Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..



hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
-bubu-
-bubu- 2019. 08. 27. 08:37
Előzmény: #134575  _Macika_
#134579
hosszabb távon mind meghalunk :) 
_Macika_
_Macika_ 2019. 08. 27. 08:34
Előzmény: #134576  tibbi60
#134578
sertéspestis, drámai árnövekedés lehet, illetve már most is nö
_Macika_
_Macika_ 2019. 08. 27. 08:33
Előzmény: #134574  -bubu-
#134577
ma oldalazás  lehet inkább
https://charts.mql5.com/22/101/us500-u9-h4-fxpro-financial-services.png
twitter majd eldönti délután mi lesz
tibbi60
tibbi60 2019. 08. 27. 08:31
Előzmény: #134574  -bubu-
#134576
de nem disznó!
_Macika_
_Macika_ 2019. 08. 27. 08:30
Előzmény: #134574  -bubu-
#134575
sztem hosszabb távon nem tartható fent 
egyébként sok zöldség, hosszú élet
-bubu-
-bubu- 2019. 08. 27. 08:26
Előzmény: #134573  _Macika_
#134574
maradok a húsnál egyelőre :))
_Macika_
_Macika_ 2019. 08. 27. 08:25
Előzmény: #134572  -bubu-
#134573
Növényi alapú „csirke” termékeket vezet be a KFC.


pápá bubu ))


ez a jövő, de ezt majd a következő nemzedékek élik meg
lehet, nem is lesz rossz az
-bubu-
-bubu- 2019. 08. 27. 08:21
Előzmény: #134571  _Macika_
#134572
 
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Enyhülés a tőzsdéken. Trump nyilatkozata szerint a hétvége során telefonhívást kaptak a kínai féltől, mely szerint Kína kész visszatérni a tárgyalóasztalhoz. A kínai fél nem erősítette meg az állítást, azonban a tőzsdéket ez nem különösebben zavarta, és emelkedésbe kapcsoltak hétfőn a pénteki zuhanások után. Az S&P 500 1,1 százalékos, a Nasdaq index 1,3 százalékos, a Dow Jones pedig 1,1 százalékos emelkedéssel zárta a napot. Európában is pozitív volt a hangulat a tőzsdéken, a DAX 0,4 százalékot, a francia index 0,45 százalékot növekedett, és a határidős árak alapján a tőzsdék ma is pozitívban nyithatnak. Ázsiában vegyes a hangulat a tőzsdéken. A Hang Seng nem mutat érdemi elmozdulást, a Shanghai Composite 1,5 százalékos, és a Nikkei index 1,1 százalékos emelkedést mutat.
 
Növényi alapú „csirke” termékeket vezet be a KFC. A trendekhez alkalmazkodva már a KFC, a YUM! Brands leányvállalata is elkezdi a húsmentes csirkeszárny és strips termékek tesztelését az egyesült államokban. Az új termékek alapanyagát a Beyond Meat-től szerzik be, és és Beyond Fried Chicken néven tervezik árusítani.
 
Félmilliárd dollárra büntették a Johnson&Johnson-t. Az oklahomai bíróság 572 millió dolláros büntetést szabott ki a J&J-re, mert fájdalomcsillapítóinak félrevezető reklámozásával részt vett az opioid járvány kialakulásában. Azonban a részvényárfolyam zárás után 2 százalék emelkedéssel reagált a hírre, ugyanis a befektetők ennél jóval nagyobb, 1,5-2 milliárd dolláros összegre számítottak. A vállalat fellebbezést nyújtott be az ítélet ellen.
 
Olcsó streaming-szolgáltatással tarolhat a Disney. Lezárult a Disney idei expója, ahol kiderült, hogy november 12-én indítja útjára a cég a Disney+ streaming szolgáltatást, ami először Észak-Amerikában, Hollandiában, Ausztráliában és Új-Zélandon lesz elérhető, majd 2020-ban Európában is elindulhat. A havidíj csupán 7 dollár lesz, amiért több mint 500 filmet és 7000 sorozatepizódot nézhetünk. Lesz ezek között 25 saját gyártású, új sorozat és 10 új film is. Az expón óriási érdeklődés volt a három éves előfizetésre, mellyel 23 dollárt lehet spórolni évente.
 
Árat emel a Tesla Kínában. A tervezettnél korábban, már pénteken megemeli autóinak árát Kínában a cég, és decemberben további áremelést tervez a menedzsment, amennyiben a gépjárművekre és autóalkatrészekre kivetett kínai vámok ismét életbe lépnek. A vámok mellett a jüan gyengülésével is magyarázzák az áremelést.
 
Kedvező ítélet a Facebook számára Németországban. A német Szövetségi Kartellhivatal korábbi rendeletét írta felül egy új ítélet Németországban, mely továbbra is lehetővé teszi a Facebooknak, hogy a különböző platformokon szerzett felhasználói adatokat (Facebook,Instagram,WhatsApp) egyesítve használja a felhasználók beleegyezése nélkül. A hivatal közleménye szerint fellebbezést nyújt be az ítélet ellen, azonban még évek telhetnek el amíg végleges döntés születik.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Wall Street Journal, Portfolio.hu, Equilor Elemzés
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
Jöhet az adóemelés Japánban. Aszó Taró pénzügyminiszter megerősítette, hogy ősszel sor kerülhet az évek óta halogatott fogyasztói adókulcs emelésére. Ugyanakkor a korábbi bejelentések szerint ezzel párhuzamosan egy fogyasztást élénkítő csomagot is bejelenthetnek, mellyel azt szeretnék megelőzni, hogy az adókulcs emelése visszavesse a belső fogyasztást, ezáltal fékezze az éppen éledező gazdasági növekedést. A politikus hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államokkal folytatott kereskedelmi tárgyalások jól alakulnak.
 
Tényleg visszaesett a német gazdaság. Ma reggel tette közzé a Destatis a második negyedéves növekedési adatok végleges változatát, mely megerősítette az előzetes számokat, negyedéves összehasonlításban 0,1 százalékkal zsugorodott a GDP. Amennyiben a harmadik negyedévben is visszaesést mérnek, technikailag recesszióba kerül a német gazdaság.
 
Nemkonvencionális intézkedéseket lengetett be az ausztrál jegybankelnök. Guy Debelle a folyó fizetési mérlegről tartott előadást, melyben kiemelte, hogy az elmúlt időszakban sikerült jelentősen csökkenteni a folyó fizetési mérleg hiányát, az államadósság nagy része ausztrál dollárban denominált, így elenyésző a devizakockázat. Az ausztrál dollár további gyengülése segíthet a gazdaságnak egy esetleges válság esetén. A jegybank az elmúlt hónapokban két kamatvágást hajtott végre, és további monetáris lazítás jöhet, amennyiben az Egyesült Államokban valóban kamatcsökkentési ciklus indult, nem pedig egyszeri kiigazításról volt szó. Debelle jelezte, hogy amennyiben az alapkamatot 0,5 százalékra csökkentik, és további monetáris ösztönzőkre lenne szükség, nemkonvencionális eszközökhöz nyúlhatnak. Ezeket nem részletezte, de mindenképpen figyelemreméltó a kijelentés, mivel korábban nem szerepelt a döntéshozók potenciális eszköztárában. Az ausztrál dollár mérsékelten gyengült a hajnali kereskedésben az amerikai dollárral és az euróval szemben.
 
Felemás eredmények a G7-es találkozón. A politikusok optimistán nyilatkoztak a sajtótájékoztatókon, Donald Trump, Angela Merkel és Emmanuel Macron is kiemelte, hogy sikerült előrelépést elérniük az iráni nukleáris válsággal kapcsolatban, az Egyesült Államok is jelezte, hogy szívesen tárgyalna az iráni külügyminiszterrel, azonban azt szigorú feltételekhez kötnék. Ugyanakkor a nyilatkozatok egyelőre nem többek udvariassági gesztusoknál, nem túl valószínű, hogy belátható időn belül sikerülne megállapodni a kérdésben. A kereskedelmi egyeztetéseken az USA-Japán relációban sikerült részleges eredményeket elérni, ugyanakkor nem ez a legfontosabb része a kereskedelmi háborúnak, a Kínával való szembenállás hosszabb távon is fennmaradhat.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
Nyitás után folytatódhat a pozitív korrekció a Budapesti Értéktőzsdén. Tegnap jelentősen javult a nemzetközi befektetői hangulat, melyet Donald Trump újabb bejegyzése okozott, miszerint a kínai fél ismét tárgyalóasztalhoz szeretne ülni. Kína nem erősítette ezt meg, de így is elég volt ahhoz, hogy a részvénypiacokra visszatérjenek a vevők. A hazai vezető részvények közül az OTP esetében a 12 400-12 500 forintos tartományt célozhatja meg az árfolyam, a MOL jegyzése pedig a 2 900-2 920 forintos sáv felé indulhat. A Richter piacán 4 900 forintnál, míg a Magyar Telekom esetében pedig 425 forintnál húzódnak fontos ellenállási szintek, melyekre érdemes lehet figyelni. Ugyanakkor nem lehet tudni, hogy a jelenlegi pozitív hangulat meddig tart, továbbra is magas a volatilitás, akár egy érkező hír is véget vethet az optimizmusnak.
A forint árfolyama továbbra is a kritikus, 330-as szint közelében mozog az euróval szemben, a délutáni MNB ülés közleménye befolyásolhatja érdemben a mozgást, amennyiben nagyobb változás lenne a szövegben, de ennek nem túl nagy az esélye.
 
Nem számítunk bejelentésre az MNB-től. Ma délután tart kamatdöntő ülést a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa. Várakozásunk szerint ezúttal sem fognak változni a kamatszintek és a monetáris kondíciók. Az alapkamat 0,90 százalékon, a betéti kamatszint -0,05 százalékon maradhat. A nemzetközi környezet változásai miatt a hazai jegybank hosszú ideig fenntarthatja a jelenlegi kondíciókat. Az elmúlt hónapokban mérséklődött az inflációs nyomás, mely egyrészt a magasabb bázis hatásának, másrészt az üzemanyagárak fokozatos csökkenésének volt betudható. Ugyanakkor a fogyasztói árindex növekedése éves átlagban a jegybank 3 százalékos célszintje felett alakulhat, illetve a kiemelten figyelt, adószűrt maginflációs mutató is meghaladhatja azt, de még az 1 százalékos toleranciasávon belül mozoghat. A forint árfolyamának esetleges, további gyengülése továbbra is felfelé mutató kockázatként jelentkezik, melyet részben ellensúlyozhat az eurózóna felől érkező dezinflációs hatás. A belső fogyasztás továbbra is erőteljes maradhat a bérek folytatódó emelkedése miatt. Érdemes figyelni rá, hogy a bankrendszeri többletlikviditást tovább növeli-e a jegybank. Augusztus elején kezdték ismét emelni a likviditást nyújtó devizaswap állományt, mely a következő hónapokban is folytatódhat. A jegybanki közlemények szerint erre az autonóm likviditási hatások ellentételezése miatt van szükség. Amennyiben azonban a későbbiekben is fennmarad a többletlikviditás növelése, az a tavasszal megindított, a monetáris politika lassú normalizálását célzó intézkedéssorozat szüneteltetését jelentené. Ez egybecsengene a nemzetközi monetáris politikai folyamatok változásával. Amennyiben a jegybanki kommunikációban esetleg megemlítik a további monetáris lazítás lehetőségét, tovább gyengülhet a forint árfolyama.
 
Jó eredmények érkeztek a Masterplast-tól. A kedvező iparági környezetnek köszönhetően 6 százalékkal növekedett a csoport árbevétele a második negyedévben. A vállalatnak a bérnyomás ellenére is sikerült kordában tartania költségeit, így az EBITDA 16 százalékkal lett magasabb a tavalyinál, 2,4 millió euróra növekedett, és az EBITDA hányad is javult. A csoport 1,8 millió eurós adózott eredményt könyvelt el a második negyedévben, ami 10 százalékkal haladja meg a bázisidőszak értékét. A vezetőség az év második felére is pozitív építőipari környezettel számol.
 
Forrás: Bloomberg, VG, Portfolio, Equilor Elemzés
 
_Macika_
_Macika_ 2019. 08. 27. 08:21
Előzmény: #134570  _Macika_
#134571
első szám a tényleges
_Macika_
_Macika_ 2019. 08. 27. 08:20
#134570
02:00  EURNémet GDP (QoQ)-0.1%-0.1%0.4%
02:00  EURNémet GDP (YoY)0.0%0.4%0.7%
_Macika_
_Macika_ 2019. 08. 27. 08:15
#134569
certibalazs
certibalazs 2019. 08. 27. 06:13
Előzmény: #134565  _Macika_
#134568
apocca
apocca 2019. 08. 26. 22:34
Előzmény: #134556  _Macika_
#134567

van még egy apróság:
"Christopher Mattheisen 2019. március 4-től tölti be a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatói pozícióját."
sly36
sly36 2019. 08. 26. 22:25
Előzmény: #134565  _Macika_
#134566
Holnap jöhet a 2900-as SP és a 836-os dax. 🤑
Jó éjt a hajnali merengésig! 😘😘😴😴
_Macika_
_Macika_ 2019. 08. 26. 21:53
#134565
portmolyolo
portmolyolo 2019. 08. 26. 20:24
Előzmény: #134559  tibbi60
#134564
Biztos van egy kínai haverja, aki felhívja, ha kell.
-bubu-
-bubu- 2019. 08. 26. 20:24
Előzmény: #134562  _Macika_
#134563
 biztosító ilyen ha kár van fizetni kell 
Korányi beszélt róla, linkeltem itt minap kincsemnek a hanganyagot 
_Macika_
_Macika_ 2019. 08. 26. 20:22
Előzmény: #134561  -bubu-
#134562
sztem lemondott
qva nagy bukót hozott össze
ml elküldte a selyemzsinórt ))
-bubu-
-bubu- 2019. 08. 26. 20:20
Előzmény: #134558  tibbi60
#134561
nem tudom nem követem a céget, 

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek