Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..



hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
-bubu-
-bubu- 2019. 10. 14. 09:20
Előzmény: #137779  _Macika_
#137780
bórkai szórja kell a lové kurvákra meg kokóra :o))
_Macika_
_Macika_ 2019. 10. 14. 09:19
Előzmény: #137778  sly36
#137779
lopusz -7%
sly36
sly36 2019. 10. 14. 09:12
Előzmény: #137777  sly36
#137778
Gizi réssel föl a 2.2-es támaszról.
Szuper. :-)
sly36
sly36 2019. 10. 14. 09:08
Előzmény: #137776  -bubu-
#137777
Köszi a mai gruppen híreket is!
😘😘
-bubu-
-bubu- 2019. 10. 14. 09:02
Előzmény: #137775  -bubu-
#137776
Erre figyelünk a héten: Gyorsjelentések, Brexit, Bézs Könyv
A héten elindul a gyorsjelentési szezon az Egyesült Államokban, így izgalmas hét elé nézhetünk a banki jelentésekkel, valamint az IBM, Netflix, Alcoa negyedéves számaival. A vállalati hírek mellett azonban továbbra is kiemelten figyeljük az európai és az amerikai gazdaság teljesítményét, illetve a közel-keleti események és a Brexit is további bizonytalanságban tarthatják a piacokat.
A bizonytalanság a tőzsdék vegyes heti teljesítményében is meglátszott:
  • Az S&P 500 és a Dow Jones 0,9 százalékkal emelkedett
  • A Nasdaq 0,6 százalékkal
  • A német DAX meglepően jó formában volt, 4,5 százalékos emelkedéssel zárta a hetet
  • A nyugat-európai részvényindexek közül csak a londoni FTSE 100 volt alulteljesítő, de így is 1,2 százalékkal emelkedett.
Izgalmakból a gyorsjelentési szezon előtt sem volt hiány, múlt héten a kínai amerikai kereskedelmi tárgyalások, valamint a Brexit volt fókuszban. A hét végére mindkét kérdésben történt előrelépés. A kínaiak megállapodtak az amerikai mezőgazdasági termékek vásárlásáról, valamint az Egyesült Államok bejelentette, hogy nem fogja tovább emelni a vámokat. A Brexit kérdésével kapcsolatban pedig Boris Johnson és az ír miniszter tárgyalt. A hírek kedvező hatással voltak pénteken a piacokra.
A héten kevesebb makroadatot tudhatunk meg a fejlett piacokról, azonban a gyorsjelentések miatt így is lesz mire figyelni, a német ZEW hangulatindex, az Eurózóna ipari termelési adata, valamint a Fed Bézs Könyve is tartogathat még érdekességeket.
A pénteken érkező kínai GDP adat lesz még szintén fontos lehet. A Bloomberg konszenzusa szerint 6,1 százalékkal nőhetett Kína gazdaság, amely az elmúlt negyedévekben folyamatosan lassult.
A kínai GDP adat előtt máris negatív meglepetés érkezett az export és import visszaeséséről Kínában, a jüanban denominált import 6,2 százalékkal esett vissza az egy évvel korábbi szinthez képest, az elemzői konszenzus csak 2,3 százalékos visszaesésre számított. Az export jüanban 0,7 százalékkal esett vissza, amely a várt 1,5 százalékos bővüléshez képest szintén negatív meglepetés. Dollárban nézve az importban 8,5, míg az exportban 3,2 százalékos volt a visszaesés, ennek fényében pedig a GDP növekedése is tovább romolhatott az országban.
Európában a határidős indexek alapján enyhe mínuszban indulhat a kereskedés, a DAX 0,3 százalék körüli mínuszban jár.
BREXIT
Továbbra sincs megállapodás az EU és az Egyesült Királyság között, habár múlt hét pénteken már optimista hírek érkeztek a megállapodással kapcsolatban. Korai azonban még örülni, az EU tárgyalói arra figyelmeztettek, hogy a megállapodásig még sokat kell dolgozni, és Boris Johnson eddigi Brexit-terve még nem elegendő. A tárgyalások folytatódni fognak ezen a héten is, de határidőhöz közeledve egyre növekszik a lehetősége egy újabb halasztásnak. Jean-Claude Juncker szerint pedig amennyiben a britek halasztást kérnek, azt az EU-nak el kellene fogadnia. A héten 17-én és 18-án lesz az EU-csúcs, amelyen dönthetnek a Brexit kérdéséről.
Mindeközben Skócia jelezte, hogy benyújtják a függetlenségi népszavazási kérelmet. Múlt héten a font a hírekre erősödött az euróval és a dollárral szemben is, jelenleg az EUR/GBP 0,875, a GBP/USD 1,26-os szinteken jár.
ÉLES A HELYZET TÖRÖKORSZÁGBAN
Törökország támadást indított Szíriában kurdok ellen, az Egyesült Államok pedig kivonta a csapatait a térségből azzal az indokkal, hogy nem kívánnak részt venni a hadműveletekben. Azonban az amerikai elnök figyelmeztetett, hogy szankciók várnak Törökországra a hadműveletek miatt. Korábban az amerikaiak segítették a kurdokat, viszont azzal, hogy az Egyesült Államok kivonta a csapatait, szövetséges nélkül maradtak. Így a kurdok szír kormányerőkhöz fordultak segítségért.
A háborúra válaszul az Egyesült Államok és az EU szankciókat vezetne be az ország ellen. Franciaország és Németország be is tiltotta fegyverek exportálását az országba, valamint a NATO tagság felfüggesztését is belengették.
Múlt héten megtámadtak egy iráni tankerhajót a Hormuzi-szorosban, amely az olajárak emelkedéséhez vezetett, a Brent és a WTI árfolyama is több mint 2 százalékkal került feljebb 54,7 és 60,5 dollárra.  A történések jelzik, hogy a helyzet továbbra sem oldódott meg az közel-keleti olajszállítás körül, és az olajárfolyamra nézve ez jelentős kockázat. Az elmúlt héten pedig mind az OPEC mind, az EIA csökkentette a globális olajkeresletre vonatkozó előrejelzését, amely viszont hatással lehet az OPEC kitermelésére is, amelyben újabb csökkentés várható, amely az olajárak emelkedéséhez vezethet, a geopolitikai és háborús kockázatokkal együtt.
A piacok azonban inkább a kereskedelmi tárgyalásokra és a Brexitre figyelnek és a péntekre optimistává váló hangulatban az arany árfolyama már nem teljesített olyan jól. A múlt hetet 1483 dollárnál zárta a nemesfém árfolyama. Azért a piacot leginkább foglalkoztató bizonytalanságok még nem oldódtak meg teljesen.
VEGYES MOZGÁSOK A MAGYAR TŐZSDÉN
Lassú lecsorgás jellemezte a hét első felét a magyar piacon, a BUX index 39800 pontról kezdte meg a múlt hetet, viszont 39400 ponton is járt csütörtökön már. A pénteken javuló piaci hangulat viszont sokat segített, és villámgyorsan 40000 pont fölé került a BUX.
Voltak érdekes adatok a múlt héten a magyar gazdaságból, ugyanakkor talán inkább kicsit csalódást okoztak. Az ipari termelés augusztusban ugyanis csak 2,7 százalékkal nőtt éves alapon, ami a korábbi 8,7 százalékos adathoz, és a 4,9 százalékos várakozásokhoz képest is csalódásként értelmezhető. Közben a szeptemberi infláció szintén nem lett túl erős, 2,8 százalékra csökkent 3,1 százalékról, és a várt 2,9 százaléktól is elmaradt. Közben azért a tisztított maginflációs szám 3,9 százalék lett, ami továbbra sem alacsony. A héten fontosabb makroadatokra azért nem kell készülni.
A forint is felemás hetet tudhat maga mögött. Az euróval szemben a hét első felében inkább gyengült, és a 332-es szintekről megint 334 fölé jutott, viszont a csütörtök délutántól kezdődő javuló hangulatban magára talált, és 332-ig tért vissza. A kötvényhozamok ugyanakkor elindultak felfelé a múlt héten, a 10 éves magyar hozam pedig így ismét 2 százalékra tért vissza, ahol még szeptember végén is járt.
A hétvégi önkormányzati választások eredményére kevésbé reagált forint, a ma reggeli árfolyamadatok alapján enyhe gyengülésben 332,3-nál jár az árfolyam.
-bubu-
-bubu- 2019. 10. 14. 08:43
Előzmény: #137773  tibbi60
#137775
Igen colombus day van , nem sok minden lesz ma így 
-bubu-
-bubu- 2019. 10. 14. 08:40
Előzmény: #137773  tibbi60
#137774
 
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Örömmámorban úsztak a tőzsdék. Előzetes kereskedelmi egyezséget kötött az Egyesült Államok Kínával pénteken, aminek köszönhetően Donald Trump eltekintett az október 15-én megemelésre kerülő vámoktól. Az S&P 500 index 1,1 százalékot, a Nasdaq 1,3 százalékot emelkedett a nap végére. Nagy technológiai cégek részvényei mind erősödéssel zártak, az Apple 3 százalékot ugrott, míg a banki részvények is emelkedni tudtak, a Bank of America és a J.P. Morgan részvényei 1,6 százalékos pluszban zártak. Ma reggel az ázsiai piacokon is jó hangulat uralkodik, a Hang Seng index 0,9 százalékos, a Shanghai Composite index 1,1 százalékos pluszban tartózkodik. A japán tőzsde ma zárva tart.
 
Ismét gyenge eredményekről számolhatnak be a befektetési bankok. Kedden több nagy amerikai nagybank teszi közzé harmadik negyedéves számait. Elemzők szerint ez a negyedév sem kedvezett a befektetési bankoknak. Az elmúlt 4 hét során több mint 15 százalékkal csökkentették az elemzők a Goldman-ra vonatkozó EPS-várakozásaikat, míg a Morgan Stanley esetében is 10 százalékkal csökkent a prognózis. A Goldman Sachs esetében jelentős leírások várhatóak a cég WeWork-ben lévő részesedése miatt, ami egyes kalkulációk szerint akár 265 millió dollár veszteséget is jelenthet. A túlságosan magas értékeltségek nem kedveznek az IPO-knak, és az M&A tranzakciók értéke is jelentősen csökkent, ami leginkább az olyan bankoknak fáj, mint a Goldman Sachs és a Morgan Stanley, melyek bevétele szinte teljes egészében a befektetési üzletágból származik. Ezzel szemben a lakossági hitelezésben élen járó bankok jó negyedévet zárhattak. Az elemzők a csökkenő kamatok mellett is 10 százalékos profitnövekedést várnak a Citibanktól, és éves szinten szintén bővülő profitot a JPMorgan-től és a Bank of America-tól.
 
Meg vannak számlálva a Boeing vezérigazgatójának napjai. Dennis Muilenburget eltávolították az igazgatótanács éléről, hogy jobban tudjon koncentrálni a 737 Max repülőgépek újra engedélyeztetésére. David Calhount nevezték ki az igazgatótanács elnökének, akiről már korábban is felreppent, hogy átveheti a vezérigazgatói posztot is. Muilenburgnek várhatóan a negyedik negyedév végéig kellene elérnie, hogy újra engedélyeztessék a legfontosabb 737 Max gépeket és amennyiben ez nem sikerülne, akkor várhatóan nem folytathatná a munkáját. A vezérigazgató október 30-án fog a kongresszus előtt beszámolni a katasztrófa részleteiről és hogy azóta milyen lépéseket tett a cég. A mostani negyedév eredményeit október 23-án fogják közzétenni és várhatóan jelentős lesz a visszaesés éves alapon.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Wall Street Journal, Portfolio.hu, Equilor Elemzés
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
Részleges megállapodás a kereskedelmi háborúban. Részleges megállapodás született pénteken Liu Ho kínai kormányfő-helyettes illetve Donald Trump között a kereskedelmi háború kérdésében, aminek következményeként az Egyesült Államok eltekinthet a vámtarifa október 15-én tervezett megemelésétől. A megállapodás egyik fő pontja, hogy a kínai fél ígéretet tett arra hogy éves szinten 40-50 milliárd dollár értékben vásárol agrártermékeket az Egyesült Államokból, melyet Trump jelentős sikernek könyvel el. A felek közötti megegyezés a legnagyobb áttörést jelentheti az elmúlt 1,5 évben fokozódó kereskedelmi háborúban, Trump pedig hangsúlyozta, hogy a mostani megegyezés az első lépés lehet egy novemberi szélesebb megállapodás meghozatala előtt. Ugyanakkor az elnöki adminisztráció azt is kiemelte, hogy pl. a Huawei-t érintő kérdések nem részei a pénteki megállapodásnak, és a májusban feketelistára került telekommunikációs vállalatot érintő pontok csak a jövőbeli tárgyalások részét képezik majd.
 
Az EU-nak nem elég jó Johnson javaslata. Tovább folytatódhat a huzavona a Brexit megállapodás részleteiről. Pénteken a befektetők pozitívan fogadták a Johnson megállapodási javaslatát, de a ma folytatódó tárgyalásokon még sok részletről kell megegyezni. A felek szerdáig egyeztethetnek, majd csütörtökön találkoznak az államfők. Johnsonnak még ha sikerülne is megállapodni az EU vezetőivel, illetve a tagországokkal, akkor sem biztos, hogy a saját parlamentjének elfogadható lesz az általa kiharcolt feltételrendszer. Amennyiben a parlament elutasítaná az esetleges megállapodást, akkor kérdéses, hogy a brit miniszterelnök milyen formában fogja kérni a kilépési határidő meghosszabbítását és azt az EU elfogadja e. A befektetőknek most a tárgyalásokról kiszivárgó hírekre kell figyelnie, illetve az arra adott reakciót a brit képviselőktől.
 
Újabb szankciókkal sújthatják Törökországot. A múlthéten az EU jelentette be, hogy megtiltják a fegyverek exportját az országba, majd Donald Trump is azt mondta, hogy országa készen áll újabb szankciók bevezetésére, ha a török folytatják az inváziót. Mnuchin, az amerikai pénzügyminiszter bejelentette, hogy készen állnak a korlátozásokra, melyek közül a leghatásosabb az lehetne, hogy megszakítanának minden dollár alapú megállapodást a két kormány között. Ez azért is lehetne hatásos, mert a törököknek jelentős dollár alapú tartozása van melynek időben való visszafizetését is nehezíthetné a lépés. A befektetők még nem aggódnak, de a líra már így is 1 százalékot gyengült a pénteki záróárhoz képest.
 
Fontos döntés érkezik ma a lengyel devizahitelekkel kapcsolatban. A varsói bíróság ma délelőtt hozza meg ítéletét a Getin Noble bank devizahiteleinek tárgyában. Október 3-án az Európai Bíróság ugyanis azt javasolta a helyi lengyel bíróságoknak, hogy érvénytelenítsék a devizahitelekre vonatkozó szerzősédeket. A Getin Noble teljes hitelállományának 24 százalékát teszik ki a devizaalapú hitelek. A döntés jelzésértékű lehet a többi bankra nézve is, ugyanis amennyiben a bíróság jóváhagyja a károsultak követeléseit, akkor a Getin Noble-nek vissza kell fizetni minden eddigi részletet az adósoknak, akik aztán a hitelfelvétel napján érvényes árfolyamon törleszthetnek.
 
Robbanás egy iráni tartályhajón. Péntek délelőtt feltehetően terrortámadás következtében robbanás történt, és tűz ütött ki egy iráni tengeri tartályhajón a szaúdi partok közelében. Emiatt újra 60 dollár fölé ugrott a Brent típusú kőolaj ára. A robbanás is a közel-keleti ellátás körül kialakult félelmeket erősíti, miután a múlt hónap közepén dróntámadások történtek egy szaúd-arábiai kőolaj-finomító ellen, feltehetőleg Irán vagy jemeni lázadók által. A támadások okozta robbanás és az olajipari létesítmények kigyulladása akkor a modern történelem egyik legnagyobb kőolaj-ellátási zavarát okozták, amely globális ellátás mintegy 6 százalékát érintette. Az IEA intézet jövőre a keresletnövekedés visszaesésével számol: bár a közel-keleti térségben növekvő konfliktusok a jövőben is okozhatnak majd ellátási zavarokat, számításaik szerint azonban a globális recesszió aggodalmai miatt bekövetkező keresletcsökkenés ellensúlyozni tudja az árfolyam hatást. Az ügynökség a következő évre még a kereslet emelkedését jelzi előre, de legfrissebb jelentésükben annak mértékét napi 100 ezer hordóval csökkentették. A globális kereslet az idei év második felében a legalacsonyabb mértékben növekedhet 2016. óta.
 
Csak egy évig vásárolhat az EKB német kötvényeket. A jelenlegi limitszintek alapján az Európai Központi Bank csak egy évig tud német államkötvényeket vásárolni az eszközvásárlási program keretén belül. Nagy valószínűséggel azonban a későbbiekben módosítják a limiteket, a múlt héten megjelent jegyzőkönyvből kiderült, hogy egyelőre ezzel nem foglalkoztak, de amennyiben szükséges lesz, megtárgyalják a módosításokat.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
A jelentős pénteki emelkedés után ma iránykereséssel indulhat a kereskedés. A befektetőknek is értékelnie kell a tegnapi önkormányzati választás eredményét, illetve a nemzetközi hangulat is vegyes képet mutat. A pénteki nap nyertese az OTP volt, ha folytatódna z emelkedés, akkor 13 250 forintig nem ütközik ellenállásban, míg lefelé a 12 800 forintnál lévő támasz állíthatja meg a csökkenés. A MOL akár 2 905 forintig erősödhet, míg ha romlana a hangulat, akkor a 2 800 forintos szintre érdemes figyelni. A Richter várhatóan a 4 774 forintos támasz és 4 900 forintos ellenállás közötti sávban maradhat, míg az utóbbi időben enyhén emelkedő Magyar Telekom egy szűksávba szorulhat 443 és 450 forint közé.
A forint a nap folyamán enyhén gyengülhet, melyet részben a török líra várható gyengülése, részben pedig a megváltozott politikai helyzet okozhat, ettől függetlenül nem várjuk a 335-ös ellenállási szint áttörését.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Equilor Elemzés
tibbi60
tibbi60 2019. 10. 14. 08:30
Előzmény: #137770  -bubu-
#137773
Igen, rögös út lesz, de járni kell rajta..... Amcsiknál szünnap 
-bubu-
-bubu- 2019. 10. 14. 08:29
Előzmény: #137771  farkasfu
#137772
de a télapó még megérkezhet :)
farkasfu
farkasfu 2019. 10. 14. 08:27
Előzmény: #137770  -bubu-
#137771
de még mikulás se volt ..😲👍
-bubu-
-bubu- 2019. 10. 14. 08:20
Előzmény: #137769  tibbi60
#137770
jó reggelt :) 
stílszerűen annyit érdemes csupán írni a mai nap margójára: 
Boldog Karácsonyt :))
tibbi60
tibbi60 2019. 10. 14. 08:15
Előzmény: #137766  _Macika_
#137769
Jó reggelt! ma uncsi nap lesz, de sok győzelemmel kezdődik
sly36
sly36 2019. 10. 14. 08:14
Előzmény: #137766  _Macika_
#137768
Jó reggelt! Ébresztő! 🙋‍♀️☕️🥐📈
Törölt felhasználó 2019. 10. 13. 23:28
#137767
Érdre 40 milliárdot gurított a fidesz és mégis rommá verték T. Mészáros pofikáját. 
kerge
kerge 2019. 10. 13. 22:41
Előzmény: #137763  sly36
#137765
le lesz ő léptetve
_Macika_
_Macika_ 2019. 10. 13. 22:31
Előzmény: #137763  sly36
#137764
sztem le is mondhat
sly36
sly36 2019. 10. 13. 22:30
Előzmény: #137757  _Macika_
#137763
Borkai nyert Győrben....
_Macika_
_Macika_ 2019. 10. 13. 22:30
#137762
újpest is meg van.
Törölt felhasználó 2019. 10. 13. 22:18
Előzmény: törölt hozzászólás
#137761
Mitől? Hogy 4/5-el győztek?

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek