Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..



hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
-bubu-
-bubu- 2020. 06. 24. 09:26
Előzmény: #157819  _Macika_
#157820
tegnap is kaptam egy vödör meggyet egyik szomszédomtól :o) készült is egy qrva nagy lábos gyümi levi de köpködős lett :o)))
senki nem akart magozni :) 
de isteni lett 
_Macika_
_Macika_ 2020. 06. 24. 09:24
Előzmény: #157818  -bubu-
#157819
ez már volt  tegnap )))
meggy becukrozva, 
értelmetlen nap lesz ma
-bubu-
-bubu- 2020. 06. 24. 09:17
Előzmény: #157817  -bubu-
#157818
Elemzők szerint a sportfogadási piac márciusban 60%-ot zuhant az előző hónaphoz képest, miközben a RobinHood felhasználók száma elérte a 13 milliót és a stimulus-csekkek egy jelentős része is a tőzsdéken landolt.
-bubu-
-bubu- 2020. 06. 24. 09:16
Előzmény: #157816  _Macika_
#157817
_Macika_
_Macika_ 2020. 06. 24. 08:55
Előzmény: #157815  -bubu-
#157816
a meggymagozás utálatos dolog
oldalazás lesz csapkodással felfele
-bubu-
-bubu- 2020. 06. 24. 08:21
Előzmény: #157812  _Macika_
#157813
 
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Tovább emelkedtek az amerikai tőzsdeindexek kedden. A Dow Jones 0,5 százalékot, az S&P 500 0,4 százalékot, míg a Nasdaq Composite 0,7 százalékot emelkedett. Az ázsiai piacokat ma az iránykeresés jellemzi. A Shanghai Composite 0,2 százalékos emelkedésben van, míg a Nikkei és a Hang Seng érdemi elmozdulás nélkül zárhatja a napot. A határidős árfolyamok alapján kisebb negatív korrekcióval indulhat a kereskedés az európai tőzsdéken.
 
Újra pénz áramlott a hedge fundokba. Májusban február óta először könyvelhetnek el nettó pénzbeáramlást a fedezeti tőkealapok az Egyesült Államokban. Az előző hónap során 1,7 milliárd dollár áramlott ezekbe az alapokba, ám az idei évben még így is több mint 30 milliárd dollárt vontak ki a befektetők. A Bloomberg által feldolgozott adatok alapján az iparág teljesítménye az első öt hónap során 5 százalékos mínuszt mutatott, míg az S&P 500 index ugyanezen időtáv alatt 5,8 százalékot csökkent.
 
Újabb tőzsdei tagság elvesztéséről szóló figyelmeztetést kapott a Luckin Coffee. A kínai vállalat a Nasdaq-tól kapott újabb értesítést a tőzsdei tagáságának megvonásáról, miután a pénzügyi kimutatásainak meghamisítása kapcsán botrányba keveredett vállalat nem tett eleget az adatszolgáltatási szabályoknak és nem publikálta június 17-ig az éves beszámolóját. A Luckin Coffee korábban május közepén is kapott a Nasdaq-tól értesítést miszerint eltávolítanák a vállalat részvényeit a tőzsdéről. Akkor a pénzügyi adatok meghamisításával és a hamisítás részleteinek közzétételének hiányával indokolta a kizárást a Nasdaq. A vállalat menedzsmentje hozzátette, hogy rendületlenül dolgoznak, hogy minél hamarabb közzétegyék az éves jelentésüket, ugyanakkor a járvány és a botrányt követő belső vizsgálatok jelentősen lassították ezt a folyamatot. A hír hatására tegnap 12,3 százalékot esett a vállalat részvényeinek árfolyama.
 
A Visa piaci részesedése nőhet az európai piacon. Az Oppenheimer felülteljesítőről semlegesre módosította a Mastercardot, míg a Visat továbbra is felülteljesítőként látja. A Visa esetében a 12 havi célárat is módosította az elemzőház, 190 dollárról 202 dollárra. Az elemzők szerint a Visa piaci részesedése mellett a tranzakciók száma is növekedni fog az európai piacon az újranyitásnak köszönhetően, ami a szektor többi szereplője számára is pozitív hír lehet. Az Mastercard részvényei 0,8 százalékot, míg a Visa részvényei 1,5 százalékot emelkedtek a tegnapi kereskedés során.
 
A Viacom új Spongyabob filmje a megszokottól eltérően fog debütálni. A vállalat 2021-ben megjelenő animációs filmje a korábban megszokottól eltérően kihagyja a mozikat és pay-per-view formájában fog debütálni. Ez nagyon hasonló, mintha egy mozijegyet venne az ember, ugyanis csak egyszeri megtekintésre jogosult a fogyasztó, ugyanakkor azt a nappalijában teheti meg és nem kell a moziig elmenni. Ezt követően a film megjelenik majd a Viacom streaming platformján is. Tegnap 0,9 százalékot emelkedett a részvények árfolyama.
 
Távolságtartásban segítő szoftvert fejleszt a Salesforce. A vállalatot a német Siemens kereste meg, hogy olyan szoftvert készítsen a vállalat számára, amely segít az alkalmazottaknak betartani a járvány idején bevezetett távolságtartási előírásokat. Az Amazon néhány hete már fejlesztett egy hasonló szoftvert, amit azóta több raktárában már be is vezetett. A vállalat részvényeinek árfolyama 1,3 százalékot esett a tegnapi kereskedés során.
 
Több mint 20 milliárd dollárnyi amerikai T-Mobile részvény keresi gazdáját. A Softbank eladásra bocsátotta a 198 millió darabos T-Mobile US részvénypakettjét. A japán vállalat ezzel forrást kíván szerezni a hitelállományának csökkentésére, valamint saját részvény visszavásárlási tervéhez. A CNBC azt közölte, hogy a SoftBank a részvényeket 103 dolláros árfolyamon értékesíti, ami csak hajszállal van a tegnapi 107,2 dolláros záróár alatt. A tegnapi kereskedést a T-Mobile US részvénye 0,5 százalékos emelkedéssel fejezte be.
 
Újabb vegán termékkel erősíti a kínálatát a Starbucks. A vállalat kávézóiban ezúttal az Impossible Foods műhúsát használva jelent meg egy reggeli szendvics a kínálatban. A hír hatására az Impossible Foods versenytársa a Beyond Meat részvényei kezdtek el esni, annak ellenére, hogy a Beyond Meat termékei is már régóta a Starbucks kávézóinak kínálatát szélesítik. Beyond Meat részvényei 4,3 százalékot esett, míg a Starbucks részvényei 0,1 százalékot emelkedtek a tegnapi kereskedés során.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Equilor Elemzés
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
Brazíliában több mint 40 ezer új beteget diagnosztizáltak tegnap. Ezzel a dél-amerikai országban több új eset volt, mint az Egyesült Államokban, az elvégzett vírustesztek 46 százaléka pozitív eredménnyel zárul, mely a világon egyedülálló. Két dolgot jelenthet, vagy nagyon célzottan tesztelnek Brazíliában, vagy a hivatalosan közölt adatnál nagyságrendekkel több a fertőzött. Mindenesetre a napokban elérheti az 1,2 milliót, az elhunytak száma pedig az 55 ezret. Az Egyesült Államokban sem javul a helyzet, tegnap 36 ezer új betegről adtak számot, Kalifornia, Texas, Arizona és Florida államokban folyamatosan emelkedik az új esetszám. Anthony Fauci, az amerikai járványügyi intézet vezetője zavarbaejtőnek nevezte az amerikai esetszámok alakulását a képviselőházi meghallgatásán. A szakember aláhúzta, hogy bizonyos államokban korai volt a gazdaság újraindítása. Az európai országok közül Oroszországban napi 7-8 ezer, az Egyesült Királyságban ezer körüli új beteget diagnosztizálnak, Ukrajnában továbbra is emelkedik az esetszám, már 800 felett van.
 
Nem változott az új-zélandi kamatszint. A koronavírus-járvány kitörése óta 75 bázispontos kamatvágást hajtottak végre, viszont az országban rendkívül hatékonyan győzték le a vírust, jelenleg mindössze 11 aktív beteget tartanak nyilván. A jegybank jelezte, hogy szükség esetén készek további segítséget nyújtani a gazdaságnak, mely akár további kamatvágás, vagy az eszközvásárlási program bővítése is lehet. Az OECD nemrég kiadott előrejelzése szerint az idei évben mintegy 9 százalékos GDP-csökkenés várható, és csak 2021 végén térhet vissza az új-zélandi gazdaság a válság előtti szintekre.
 
Az amerikai jegybank nem lát buborékveszélyt. A Fed részéről James Bullard reagált az elmúlt napokban több elemzésben is olvasható veszélyre, miszerint a jegybank a kötvénypiaci vásárlásával eszközár-buborékot hozhat létre. Bullard aláhúzta, hogy csak a koronavírus-járvány idején vásárolnák a vállalati kötvényeket, és jelezte, hogy szorosan figyelik a jeleket, melyek az esetleges torzulásokra utalhatnak, de eddig nem látnak ilyet.
 
Rekord mennyiségű bóvli kötvényt bocsátottak ki az USA-ban júniusban. A vállalatok világszerte próbálnak likviditáshoz jutni, hogy át tudják vészelni a koronavírus okozta gazdasági sokkot. A nem befektetési kategóriába sorolt vállalatok eddig júniusban már 46,7 milliárd dollár értéken bocsátottak ki kötvényeket, megelőzve az eddigi legerősebb hónap, 2013 szeptemberi 46,4 milliárd dolláros értéket. A kibocsátásokat támogatja a Fed kötvényvásárlási programja is, ami támogatja a befektetők étvágyát a kockázatosabb kötvények megvásárlására is.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
Negatív korrekcióval indulhat a kereskedés a hazai tőzsdén. A vezető részvények közül az OTP árfolyama továbbra is a 12 ezer forintos ellenállással küzd, amit tegnap már sikerült áttörnie, de nem tudott felette zárni. A MOL visszakúszott az 1 900 forint fölötti szintre, így az most ismét támaszt nyújthat a jegyzés számára. A Richter esetében a 6 800 forintos támaszra érdemes figyelni. A Magyar Telekom árfolyama továbbra is a 380-400 forintos szintek között mozoghat.
 
Tovább gyengülhet a forint. Mind az euró-forint, mind a dollár-forint árfolyamában van még tér felfelé a technikai kép alapján. Az euró-forint grafikonján 350-nél, a dollár-forint árfolyamában továbbra is 310-nél húzódik a következő meghatározó ellenállás.
 
Meglepetést okozott az MNB. Tegnap délután 15 bázispontos kamatvágásról határozott a jegybank, így az alapkamat szintje 0,9 százalékról 0,75 százalékra csökkent. Az alapkamat az elmúlt években jelentőségét veszítette, viszont az egyhetes betéti tendereken az alapkamaton fogadta be az ajánlatokat a jegybank, nagy valószínűséggel a továbbiakban is így lesz, tehát a kereskedelmi bankok a korábbinál alacsonyabb kamatot fognak kapni a betétekért. Összességében mérsékelten likviditást szorít ki a jegybank a tegnapi döntésével. A megjelent közlemény szerint a lefelé mutató inflációs kilátásokkal, illetve a gazdasági növekedés ösztönzése miatt döntöttek a kamatvágás mellett. A sajtótájékoztatón Virág Barnabás jelezte, hogy ez nem egy kamatcsökkentési ciklus kezdete, csupán egy jelzésértékű, diszkrét lépés. A forint árfolyama jelentősen gyengült az euróval szemben a tegnapi kereskedésben.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Equilor Elemzés
tibbi60
tibbi60 2020. 06. 23. 20:56
Előzmény: #157810  Törölt felhasználó
#157811
Földrengés Mexicoban, 7.4!!
Törölt felhasználó 2020. 06. 23. 19:22
Előzmény: #157794  -bubu-
#157810
Köszönjük a TA-t.
tibbi60
tibbi60 2020. 06. 23. 18:34
Előzmény: #157805  sly36
#157809
Jaj, szélben nem jó, olyan mintha részeg lennék, talán holnap jobb lesz
sly36
sly36 2020. 06. 23. 18:30
Előzmény: #157806  _Macika_
#157808
Pamacs tapossa a veteményest, aztán élvezi, ahogy kiabálok vele, azt hiszi, hogy ez a játék. :D
_Macika_
_Macika_ 2020. 06. 23. 17:52
Előzmény: #157805  sly36
#157806
pamacs meg ugatott közben ))
sly36
sly36 2020. 06. 23. 17:39
Előzmény: #157804  tibbi60
#157805
Most voltam kinnt kis meggyet szedni, de akkora szélvihar van, fél kézzel mindig kapaszkodni kellett, hogy fel ne döntsön létrástól. :DD
Locsolni legalább nem kell, nő a gaz anélkül is. :-))
tibbi60
tibbi60 2020. 06. 23. 17:01
Előzmény: #157803  tibbi60
#157804
Tök jó idő van, fűnyírás 
tibbi60
tibbi60 2020. 06. 23. 16:59
Előzmény: #157802  tibbi60
#157803
Nézem, mostanában, mit össze mutogat, zagyval, kész pantomimes
tibbi60
tibbi60 2020. 06. 23. 16:54
Előzmény: #157801  tibbi60
#157802
A grincs ígérgethet fűt-fát
tibbi60
tibbi60 2020. 06. 23. 16:51
Előzmény: #157800  tibbi60
#157801
Felfelé akarnak reselni, 3236:-))

Topik gazda

aktív fórumozók