Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..



hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
_Macika_
_Macika_ 2020. 04. 27. 09:41
Előzmény: #154399  -bubu-
#154400
-bubu-
-bubu- 2020. 04. 27. 09:38
Előzmény: #154398  _Macika_
#154399
érdekes új világ lesz ez , tényleg nem értem a piacok mit áraznak , szerintem ez a visszaesés tartós lesz a cégek életében 
érik az eper itt az eper szigeten már lehet kapni de megmondom semmi gusztusom nincs enni belőle egyelőre, miután nem tudom ki szedte le ki tüsszentett rá , egyszerűen nem kívánom 
ez tis hipóba kell áztatni? cilit megkéne kérdezni ? :) 
narancs banán alma oké mert leszedet a héját
_Macika_
_Macika_ 2020. 04. 27. 09:28
#154398
sly36
sly36 2020. 04. 27. 09:13
Előzmény: #154395  tibbi60
#154396
Igen, az oldalazásba belefér.
tibbi60
tibbi60 2020. 04. 27. 09:00
Előzmény: #154393  sly36
#154395
10336 is okés
-bubu-
-bubu- 2020. 04. 27. 08:58
Előzmény: #154393  sly36
#154394
8 fontos hír ma reggel  
 Piacok: A legtöbb tőzsdeindex kis csökkenéssel zárta a múlt hetet, az amerikai indexek 1-2 százalékkal kerültek lejjebb, az európai indexek pedig 1-3 százalék körül csökkentek. Ma reggel pluszban állnak az ázsiai részvényindexek, 1-3 százalék közötti emelkedésben vannak. A határidős indexek alapján Európában is emelkedés jöhet nyitáskor, a DAX 2 százalékos pluszban van.




Gazdasági újranyitás: Egyre több ország készül lazítani a megszorításokon, Olaszországban a családi látogatások már engedélyezve vannak, Franciaország pedig május 11-én kezdhet bele a fokozatos újranyitásba. Németországban egy olyan törvényjavaslaton dolgoznak, amely alapján minden munkavállalónak joga lesz az otthoni munkavégzésre, amennyiben nem feltétlenül szükséges a munkahelyi jelenléte, a munkáltató nem szólhat bele a döntésbe. New York államban, áprilisban először napi 400-nál kevesebben haltak meg a koronavírus járványtól, így ott is az első fázisú újranyitást tervezik, mely alatt az építkezési vállalkozások, kisboltok és kisebb gyárak nyithatnak ki, melyek a szakértők szerint kisebb kockázattal járnak. Időközben már 3 millió fertőzött van regisztrálva globálisan, melynek közel harmada az USA-ban található.






Külföldi makroadatok: A hét eleje csendesebben indul makroadatok terén Európában, azonban szerdán az előzetes német inflációs adatokra figyelhetünk, amelyek már áprilisra vonatkoznak. Április utolsó hete a jegybankok hete lesz, hiszen szerdán a FED, míg csütörtökön az EKB tartja meg az április kamatdöntő ülését, amely a hét kiemelt eseménye lesz. Az Egyesült Államokban a hét közepétől a heti munkanélküliségi kérelmek számának változására, az első negyedéves GDP adatra, valamint lakáspiaci statisztikákra figyelhetünk, pénteken pedig a feldolgozóipari beszerzési menedzser index áprilisi felülvizsgált értékét is megtudhatjuk.










Magyar makroadatok: Fontos hét lesz április utolsó hete makroadatok szempontjából, egyrészt holnap megtudhatjuk a márciusi munkanélküliségi rátát, valamint holnap kerül sor az MNB kamatdöntő ülésére is.  Az előzetes várakozások szerint 3,8 százalékra nőhetett már márciusban a munkanélküliségi ráta a februári 3,5 százalékos szintről.Olaj: Szaúd-Arábia a május 1-i határidő előtt elkezdte csökkenteni a kitermelését, a korábbi napi 12 millió hordó helyett 8,5 millió hordó lehet a kitermelés. Kuvait, Algéria és Nigéria is már a határidő előtt elkezdte csökkenteni a kitermelést. Az USA-ban 2016 óta a legalacsonyabb az olajfúrók aktivitása a Baker Hughes adatai szerint. Ma ennek ellenére újra nagyot esik a WTI és a Brent is, előbbi 13, utóbbi 6 százalékos mínuszban jár.




Adidas: Első negyedéves jelentése alapján az Adidas 19 százalékos bevételcsökkenésről számolt be, a sportszergyártó működési eredménye pedig éves összehasonlításban 93 százalékkal csökkent. Az Adidas második negyedéves előrejelzése sem fest derűsebb képet, mivel a bevételek 40 százalékkal eshetnek vissza és a működés is veszteséges lehet a következő negyedévben. A részvény várhatóan mínuszban nyithat, a nyitás előtti adatok alapján egyedüliként a DAX indexből.






Magyar Telekom: Április 24-én a Magyar Telekom igazgatósága döntött az éves rendes közgyűlés napirendjében szereplő kérdésekről, ezzel együtt pedig elfogadta a részvényenkénti 20 forintos osztalékjavaslatot is. A kifizetés ütemezése viszont módosulni fog a korábbi évekhez képest, a tulajdonosi megfeleltetés fordulónapja június 8-a lesz, míg az osztalék kifizetésének első napja június 17
.Naptár: Rövidebb hétre készülhetünk a május elsejei szünnap miatt, a főbb európai tőzsdéken, ezzel együtt Magyarországon nem lesz kereskedés, azonban az Egyesült Államokban tovább folytatódik a kereskedés pénteken.
sly36
sly36 2020. 04. 27. 08:56
Előzmény: #154391  -bubu-
#154393
Jó reggelt! 
Mire fölébredtünk, én olyan nagy emelkedést már nem látok, dax 10500 alá benézhet, ettől függetlenül 10836 a cél. Majd. :D
-bubu-
-bubu- 2020. 04. 27. 08:32
#154391
 
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Emelkedéssel indulhat a hét. Az amerikai részvényindexek végül a pozitív tartományban zártak pénteken, az S&P 500 1,39 százalékkal, a Dow Jones 1,11 százalékkal, a technológiai részvényeket tömörítő Nasdaq Composite 1,65 százalékkal került feljebb. A befektetők bíznak benne, hogy hamarosan világszerte enyhíteni lehet a koronavírus-járvány miatt hozott korlátozó intézkedéseken. Ázsiában is pozitív a befektetői hangulat, melyet a japán jegybank bejelentése is segített. A Nikkei 2,76 százalékos, a Hang Seng 1,9 százalékos, a Shanghai Composite 0,68 százalékos emelkedést mutat. A határidős mozgások alapján az európai piacok jelentős, 2,0-2,5 százalékos emelkedéssel indíthatják a hetet, miután pénteken csökkenéssel zártak.
 
Várakozásokat felülmúló előzetes számokat tett közzé a Deutsche Bank. A vártnál korábban tette közzé előzetes számait a bankóriás, részleteket április 29-én közöl. Az első negyedév bevétele 6,4 milliárd eurót ért el szemben a várt 5,68 milliárddal, míg adózott eredmény soron 66 millió euró profitot könyvelt el a bank, miközben a konszenzus veszteséges negyedévet jelzett előre. A következő negyedévben azonban a vezetőség a hitelportfólió romlásával számol, miközben a járvány miatt megnövekedett hitelkihelyezés valószínű. Így a tőkemegfelelési CET1 mutatója rövid időre alulmúlhatja a tervezett 12,5 százalékot.
 
Konferenciahívó funkcióval bővítette a Facebook az üzenetküldő szolgáltatását. A pénteki bejelentés alapján ezentúl már 50 ember léphet egy video beszélgetésbe a korábbi 8 fős limitről. A Facebook csevegő platformja, a Messenger, ami már eddig is napi 700 millió felhasználó hívását bonyolította, bővült az új funkcióval. A Messenger Rooms bejelentése azonnal megérződött a többi video hívás szolgáltatással rendelkező vállalatok árfolyamán, amelyek népszerűsége az elmúlt hónapokban a koronavírus járvány miatt gyors növekedésnek indult. A Zoom árfolyama a pénteki kereskedés végére 6 százalékkal csökkent, míg a Facebook több, mint 3 százalékkal emelkedett a bejelentés hatására.
 
A Starbucks kínai technológiai vállalatokba tervez befektetni. A kávélánc partnerséget kötött a Sequoia Capital kockázati tőke társasággal, a világ második legnagyobb gazdaságának, technológiai cégeibe történő befektetése érdekében. A Starbucks kereskedelmi partnerséget fog létrehozni a következő generációs élelmiszer és kiskereskedelmi technológiai vállalatokkal. A Starbucks célja az üzleti pozíciójának megszilárdítása Kínában, a kávézólánc egyik legnagyobb ütemben bővülő piacán. Nem ez az első Kínát érintő stratégiai együttműködésük, 2018-ban partnerséget kötöttek az Alibaba e-kereskedelmi óriással, hogy megkezdjék a termékeik kiszállítását. A Starbucks bejelentette, hogy meg fogják vizsgálni a digitális technológiák beágyazásának a lehetőségét a kiskereskedelmi üzletágának minden területén és olyan technológiákat is vizsgálnak, amelyek segítenek az ellátási lánc és készletgazdálkodás optimalizálásában.
 
Jól kezdte az évet a Bayer. A vállalat árbevétele az első negyedévben 6 százalékkal nőtt a tavalyihoz képest, 12,84 milliárd eurót ért el, míg az elemzők átlagosan 12,56 milliárddal számoltak. A kiigazított EBITDA 4,4 milliárd eurós értékével 10,2 százalékkal haladta meg az egy évvel ezelőttit, a konszenzus 4,17 milliárdot várt. A Monsanto-val kapcsolatos jogi költségek csökkenésének köszönhetően az EBIT 40 százalékkal, a nettó profit pedig 20 százalékkal lett magasabb éves alapon, ám mindkettő elmaradt az elemzői várakozásoktól. Az eredmények növekedéséhez a takarmány üzletág járult hozzá legnagyobb mértékben, ahol a bevételek 6 százalékkal, az EBIT 53 százalékkal növekedett tavalyhoz képest. A Roundup gyomirtó rákkeltő hatásával kapcsolatos perek száma tovább nőtt 52 500-re a februári 48 600-ról. A vezérigazgató azonban a koronavírus járvány miatt fellépő likviditási problémákra is figyelmeztette a befektetőket.
 
Pénteken jelentett a Verizon. A távközlési vállalat 1,26 dollár egy részvényre jutó eredményt ért el az előző negyedévben, ami 4 centtel magasabb a konszenzusnál. Árbevétel soron azonban alulteljesítették a várakozásokat, 31,6 milliárd dollár értékben értékesítettek, ami 1,6 százalékkal alacsonyabb a tavalyi árbevételnél és 770 millió dollárral kevesebb az elemzői becsléseknél. Az idei évben eddig 6 százalékot veszített az értékéből a telekommunikációs cég részvényeinek az árfolyama, így jelentősen felülteljesíti az S&P 500 index 13,77 százalékos árfolyam csökkenését.
 
Az E-Trade egy részvényre jutó eredménye 19 centtel múlta alul a konszenzust, 72 cent EPS-t jelentettek. A digitális brókercég, amelyet nem rég vásárolt fel a Morgan Stanley, árbevétel soron is alulteljesítette a várakozásokat. Az eredményre negatívan hatott többek között a koronavírus okozta gazdasági visszaesés, a felvásárláshoz kötődő költségek, valamint a hitelveszteségek miatt elkülönített céltartalék növelése. A részvények árfolyama a kereskedési nap végére 1,15 százalékot emelkedett.
 
Vártnál nagyobbat zuhant az Adidas profitja. A sportszergyártó első negyedéves árbevétele 4,75 milliárd euróra, 19 százalékkal csökkent éves összehasonlításban, felülmúlva a 4,7 milliárdos elemzői konszenzust. Működési eredmény soron azonban a vártnál jóval rosszabb eredmény született, 65 millió eurót könyvelt el a cég a várt 282 millió helyett. Az első negyedév adózott eredménye 97 százalékkal csökkent a tavalyihoz képest, 31 millió eurót érve el, míg a konszenzus 194 millió euróval számolt. A vezetőség szerint a második negyedév még az elsőnél is gyengébb lehet, tekintve, hogy üzleteinek még mindig több mint 70 százaléka zárva tart. A második negyedév árbevétele több mint 40 százalékkal eshet vissza. Kínában már fokozatosan emelkednek a bevételek, és az online értékesítés is 55 százalékkal nőtt márciusban éves alapon.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Equilor Elemzés
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
Közel 3 millió koronavírus-fertőzést regisztráltak világszerte. Ebből 879 ezren gyógyultak fel eddig, és 207 ezer az elhunytak száma. Az Egyesült Államokban ma elérheti az 1 milliót a diagnosztizált esetek száma, tegnap már jóval kevesebb beteget diagnosztizáltak a korábbi napoknál, a következő néhány napban kiderülhet, hogy a kedvező tendencia tartós marad-e. Továbbra is gyorsan terjed a betegség Oroszországban, az Egyesült Királyságban és Brazíliában, de mindenhol kedvezőbb számokról adtak hírt tegnap. Több korábbi európai gócpontban látványosan megindult a járvány tetőzése, azonban a korlátozó intézkedések enyhítését követően is szigorú óvintézkedésekre lehet szükség a járvány ismételt berobbanásának elkerülése érdekében. Olaszországban tegnap bemutatták a konkrét terveket, mely alapján több hullámban indítanák el a gazdaságot. Jövő hét hétfőtől már engedélyeznék a nem együtt élő családtagok találkozását, majd 18-án megnyitnák a kereskedelmi egységeket, múzeumokat, könyvtárakat. Június elsején pedig a presszókat, éttermeket is kinyitnák. Ugyanakkor több külföldi járványügyi szakember aggodalmának adott hangot, miszerint a túl korai európai nyitás megágyazhat a járvány második hullámának. Az amerikai pénzügyminiszter szerint amennyiben a június végéig újraindulhat a termelés az Egyesült Államokban, nyárra talpra állhat a gazdaság. Steven Mnuchin szerint a piaci elemzők túl pesszimisták, mivel a prognózisokat a jelenlegi helyzet alapján állították össze.
 
Korlátlan kötvényvásárlás jön Japánban. Rendkívüli bejelentést tett a Bank of Japan, a kamatszint nem változott, az újonnan elhelyezett betétekre vonatkozó ráta -0,1 százalék maradt. A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak leküzdése érdekében a jegybank korlátlan mennyiségben hajlandó állampapírokat vásárolni, mellyel a hozamgörbét stabilan tartják, és további jelentős likviditást fecskendeznek a piacra. Ezen kívül felgyorsítják a vállalati kötvények és egyéb értékpapírok vásárlását is, illetve továbbra is 0 százalék közelében tartják a 10 éves lejáratú állampapírpiaci hozamszintet. A jegybank frissítette a makrogazdasági előrejelzéseit is, az idei évre vonatkozó GDP várakozás középértékét +1 százalékról -4 százalékra rontották, míg jövőre 3,4 százalékos növekedést várnak. A fogyasztói árindex a januárban jósolt 1 százalékos növekedés helyett 0,5 százalékkal eshet vissza.
 
Ismét munkába áll Boris Johnson. A brit miniszterelnök felépült a betegségből, és máris fontos döntéseket kell meghoznia. Május 7-én lejár a korlátozó intézkedések határideje, így a héten dönteni kell annak meghosszabbításáról, illetve módosításáról. A korlátozásokat nem fogják teljesen megszüntetni, azonban könnyítésekről határozhatnak. Az Egyesült Királyságban még nem tetőzött a járvány, ugyanakkor a halálos áldozatok napi száma csökkenést mutat. Eddig több mint 150 ezer fertőzöttet azonosítottak, az elhunytak száma meghaladja a 20 ezret, a járvány az Egyesült Államok, Olaszország, Spanyolország és Franciaország után az Egyesült Királyságban követelte a legtöbb áldozatot.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
Emelkedéssel indulhat a kereskedés. A pozitív nemzetközi befektetői hangulatnak köszönhetően itthon is felfelé indulhatnak az árfolyamok nyitást követően. A vezető részvények közül az OTP árfolyamában a 8 500 forintos szintre érdemes figyelni, melynek szignifikáns áttörése esetén 8 800 forintig megnyílhat a tér. A MOL jegyzése továbbra is a 2 ezer forintos szint felett mozog, mely rövid távú támaszt jelent, alatta 1 900 forintnál találunk fontosabb szintet. A Richter technikai kép egyértelműen pozitív, 6 600 forintnál található a következő fontos ellenállás. A Magyar Telekom jegyzése továbbra is a 360-380 forintos tartományban mozoghat.
Fontos szint alá került az euró-forint. Az árfolyamban 355-nél húzódik egy meghatározó szint, amennyiben tartósan alatta marad a jegyzés, további forinterősödés jöhet a következő napokban.
 
3 százaléknál nagyobb gazdasági visszaesésre számít Varga Mihály. A pénzügyminiszter szerint a korábban vártnál nagyobb lehet a járvány miatti recesszió hazánkban, csak abban az esetben lenne reális a 3 százalékos csökkenés, ha a gazdaság május-júniusban újra tudna indulni. A Kormány a héten felülvizsgálja a korábbi prognózisát, ezzel kapcsolatban még folynak a számítások. Varga hozzátette, hogy tartani szeretnék a 3 százalék alatti költségvetési hiányt, de nem lenne tragédia, ha végül átlépnék azt.
 
83 új fertőzött hazánkban. A ma reggeli hivatalos kormányzati tájékoztatás szerint 2 583-ra emelkedett az igazoltan koronavírusos esetek száma, ebből 498-an már meggyógyultak. A halálos áldozatok száma 280-ra emelkedett. Az aktív esetek száma ismét emelkedett, 1 805-re. Eddig 65 625 mintát vettek le. Jövő hét hétfőtől a védekezés új szakasza kezdődik, a korlátozások módosításáról a szerdai kormányülésen döntenek majd.
 
20 forintos osztalékot fizet a Magyar Telekom. A vállalat Igazgatótanácsa pénteken bejelentette, hogy a tavalyi év eredménye után részvényenként 20 forintos osztalékot fizet, a fordulónap június 8. lesz.
 
Tovább vette magát az OTP. A ma reggeli bejelentés szerint a pénteki kereskedésben is 100 ezer darab részvényt vásárolt a vállalat, ezúttal 8 401 forintos átlagáron.
 
Célárcsökkentés az OTP-re. A Raiffeisen Centrobank 14 700 forintról 9 700 forintra vágta az OTP Bankra vonatkozó, 12 havi célárfolyamát, az ajánlás továbbra is tartás.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Equilor Elemzés
tibbi60
tibbi60 2020. 04. 27. 08:30
Előzmény: #154389  tibbi60
#154390
Daxliban is 200 pötty rés, eddig
tibbi60
tibbi60 2020. 04. 27. 08:29
Előzmény: #154388  _Macika_
#154389
Gondolod, h a rozsdás is ezen filozik? 
_Macika_
_Macika_ 2020. 04. 27. 08:00
Előzmény: #154384  simpy
#154387
tibbi60
tibbi60 2020. 04. 27. 07:59
Előzmény: #154381  _Macika_
#154386
Jó reggelt, következő rés nyílik, Lali megint esik, megy utána minden
shale 2020. 04. 27. 07:58
Előzmény: #154384  simpy
#154385
3000 ig.
simpy 2020. 04. 27. 07:50
Előzmény: #154383  _Macika_
#154384
Spx hova megy már? 
_Macika_
_Macika_ 2020. 04. 27. 07:30
Előzmény: #154382  mocskos_spekulans
#154383
buxer sarló és kalapács emblémás vörös maszkokat osztogat a deák téren ))
mocskos_spekulans
mocskos_spekulans 2020. 04. 27. 07:18
Előzmény: #154381  _Macika_
#154382
TurbóHét!
_Macika_
_Macika_ 2020. 04. 27. 06:51
#154381
bikahétfős reggelt
🙄😷

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek