Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..



hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
_Macika_
_Macika_ 2019. 07. 18. 08:47
#132020
-bubu-
-bubu- 2019. 07. 18. 08:35
Előzmény: #132018  _Macika_
#132019
 
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Negatív korrekció indult az Egyesült Államokban. A tegnapi kereskedésben mindhárom fontos amerikai részvényindex csökkenéssel zárt, a Dow Jones index az új történelmi csúcs keddi beállítását követően 0,42 százalékkal, az S&P 500 mutatója 0,65 százalékkal, míg a technológiai vállalatok részvényeit tömörítő Nasdaq Composite 0,46 százalékkal került lejjebb. A romló hangulat az ázsiai piacokon is érezteti hatását, ráadásul Japánból kedvezőtlen külkereskedelmi adatok érkeztek. Emiatt a Nikkei index 2,16 százalékos zuhanást, a Hang Seng 0,59 százalékos, a Shanghai Composite 0,80 százalékos csökkenést mutat. A határidős mozgások alapján az európai részvényindexek 0,6-1,1 százalékos eséssel indíthatják a mai kereskedést.
 
Vegyes eredményt közölt a Bank of America. A bank bevételei a vártnak megfelelően alakultak, ezen belül a nettó kamatbevételek azonban alacsonyabbak lettek, mint azt az elemzők várták, a zsugorodó kamatmarzsok miatt. A nettó kamatbevételek 4,6 százalékkal növekedtek éves alapon, a 12,19 milliárd dolláros érték azonban alulmúlta a piac által várt 12,44 milliárdot. Az egy részvényre jutó eredmény 74 cent lett, ez magasabb, mint a várt 71 cent, és 17 százalékos növekedést jelent a tavalyihoz képest. A kihelyezett hitelek állománya 4 százalékkal nőtt, miközben a nem teljesítő hitelek állománya 16 százalékkal csökkent, így a hitelkockázati költség is jelentősen a várt alatt alakult. A befektetési banki üzletág bevételei a vártnak megfelelően 10 százalékkal estek vissza. A vezérigazgató optimista a kilátásokat illetően, szerinte az erős fogyasztási hajlandóság és a kedvező munkaerő-piaci helyzet tovább hajthatja a lakossági hitelezést. A bank idén 20 százalékkal emeli az osztalék mértékét, és 37 milliárd dollár értékben vásárol vissza kötvényeket.
 
Vizsgálatot indított az Európai Unió az Amazon ellen, annak feltárása érdekében, hogy nem sért-e versenyjogi szabályokat a cég azzal, hogy egyszerre működik piacként és kiskereskedőként is. Előzetes vizsgálatok eredményei alapján az EU versenyjogi bizottsága arra a megállapításra jutott, hogy az Amazon szabálysértő módon érzékeny információkat gyűjtött és használt fel az online felületét használó független eladókról, melynek köszönhetően tisztességtelen versenyelőnyre tehetett szert.
 
Felülmúlta a várakozásokat az IBM. Tegnap zárás utáni jelentett az IBM. Az egy részvényre jutó nyereségben felülteljesítette a várakozásokat a cég, 3,17 dolláros nyereséget ért el a várt 3,08 dollár helyett, és enyhén meghaladta az egy évvel korábbi 3,08 centet is. A 19,16 milliárd dolláros árbevétel enyhén felülmúlta a 19,14 milliárdos elemzői konszenzust, azonban visszaesést jelent az egy évvel korábbi 20 milliárdhoz. Árnyalja a képet, hogy ez már a negyedik olyan negyedéve volt a cégnek melyben csökkent az év/év árbevétel, noha a nyereség időközben növekedett. A cég júliusban vásárolta fel a Red Hat szoftvercéget, azonban az év végi előrejelzésében még nem jelentette meg ennek a hatását, viszont augusztus 2-ára ígért olyan előrejelzést melyben már az akvizíció hatása is megjelenik. Év eleje óta már 26 százalékos növekedést tudhatnak maguk mögött az IBM részvényei.
 
Csalódást keltett az új Netflix-előfizetők száma. Az árbevétel tekintetében hozta az 4,9 milliárd dolláros konszenzust a cég, és az egy részvényre jutó 60 centes nyereség is felülmúlta az 56 centes várakozásokat. Azonban a vártnál jóval kevesebb az új előfizetők száma, 2,7 millió a várt 5 millió, illetve tavaly ugyanezen periódusban elért 5,5 millióval szemben ami jelentős negatívum a jövőbeli növekedési kilátások tekintetében. A cég közleménye szerint nem a verseny, vagy az ár növekedése okozta a várakozásokon aluli növekedést, hanem az online elérhető tartalom nem elégséges bővülését hozták fel indokként, és következő negyedévre már 7 millió új előfizetővel terveznek. A zárás utáni kereskedésben 12 százalékot esett a részvény árfolyama.
 
Elmaradt a várakozásoktól az SAP. Az SAP esetében a leginkább figyelt adat, az új felhő-szolgáltatási szerződések értéke 15 százalékkal nőtt éves alapon, ami lassulást jelent az előző negyedév 26 százalékos bővüléséhez képest. A vállalat 6,65 milliárd eurós árbevétele némileg elmaradt az elemzők által várt 6,7 milliárd eurós értéktől, ami éves alapon 8 százalékos növekedést jelent. Működési profit szintjén is alulmúlta a várakozásokat a cég, és az egy részvényre jutó 1,09 eurós eredmény sem tudta megugrani a várt 1,1 eurót, tavaly 0,7 euró profitot könyvelt el az SAP részvényenként.
 
Javultak a Novartis profit-kiltásásai. Az idei évben akár 10-15 százalékkal is nőhet a gyógyszergyártó profitja a vezérigazgató várakozásai szerint, míg korábban 10 százalék alatti növekedéssel kalkuláltak. Mind a generikus, mind az új originális készítményeik esetében jobban alakulnak az értékesítések, mint azt várták. A második negyedév árbevétele 11,76 milliárd dollárt ért el, a piac 11,6 milliárdot várt, tavaly 13,45 milliárd volt a bevétel. A második negyedévben elért 3,65 milliárd eurós működési profit is meghaladja a 3,3 milliárd eurós elemzői prognózist.
 
Felülmúlta a várakozásokat az eBay. Az igazított egy részvényre jutó nyereség 68 cent lett, mely magasabb az átlagosan 62,4 centes elemzői várakozásoknál. Illetve az elért 2,687 milliárd dolláros árbevétel is meghaladta a várt 2,675 milliárdot. Az eBay jelenleg az amerikai online kiskereskedelmi piac 6,1 százalékát birtokolja, portfóliójának 60 százalékát a nemzetközi eladások teszik ki. A zárás utáni kereskedésben a kedvező gyorsjelentés hírére 6 százalékot növekedett a cég részvényeinek árfolyama, év eleje óta pedig összesen már 42,5 százalékos emelkedést tudhat maga mögött.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Wall Street Journal, Portfolio.hu, Equilor Elemzés
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
Alapvetően optimista a Fed Bézs-könyve. Tegnap este jelent meg az amerikai jegybank felmérése, mely szerint az Egyesült Államok gazdasága továbbra is mérsékelt ütemben bővül, az előző Bézs-könyv megjelenése óta alig történt változás. A kereskedelmi feszültségek lehetséges negatív hatásai maitt aggódnak a gazdaság szereplői, de a várakozások továbbra is pozitívnak mondhatóak. A munkaerőpiac feszes, a nyitott pozíciók betöltése több régióban is jelentős nehézségekbe ütközik, különösen a szakképzettséget igénylő álláshelyek esetében. A fogyasztói infláció mérséklődött, a termelői költségek felfelé tartanak, ez elsősorban a vámtarifák változásából és az emelkedő bérköltségekből fakadt. Az erős árverseny miatt azonban a vállalatok egyelőre nem hárítják tovább a fogyasztókra a megnövekedett költségeket. Ugyanakkor néhány jelentős ellentmondás is látható, miközben általánosságban véve munkaerőhiány van, néhány régióból jelentették, hogy a kereskedelmi háború miatt elbocsátásokra kényszerülnek a vállalatok, és csökken a feldolgozóipari aktivitás. Az amerikai jegybank július 31-én tart kamatdöntő ülést, a határidős és opciós árazások alapján a befektetők szinte biztosra veszik, hogy kamatvágásra kerül sor, csak annak mértéke kérdéses, várakozásunk szerint 25 bázispontos lazításra kerülhet sor.
 
Jelentősen zuhant a japán export és import. Ma hajnalban tették közzé a júniusi külkereskedelmi adatokat Japánban, éves bázison az export 6,7 százalékkal, az import 5,2 százalékkal esett vissza. A japán gazdaság is érzi a kereskedelmi háborúk negatív hatásait, azonban a teljes képhez hozzátartozik, hogy a tavalyi bázis rendkívül magas volt. Ennek ellenére mindkét adat csalódást okozott, főként az import volumenének csökkenése tért el az előzetes várakozásoktól. Ennek köszönhetően a külkereskedelmi mérleg többlete a várt 420 milliárd jen helyett 589,5 milliárd jen lett.
 
Mary C. Daly még nem vágna kamatot. A San Francisco-i Fed elnöke (az idei évben nem szavaz) szerint egyelőre nincs szükség kamatvágásra, további beérkező adatokat kellene megvárni a döntés előtt. A jegybankár a Reutersnek adott interjúban kifejtette, hogy a vállalatok nem kapcsoltak válság-üzemmódba, a munkaerőpiaci folyamatok rendkívül pozitívak, és a gazdasági növekedés üteme is a hosszútávú trend felett alakul. Daly emiatt meglehetősen szkeptikus a kamatvágás szükségességét illetően, e véleményével szembemegy Jerome Powell álláspontjával. A következő kamatmeghatározó ülést július 30-31-én tartja a Fed, a határidős és opciós árazások alapján a befektetők biztosra veszik a monetáris lazítást, 75 százalék az esélye, hogy 25 bázispontos, 25 százalék az esélye, hogy 50 bázispontos lesz a kamatvágás.
 
Esther George viszont a monetáris lazítás felé hajlik. Az idei évben szavazó jegybankár kiemelte a globális növekedést lassító kockázatokat, elsősorban a kereskedelmi háború negatív hatásait, véleménye szerint a monetáris politikát ezekhez kell most igazítani. Emellett felhívta rá a figyelmet, hogy nem látja az alacsony munkanélküliségi ráta okozta árnyomást, könnyen elképzelhető, hogy a korábbinál alacsonyabb lesz a természetes munkanélküliségi ráta, a Phillips-görbe összefüggései kevéssé működnek.
 
Ebben a hónapban nem tervez nagyobb bejelentést a japán jegybank. Haruhiko Kuroda, a japán jegybank elnöke közölte, hogy a következő, július 30-án esedékes (a Fed kamatdöntését megelőző nap) ülésen megvitatják a japán gazdasági kilátásokat, mivel az export és a kibocsátás tekintetében gyengülés tapasztalható, de a gazdaság továbbra is mérsékelt ütemben bővül. Az első negyedévben 2,2 százalékos volt az éves bázison mért növekedés, bár ebben jelentős szerepe volt a rendkívül alacsony bázisnak is. Miután ezt a döntéshozók megvitatják, hamarosan megvizsgálják a további monetáris lazítás lehetőségeit, amennyiben az infláció továbbra is jelentősen elmarad a 2 százalékos céltól (erre minden esély megvan, hiszen májusban mindössze 0,7 százalékos volt a headline infláció, a maginfláció pedig 0,8 százalékos). A japán kormány ősszel meg fogja emelni a forgalmi adó kulcsát, mely rövid távon emelheti ugyan az inflációt, középtávon a fogyasztás esetleges visszaesése ki is olthatja ezt a pozitív hatást (erre korábban is volt példa). A kormány ezért fiskális élénkítést is tervez, amihez viszont pótlólagos állampapír-kibocsátásra lesz szükség, ennek nagy részét valószínűleg a jegybank fogja megvásárolni, tovább növelve a jegybanki mérleget. Az adóemelés célja a magas GDP-arányos államadósság csökkentése, ugyanakkor a fiskális lazítás növeli azt, így a helyzet a klasszikus 22-es csapdájára emlékeztet mind a kormány, mind a jegybank oldaláról.
 
Boris Johnson kemény tárgyalásokra számít az Egyesült Államokkal. A legesélyesebb kormányfő-jelölt rendkívül nehéz tárgyalássorozatra számít Donald Trumppal, az USA és az Egyesült Királyság közötti kereskedelmi feltételek ügyében. Korábban az Európai Bizottság és az amerikai elnök is világossá tette, hogy egyszerre nem lehet érvényben szabadkereskedelmi megállapodás az Európai Unióval és az Egyesült Államokkal, mivel a két közösség között nincs ilyen szerződés. Közben egyre inkább tartanak a piacon a Hard-Brexit lehetőségétől, emiatt jelentősen gyengült a font az elmúlt napokban.
 
Meglepetést okozott a dél-koreai jegybank. A Japánnal éleződő kereskedelmi feszültségre hivatkozva 25 bázispontos kamatvágásról döntöttek, és az idei évre vonatkozó növekedési előrejelzést 2,5 százalékról 2,2 százalékra csökkentették. Hozzátették, hogy az inflációs folyamatok is visszafogottak, így mindenképpen szükség volt a monetáris lazításra. A jegybank 2017 év végén kezdte meg a kamatemelési ciklust, azonban azóta csak két, egyenként 25 bázispontos szigorítást tudtak végrehajtani, a negatív globális folyamatok miatt, és a nagy jegybankok várható kamatcsökkentéseinek hatására ma ismét lazítás kezdődött.
 
Továbbra is 5,2 százalékos az ausztrál munkanélküliségi ráta. Júniusban változatlanul maradt a mutató, mely megfelelt az előzetes konszenzusnak. A foglalkoztatottak száma 500 fővel bővült az előző hónaphoz képest, ez elmaradt a várakozásoktól, azonban a teljes időben foglalkoztatottak száma jelentősen, 21 ezer fővel emelkedett. Az ausztrál jegybank nemrégiben agresszív kamatvágásba kezdett, mivel az ingatlanárak csökkenése veszélyeztette a fogyasztást, és így a gazdasági növekedés fenntarthatóságát is. Amennyiben a monetáris lazítás eléri a kívánt hatást, a munkaerőpiaci folyamatokban 3-6 hónapon belül jelenhet meg, és valamelyest csökkenhet a munkanélküliségi ráta.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
A BUX index nem tudta áttörni a 41 000 pontos szintet. A tegnapi kereskedésben több alkalommal is a kritikus szint fölé lépett, azonban a romló nemzetközi befektetői hangulat miatt végül nem sikerült felette zárni. Így a technikai képe inkább semlegesnek mondható jelenleg, és negatív korrekció indulhat a mai napon. A vezető részvények közül érdemes kiemelni az OTP mozgását, a bankpapír árfolyama tovább tudott emelkedni, a 12 400 forintos szint már támaszként funkcionál, a következő fontos ellenállás pedig 12 700 forintnál húzódik. A MOL árfolyama nem tudta áttörni az elmúlt napokban a 3 050 forintos szintet, így tegnap negatív korrekció kezdődött, mely ma folytatódhat, fontos támasz-zóna 2 930-2 950 forint között található. A Magyar Telekom képe továbbra is pozitív, bár itt sem zárható ki némi visszarendeződés, támasz 430 forintnál húzódik, melyet hamarosan tesztelhet, de amennyiben meg tudja tartani, a későbbiekben folytatódhat az emelkedés a 445 forintos szint irányába. A Richter árfolyama az 5 000 forintos szint alatt zárt tegnap, így folytatódhat a csökkenés a 4 920-4 930 forintos tartomány irányába.
A forint árfolyama jelentősen gyengült a tegnapi kereskedésben, az euró-forint jegyzése hamarosan elérheti a 327,50-es szintet, ahol majd megakadhat a mozgás.
 
Csökkentették a MOL célárfolyamát. A Goldman Sachs 3 800 forintról 3 700 forintra vágta vissza a MOL-ra vonatkozó, 12 havi célárfolyamát, az ajánlás továbbra is vétel.
 
Javult az OTP hitelbesorolása. A Moody's Investors Service egy fokozattal, Baa2-ről Baa1-re módosította az OTP Bank besorolását, az OTP Jelzálogbank pedig a Baa3-as kategóriából a Baa2-es szintre került.
 
Forrás: Bloomberg, VG, Portfolio, Equilor Elemzés
tibbi60
tibbi60 2019. 07. 18. 08:10
Előzmény: #132016  _Macika_
#132017
Hi, spx futi is
_Macika_
_Macika_ 2019. 07. 18. 07:57
#132016
_Macika_
_Macika_ 2019. 07. 18. 07:48
#132015
elmentünk Pápára, hogy kiderítsük, vajon miben rejlik a pápai csoda, és hogy mit kapott a város három ilyen befolyásos államférfitól.
36!😉
https://index.hu/belfold/2019/07/18/papa_gyurcsany_ferenc_kover_laszlo_veszprem_megye_mi_videkunk/
tibbi60
tibbi60 2019. 07. 17. 22:45
Előzmény: #132013  _Macika_
#132014
Persze mert már én eladtam 
_Macika_
_Macika_ 2019. 07. 17. 22:15
#132013
https://finviz.com/
Szépen lecsapták a végét
itt a volatilitás
_Macika_
_Macika_ 2019. 07. 17. 22:13
Előzmény: #132010  thomasss
#132012
Ibm +2
_Macika_
_Macika_ 2019. 07. 17. 22:11
Előzmény: #132010  thomasss
#132011
Fésű
thomasss
thomasss 2019. 07. 17. 22:10
Előzmény: #132002  thomasss
#132010
netflix -11%
_Macika_
_Macika_ 2019. 07. 17. 22:00
Előzmény: #132006  -bubu-
#132009
Az meg lesz majd és a következő is lehet ha a jó gyj ket beadják
-bubu-
-bubu- 2019. 07. 17. 21:59
Előzmény: #132007  -bubu-
#132008
-bubu-
-bubu- 2019. 07. 17. 21:58
Előzmény: #132006  -bubu-
#132007
-bubu-
-bubu- 2019. 07. 17. 21:57
Előzmény: #132004  _Macika_
#132006
réstközelíti 
https://invst.ly/bal6l
_Macika_
_Macika_ 2019. 07. 17. 21:43
#132005
Aranka nagyon megy még
_Macika_
_Macika_ 2019. 07. 17. 21:35
Előzmény: #132003  -bubu-
#132004
Bézs Könyv: kedvezőek az amerikai gazdasági kilátások
Trump: great, és jöhet a kamatvágás )
-bubu-
-bubu- 2019. 07. 17. 21:20
Előzmény: #132002  thomasss
#132003
eddig elég nyögve nyelős lefele 
https://invst.ly/baku6
thomasss
thomasss 2019. 07. 17. 21:11
Előzmény: #132000  -bubu-
#132002
ma nap vègèn Netflix gyj. !!!megadhatja a köv. napok usa hangulatàt......
_Macika_
_Macika_ 2019. 07. 17. 17:35
Előzmény: #132000  -bubu-
#132001
Messze az még
kelllene valami ütös
pl tigáz😆

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek