Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..



hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
-bubu-
-bubu- 2019. 07. 17. 08:41
Előzmény: #131939  _Macika_
#131940
 
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Mérsékelt csökkenéssel zárták a tegnapi kereskedést az amerikai tőzsdeindexek. Kedvező hangulat uralkodott tegnap az európai parketten, a DAX 0,35 százalékos, a Euro Stoxx 50 0,55 százalékot tudott erősödni a nap végére. Az S&P 500 index 0,1 százalékot, a Nasdaq 0,4 százalékot veszített értékéből, miután Donald Trump úgy nyilatkozott, hogy messze állnak még a megegyezéstől Kínával. A Goldman és a J.P.Morgan a vártnál jobb eredményekről számolt be, aminek köszönhetően 1,9 és 1,1 százalékos pluszban zártak, míg a Johnson&Johnson részvényei a jelentős profit-emelkedés ellenére is 1,6 százalékot veszítettek értékükből. Az ázsiai piacok vegyes képet festenek ma reggel: a Shanghai Composite 0,3 százalékos pluszban, míg a Nikkei és a Hang Seng index 0,2 százalék körüli mínuszban áll. A határidős mozgások alapján az európai indexek is enyhe csökkenéssel kezdhetik a napot. A mai napon a Bank of America, az eBay, az IBM és a Netflix teszi közzé negyedéves számait.
 
Jól teljesített a Goldman Sachs is. A második negyedéves egy részvényre jutó nyereségben jócskán túlszárnyalta a várakozásokat a vállalat, 5,81 dolláros nyereséget ért el a várt 4,93 dollár helyett, azonban a tavalyi 5,98-tól még így is elmaradt. A 9,46 milliárd dolláros bevétel is jóval magasabb lett a 8,89 milliárdos elemzői konszenzusnál. A javuló eredmény leginkább a kereskedési és befektetési banki üzletág jó teljesítményének köszönhető. A bank júniusban a Fed sikeres stressz-tesztjét követően emelte meg osztalékát 85 centről 1,25 dollárra, illetve 7 milliárd dolláros részvény visszavásárlási programot jelentett be. Az erős második negyedév miatt a részvény 1,87 százalékkal zárt feljebb tegnap.
 
Pozitív meglepetéssel szolgált a J.P.Morgan. Egy részvényre jutó eredmény szintjén jelentősen felülteljesítette a piac várakozásait a bank: a várt 2,5 dollárral szemben 2,82 dolláros profitot könyvelt el, ami 23 százalékos növekedést jelent év/év alapon. Bevétel soron is pozitív meglepetés született: az elért 29,57 milliárd dollár négy százalékkal haladta meg a tavalyi értéket, míg a piac 1,8 százalékos bővüléssel kalkulált. A kereskedelmi banki üzletág 22 százalékkal növelte profitját, a nettó kamatbevételek 7 százalékkal nőttek éves alapon, kihelyezett hitelek állománya 2 százalékkal bővült. A befektetési banki tevékenység eredménye 8 százalékkal maradt el a tavalyitól. Pozitívumként említhető, hogy a hitelkockázati költségek 5 százalékkal estek vissza az egy évvel korábbihoz képest, és az előző negyedévhez képest is csökkenés tapasztalható. A profit növekedését egyszeri adóhatás is magyarázza, ettől tisztítva a nettó profit csupán 7 százalékos növekedést mutatna. A részvény 1,1 százalékkal emelkedett tegnap.
 
Kedvező jelentés a Wells Fargotól. Az egy részvényre jutó tisztított nyereség a várt 1,15 dollár helyett 1,3 dollár lett, és jelentősen meghaladta az egy évvel korábbi 98 centet is. A 21,6 milliárd dolláros bevétel is meghaladta a 20,9 milliárdos elemzői konszenzust. A kamatbevételek 12,1 milliárdra csökkentek 12,5 milliárdról éves összevetésben, továbbá a hitel veszteségekre képzett tartalék 51 millió dollárról 503 millióra növekedett. Tim Sloan, a cég előző vezérigazgatója a 2016-os botránnyal kapcsolatos nyomás hatására hivatkozva márciusi hatállyal mondott le tisztségéről, azóta C. Allen Parker vezeti ideiglenesen a céget. A kedvező főbb sorok ellenére, nagyobb figyelem fordult a csökkenő kamatbevételre, és emelkedő hitelveszteség tartalékra, ezért a részvény közel 3 százalékot csökkent.
 
Felülmúlta a várakozásokat a Johnson & Johnson. A vegyipari vállalat 20,56 milliárd dolláros árbevétele magasabb lett a 20,29 milliárdos elemzői konszenzusnál, mely egyébként 1,3 százalékos csökkenést jelent a tavalyi 20,83 milliárdhoz képest. A korrigált egy részvényre jutó nyereségben is felülteljesített a cég, 2,58 dolláros nyereséget ért el a várt 2,45 dollár helyett. A cég jelentős erőfeszítéseket tesz, hogy a hanyatló ciklusban levő termékeit pl. prosztatarák kezelésére szolgáló Zytiga, mely tavaly ősszel vesztette a szabadalom miatti védettséget, új termékekkel pótolják mint például a Spravato. A pozitív eredmények ellenére a részvény 1,64 százalékkal csökkent a tegnapi kereskedés során.
 
A BNP Paribas venné át a Deutsche Bank hedge fundokat kiszolgáló részlegét. Az Prime Brokerage üzletágat, mely 168 milliárd dollárnyi ügyfélvagyont kezel a Deutsche Bank a karcsúsítás nevében értékesítené, és a francia riválisa nyitott is az üzletre. Amennyiben megvalósulna az eladás, várhatóan nem csak az ügyfeleket és az ő kezelt vagyonukat, hanem az ahhoz használt belső szoftvereket, és akár több száz munkavállaló átadását is jelentetné. A megállapodással a Deutsche Bank még jobban kilépne a globális banki tevékenységből, míg a BNP egy értékes üzletágat szerezhetne, mely jól illik a menedzsment elképzeléseibe. Az üzletet nehezíti, hogy az átadás bonyolult és időigényes lesz, a kliensek pedig türelmetlenek, meg nem erősített információk szerint jelenleg napi 1 milliárd dollár tőke távozik a német banktól.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Wall Street Journal, Portfolio.hu, Equilor Elemzés
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
Trump ismét belengette a vámokat Kínával szemben. Az amerikai elnök tegnap ismét megemlítette, hogy ha nem haladnak jól a tárgyalások akkor 325 milliárd dollár értékű árura bármikor meg tudja emelni a vámot. Trump még mindig bizakodó, azonban ha a kínai fél megpróbálja megszegni az eddigi megállapodást, akkor nem zárkózik el új vámok kivetésétől. Trump valószínűleg azt sérelmezi, hogy szerinte a kínai fél a G20-as csúcson megígérte, hogy amerikai mezőgazdasági termékeket fognak vásárolni, mely eddig nem teljesült, és a kínai tárgyaló fél szerint nem volt ilyen megállapodás.
 
Vegyes adatok érkeztek tegnap délután az Egyesült Államokból. A kiskereskedelmi forgalom júniusban 0,4 százalékkal bővült, mely jelentősen meghaladta az előzetes várakozásokat, és némileg hűtötte a kamatvágási spekulációkat. Röviddel később azonban az ipari termelés alakulása, illetve a kapacitáskihasználtság alakulása is csalódást keltett, így összességében a tegnapi adatok nem befolyásolták érdemben a kamatcsökkentési esélyeket.
 
Jelentősen gyengült a font árfolyama tegnap. A brit fizetőeszköz közel 1 százalékkal gyengült tegnap a dollárhoz képest, miután Boris Johnson, aki várhatóan a következő miniszterelnök lesz, egyre inkább reálisnak tartja a megállapodás nélküli kilépést. Szerinte az úgynevezett „back-stop”-nak mindenképpen ki kell kerülni a szerződésből ahhoz, hogy számukra elfogadható legyen a megállapodás, ám az EU alternatíva hiányában erre nem mutat hajlandóságot. Johnson már azt fontolgatja, hogy novemberig nem fogja összehívni a parlamentet, ezzel elősegítve egy esetleges október végi megállapodás nélküli kilépést, így korábban hiába utasította azt el a brit parlament, mégse tudnának semmit tenni ellene.
 
Ursula von der Leyen követi Jean-Claude Junckert az Európai Bizottság új elnökeként. A német politikust mindössze 383-an támogatták a parlamentben, mely kicsiny többség a 367-es minimum szavazathoz képest. Ezzel ő az első nő, aki elnyerte a tisztséget. Korábbi beszédeiben minden frakciónak ígért valamit, így most kérdéses, hogy milyen prioritások mentén kezdi meg a munkát. Köszönőbeszédében megköszönte a belévetett bizalmat, és kiemelte, hogy az EU kihívások előtt áll, melyeket reméli, hogy sikerül legyőzni a közeljövőben.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
Iránykereséssel indulhat a kereskedés a Budapesti tőzsdén. A hazai vezető részvények közül az OTP nap közben nem mutatott ugyan érdemleges elmozdulást, azonban zárásra a 12 400 forintos ellenállási szint fölé került, amely megtartása esetén folytatódhat a menetelés a 12 700-as szint felé. A MOL kis emelkedéssel végül 3020 forinton zárt, így most a 3 050-es szintet veheti célba, negatív forgatókönyv esetén pedig 2 920-2 950 forint között húzódik fontos zóna, mely támaszként szolgálhat. A Magyar Telekom árfolyama tovább folytathatja az emelkedést következő időszakban, a 445-ös szinten levő ellenállás felé. A Richter másfél százalékos gyengülés után végül az 5 000 forintos támaszon zárt, ez a szint többször is megfogta az árfolyamot az elmúlt hónapokban, és visszapattanás esetén az 5 300 körüli szintet veheti célba.
A forint némileg gyengült és az euróval szemben a 326-os szint körül mozog, a következő ellenállást a 327,5 ellenállás jelentheti illetve forint erősödése esetén 324,5-nél elhelyezkedő támasz tarthatja meg az árfolyamot.
 
Jelentős részesedést szerzett az Opus a Tigázban. Az Opus Global Befektetési Alapkezelő Zrt. kezelésébe tartozó Status Energy Magántőkealap 49,57 százalékos közvetett tulajdont szerzett a Tigáz Zrt-ben. A Tigáz Zrt. működétetéséért továbbra is korábbi vezérigazgató felel.
 
Forrás: Bloomberg, VG, Portfolio, Equilor Elemzés
_Macika_
_Macika_ 2019. 07. 16. 21:05
#131939
BitcoinBTC9,608.2$172.36B$23.37B-13.65%
EthereumETH198.64$21.35B$8.52B-18.34%
XRPXRP0.29304$12.55B$1.36B-8.11%
Bitcoin CashBCH277.69$4.99B$1.98B-16.39%
LitecoinLTC78.843$4.95B$3.45B-17.23%
_Macika_
_Macika_ 2019. 07. 16. 21:01
#131938
Dárdai: Kövezzenek meg, de én játszatnám a magyar fiatalokat
Ami picit fáj, hogy sokkal több magyar fiatalt szeretnék látni a csapatokban, nemcsak a külföldieket. Lehet, hogy valaki ezért meg fog kövezni, de a magyar fiatalok érettek, nem véletlenül értek el jó eredményt a válogatottal egy-két korosztályban. Én játszatnám őket, és 20, 25, 30 mérkőzés után megjönne a gyümölcse. Ez az egy, ami nekem picit furcsa, hogy nem vállalják be őket. Bátornak kell lenni, és be kell rakni őket a csapatba, ugyanolyan jó eredmények lennének
Törölt felhasználó 2019. 07. 16. 20:51
Előzmény: #131933  totem_is_back
#131937
+1
_Macika_
_Macika_ 2019. 07. 16. 20:41
#131936
Crude Oil57.61-1.97-3.31%
Natural Gas2.3120-0.0960-3.99%
Gold1404.60-8.90-0.63%
Dow27338.00-4.00-0.01%
S&P 5003007.00-10.25-0.34%
Nasdaq 1007944.00-42.75-0.54%
kardos74
kardos74 2019. 07. 16. 20:20
Előzmény: #131934  _Macika_
#131935
Fú, most nézem a nyersanyagokat! Mi történik ezekkel? Az ezüst meg emelkedik, pénteken adtam el, mert az istennek se akart följebb menni és a certi meg lejáróban volt :). Hát ilyet..!
_Macika_
_Macika_ 2019. 07. 16. 20:14
Előzmény: #131929  tibbi60
#131934
gizi tesztelgeti a 2.3t
totem_is_back
totem_is_back 2019. 07. 16. 20:10
Előzmény: #131930  Törölt felhasználó
#131933
Én a 2300 alattiakat várom.. :))
kardos74
kardos74 2019. 07. 16. 20:01
Előzmény: #131929  tibbi60
#131932
Látok egy kis reménysugarat. (sp500) 
_Macika_
_Macika_ 2019. 07. 16. 20:01
Előzmény: #131929  tibbi60
#131931
aha az meg lehet
Törölt felhasználó 2019. 07. 16. 19:58
Előzmény: #131929  tibbi60
#131930
2800 alatt nincs? :)
tibbi60
tibbi60 2019. 07. 16. 19:47
Előzmény: #131927  _Macika_
#131929
3k alatt van egy rés, azt megnézhetne holnap
_Macika_
_Macika_ 2019. 07. 16. 19:44
Előzmény: #131926  _Macika_
#131927
_Macika_
_Macika_ 2019. 07. 16. 19:27
#131926
na coin -10-16%
pápá
_Macika_
_Macika_ 2019. 07. 16. 18:09
#131925
_Macika_
_Macika_ 2019. 07. 16. 18:05
Előzmény: #131922  -bubu-
#131924
ciget szépen nyomkodják
appot is beverték
ezek a mészik oldalazásra jók csak még
szegény kopek
_Macika_
_Macika_ 2019. 07. 16. 17:55
Előzmény: #131922  -bubu-
#131923
Crude Oil59.55-0.03-0.05%
Natural Gas2.3180-0.0900-3.74%
Gold1410.80-2.70-0.19%
Dow27357.00+15.00+0.05%
S&P 5003013.50-3.75-0.12%
Nasdaq 1007965.75-21.00-0.26%
-bubu-
-bubu- 2019. 07. 16. 17:49
Előzmény: #131921  _Macika_
#131922
talán pamacs majd megnézi, nem hiszem, hogy a befőzés után erre lesz érdeklődés :o))
inkább egy tubus voltaren ami kellene :)
_Macika_
_Macika_ 2019. 07. 16. 17:42
#131921
Részleges holdfogyatkozás lesz keddről szerdára virradó éjszaka, írja az MTI az Eumet.hu alapján. A fogyatkozás 66 százalékos, vagyisA HOLDÁTMÉRŐ MINTEGY KÉTHARMADA MERÜL A FÖLD ÁRNYÉKÁBA, AMI SZABAD SZEMMEL IS LÁTVÁNYOS JELENSÉG.A fogyatkozás 
https://index.hu/techtud/2019/07/16/holdfogyatkozas_lesz_kedden_keso_este/országszerte látható lesz, már ha nem borítják felhők az eget.

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek