, ami 5,4 százalékos bővülés az egy évvel korábbi eredményhez, míg a Wall Street előrejelzését 15 centtel sikerült megdönteni. A 2021-es pénzügyi évre vonatkozóan a vállalat 2-4 százalékos organikus árbevétel bővülést, míg EPS soron 3-7 százalékos növekedést jelez előre. A menedzsment hozzátette, hogy a P&G felkészültebb egy recesszióra, mint 2008-ban volt. A P&G 2,4 százalékos emelkedéssel zárta a csütörtöki kereskedést.
 
Jól fogytak a Kraft Heinz termékei a karantén idején. A vállalat a második negyedévben 80 centes egy részvényre jutó igazított eredményről számolt be, ami 20 centtel haladja meg az elemzők által előre jelzett profitot. Árbevétel soron 6,65 milliárd dollárt értek el, ami szintén pozitív meglepetés. Organikus árbevétel növekedés terén 7,4 százalékos volt a negyedéves teljesítmény. A vállalat bruttó marzsa jelentős mértékben, 4,1 százalékponttal teljesítette felül a 32,8 százalékos Wall Street-i elvárást. A Kraft Heinz profitálni tudott a korlátozások ideje alatti élelmiszer felhalmozási trendből, köszönhetően hogy jelentős kereslet mutatkozott a vállalat brandjei iránt. A tegnapi kereskedést 3,3 százalékos eséssel fejezte be a KHC részvénye.
 
A legoptimistább előrejelzést is megdöntötte a Comcast a második negyedévben. A vállalat 69 centes egy részvényre jutó igazított eredményről számolt be, amely az 55 centes elemzői konszenzus mellett a legmagasabb 57 centes EPS prognózist is megdöntötte. A Comcast 23,7 milliárd dollár árbevétellel zárta a negyedévet, ezzel közel 100 millió meghaladta a piac várakozását. A vállalat frissen indított streaming szolgáltatása a Peacock 10 millió felhasználóval rendelkezett a negyedév végén. A vállalat előrejelzése szerint 30-35 millióra nőhet a Peacock felhasználóbázisa 2024-re. A Comcast streaming platformját idén áprilisban tette ingyen elérhetővé a vállalat az előfizetői számára. Ugyanakkor a NBCUniversal brand alatt futó vidámparkjai, valamint a televízió és filmgyártás szegmense küszködik a járvány kirobbanása óta. A vállalat vidámparkjai az elmúlt negyedévben 400 millió dolláros veszteséget termeltek, annak ellenére, hogy a floridai vidámpark júniusban újranyitott. A televízió előfizetők száma 477 ezerrel csökkent a negyedévben, ami az egy évvel korábbi adatnak több mint a duplája. Az előfizetésüket lemondók ilyen nagy aránya egyrészt jelentheti azt is, hogy sportközvetítések elmaradásával a fogyasztók könnyebben engedték el a televíziós előfizetésüket, de a megugrott munkanélküliség miatti fogyasztás visszafogás jeleként is lehet értelmezni. A gyorsjelentést követően 0,5 százalékos eséssel fejezte be a csütörtöki kereskedést a Comcast részvénye.
 
4-5 százalékos árbevétel csökkenéssel számol idén a Waste Management. A szemétszállítással foglalkozó vállalat 88 centes egy részvényre jutó igazított eredménnyel zárta a második negyedévét, mely 7 centtel meghaladja az elemzői várakozásokat, ugyanakkor éves bázison több mint 20 százalékos visszaesésnek felel meg. Az árbevétel közel 10 százalékkal csökkent, ugyanakkor a 3,56 milliárd dolláros bevétel közel egybeesett az előzetes várakozásokkal. A vállalat kiemelt szegmenseit tekintve egyedül az újrahasznosítással foglakozó szegmense tudott növekedést elkönyvelni. A WM új lehívható hitelkeret szerződést is kötött, melynek teljes keretösszege 3 milliárd dollár és 2021 július 27-ig hívható le az összeg. A gyorsjelentést követően 0,2 százalékot esett a WM árfolyama.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
Elhalasztaná az elnökválasztást Donald Trump. Az amerikai elnök tegnap Twitteren jelezte, hogy a levélszavazás számtalan csalásra adna lehetőséget, a járványhelyzet miatt pedig nem lenne biztonságos megtartani a választást hagyományos keretek között. Ugyanakkor az elnök nem hozhat ilyen döntést, a Kongresszus dönthet a kérdésben. A felmérések alapján továbbra is 8-10 százalék Joe Biden előnye Trump előtt, az Egyesült Államokban naponta 65-70 ezer új fertőzöttet regisztrálnak, és napi ezer feletti az elhunytak száma. Donald Trump csak nemrégiben váltott a járvánnyal kapcsolatos kommunikációján, korábban maszkot sem volt hajlandó nyilvánosan viselni.
 
Kedvező adatok Kínából. Júliusban tovább emelkedett a feldolgozóipari beszerzési menedzser-index, 50,9 pontról 51,1 pontra, miközben a konszenzus 50,7 pontos volt. A koronavírus-járvány miatt mindössze egy alkalommal, februárban zuhant 50 pont alá a mutató. A szolgáltatóipari index 54,4 pontról 54,2 pontra süllyedt, míg a kompozit index 54,2 pontról 54,1 pontra. A felmérés elsősorban a közepes és nagyvállalatok körében készül, a nemzetközi befektetők nagyobb hitelességet adnak a Caixin által készített kutatásnak, melynek eredményeit jövő hét hétfőn hajnalban ismerhetjük meg. Ott is hasonló eredményre számíthatunk, a várakozások alapján a feldolgozóipari index 51,2 pontról 51,3 pontra emelkedhetett júliusban.
 
Rekord visszaesés a francia gazdaságban. A koronavírusra adott reakció miatt a francia gazdaság 13,8 százalékkal esett vissza éves alapon a második negyedévben. Jelentős volt a visszaesés fogyasztásban, a beruházásokban és a kereskedelemben. A gazdasági elemzők még ennél is nagyobb 15,2 százalékot vártak, ám így is az utóbbi 70 év legnagyobb negyedéves zsugorodása volt a második negyedév. Ma délután közlik az eurózóna államainak adatait, a legfontosabb azt lesz figyelni, hogy mekkora lesz az eltérés a különböző tagállamok között, a várakozások alapján a déli államok visszaesése jóval meghaladhatta az északiakét.
 
Erősödött az ipari termelés, csökkent a munkanélküliség Japánban. 5 hónapos zuhanás után júniusban végre emelkedni tudott az ipari termelés volumene, legalábbis a ma közzétett, előzetes adatok szerint. A február-májusi időszakban több mint 20 százalékkal zuhant vissza az ipar, most 2,7 százalékkal korrigált felfelé, miközben a konszenzus 1,2 százalékos növekedés volt. A munkanélküliségi ráta meglepetésre 2,9 százalékról 2,8 százalékra csökkent, miközben 3,1 százalékot vártak. Ezzel egy időben a szabad álláshelyek/álláskeresők aránya 1,2-ről 1,11-re csökkent, mely 6 éve nem volt ilyen alacsony.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
Folytatódhat a negatív korrekció a hazai tőzsdén. A tegnapi kereskedésben továbbra is a Richter és a MOL tartotta a lelket a BUX indexben. A vezető részvények közül a Richter 6 600 forintos szint felett tudott zárni, így ma a 6 750 forintos ellenállásig folytatódhat az emelkedés, míg támasz első körben 6 500 forintnál várja a jegyzést. Az OTP tegnapi meredek esését ma a 10 ezer forintnál lévő támasz állíthatja meg. A MOL jegyzése átlépte az 1 800 forintos ellenállási szintet, a technikai kép alapján folytatódhat tovább az emelkedés. Ellenállás 1 900 forintnál várja a jegyzést. A Magyar Telekom letörte a 370 forintos támaszt. Amennyiben nem sikerül visszakapaszkodnia a jegyzésnek a korábbi kereskedési sávba, akkor egészen 360 forintig zakózhat az árfolyam.
 
Megakadt a forint erősödése. Az elmúlt napokban 345 forintnál dadog az euró-forint árfolyama. A technikai kép alapján gyengülés várható a hazai fizetőeszközben és ismét a 350 forintos szint felé közeledhet a jegyzés. A dollár-forint árfolyama a dollár gyengélkedése miatt a 290 forintos támasszal küzdhet.
 
Tegnap is 30 ezer sajátrészvényt vásárolt az OTP. A legnagyobb magyar bank folytatta az eddigi tendenciát és tegnap ismét 30 ezer sajátrészvényt vásárolt, 10 509 forintos átlagáron.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés

július 31. 9:00 SP GDP (év/év) Q2
július 31. 9:00 HU Átlagbérek (év/év) máj.
július 31. 9:00 HU Külkereskedelmi mérleg, millió euró máj.
július 31. 10:00 IT GDP (év/év) Q2
július 31. 11:00 IT Infláció (év/év) júl.
július 31. 11:00 EU Maginfláció (év/év) júl.
július 31. 11:00 EU Infláció (év/év) júl.
július 31. 11:00 EU GDP (év/év) Q2
július 31. 14:30 US Core PCE index jún.
július 31. 14:30 US PCE index jún.
július 31. 14:30 US Személyes jövedelmek (hó/hó) jún.
július 31. 14:30 US Személyes kiadások (hó/hó) jún.
július 31. 16:00 US Michigan-i fogyasztói hangulat index júl.
augusztus 3. 1:50 JP GDP (év/év) -
augusztus 3. 3:45 CN Caixin feldolgozóipari BMI júl.
augusztus 3. 8:30 CH Infláció (év/év) júl.

július 31. Erste Group Bank AG EBS AV
július 31. piacnyitás előtt ProSiebenSat.1 Media SE PSM GR
július 31. BNP Paribas SA BNP FP
július 31. piacnyitás előtt Exxon Mobil Corp XOM US
július 31. 12:30 Caterpillar Inc CAT US
július 31. piacnyitás előtt Chevron Corp CVX US

Fuleee_Bear
Fuleee_Bear 2020. 07. 31. 08:03
Előzmény: #160289  Fuleee_Bear
#160317
Egyelőre ugrott az elképzelés, bár még hosszú a nap és hát EU-i session nem indul fényesen. Meg lesz egy rakás GDP is. Szóval még bármi lehet.
sly36
sly36 2020. 07. 30. 22:32
Előzmény: #160313  _Macika_
#160314
Durván húznak föl, dax is szupi lesz a reggeli piacra. :-))
_Macika_
_Macika_ 2020. 07. 30. 22:11
#160313
már megy a rakette felfele a futikban
tibbi60
tibbi60 2020. 07. 30. 21:00
Előzmény: #160311  _Macika_
#160312
Nesze nekünk jó hír, hát jobbat reméltem hosszabb távon
_Macika_
_Macika_ 2020. 07. 30. 20:35
Előzmény: #160308  -bubu-
#160311
Örökké együtt kell élnünk a koronavírussal, ugyanis csak rövid távra szerezhető immunitás vele szemben, és közel 8 milliárd embert kellene rutinszerűen oltani ellene – vélte a MarketWatchnak adott interjújában Michael Osterholm professzor, a Minnesotai Egyetem neves epidemiológusa.Január 20-án, mindössze kilenc nappal azután, hogy a kínai egészségügyi hatóságok előálltak az új típusú koronavírus DNS-szekcvenciájával, Osterholm megjósolta: ebből lesz a következő nagy méretű járvány.
A MarketWatchnak adott rövid interjújában a 67 éves professzor kijózanító megállapításokat tett:
szerinte az ő életének fennmaradó részében a koronavírus jelen marad,nem hisz a hullámelméletben, vagyis hogy a vírus hullámokban jelentkezne,abban sem, hogy a járvány egyik pillanatról a másikra lekapcsolható lenne, mint egy elektromos berendezés,nincs bizonyíték a nyájimmunitás létezésére, hiszen még a tartós immunitás is erősen kétséges,a vírussal „örökké” foglalkoznia kell az emberiségnek,nagyon fontos a hatásos és biztonságos vakcina kifejlesztése, de8 milliárd embert kellene beoltani a világon,ha pedig nincs tartós immunitás, akkor ezt rendszeren kellene megtenni,mindez nem jelenti azt, hogy a lakosság 50-70%-a számára elérhető vakcina ne jelenne majd meg.Összességében úgy véli a professzor, hogy nagy csalódás fogja érni azokat, akik szerint a koronavírus idővel eltűnik az életünkből.
tibbi60
tibbi60 2020. 07. 30. 19:41
Előzmény: #160299  sly36
#160310
Direkt csinálják, csak visszahúzzák, ezek örülnek mindennek, ha rossz is
joe001
joe001 2020. 07. 30. 19:07
Előzmény: #160306  joe001
#160309
a hullámlovasok is figyelgetik... 5 perc 35 mp. kb.
https://www.youtube.com/watch?v=TQwYsdGEk7E&t=1269s
joe001
joe001 2020. 07. 30. 18:38
Előzmény: #160305  Tibi0002
#160306
év eleji nyitó szint ...... a nyitók és a zárók a szintkereskedők életében " jelentős " zónáknak minősülnek
Tibi0002 2020. 07. 30. 17:46
#160305
Kedves tréderek, Sp500-ban ez a 3230 miféle szint, hogy így rá van ragadva az index napok óta? :) Júniusban meg januárban is ellenállások és támaszok voltak ennek környékén. :) Előre is köszi
sly36
sly36 2020. 07. 30. 17:41
Előzmény: #160303  -bubu-
#160304
Nem semmi mozgás van a daxban ma.
-bubu-
-bubu- 2020. 07. 30. 17:03
Előzmény: #160301  sly36
#160303
igen ott reggel vételi ajánlás érkezett 
el is kezdték venni 
csibe74
csibe74 2020. 07. 30. 17:02
Előzmény: #160301  sly36
#160302
MOL-al , Ricsivel kompenzálják az OTP esését. Tartják a buxot.
sly36
sly36 2020. 07. 30. 17:01
Előzmény: #160300  -bubu-
#160301
Mol viszont jól tartja magát most.

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek