Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..



hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
_Macika_
_Macika_ 2020. 07. 10. 08:54
Előzmény: #158998  -bubu-
#159000
tegnapi forgalom
több is van összesen, de ilyen centikkel nem foglalkoznak a kisröfik nagyon
hívők maximum
-bubu-
-bubu- 2020. 07. 10. 08:53
#158999
Az elmúlt néhány napban fokozatosan – szinte percről percre – emelkedett a hőmérséklet, ami nem lesz másként ma sem. Ám ekkor kicsit még jobban rákapcsol a légkör, és a hétvégén érkező hidegfront előterében kialakuló délies áramlás miatt afrikai meleg érkezik a térségbe. Ez meghozhatja az idei év legforróbb napját is Magyarországon, azaz a maximum hőmérséklet a 36 °C-ot is elérheti.
 Erre a legnagyobb esély a délnyugati területeken van.A pénteki meleget csak tovább tetőzi az egész napos derült idő és a mérsékelt légmozgás. Igazi strandidő vár ránk, ám mindenképp érdemes az UV ellen kellőképpen felkészülni, mivel nagyon erős és extrém sugárzásra számíthatunk a pénteki nap folyamán.
-bubu-
-bubu- 2020. 07. 10. 08:48
Előzmény: #158997  _Macika_
#158998
31e forgalmat ír benne, az nem sok de valszeg kicsapják biztos ami biztos
_Macika_
_Macika_ 2020. 07. 10. 08:46
#158997
kopuszba ma pápázik a centi 
re 250
_Macika_
_Macika_ 2020. 07. 10. 08:43
#158996
Orbán ezután beszélt rabszolgatartásról, kommunizmusról, adósságról és a magyarok fejében megszólaló vészcsengőről, majd végül is kilyukadt oda, hogy bár látna más megoldást is Európa gazdaságának bajaira, 
NINCS ELLENE A HITELFELVÉTELNEK. Belengette ugyanakkor, hogy ehhez közös, egyhangú döntés kell az EU-ban, Magyarország meg tudná vétózni, ha akarná. Orbán feltétele a hitelfelvételhez, hogy a tagállamok ne korlátozzák egymást annak elköltésével kapcsolatban, a pénzosztás legyen rugalmas és "ne keverjük bele a politikát". 
-bubu-
-bubu- 2020. 07. 10. 08:39
#158995
08:21Kiderült: a nyaralni tervező magyarok 44%-a külföldre indul
van lélegeztető gép bőven :o) jó utat 
-bubu-
-bubu- 2020. 07. 10. 08:38
Előzmény: #158992  _Macika_
#158994
itt a balkánon mindig ez van , álandóan átbasznak mindenhol .............
_Macika_
_Macika_ 2020. 07. 10. 08:24
#158993
_Macika_
_Macika_ 2020. 07. 10. 08:20
#158992
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 892 millió forint bírságot szabott ki az Alza.hu webáruház üzemeltetőjére és cseh anyavállalatára Black Friday akciók tisztességtelen reklámozása miatt - közölte a GVH pénteken az MTI-vel.A közlemény szerint a versenyhivatal célja a kimagasló bírsággal, hogy a Magyarországon is népszerűvé vált akciós időszakokban tapasztalt megtévesztő reklámokat visszaszorítsa az online piacokon is.A GVH az Alza 2018. január és 2019. február között hat alkalommal meghirdetett Black Friday akciójának reklámkampányait vizsgálta. A webáruház az akciós időszakokra nagymértékű, "akár 80 százalékos" kedvezményeket ígért reklámjaiban. A 80 százalékos vagy azt meghaladó kedvezmény azonban kizárólag olyan termékekre vonatkozott, amelyek nem a reklámkampányban képszerűen bemutatott vagy ahhoz hasonló árucikkek voltak. A GVH a megtévesztő reklámokért 862 millió forint versenyfelügyeleti bírságot szabott ki.
.
most is össze vissza hazudnak, akció 40%, de a régi árakat megemelték abból akcióznak sokszor
sly36
sly36 2020. 07. 10. 08:20
Előzmény: #158988  -bubu-
#158991
Már a tech. szektor emelkedését is a vírusra fogják? :-))
Dax lenézhetne a 200 naposig
Meg SP is. 
Cili néni is aktuális lesz lassan megint nálunk is..
-bubu-
-bubu- 2020. 07. 10. 08:16
#158989
július 10. 14:30 US Termelői árindex (év/év)
július 10. 14:30 CA Munkanélküliségi ráta
július 10. 18:00 US WASDE riport
-bubu-
-bubu- 2020. 07. 10. 08:15
#158988
 
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Vegyes hangulat uralkodott csütörtökön az amerikai tőzsdéken, a járványgörbe az Egyesült Államok szinte minden területén emelkedik, mely a technológiai szektor felé hajtja a befektetőket. A Dow Jones 1,4 százalékot, az S&P 500 0,6 százalékot esett, míg a Nasdaq Composite 0,6 százalékot emelkedett. Az ázsiai piacokon negatív hangulat uralkodik pénteken. A Nikkei 0,7 százalékos, a Hang Seng 2,1 százalékos, míg a Shanghai Composite 1,2 százalékos mínuszban tartózkodik. A határidős árfolyamok alapján mérsékelt eséssel indulhat a pénteki kereskedés az európai tőzsdéken.
 
Másik termékével kapcsolatban is hibázott a Bayer. Legújabb dokumentumok szerint a német gyógyszeripari vállalat nem jelentette megfelelően az Essure fogamzásgátlójával kapcsolatos problémákat az amerikai gyógyszerfelügyelet felé, annak használóitól érkező panaszok csak töredékéről tett bejelentést. A Bayer 2013-ban vásárolta meg a készítmény amerikai gyártóját, majd azt követően folytatta annak nem megfelelő jelentési szokását, így az FDA nem tudta megtenni a készítménnyel kapcsolatos figyelmeztető intézkedéseket. Bayer 2018-ban befejezte a termék értékesítését.
 
Jelentősen elmaradt a Walgreens profitja a várakozásoktól. Tegnap nyitás előtt tette közzé gyorsjelentését a drogériákat üzemeltető vállalat. Árbevétel soron 34,6 milliárd dollárt értek el, ami 0,1 százalékkal megelőzi az egy évvel korábbi árbevételt és 180 millióval több, mint a Wall Street prognózisa. Profit soron ugyanakkor jelentősen elmaradt a konszenzus által várttól. 83 centes EPS-sel a profit 43,5 százalékkal esett vissza a tavalyi negyedévhez képest, míg a várakozásokkal szemben 36 centtel maradt el a Walgreens. A vállalat működési marzsa 2,3 százalékra zuhant, ami a fele az egy évvel korábbi marzsnak. A vállalat bejelentett egy 4 ezer főt érintő létszámleépítést, valamint felfüggeszti a saját részvény visszavásárlási programját. A Walgreens a negyedéves osztalékát 2,2 százalékkal megemelte, ezzel a negyedéves osztalék mértéke részvényeként 46,75 centre módosult a korábbi 45,75 centről. A gyorsjelentés hatására a tegnapi kereskedés során 7,8 százalékot zuhant a vállalat részvényeinek árfolyama.
 
Kötelezővé teszi a Starbucks az arcmaszk viselését az amerikai kávézóiban. A vállalat a járvány lassításának érdekében döntött a lépés mellett. Július 15-től kezdődően lép érvénybe a maszkviselési szabály a vállalat kávézóiban. A Starbucks hozzátette, hogy a drive-through és az elviteles vásárláshoz nem szükséges maszkviselés. Tegnapi kereskedés során 0,8 százalékot estek a Starbucks részvények árfolyama.
 
Legördült az Aston Martin első SUV modellje a gyártósorról. Nagy reményeket fűz a luxusautó gyártó vállalat az új utcai terepjárójához, ami a várakozások szerint elhozhatja a nagy fordulatot a vállalat életében. Az Aston Martin 2018 óta rendszeresen csalódást keltő eladásokról számol be és jelentős mennyiségű készpénzt is égetett el az azóta eltelt időszak óta. Emiatt a vállalat jelentős mértékű létszámleépítésre is kényszerült, majd az új vezérigazgató kinevezését követően új pénzügyi igazgatót is ültettek a felső vezetésbe. Az új SUV modellek leszállítása várhatóan a hónap végével kezdődhet meg.
 
Jó hír a Carnival részvényesei számára. A hajóutakat szervező vállalat német leányvállalata az AIDA Cruises bejelentette, hogy augusztus hónaptól újraindítja több hajóútját is. A pozitív fejlemények hatására 0,9 százalékot emelkedett a vállalat részvényének árfolyama a zárás utáni kereskedésben.
 
Céláremelés érkezett a DocuSignra. A Wedbush elemzői 240 dollárra emelték a korábbi 165 dollárról az elektronikus szerződéskötést lehetővé tévő vállalat részvényeinek 12 havi célárát. Az elemzőház szerint a vállalat továbbra is jól pozícionált, hogy kiemelkedő eredményeket érjen el a a járvány és az azt követő időszakban is. Tegnap 2,9 százalékot emelkedett a részvények árfolyama.
 
Vételre ajánlják az Alibaba részvényeit. A Needham először bocsátott ki ajánlást a kínai e-kereskedelmi cég részvényeire, ahol vételre javasolják a vállalat részvényeit 275 dolláros célár mellett. Az elemzők szerint a vállalat a jól működő ökoszisztémája, valamint a stratégiai pozíciója az e-kereskedelmi értékláncban megkerülhetetlenné teszi a szektorban. A tegnapi kereskedést 1,5 százalékos emelkedéssel fejezte be az Alibaba részvénye.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
Újabb negatív járványrekord. Tegnap több mint 220 ezer új megbetegedést regisztráltak, mely minden eddiginél magasabb szám. Az Egyesült Államokban több mint 60 ezer, Brazíliában több mint 40 ezer új eset volt. Az Egyesült Államokban Texas-ban, Floridában és Kaliforniában kritikus a helyzet, mindenhol meredeken emelkedik a járványgörbe. Nyugat-Európában visszaszorult a járvány, de némi emelkedés megfigyelhető a napi esetszámokban a lazítások miatt. A balkáni országokban súlyosbodott a helyzet, ezért több állam is beutazási tilalmat vezetett be ezen országok állampolgáraival szemben.
 
Nem várható komolyabb döntés az Európai Központi Bank jövő heti ülésén. Az ING elemzőinek tegnap megjelent előzetese szerint most Christine Lagarde kommunikációs készségein lehet inkább a hangsúly, mint a nagy bejelentéseken, mivel most nincs túl sok új információ. Legutóbb, júniusban növelte meg a jegybank a vészhelyzeti-pandémiás eszközvásárlási program (PEPP) keretösszegét. Egyelőre túl kevés adat áll rendelkezésre az eurózónában a további döntésekhez, a német adatsorok azt mutatják, hogy a külső kereslet és az ipari termelés elmaradt a belső fogyasztástól. Az ING elemzői szerint a július végén érkező, a második negyedévre vonatkozó, előzetes GDP-adatok lehetnek kulcsfontosságúak a további monetáris politikai lépéseket illetően.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
Mérsékelt csökkenéssel indulhat a pénteki kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén. A tegnapi kis mértékű csökkenés ma folytatódhat a borúsabb nemzetközi befektetői hangulat tarthatja nyomás alatt a hazai tőzsdét. A vezető részvények közül az OTP árfolyama számára a 10 800 forintos szint nyújthat támaszt, melynek szignifikáns letörése esetén a 10 500 forintos szintig eshet a jegyzés. A MOL árfolyama továbbra is az 1 800 és 1 900 forintos sávban mozoghat semleges technikai kép mellett. A Richter esetében a 6 600 és 6 800 forintos szinteket érdemes figyelni. A Magyar Telekom a 380-400 forintos tartományba sávozhat tovább.
 
Tovább gyengülhet a forint. Az euró-forint jegyzése továbbra is a 355 forintos ellenállással küzdhet, míg a dollár-forint árfolyama 315 forintos szintet célozhatja meg.
 
Óriási volt a visszaesés az újonnan kihelyezett jelzáloghitelek piacán májusban. A jellemzően hosszabb hitelbírálati idő miatt a jelzáloghiteleknél csak most éreztette hatását a koronavírus: májusban éves összehasonlításban 28 százalékkal kevesebb ilyen hitelt folyósítottak a bankok. A jegybank adatai szerint a hónapban 4,34 százalékos volt az átlagos kamatláb. A személyi kölcsönöknél az éledezés jelei látszódnak, bár a májusi adat még mindig 66 százalékkal elmarad a tavalyitól, áprilishoz képest már 44 százalékkal több fogyott a maximalizált TMH-ű hitelből. Az ingatlanpiaci tranzakcióknál tapasztalt visszapattanás következtében májusban már a tavalyival megegyező szintre emelkedett a jelzáloghitel iránt érdeklődők száma.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Piac és Profit, Equilor Elemzés
-bubu-
-bubu- 2020. 07. 10. 08:08
Előzmény: #158986  _Macika_
#158987
Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban beszélt a koronavírus terjedéséről és az arra adott válaszokról. Szerinte újabb korlátozó intézkedések lesznek szükségesek, mert a behurcolás egy nagy kockázat. A környező országokban már most nő a koronavírusos esetek száma, Magyarország azonban biztonságos.
_Macika_
_Macika_ 2020. 07. 10. 08:04
#158986
de korán kelt mindenki
csapkodós napokat ))
sly36
sly36 2020. 07. 10. 07:57
Előzmény: #158984  tibbi60
#158985
Jó reggelt, jó pancsit! Eső a piacokon lesz, nem a strandon.
Végre!
tibbi60
tibbi60 2020. 07. 10. 07:45
Előzmény: #158983  -bubu-
#158984
Jó reggelt, ma fürcsis nap lesz, jó lenne esegetős piac a gyjék előtt 
-bubu-
-bubu- 2020. 07. 10. 07:42
#158982
 2020. július 9-én, a Budapesti Értéktőzsdén 40.000 darab OTP törzsrészvényt vásárolt 10.881,-forint/darab átlagáron az OTP Bank, mint befektetési szolgáltató igénybevételével. 
mocskos_spekulans
mocskos_spekulans 2020. 07. 09. 21:51
Előzmény: #158979  _Macika_
#158981
Holnap meg péntek! A jégkrémet azt zabálom! Re: kánikula 35 fok...

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek