Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..



hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
_Macika_
_Macika_ 2019. 08. 01. 09:47
#132760
bubu egy napos buxot betennél majd
40-41 közt csálongózik egyideje -10mrd forgalommal
gondolom a q2.ig nem sok minden lesz
-bubu-
-bubu- 2019. 08. 01. 09:46
Előzmény: #132758  _Macika_
#132759
én 1 nek számoltam :))
de lehet unortodox :) akkor 16
_Macika_
_Macika_ 2019. 08. 01. 08:52
#132758
Felrobbantotta a fél internetet egy egyszerű matematikai egyenlet, amit senki nem tud megoldani
A "kis" sly majd megoldja 😋
_Macika_
_Macika_ 2019. 08. 01. 08:48
#132757
Jó reggelit
köszi bubu
-bubu-
-bubu- 2019. 08. 01. 08:19
Előzmény: #132755  _Macika_
#132756
 
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Csalódtak az amerikai befektetők. A jegybank semlegesnek mondható üzeneteit követően jelentős csökkenés indult az amerikai részvénypiacokon, végül az S&P 500 1,09 százalékos, a Dow Jones 1,23 százalékos, a technológiai vállalatok részvényeit tömörítő Nasdaq Composite 1,19 százalékos csökkenéssel zárt. Az ázsiai piacokat kevésbé érintette meg a negatív hangulat, átlagosan fél százalék körüli csökkenést mutatnak a fontosabb indexek. A határidős mozgások alapján Európában mérsékelt csökkenéssel indulhat a kereskedés. Természetesen nem lehet kizárni, hogy Európában is kiárazódnak a további amerikai kamatvágással kapcsolatos várakozások, mely kisebb-nagyobb eladási hullámokat generálhat.
 
Kedvező gyorsjelentés az GE-től. A cég 0,17 dollár részvényenkénti nyereséget ért el, meghaladva a 0,12 dolláros elemzői konszenzust. Árbevétel tekintetében is sikerült felülmúlni az elvárásokat, 28,830 milliárd dollárt ért el a 28,702 milliárd dolláros várakozással szemben, mely ugyan csökkenés éves alapon de ennél rosszabbra számítottak az elemzők a restruktúrálás alatt álló cégtől. Továbbá a cég éves 50-60 centes egy részvényre jutó várakozását 55-65-ös szintre emelte. A nyitás előtti kereskedésben 5,5 százalékos növekedést mutat a részvény árfolyama a kedvező hírek hatására.
 
A Fiat Chrysler megerősítette 2019-es előrejelzését. Az olasz-amerikai autógyártó 26,74 milliárd eurós árbevétele 3 százalékkal alacsonyabb a tavalyinál, azonban még így is minimálisan magasabb az elemzői konszenzusnál. Az egy részvényre jutó 59 centes eredmény éppen túllépte a tavalyi 58 centes szintet és megfelelt az elemzők várakozásának. A leszállított gépjárművek száma jelentősen, 11 százalékkal csökkent világszerte, Észak-Amerikában 12 százalékos, az ázsiai és csendes-óceáni térségben 34 százalékos volt az esés, de befektetők számítottak a negatívumokra. Az amerikai pickupok piacán a rossz értékesítési eredmények ellenére 7 százalékkal nőtt a cég részesedése, amely pozitív meglepetést okozott, ráadásul az autógyártó közleménye szerint tartani tudják a 2019-es terveket.
 
Az elemzői konszenzusnál gyengébb előrejelzést adott a Qualcomm. A chipgyártó tegnap zárás után tette közzé gyorsjelentését. Az egy részvényre eső igazított eredmény 80 cent lett, míg az elemzők csak 75 centet vártak, ez éves szinten minimális visszaesést jelent. Bevétel soron azonban elmaradtak a várt 5,08 milliárd dollártól, mindössze 4,89 milliárd dollár bevételük volt a negyedévben. A harmadik negyedévben az Appletől várnak egy egyszeri 4,7 milliárd dolláros, perben nekik ítélt kifizetést. Ezt leszámítva a menedzsment nagyon gyenge számokat vár a harmadik negyedévre. Az egy részvényre eső igazított eredmény 65-75 cent lehet, szemben az elemzők által várt 1,08 dollárral, míg bevétel soron 4,3-5,1 milliárd dollárt várnak szemben az elemzők 5,63 milliárd dolláros konszenzusával. A gyenge bevételi számok és előrejelzés miatt a részvény 5,5 százalékot csökkent a zárás után.
 
Pozitív meglepetést okozott profit soron a Societe Generale. A bank 6,28 milliárd eurós árbevétele meghaladta a 6,24 milliárd eurós elemzői konszenzust, azonban alacsonyabb az előző évi 6,46 milliárd eurónál. A pénzintézet 1,70 milliárd eurós operatív tevékenységből származó bevétele túlteljesítette az 1,55 milliárd euróról szóló elemzői várakozást, és stagnál 2018-hoz viszonyítva. A pozitív profitszámokat a kötvény- és részvénykereskedelemből származó bevételek támogatták, mindkét fronton jobban teljesített a bank a várttól.
 
Alulmúlta a várakozásokat a Siemens. Ma reggel tette közzé a gyorsjelentését a Siemens. Az egy részvényre eső eredmény 1,28 euró lett, míg az elemzők 1,415 eurót vártak, ez éves szinten 6 százalékos csökkenést jelent. Bevétel soron azonban hozta a várakozásokat cég, 21,28 milliárd eurót ért el az elemzők által várt 21,08 helyett, mely éves összevetésben közel 5 százalékos növekedésnek felel meg. A gyenge makrogazdasági helyzettel magyarázta a Siemens a vártnál rosszabb profitot. A Digital Industries illetve a gáz és energia részlegek gyengélkedtek leginkább, rendre 4 illetve 14 százalékkal csökkent éves összevetésben a rendelések volumene.
 
Rekordszámú gépjárművet szállított a BMW. A német autógyár 25,72 milliárd eurós árbevételével túlteljesítette a 25,49 milliárd euróról szóló várakozásokat és az előző évi 25,02 milliárd eurót is. EBIT soron szintén jól szerepelt a vállalat, 2,20 milliárd eurót ért el, amely magasabb a 2,185 milliárdos konszenzusnál, de lényegesen alacsonyabb a 2018-as 2,75 milliárd eurónál. Külön pozitívum, hogy az autóipari szegmens EBIT marzsa növekedni tudott a második negyedévben. A BMW a közleményében kiemelte, hogy 1,5 százalékos éves alapú növekedést sikerült elérniük az értékesített gépkocsik számát tekintve, mely nagyrészt a kínai piacon való növekedésnek köszönhető. Fontos megjegyezni, hogy ez elsősorban a piaci részesedésük növekedésének köszönhető, hiszen a kínai autóipar általánosságban az utóbbi hónapokban komoly lassulásban van. Herald Krüger vezérigazgató elmondta, a szállítások a terv szerint haladnak, a leszállított gépjárműveket tekintve rekordot ért el a BMW-csoport 2019 első felében. A cég prezentációjának fókuszában az elektromos és hibrid autók állnak, 2023-ra legalább 25 elektromos modellt szeretnének szerepeltetni kínálatukban, melyek közül 13 teljes mértékben elektromos lenne.
 
Hozta a várakozásokat az Infineon. A cég 0,23 eurós részvényenkénti nyereséget ért el, meghaladva a 0,21 eurós elemzői konszenzust, mely 4 százalékos csökkenés az előző évi nyereséghez képest . Árbevétel tekintetében is sikerült felülmúlni az elvárásokat, 2,015 milliárd eurót ért el a 2,000 milliárd eurós várakozással szemben, mely közel 4 százalékos növekedést jelent éves alapon. Legjobban az energiagazdálkodási szegmens teljesített, melynek 6 százalékkal nőtt az eredménye éves összevetésben. Az Infineon június 3-án jelentette be, hogy felvásárolja a Cypress félvezető céget 9 milliárd euróért.
 
A Shell profitja elmaradt a várttól. A vállalat 3,46 milliárd dolláros profitot ért el, amely lényegesen alacsonyabb a 4,94 milliárdos elemzői konszenzusnál, a szakértői becslések 4,50-5,33 milliárd dollár közé estek. A vállalat a kedvezőtlen makrogazdasági környezettel és a vegyipari szegmens gyengébb eredményével magyarázza a csalódást keltő számokat.
 
A vártnál jobb lett nettó profit a Barclays-nál. A brit bank 5,06 milliárd fontos nettó profitról számolt be, míg az elemzők ennél kevesebbet, 4,87 milliárd fontot vártak. A bank bejelentette, hogy az évközi osztalék 30 penny lesz. A befektetési banki tevékenységének bevétele 8,3 százalékot emelkedett éves alapon, és elérte a 2,8 milliárd fontot. A menedzsment stratégiai célja továbbra is a 9 százalék feletti profitabilitás elérése, ennek elérése céljából tovább csökkentik a költségeket, az idei évre szeretnék, ha 13,6 milliárd font alatt maradnának. Ez nem lesz egyszerű, a negyedévben éves alapon 3,3 milliárd fontról 3,5 milliárd fontra emelkedtek, mely az elemzőket is meglepte, hiszen ezen a soron csökkenést vártak.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Wall Street Journal, Portfolio.hu, Equilor Elemzés
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
Kamatot vágott a Fed. Az előzetes várakozásoknak megfelelően 25 bázispontos kamatvágásról határozott a Szövetségi Nyíltpiaci Bizottság (FOMC) a tegnap este véget érő kamatdöntő ülésen. A közlemény szövege azonban nem változott, tehát nem lengettek be további kamatvágásokat, adatvezérelt üzemmódban marad a Fed. A sajtótájékoztatóan Jerome Powell elmondta, hogy lényegében "megelőző" kamatvágásról van szó, mellyel a gazdasági növekedés ütemét szeretnék fenntartani, és az inflációt is élénkíteni. Kitért a kereskedelmi háborúból fakadó kockázatokra, azonban nagyon óvatosan fogalmazott, leszögezte, hogy a jegybank nem bírálja az Egyesült Államok kereskedelmi politikáját. A következő időszakban az inflációs mutatókat, a globális növekedést, illetve a kereskedelmi folyamatokat fogják kiemelten figyelni, és ettől függően döntenek majd a továbbiakról. Fontos tényező, hogy a Fed a tegnapi kamatvágást nem egy lazítási ciklus kezdetének tekinti, ezzel alaposan lehűtötte a kamatvágási spekulációkat, ugyanakkor hozzátette, a kockázatok erősödése esetén tovább fognak lazítani. A részvénypiacok eséssel, a dollár erősödéssel reagált a tegnapi kereskedésben, mivel a piaci szereplők ennél egyértelműbb üzeneteket vártak a további kamatvágásokkal kapcsolatban.
 
Vegyes feldolgozóipari adatok érkeztek Ázsiából. A kínai Caixin feldolgozóipari indexe 49,9 pontra emelkedett júliusban, mely meghaladta az előzetes várakozásokat, ugyanakkor még mindig az 50-es határérték alatt mozog, mely inkább azt mutatja, hogy a gazdasági szereplők pesszimisták. A japán feldolgozóipari beszerzési menedzser-index 49,6 pontról 49,4 pontra süllyedt, itt világosan látszik, hogy a jegybanknak a következő hónapokban valóban további lépéseket kellene tennie a gazdasági növekedés és az infláció élénkítése érdekében.
 
Továbbra is az ír-északír határ kérdése jelenti az egyik legnagyobb problémát. Tegnap telefonon tárgyalt Boris Johnson brit, és Leo Varadkar ír miniszterelnök. Johnson szeretné, ha kikerülne a Brexit-megállapodásból a backstop tartalékmegoldás, ugyanakkor leszögezte, hogy nem lesz fizikai határzár. Technológiai megoldásokat említett, azonban nem részletezte, hogy a gyakorlatban ez hogyan tudna működni. Varadkar határozottan ellenzi a backstop kivételét a megállapodásból, és ragaszkodik ahhoz, és ismét leszögezte, hogy nem nyitható újra a megállapodás tárgyalása. A napjainkban szerencsére már inaktív terrorszervezet, az IRA politikai szárnya, a Sinn Fein közölte, hogy az ír kormánynak Írország és Észak-Írország egyesülésén kell dolgoznia.
 
Ma délután tart kamatdöntő ülést a Bank of England. A várakozások szerint maradhat a 0,75 százalékos alapkamat, a Brexit körüli bizonytalanságok miatt szinte biztosra vehető, hogy nem fog módosítani a monetáris politikai keretrendszeren a jegybank. A közleményben mindenképpen kitérhetnek a kockázatokra, de továbbra is a lassú és fokozatos kamatemelés üzenetét hordozhatja. Természetesen Hard-Brexit esetén megváltozhat a forgatókönyv, ez esetben első lépésben kamatot vághatnak (így tettek a Brexit-népszavazást követően is), majd a későbbiekben jöhetnek kamatemelések. A mai kamatdöntéssel egy időben megjelenik a friss inflációs riport, majd 13:30-kor kezdődik Mark Carney sajtótájékoztatója.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
Kissé negatív hangulatban indulhat a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén, mivel a befektetők kissé csalódottan vették tudomásul az amerikai jegybank tegnap esti üzeneteit. A kamatvágás megtörtént, azonban a további lépéseket a beérkező adatok függvényében teszi meg a jegybank, így a korábbi, felfokozott várakozások elkezdtek kiárazódni. A hazai vezető részvények közül egyedül a Richternek pozitív a technikai képe jelenleg, a gyógyszergyártó árfolyama az 5 300 forintos ellenállási szint felé igyekezhet. Az OTP esetében 12 100-12 200 forint között húzódik a következő fontosabb támasz, egyelőre nem látszanak fordulatra utaló jelzések, folytatódhat a lecsorgás a mai kereskedésben. A MOL árfolyama a 3 000 forintos támaszon zárt, letörése esetén 2 950 forintig eshet vissza rövid időn belül. A Magyar Telekom jegyzése jelentős csökkenést mutatott a tegnapi kereskedésben, 425 forintnál található rendkívül fontos támasz.
A forint árfolyama tegnap jelentősen erősödött, azonban ma ismét gyengülni kezdett, a Fed előretekintő üzenetei nem tesznek jót a feltörekvő piaci devizáknak. Fontos szintek 325-nél és 328-nál találhatóak.
 
Eltérő területi folyamatok jellemzik a lakásépítést – derült ki a KSH tegnap közzétett lakáspiaci jelentéséből. 2019. első felében 6472 új lakás épült hazánkban, 0,7 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. Budapesten 8,6, a kisebb városokban 7,8 százalékkal kevesebb lakás épült, a megyei városokban és községekben ugyanakkor 10, illetve 4,3 százalékkal több új lakásba költözhettek be a lakók. A nyugati határ közelsége továbbra is fokozza az építkezési lázat Győr-Moson-Sopron megyében, ahol 10 százalékkal emelkedett az új lakások száma, ezzel a megyében több lakás épült, mint az Alföldön és Észak-Magyarországon összesen. A befektetési kedv is magas, az új lakások több mint felét értékesítésre szánták.
 
Jelentős kiáramlás történt a bankbetékből júniusban, derült ki az MNB frissen kiadott statisztikájából. A magyar bankoknál elhelyezett háztartási betétek állománya júniusban 235 milliárd forinttal 9008 milliárd forintra csökkent. A csökkenés 80 százaléka a látraszóló betétekből áramlott ki, amiben jelentős szerepe lehet a júniusban induló MÁP+ papíroknak. A hosszabb lejáratú betétek esetében nem volt érdemi változás. Elindulása óta eddig összesen 1417 milliárd forintért jegyeztek MÁP+ értékpapírt a befektetők.
 
Újabb tanácsadó céget választott magának Horvátország az INA-val kapcsolatos egyeztetések támogatásához. A horvát kormány új tanácsadója a Lazard lesz, míg korábban a Morgan Stanley-vel működtek együtt. Már jó ideje folynak a tárgyalások az INA visszavásárlása körül, aminek 49,08 százalékát a MOL birtokolja. Az energiaügyi miniszter szerint az egyeztetések lefolytatásához akár további egy évre is szükség lehet.
 
Forrás: Bloomberg, VG, Portfolio, Equilor Elemzés
_Macika_
_Macika_ 2019. 07. 31. 22:35
#132755
lighthouse 2019. 07. 31. 21:57
Előzmény: #132753  _Macika_
#132754
zárásra csak helyreteszik...
Törölt felhasználó 2019. 07. 31. 21:30
#132752
Ez elég hiteltelen sajtótájékoztató volt.
sly36
sly36 2019. 07. 31. 21:27
Előzmény: #132749  tibbi60
#132751
De durva...
-bubu-
-bubu- 2019. 07. 31. 21:23
Előzmény: #132749  tibbi60
#132750
az tuti :)))))
haviban már csak az árfolyam megy fölfele jóideje az rsi megy lefele divergensen vergődve 
https://invst.ly/bgz6a
tibbi60
tibbi60 2019. 07. 31. 21:21
Előzmény: #132748  -bubu-
#132749
jön még rá egy zöld és eret vágunk))))
-bubu-
-bubu- 2019. 07. 31. 21:19
Előzmény: #132746  _Macika_
#132748
igen, hetesen zöld piros felváltva 
https://invst.ly/bgz4w
tibbi60
tibbi60 2019. 07. 31. 21:18
Előzmény: #132744  sly36
#132747
így is jó volt
_Macika_
_Macika_ 2019. 07. 31. 21:17
Előzmény: #132745  -bubu-
#132746
jhéten szépen csorogni kellene neki,
-bubu-
-bubu- 2019. 07. 31. 21:10
Előzmény: #132740  _Macika_
#132745
sly36
sly36 2019. 07. 31. 21:10
Előzmény: #132743  tibbi60
#132744
De kár volt zárnom, durván rántják vissza.
tibbi60
tibbi60 2019. 07. 31. 21:00
Előzmény: #132741  sly36
#132743
3005 közelébe feltehetik
tibbi60
tibbi60 2019. 07. 31. 20:58
Előzmény: #132735  -bubu-
#132742
ráadásul szeptemberre tolódott a kereskedelmi csörte,abból sem lesz semmi
sly36
sly36 2019. 07. 31. 20:58
Előzmény: #132737  _Macika_
#132741
Azt a q..., 960-tól SP long
20 centi 3 perc alatt
Nem semmi

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek